Трима българи са арестувани на ГКПП "Гюешево", съдят ги в РСМ по бързата процедура

Трима българи са арестувани на ГКПП "Гюешево", съдят ги в РСМ по бързата процедура

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Зам.-председателят на Комисията по външна политика в 47-то и 48-то Народно събрание ще бъде съден в Македония по бързата процедура с още двама български граждани

Тримата български граждани, бити и арестувани на границата с Македония на ГКПП "Гюешево" днес са задържани. Вече са транспортирани в град Крива паланка, където ще бъдат съдени по бързата процедура.

Възможният изход от това бързо и неправомерно производство са два: да бъдат върнати до границата и да им бъде ударен черен печат или да бъдат осъдени на до 35 дни затвор.

 

 

По-рано от "Възраждане" съобщиха, че български граждани са били заплашвани и бити на границата с Република Северна Македония. Сред потърпевшите е и депутатът в 47-ия и 48-ия парламент Ангел Георгиев, твърдят от партията.

Георгиев е заснел с телефона си кадри от границата. Във видеото, публикувано във Фейсбук, се вижда опашка от автомобили. Георгиев съобщава, че с часове коли не са допускани да преминат.

Този арест вече не е провокация на хулигани или опозиционни партии в Македония. Това е откровена  провокация от страна на правителството на Македония!

"Възраждане" настоява българската държава да заеме твърда позиция в защита на българските граждани.

 

 

 

Коментари

  • Truman

    04 Фев 2023 19:32ч.

    Що е маке все е юнак! Голяма работа са...на умряло куче нож вадят...я да пробват да се репчат така на гърчолята...ще изядат шамарите..но срещу бУгарите могат да си ритат до насита..НЯМА кой да им отговори...но ИСТИНСКИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тони Стоянов

    05 Фев 2023 7:07ч.

    Ами защо нашите не се възбуждат на границата на Гърция и Турция ами чакат мирно с часове. А По същата логика за умрялото куче де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    05 Фев 2023 8:15ч.

    Точно! Виждат се опити за провокация именно от нашите боклуци именно, защото изборите идат. А тия от Възраждане са опасни и безскрупулни в желанието си да се докопат до кокала. Полека ще се превърнем в Русия/Украина в балкански вариант. Ние с наща патриотарщина ще си го направим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    04 Фев 2023 20:04ч.

    На самото ГКПП има достатъчно знаци и надписи че снимането е забранено. Хубави, лоши законите трябва да се спазват. Тоя нахалния какво си просеше с този телефон?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    04 Фев 2023 21:11ч.

    Не съм забелязвала такива знаци, може и да има, но пък през ден гледаме репортажи от граничните пропускателни пунктове, тъй че едва ли е някакъв прецедент, особено ако е имало какво да се снима - колона спрени коли, полицейско своеволие или нещо друго. Много е оскъдна информацията засега, ще чакаме подробности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    05 Фев 2023 1:55ч.

    Ами как какво - мазохист е човека искал е да го пребият. Доколкоо ми е известно Фалкона и Спартана са готови за полети, пък казват и Пендиков щели да го вадят от реанимацията - та легла свободни - дал Господ. Виж ум на това племе да даде е забравил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    05 Фев 2023 8:19ч.

    Именно. Няма граничен пункт в Света, на който е позволено да се снима от граждани. Журналистите може да снимат, но те имат легитимации и разрешение да снимат. Може ли някой да си представи да иде и да извади телефон на границата в Дънкирк или Довър. Какво ще се случи с него? Да не говорим ако почне да се опъва на тамошните граничари. Покрай лежането с ръце на тила, ще си изкара тлъста глоба и нашите "да ти се обадят от София"' няма и "гък" да кажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    05 Фев 2023 8:24ч.

    Преди няколко години да Дунав мост, идвайки от Румъния извадих телефона да снимам как си идвам в родината. Като ме видяха нашите граничари ме извадиха от колата да ме разпитват и проверяват защо снимам. Накараха ме и да изтрия снимките. Това провокация ли беше от тяхна страна или просто си вършеха работата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С президентски съветник като Александър Сорос

    04 Фев 2023 20:07ч.

    какво друго можем да очакваме, освен меле по украински.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леле, защо сте толкова наивни

    04 Фев 2023 20:21ч.

    Защо ви беше нужно да ходите там? Гоце Делчев ще стане ли от гроба? Стига вече с тези македонци! Ясно е, че тук се търси предизвикване на скандал, дори повече. Ако у македонците е останало нещо българско няма да искат това. Ако пък македонските българи са преследвани, нека да дойдат в България. То е ясно, че с.Македония ще става албанска и мюсюлманска държава. И тогава нищо няма да се запази в тази страна. Нито история, нито култура, нито народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо повече от провокация

    04 Фев 2023 20:57ч.

    Като изключим тия патриотари, дето по този начин си правят политически PR, не мога да разбера кой от вън се опитва да създава напрежение. А на нашите убавци им е по добре да говорим за Македония, вместо за все по-голямото ни затъване в мизерия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    04 Фев 2023 22:34ч.

    Нищо повече от провокация 04 Фев 2023 20:57ч Да, провокация има, но те не е от страна на България, или на ПП "Възраждане"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    04 Фев 2023 20:57ч.

    Македония е душегубката на България. Албанците ще се разправят с тях. България не трябваше да взема отношение по приемането им в ЕС. Политиците от Македония искат да "натопят човките" в Европейските фондове. За народа .....нищо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зомбита

    04 Фев 2023 22:15ч.

    Зомбирани българи от Западна България, наричащи се македонци и зомбирани руснаци от Западна Русия, наричащи се украинци, познато. После мисирките се чудят защо Путин е започнал СВО - много просто, защото чашата е преляла от простотиите на зомбитата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    04 Фев 2023 23:26ч.

    Ако се съди по това, че македонските президент и премиер са отказали на българската делегация съвместно поклонение, както подобава на - хайде, за да не им трошим хатъра, да кажем два братски народа, а всъщност един, явно макетата днес са станали с г-за нагоре. Българите – след 13 ч. на поклонение на Гоце Делчев! Списъци с лица, които няма да бъдат допуснати! Боже мили! Не мисля, че „Възраждане“ си правят пиар. Ако беше така, Костадинов - "навсякъде гонен, всякъде приет", който със сигурност фигурира в списъците, така поне му се заканваха наскоро братчедите, щеше да отиде и да вдигне шум на границата. Но той явно не е отишъл, за да не създава напрежение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Врагове

    04 Фев 2023 23:36ч.

    Трябва вече да разберем, да проумем че в лицето на Македония, и македонците имаме единствено врагове, хора които ни мразят и в дъното на душата си. Даваме им паспорти, обучаваме безплатно студендите им и т.н - няма смисъл. Няма начин с добро те да започнат да ни уважават, и да приемат нашите доводи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдател

    05 Фев 2023 0:10ч.

    Да, северомакетата са си едни балкански украинци. И могат ли да измислят нещо различно от тъпотии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    05 Фев 2023 0:53ч.

    Ето какво написа Милена Върбанова в "ИЗНАСИЛВАЧИ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ" ====== Е, хареса ли ви посрещането в Македония? Напразнувахте ли се? Казах ли ви в статията си "О, неразумни и юроде, какво ще "празнуваш" в Македония?" що за чудовищно унижение ви готвят? Не беше нужно да съм ясновидец, за да предвидя днешната картинка - този, който лази, винаги е ритан. Този, който, който сам плюе в лицето си, винаги е заплюван. Ето докъде ни докараха 70 години национален нихилизъм, в последните две от които стигнахме дъното на националното предателство и падение пред сърбоманите в Скопие! Те ви натикаха в земята бе, български министри-плужеци! Обезумях от унижение, като гледах как надменно говореха вам и на мисирките ви! Как цинично ви мачкаха! Как се гавреха с вас! Та кой няма да размазва нищожествата и шушумигите, които му лижат подметките? Щяха и да ви скопят - нали са скопяни - но няма как, вие сте си евнуси по рождение! Българите представлявали опасност за националната сигурност, обществения ред и крехкото здраве на наследниците на Александър Македонски! Как са се кискали, докато са съчинявали тоя шедьовър! Какъв кукиш са показвали, докато са спирали тока "само в едната посока"! "Наясно са, че ще преглъщате всичко, щом сте отишли при тях със смъкнати гащи! Боже помилуй, клоунът тръгнал и генератори да им подарява! Ако съществуваха генератори за мозък, трябваше да си монтира един в черепа. Може ли да сте толкова тъпи бе, палячовци! Та нали вчера Радев ни проглушаваше слуха с възхвала на вашата управленска мъдрост! Възхвала на глупостта! Край! Да действаме по същество подир тая разгул на всенародното унижение, който докарахте на България! Още утре, нищо че е неделя, обявявате на цяла Европа, че ще наложите вето над влизането на С.Македония в ЕС! Незабавно, иначе всинца вие - и Гълъб, и Радев, ще се пръждосате завинаги! Не искаме да ни управляват посерковци! Само с вето можете да си измиете задниците! Не съвсем, защото вонята ще ви сподиря до живот. Предателите смърдят. А Киро, Асен и Лорер, които забъркаха цялата кал - директно в пандиза! Страшен съд - Народен съд - за всички вас, изнасилвачи на Майка България!" ========== Милена Върбанова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напук и вам, "ПАТРИОТИ"

    05 Фев 2023 7:58ч.

    Бих се съгласил, но в изложението тук има един съществен и огромен пропуск, и именно 130-килограмовото тяло но Тиквата от Банкя, без гласовете на коята декларацията на НС за започване на преговорите със С. Македония нямаше да бъде приета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    05 Фев 2023 9:06ч.

    Защо не си четете и коментирате бълвочите на пишман-историчката Милена Върбанова там, където са публикувани?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аньо анев

    05 Фев 2023 1:25ч.

    Едно и също НПО спондорира откачените националистически напъни в България и Македония. Преди година в Бг на никого не му пукаше за Гоце Делчев и кога точно го празнуват съседите, а сега се юрнаха през глава да минават границата и да се правят на жертви, а другите да се правят на големи бабаити. Ние сме първите, които им признаха държавата за независима и суверена и нямаме никакви териториални претенции към тях. А за езика - в Нидерландия и Белгия говорят един език, но в Белгия му викат фламандски. Е и? Пак се разбират и не са си обявили война. В Германия, Швейцария и Австрия говорят немски, Франция и Белгия - френски, Гърция и Кипър - гръцки, а Швеция, Норвегия и Дания - варианти/диалекти на един общ скандинавски език и понякога се разбират, понякога - не. Е и? Някой иска да се караме и има интерес от това. Яко наливат пари народът да се дели и мрази. А македонската ракия никак не е лоша. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    05 Фев 2023 1:55ч.

    анев, за теб и за такива, като теб народен съд

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анев

    05 Фев 2023 9:45ч.

    Народен съд ли? Малко ми е! Направо свиквай инквизицията, щото съм и антиваксър и прост Ганьо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    05 Фев 2023 2:04ч.

    анев, къде съзря националистчески напъни в България? Бих се радвал това да беше истина! А теб бих те спонДорирал с пет лева ако сам си теглиш куршума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анеф

    05 Фев 2023 9:21ч.

    А ти що мислиш, че се тъпчат по граничните пунктове и се чудят какъв скандал да си измислят? Като футболни фенове се дразнят едни други. Щом не ги пускат през границата ами ще си стоят вкъщи. Кво толкова? Чудо голямо! Миналата година нямаше такова шоу, по-миналата също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анев

    05 Фев 2023 9:53ч.

    А и защо трябваше да кръщават клуба Цар Борис III? Не им ли мина през главите, че някой ще се издразни? За нас е ОК, но хората там нещо не ги кефи. Можеше да е примерно Цар Самуил, защото всички го обичат. Но не! Плаща им се отвън за да има конфликт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи