Трайчо Трайков: Паметникът се разглобява така, както е сглобен

Трайчо Трайков: Паметникът се разглобява така, както е сглобен

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Хората са гласували за партии, които са обединени за демонтажа на Паметника на съветската армия. В Берлин не е имало референдум за бункера на Хитлер", каза кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков в сутрешния блок на Нова тв.

Той цитира и един от скулпторите на монумента, според когото той не трябва да се извисява в центъра на София, защото е символ на окупаторите.

 "Подкрепям областния управител Вяра Тодева. Дори срещу тези, които казват, че тя действа бавно и страхливо. Тези фигури трябва да бъдат съхранени. Всичко е законно", категоричен е Трайков.

Според него паметникът се разглобява по същия начин, както е сглобен, а за парка след демонтажа му има много идеи.

Процедурата за това къде да бъде преместен Паметникът на Съветската армия са излишно дълги, смята Трайков.

„Не съм експерт, явно така трябва”, посочи той и допълни, че се правят геофизични анализи на площадките, където да се експонира монументът.

По думите му паметникът трябва да бъде изложен някъде близо до сегашното му местоположение, а не „в другия край на България”. „Аз, например, бих искал да заведа децата си да го видят”, призна районният кмет.

"Може би трябваше да обясним всичко в детайли, преди да започне рязането на монумента", каза още Трайков за напрежението около паметника. Той прогнозира, че когато монументът вече го няма, БСП и ПП-ДБ може да сближат позициите си в Столичния общински съвет.

Източник: epicenter.bg

 

 

 

Коментари

  • Един паразит няма как да знае как се създава, изгражда.

    14 Дек 2023 10:16ч.

    Той може само да руши (както правят в момента с Паметника).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паразитизмът е естествено явление, част от живота

    14 Дек 2023 10:39ч.

    но този не е просто паразит, той е вредител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трайчо Трайков: "Паметникът се разглобява така, както е сглобен"

    14 Дек 2023 11:48ч.

    Може би трябва и тебе да те разглобим така, както си сглобен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ааа, не!

    14 Дек 2023 12:08ч.

    Разглабянето на трайчо, само с флекс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А какъв мазник бе кога консултираше в Русия

    14 Дек 2023 14:39ч.

    Пройчо Завойчо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нерукотворний трайчо

    14 Дек 2023 21:29ч.

    Върви да те досглобят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига

    14 Дек 2023 10:19ч.

    Боклуци като трайчо унищожават държавата ни. Ние гледаме. Така сме паднали под турско робство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво гледаш?

    14 Дек 2023 11:52ч.

    А не виждаш ли, че тия са поставени отвън? Голяма част от тях са чужденци. Същите са си купили милицията и съдебната власт. Колониалистите са си сложили армиите тук, за да им пазят кражбите на полезни изкопаеми, а тия да гарантират, че ще се краде нашето без да ги прекъсват. Къде отива откраднатото? Отива при крадците. И после някой се чуди защо българите отивали при откраднатото (на запад). Къде да отидат? При тези, които са били обрани или "да гласуват" тука като "борят" колониалиста. Глупости. Окупирани сме, ама окупаторите наричат други с това име.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тайната доба на фашисткото престъпление

    14 Дек 2023 13:12ч.

    Първо, гласували са максимум 30% от телектората - и едва ли половината от тях подкрепят този вандалски акт, който е подмолно решение на самите представителства, а не на обикновените хора. Властта няма никаква легитимност пред останалите 70% от народа, които не гласуват, защото отдавна не обичат цигански панаири, каквито представляват т.нар. демократични избори в колонията. хората не обичат да се подиграват с тях разни интересчии и използвачи, смятащи се за политически "елит". И второ, паметникът не е просто на София - проверете текущите анкети из интернет медиите - навсякъде влизащите отговарят с вот от 75-80%, че са срещу разрушаването на паметника, което е по-точен индикатор за народните настроения спрямо тоя вандалски акт, отколкото някакви си нагласени от посолството избори. Впрочем, защо придворните социолози още не са обяснили на народа как така никой не можа да предвиди огромния процент гласове, които Ваня Григорова взе на балотажа? Ако ще въвеждаме социален рейтинг в рамките на цифровашкия изкуствен интелект, първите потърпевши от нисък рейтинг трябва да бъдат хората от властта, особено в такива моменти като тоя, когато дори и извършителите нямат съмнение, че вършат открито престъпление срещу историята и общочовешките ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Какво гледаш?

    14 Дек 2023 13:18ч.

    Много точно казано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западно изложение в Белене

    14 Дек 2023 10:22ч.

    и дълги години да търпиш трайчо и да се каеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "...през 1989, а висшето – в УНСС със специалност „Международни икономически отношения“ през 1994. Впоследствие специализира по финансов анализ и мениджмънт в Австрия и Германия"

    14 Дек 2023 12:43ч.

    Интересно кой е онова, което имаме на снимката с псевдо висше образование, каквото е онова от ВИИ Карл Маркс, че да дава оценка за демонтаж и и монтажни дейности на обект, за който дори нямало запазена строителна и техническа документация? Обикновен или необикновен наглец?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоз на снимката

    14 Дек 2023 10:24ч.

    защо още не е в затвора. Съдебната система ... ах съдебната система, какви недопустими грешки допусна тя, а може би пари?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • данъкоплатец

    14 Дек 2023 10:58ч.

    Съдебната система работи със закони. А в законите има узаконено беззаконие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя имал и деца!

    14 Дек 2023 10:25ч.

    Горките!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един от всички

    14 Дек 2023 10:50ч.

    Явно те ще платят за греховете на баща си. Жалко, но кармата е такава и не прощава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трети закон на Нютон

    14 Дек 2023 10:27ч.

    И вас ще разглобят така, както сте сглобени...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трайчо Трайков: Паметникът се разглобява така, както е сглобен

    14 Дек 2023 11:20ч.

    Трайчо - Конструкторът!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майска

    14 Дек 2023 10:29ч.

    Прочети какво е написала дъщерята на един от скулпторите бе идиот! Режете с флекса изкуството, главите на скулпторите...Те са вдигали цели фигурите на постаментите, знаели са как да го направят. Съд и затвор за такива като Трайчо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нов Инициативен комитет

    14 Дек 2023 10:30ч.

    за поставяне на статуя в цял ръст на генералния секретар на Централния Комитет на Българската комунистическа партия и Председател на Държавния съвет на Народна република България, другаря Тодор Живков. Безспорно, исторически и статистически доказуемо - най-големия, грижовен, недостижим български държавник в новата и най-нова българска история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    14 Дек 2023 10:38ч.

    Иминаха 30 години и се видя колко струва банановата "демокреция" еволюирала до фашизъм, без "човешко лице"! Анатема за Сглобката и техните подстрекатели и поддръжници! Тодор Живков, наистина издигна НРБългария до невиждани висоти в промишлеността, селското стопанство, медицината, общественото осигуряване и в която област се сетите. Докара страната де влезе в топ 30 на развитите страни. Населението достигна 10 млн. Паметник е малко за този ръководител, като никой друг в цялата ни история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • " Свестните у нас считат за луди, глупецът, вредом всеки почита…"

    14 Дек 2023 10:44ч.

    Така е под робство, както сме и сега. Затова Тодор Живков "трябва" да бъде очернен и забравен, "трябва" да живеем с мистичните евро-атлантически "ценности".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    14 Дек 2023 10:36ч.

    Трай си Трайков, че се излагаш трагично! Първо, не споменавай, като пример точно Германия, защото там има СТОТИЦИ паметници и мемориали на руския войник и на съветската армия! И второ, ти там ли беше, когато изграждаха паметника на съветската армия, та знаеш как точно е сглобяван?! Ей, аман от дебили и демагози! И колкото по-малко са, токова по кресливи са... И да не забравяме един прост исторически факт, а именно, че точно с рушене на паметници и горене на книги на клада е дошъл нацизма и фашизма в Европа! Но Историята има неприятния навик, да се повтаря, когато малоумни дебили, не са чели и не са осъзнавали поуките ѝ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    14 Дек 2023 10:38ч.

    Действията на управлящата камарил показват единствено нейната лицемерност, наглост и пренебрежение към всички форми на обществени отношения. Демонтирали паметника, щото бил опасен, ама тепърва щяло да се решава, къде да се съхраняват фрагментите. Що за наглост е това? Ако паметникът е опасен, следва да се демонтира, да се поправят щетите по него и пак да се възстанови на неговото място. При това трябва да е ясно, къде ще се съхраняват частите му. Защото, докато уж ги ремонтиратм, някой ги откраднал за вторични суровини. Или това е целта? Амам много сте тъпички, бе хора. Или по-скоро, безсрамни, защото окото не ви мигва да изтърсите някоя глупост с ясното съзнание, че никой не ви вярва, ама имате "железния" аргумент: "Вие ни избрахте, затова сега ще си траете, а ние ще правим, каквото си искаме, без да се съобразяваме с вас, щото сте били глупаци да ни изберете". С тези няма начин да се води смислен разговор, защото те не приемат нищо от другите. Смятам, че другите са им вечно длъжни, щото са много хубави, а те никому отчет не държат. И ще се задържат цял мандат, помнете ми думата. И даже и повече от мандат. Хубаво е да се четат класиците. Един от тях е казал: Всяка власт развращава. Абсолютната - абсолютно. И понеже нямат съвест и срам, и понеже смятат, че им е дадена абсолютна власт срещу помиярстване, няма да се спрат пред нищо. Защото няма какво да ги спре, напротив, има кой да ги окуражава. Така че прогнозите ми за страната не са оптимистични. Ние сме следващата украйна. Щото тук има силни чувства към Русия. Никъде другаде няма такива. И това ни прави благодатна почва да обявят, че на нашата територия се води свещената война с путинизмиа. Ако, разбира се, още си траем. Но така или иначе, такава съдба ни очаква. Май е по-добре да изпреварим събитията и да поставим в изнената господарите на нашите помияри. И да, ПП изчегъртаха бате ти Бойко. Той сега прави като кукла на конци това, което се иска от него. Което е предпоставка да са уверени, че никой вече не може да им се опре. И с тази убеденост са готови да извършат всяка глупост, стига да им обещано, че няма да ги бият за тази глупост. Освен, ако народът не ги набие, но с този народ, който позволва на такива редки да пускат продуктите си баш на мегдана... Но най-вероятно ще стане така, че пак ще стигнем до подирния си акъл. Природата е така устроена, слава Богу. Само че подирният акъл за ни=о не става. Затова мислете, а не вашите и нашите деца да бъдат курбан на тъпотията на няколко лице, случайно оказали се във властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек има чувството, че е

    14 Дек 2023 10:38ч.

    Попаднал на партийно събрание по дискредитиране на някой враг на народа през 50те години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    14 Дек 2023 10:41ч.

    ПП. Паметникът е изграждан с парите на цялата държава. Така че СОС, доколкото още няма такъв легитимен, щото няма кой да го представлява, да си налегне парцата, а желаещите демонтажа да организират допитване само с един въпрос За или Против сте против премахването на Паметника на Съветската армия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    14 Дек 2023 10:41ч.

    Поправка, "парцалите", не "парцата"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докато се допитвате за или против,

    14 Дек 2023 10:43ч.

    флексовете режат ли, режат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗАПОМНЕТЕ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ РУШИТЕЛИТЕ

    14 Дек 2023 10:48ч.

    Нелигитимно е разрушаването на Паметника на Съветската армия в София. Този акт е по заповед на областната управителка ТОДЕВА и кмета на София с подкрепата на правителството „Денков-Габриел“ и на т.нар. „некоалиционно мнозинство“ в 49-то Народно събрание – ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС. ТРАЙКОВ Е ЕДИН ОТ ТЯХ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гадюха

    14 Дек 2023 10:51ч.

    Имам предложение! На мястото на паметника да се постави десетократно уголемената арт инсталация на Дейвид Черни. И без това превърнаха България в клозет, поне да е ясно и на неразбралите, че ни управляват екскременти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не забеляза нещо много важно

    14 Дек 2023 10:53ч.

    Трайков сравнява бункера на Хитлер с ПСА, т.е той открито заявава че е фашист и ни най малко не се притеснява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво ще каже на децата си?

    14 Дек 2023 11:00ч.

    „Аз, например, бих искал да заведа децата си да го видят”, призна районният кмет. И децата му като видят ще попитат: "Тате къде е главата на войника?" И Трайчо какво ще каже? "Ами отрязахме я!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    14 Дек 2023 11:02ч.

    Ако някой чака Дядо Иван да събори Сглобката на Галя , няма да стане. Въпреки ,че отговор вероятно ще има. Гътането на днешната колониална администрация може да стане само с масови протести, но не по кьошетата пред ПСА, а в триъгълника на властта, с един лозунг : ОСТАВКА- ИЗБОРИ. Необходимо е и синдикално действие за ОБЩА ГЕНЕРАЛНА СТАЧКА, тъй като са засегнати освен чувствата на българския народ , но и неговите икономически интереси в редица сектори, основно енергетика и селско стопанство образованието,медицинското обслужване и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това комунетата

    14 Дек 2023 11:10ч.

    Обитавате паралелната реалност. Имаше избори в които ваш Копейкин взе само село Борован.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • антикомуне нещастно

    14 Дек 2023 13:18ч.

    Избори, на които 80% не гласуват умишлено, защото знаят, че резултатите им са фалшификат. Бутат им служебно едни 10% отгоре нагласени и с 30% гласували назначенците уж управляват легитимно. Айде не ни будалкай, че ни писнА да ти слушаме глупостите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    14 Дек 2023 13:24ч.

    Избори, предизвикани от масово недоволство, е доста по-различно от организираните машинно избрани дупетати... Айде, не се прави на улав. Сега опорката ви е: "Да не сте били бунаци, да ни избирате", нали? Само че и на тези, които са избирали, все някой ден ще им писне да ги правите на глупаци и ще ви резнат главиците. В буквалния смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калайджи Киро

    14 Дек 2023 11:17ч.

    Прав е Трайчето. Баш така е правен от мойто дядо. Е той Трайчето не знаеше първо, ама женътъ мойта му гледа на пастички и бозъ и видя и му каза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С флекса ли

    14 Дек 2023 11:19ч.

    са го сглобявали бе, тъпанар нагъл?!?! Продължавам да питам - кой е оторизирал тая варварщина! Трайчо? Тодева? КОЙ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    14 Дек 2023 11:25ч.

    трайчо, ОСТАВКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    14 Дек 2023 11:52ч.

    Трайчо да си беше траел. Сега на всички българомразци около нас, даваш правно основание да демонтират всички наши паметници. То трябва малко мисъл, но нали всичко си е отворило "клюна" да граби и разрушава....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Patso

    14 Дек 2023 12:08ч.

    Този индивид отдавна трябваше да е в затвора, а не районен кмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    14 Дек 2023 12:12ч.

    Най-неприятни са тези от бившата висша номенклатура на държавата. Този отказа ли се от дядо си Георги Трайков несменяем председател на БЗНС и бивш председател на парламента и вице - премиер по времето на Бай Тошо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво Трайчо! Олекна ли ти на душата?

    14 Дек 2023 12:16ч.

    Браво Трайчо! Олекна ли ти на душата, като наряза един паметник от нашата история, който нито можеш да проектираш, нито да построиш, нито да платиш, в който е вложен труда на майстори от онази епоха на нашето изкуство! Хора с различен от твоя светоглед, с различен от твоя морал, който ТИ зачеркваш, мразиш и унищожаваш, като истински демократ и либерал! Всички трябва да мислим като теб, да обичаме безпределно сатанинската държава САЩ, да целуваме знамето ѝ и идеалите ѝ! Който не е съгласен-пращаш на бунището! Олекна ли ти на дребната душица...негоднико?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    14 Дек 2023 12:35ч.

    този, дето разреши да секат вековни дървета и се изнесе извън София, за да избяга от обвиненията и софиянци продължават да гласуват за такива, той беше кандидат и за президент, но какво се чудя, БСП на нинова гласуваха точно за кандидатите на ДБ, за да изчегъртали герб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анобим

    14 Дек 2023 12:37ч.

    Сериозни майстори сме имали, щом са ги сглобявали с флекс. В днешно време само могат да "разглобяват" с флекс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И к'во

    14 Дек 2023 12:47ч.

    Махаш и разпарчетосваш нещо огромно без да знаеш къде ще го сложиш. Той като че ли е участвал в монтажа на паметника. Така звучи. Впрочем да му припомня, че твърде малко хора са гласували за тези обединени разрушители на всичко от преди тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    14 Дек 2023 13:27ч.

    Идеята е да се подхвърли нещо. Както се знае, всяко чудо за три дни. Викат си, ще пошумят, ще пошумят, па ще преглътнат, че го местят на друго място. Но никой няма намерение да мести нищо, всичко ще се пръсне, за да не може да се възстанови, това е целта. Тия са патологични лъжци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    14 Дек 2023 12:51ч.

    Скъпо ще платите този позор, които ни лепнахте. И децата ви ще плащат. Винаги съм се гордяла с хубавата ни столица. Имаме паметници олицетворяващи историята ни. Сега живея в град с един паметник на г-н Нелсан Мандела и нито един друг. Град без история...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • адддд

    14 Дек 2023 13:15ч.

    трайчо дядо ми иска да те нареже за скраб по същия начин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    14 Дек 2023 13:19ч.

    трайчо, знаеш ли историята на трайчо костов ? Ако не я знаеш, съветвам те да се запознаеш! Боклук долен фашистки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трайчо не беше ли изритан

    14 Дек 2023 13:19ч.

    от подобния му Буци в качеството му на министър в първото Му правителство?! Кой пак те натресе в Централна София, бе Трайчо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    14 Дек 2023 13:34ч.

    Трайчо не знае, дори и не подозира, че задължително трябва да има такова нещо като одобрен проект и разрешение от гл.архитект или МРРБ за извършване на премахване на строеж и демонтажни работи (като тук следва дебело да се подчертая, че в случая е налице архитуктерно-скулптурен ансамбъл и произведение на изкуството), придружен с обемиста документация как поетапно и от кого и по какъв точно начин по проект ще се извършва това. В случаят трябва да разполагат и с проектната и техническа документация на самия праметник, при изграждането му, както и становища и с разрешения и съгласумателни писма на МРЗБ и Министерството на културата и дори НИНКН. Тези жълтопаветни олигофрени започнали направо да режат скултурите. Фашизмът е бездарие и бездуховност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мими

    14 Дек 2023 14:18ч.

    Нищо не са построили а разрушиха фабрики заводи и накрая (не знам какъв ще е края...) го докараха до паметниците - следват хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заПек Анов

    14 Дек 2023 14:23ч.

    О, Трайчо, трайчо, глупак жълтопаветен! Защо не се удави в морето, когато Тиквата банкянсйа те взе на разходка в арабската държава като министър? Тъп и прост си като цялата нагла сган, която ни натресе Триморския жълт чорап!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е агресор

    14 Дек 2023 14:33ч.

    Вандалът американчо американчеф - този изверг на снимката трябва да бъде изгонен! Сънародници - с руски знамена и на протест пред вандала американчо американчеф!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ---------------

    14 Дек 2023 14:38ч.

    Не човек, а мърша! Ти ли бе мършо, ще сравняваш бункера на самоубиеца Хитлер с монумента на армията победител? Ти ли бе мършо фашистка? Бъди сигурен, че Всички ще свършите, като своя фюрер. А от амбасадата ви ментор ще ви осигурат и цианкалия, когато им станете непотребни. Мършите винаги сте били непотребни даже и за всяко уважавано еврогейско бунище, в каквото сте превърнали София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фриц Клингенберг

    14 Дек 2023 16:32ч.

    За сметка на това Трайчо после ще го сглобяват така както е разглобен, но не под колесника на излитащ американски самолет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи