Транспортният министър Николай Събев поиска оставката на шефа на НСО

Транспортният министър Николай Събев поиска оставката на шефа на НСО

Министърът на транспорта е поискал оставката на шефа на НСО заради вчерашните атаки със снежни топки срещу премиера на връх Шипка.

 

"Поисках оставката на директора на НСО", съобщава самият Николай Събев в коментар във Фейсбук в отговор на възмутени граждани как е било допуснато нападение над министър-председателя Кирил Петков.

 

Някои от участниците в чата се възмущават как така е било позволено "Възраждане" да влезе в парламента - по повод твърдението, че именно тяхната партия е организирала освиркването и бойкота на Кирил Петков и Никола Минчев по време на тържеството на Паметника на свободата.

 

Събев съобщава новината в отговор на въпроса на симпатизант, който пита: "А защо НСО не реагира? Защо не беше повален и арестуван този човек? Ако беше камък?". След като министърът на транспорта уведомява събеседниците си за поисканата оставка в НСО, следва препоръката: "Трябва да се предприеме и сериозна мярка за "лидера" на Възраждане! Учудвам се как може да им се позволи да са в Парламента".

 

Потребителите също така информират Събев, че човекът, замерил премиера със снежни топки, е негов съгражданин от Русе.

 

Скрийншот: Фейсбук


От "Възраждане" веднага реагираха на новината за поисканата оставка в НСО.


Зам.-председателят на НС Цончо Ганев разкрива, че от записите ясно се чува как началникът на премиерската охрана моли Кирил Петков да не тръгва към върха, защото това ще е провокация към хората там. "Но не, Петков си беше решил, че ще се "докаже на терен", коментира той.

 

"Днес собственикът на ЕКОНТ, който даде 300 000 лева за предизборната кампания на Продължаваме промяната, а към момента министър на транспорта, поискал оставката на шефа на НСО, защото службата не се справила с охрана на Кирил Петков. Като оставим настрана факта, че Петков направи немислимото - само за три месеца стана по-мразен и презиран от Борисов, какво се очакваше да направят повече служителите на НСО вчера?", пише в профила си Ганев.

 

"Не началникът на НСО, а спонсорът-министър и целият кабинет да подават #ОСТАВКА и да заминават кой от където беше доведен", опонира на Николай Събев представителят на "Възраждане".

 

 

Националната служба за охрана (НСО) е специализирана военизирана държавна служба към Президента на Република България. Нейният началник се назначава от президента Румен Радев.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Българка

    04 Март 2022 15:43ч.

    Как били допуснати в Парламента Възраждане... С избори, господа, с бюлетини на избиратели! Каквито са ПП, такива са им и привържениците, прости и недоучени! И не съм гласувала за Вузраждане, да се знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хитлер също влиза в парламента (райхстага) с избори

    04 Март 2022 17:47ч.

    Разбира се, Хитлер е германец, като се захване с нещо, власт, холокост, най-кървавата в историята война, прави го. При Копейкин всичко е за копейките. Само на злобно изражение до докатва, но няма мустак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изтрещял през 70-те

    04 Март 2022 15:53ч.

    А министърът защо не е бил на Шипка да разгърне едно силово поле на Авалокитешвара около премиер-министъра и председателя на Народното събрание? Можеше също да призове Махакала и другите протектори да хванат за косите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изтрещял през 70-те

    04 Март 2022 15:53ч.

    рубладжиите от Възраждане и да ги завлекат в горещия ад. Или в студения. Но не го направи! Призовавам за оставката на министъра на транспорта Николай Събев, един будист на куц крак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ноле

    04 Март 2022 16:18ч.

    Нещастници,Възраждане са в Парламента по волята на народа.Стига лизахте задниците на НАТО и краварите.Подлоги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Мангал Калайджията

    04 Март 2022 16:23ч.

    Това русенско перде - по съвместителство министър на транспорта, кога стана калайджия - кога му почерня дирника? Абе 300 хилки са си 300 хилки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    04 Март 2022 16:31ч.

    Курилчо беше предупреден, той си го реши на своя глава: https://www.facebook.com/ts.ganev/videos/236044258739512 ще проснат някой, ма после и Господ нямаше да ги спаси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    04 Март 2022 16:41ч.

    Лицето няма компетентност да разсъждава по темата. ... Това в администрацията означава, че няма право да се обажда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1 1 1

    04 Март 2022 16:48ч.

    А аз съм от възмутените граждани, които искат оставката на ЦЯЛОТО антибългарско правителство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пепе неро

    04 Март 2022 16:50ч.

    Смешник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    04 Март 2022 16:55ч.

    От Тони Иванова /която и да я тя/ разбирам, че някой позволява кой да е в ПАРЛАМАнта, към кого да се обърна за влизане? А, Тонке?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    04 Март 2022 16:58ч.

    За отбелязване е, че казаното от „Възраждане“ за сеещия ветрове и жънещия бури е точно попадение, също като снежната топка по главата на премиера. Спонсорът да си припомни какви гадости мятаха – и доста често уцелваха - симпатизантите на спонсорираната от него „партия“ на протестите онова лято. Другия път Зайо да е с шапка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    04 Март 2022 17:01ч.

    Най добре да си ходи на ...............отдето е дошъл.Мекере просто.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    04 Март 2022 16:59ч.

    Не знам колко тунела ще копае под Стара планина но..........!Да вземе да си изкопае дупка,че скоро ще му трябва! Самолета от Скопие за Канада колко места има?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как може да им се позволи да са в Парламента

    04 Март 2022 17:15ч.

    Абе какви са тия одиози бе ? От къде изпълзя това МРАКОБЕСИЕ ??? "Кой им бил разрешил да са в Парламента ?" КОЙ !? НАРОДЪТ (!!!) им е разрешил , като е гласувал за тях ! (и реално взеха много повече от 5%) Тоталитарни буклуци ! Ще забранявате партиите ли ? Що ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това беше мръсна гербаджийска провокация на НСО

    04 Март 2022 17:50ч.

    Между другото, в Русия тия със снежните топки щяха да получат затвор. В Щатите пък можеше и куршум. Във Франция бой. В Турция… да не казвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи