"Транснефт" откри взривни устройства край нефтопровода "Дружба" в района на Брянск

"Транснефт" откри взривни устройства край нефтопровода "Дружба" в района на Брянск

"Транснефт" откри взривни устройства снощи и тази сутрин в нефтената помпена станция "Новозибков" на нефтопровода "Дружба" в Брянска област, но станцията не е повредена, текат следствени действия. Това съобщи за ТАСС официалният представител на компанията Игор Демин.

ПС "Новозбиково" на нефтопровода "Дружба" в Брянска област не изпомпва петрол, целта на атаката е била да се убият хора. 

„Наистина, на територията на нефтената помпена станция "Новозибков" вчера вечерта и тази сутрин бяха открити взривни устройства в унищожени пластмасови кутии с поразяваща бойна глава под формата на стоманени топки. Предполага се, че унищожаването на кутиите е станало след удар в земята при падане от дронове. А днес по обяд беше забелязано как от дрон беше изхвърлено още едно взривно устройство, вероятно подобно на предишните две", каза Демин.

"Естеството на бойната глава - метални топки - предполага, че организаторите на диверсията не са имали намерение да унищожат съоръжението, а да убият хора от цивилния персонал, обслужващ нефтопроводната станция "Дружба". Следствените действия са в ход, ПС "Новозибков" не е повредена", добави Демин.

От началото на февруари тази година вече няколко пъти се появи информация за обстрел на нефтопровода "Дружба" и неговата инфраструктура от украинските въоръжени сили. По-конкретно, на 1 февруари Демин каза пред ТАСС за опит за обстрел на Новозибковската петролна помпена станция (НПС) в Брянска област вечерта на 31 януари. Нямаше пострадали при попадането на на снаряд на територията на станцията, а петролопроводът "Дружба" продължи да работи нормално. 

Руският министър на енергетиката Николай Шулгинов заяви, че Русия може да предприеме допълнителни мерки за укрепване на сигурността на граничните енергийни съоръжения, за да елиминира възможността за обстрел от Украйна.

Нефтопроводът "Дружба" осигурява доставки на петрол за беларуските рафинерии и транзита му към Европа. Газопроводът започва в Самарска област, минава през Брянск и след това се разклонява на два участъка: северен и южен, минава през Беларус, Украйна, Полша, Чехия, Словакия, Германия, Унгария

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • песимист

    15 Март 2023 14:04ч.

    Крайно време е да им спрат газта и да ги оставят на американските шифти!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    15 Март 2023 15:08ч.

    стратегията на англо-американците във всички войни е да се бият чрез своите сателити, да изтощят главния враг, след което да влязат във войната с него и да спечелят лесна победа... САЩ, Британия и Полша които мечтаят да разделят и унищожат Русия, като разграбят нейните огромни природни и човешки ресурси... а ние? какво ще постигнем ние, подкрепяйки фашизма?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    15 Март 2023 16:24ч.

    Украинските терористи се учат от големия брат - САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи