Тръмп: Вместо да изпращаме военна помощ на Украйна, да осигурим безопасността на училищата си

Тръмп: Вместо да изпращаме военна помощ на Украйна, да осигурим безопасността на училищата си

Бившият американски президент Доналд Тръмп призова законодателите да направят приоритет осигуряването на безопасни училища вместо изпращането на военна помощ на Украйна.

В изказване на конференция на оръжейното лоби Тръмп запита риторично как Съединените щати отпускат 40 милиарда долара на Украйна, а не могат да осигурят безопасността на училищата. Коментарът му беше по повод стрелбата в начално училище в щата Тексас в четвъртък, при която 18-годишен младеж уби 19 деца и двама учители.

"Преди да помагаме на останалия свят трябва да изградим безопасни училища за собствените си деца," заяви Тръмп, който е твърд поддръжник на притежанието на оръжие, а по време на управлението си дори се обяви за въоръжаване на учителите.

Същевременно на демонстрация в Хюстън стотици хора настояха да бъдат поставени под контрол продажбите на оръжие с лозунги "Защитете децата ни, не оръжията" и "Вашето хоби не струва колкото живота на нашите деца".

Бившият президент обяви и как можеда бъде спряна войната в Украйна. Ако САЩ искат да спрат руската агресия, трябва да намалят ескалиращите в момента цени на петрола, които захранват военните операции на Кремъл. Тръмп говори в неделя на събрание в Каспър, Уайоминг.

"Искате да спрете войната? Намалете цената на петрола, намалете цената на енергията (...) За да водите война, ви трябват три неща: пари, пари и пари. А Русия печели цяло състояние от това, за което се продава петролът", възкликна Тръмп. Той също така уточни, че понижаването на цената на петрола до "30 или 40 долара за барел" ще бъде най-сигурният начин да се лиши Москва от военното ѝ финансиране.

Източници: news.bg, standartnews.com

 

 

 

Коментари

 • Anonimen

  29 Май 2022 8:02ч.

  Чували сме го тоя лозунг-пари,пари,пари.Но кой очаквате да го изпълни?Тия,на които говорите,не им дреме,че има събития,наречени война.А защо ги има,те знаят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  29 Май 2022 8:06ч.

  "Той също така уточни, че понижаването на цената на петрола до "30 или 40 долара за барел" ще бъде най-сигурният начин да се лиши Москва от военното ѝ финансиране.". Демек, няма начин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Товарищ Дональд Штирлиц

  29 Май 2022 8:52ч.

  товарищ Штирлиц выдал себя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  29 Май 2022 10:20ч.

  финансов одит на украина къде са оръжията и парите от запада да не са се върнали в офшорните компании под формата на комисионни

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи