Тръмп: Украйна може да бъде унищожена за година и половина, ако конфликтът не бъде решен

Тръмп: Украйна може да бъде унищожена за година и половина, ако конфликтът не бъде решен

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че Украйна може да бъде унищожена в рамките на година и половина, ако конфликтът не бъде решен. Това заяви той в интервю за Fox News, съобщава ТАСС.

Доналд Тръмп изказа предположение, че украинската криза "може да не бъде разрешена преди изборите" за президент на САЩ през 2024 г., а политиката на администрацията на настоящия американски лидер Джо Байдън заплашва с "трета световна война". „Ако не бъде разрешен, мога да го направя в рамките на 24 часа с участието на Зеленски и Путин. Това биха били много прости преговори, но няма да разкривам същността им, защото няма да мога да се възползвам от тези преговори, те няма да проработят“, каза Тръмп.

"Преди това още година и половина, много дълго време. Не мога да си представя какво може да се случи през това време", продължи републиканецът. „Изводът е, че войната трябва да спре, защото Украйна се унищожава“, подчерта Тръмп, на което водещият отбеляза, че „нищо няма да остане“ от страната.

Тръмп неведнъж е заявявал, че с политиката си към Украйна президентът на САЩ Джо Байдън може да тласне човечеството към трета световна война. Тръмп твърди, че ако спечели президентските избори в САЩ, може да осигури уреждане на ситуацията в Украйна за един ден, но така и не е уточнил как точно възнамерява да го постигне.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Светнат

    28 Март 2023 10:12ч.

    Ми...ясно е как. Казва ясно и гласно на зелената дрога, че спира всякакви помощи за Усрайна ако не приеме условията на Русия. На тях пък им казва да не бъдат прекалено алчни и си остават с новите руски територии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата територия на бившата УССР е руска земя. Тебе не знам с какво тежко нещо са те светнали по канчето

    28 Март 2023 10:16ч.

    Несъгласните оцелели от бойните действия заминават в т.нар. "европа" да я Це-Европират и нея. Укропитеците ще доизядат каквото е останало след Урсула и Борел :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отдавна мина времето, когато някой можеше да казва на Россията какво трябва да прави и да й размахва пръст.

    28 Март 2023 10:22ч.

    Сега е дошло време да се плаща с лихвите за всичко, което изтърпя и преживя великата Православна страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    28 Март 2023 10:24ч.

    ако за времето до изборите отвъд локвата мецан си върне одеса и стигне до измаил, разговорът може и да потръгне. иначе - трудно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може да се наложи да стига не до Берлин, ами до Париж

    28 Март 2023 10:28ч.

    От Лондон като кажат на чернилките "дръж"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политиката е изкуство на възможното

    28 Март 2023 10:44ч.

    Тръмп казва точно това ! От руска страна проблеми няма. Путин не е "лаком" за територии и е готов за преговори. Руските условия са ясни и не са прекомерни. Нова граница по административните линии на Херсонска, Запорожка, донецка и Луганска области - ЧАСТИ ОТ РФ , вече и по Конституция на РФ. Украйна остава доста голяма и дори с излаз на море ! Украйна узаконява извънблоков статут, НЕУТРАЛИТЕТ ! Западът и Русия се ангажират с възстановяването й, ако спазва коректно неутралитета ! НАТО се връща на обещанията си и спира разширяванията до тези от 2004. Сядане на маста за преговори за въоръженията ! Абсолютно и безусловно премахване на всякакви западни "санкции" и съответно руските "контрасанкции" . Просто е като фасул и лесно изпълнимо, Тръмп има това предвид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да стане

    28 Март 2023 11:59ч.

    Една от целите е денацификация, а това с преговори не може да стане, дори и да се съгласят на териториални отстъпки...Освен това, Тръмп може да е президент днес, утре някой като Байдън. И тогава какво? Пак цялото упражнение от начало ли? Сега е моментът проблемът да се реши веднъж за винаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тръмп: Украйна може да бъде унищожена за година и половина, ако конфликтът не бъде решен

    28 Март 2023 10:28ч.

    Тръмп не е прав. Народ който е започнал своето национялно възраждане и се бори самоотвержено за своята политическа и духовна независимост не може да бъде победен и унищожен. " Не се гаси туй що не гасне ".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оставете американските хегемонистични мечти и слезте в конкретните евразийски реалности

    28 Март 2023 10:31ч.

    Това се отнася за руския народ в Украйна, който е мачкан от хунтата на неохазарския глобалистичен проект. Никъде не е изначално свещено забранено Украйна да съществува като свободна и независима държава в съюз с Русия. За пример: Беларус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Toм Сойер

    28 Март 2023 10:34ч.

    Няма украински народ - има шляхти на запад и руснаци отсам Днепър........не знам за какво духовно обединение ми говориш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не народа

    28 Март 2023 10:35ч.

    а канибалската държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма такова нещо като "украински народ"

    28 Март 2023 10:48ч.

    Украинството е измишльотина на Австро-Унгарския генерален щаб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с чужда пита сте свикнали помен да правите, ама горещата война, която подпалихте, ще ви откаже

    28 Март 2023 11:49ч.

    Ще има украински народ, но не и за сметка на Русия. Тоест украински народ, който е неизменна част от руския свят. И точка по този въпрос!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • " украински народ, който е неизменна част от руския свят "

    28 Март 2023 15:07ч.

    Защо мразите украинския народ? Защо му пожелавате такова наказание - да бъде "неизменна част от руския свят" ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, за 24-те часа може и да се изхвърля,

    28 Март 2023 10:49ч.

    но - факт е, че е в мандата си не започна война. Със сигурност ако спечели той (или Десантис), щраусианците - най-яростните ястреби русофоби - ще бъдат изтласкани от възможността да участват в дейността на администрацията и да имат решаващо влияние в геополитическите решения, ще бъде силно ограничено зловещото влияние и на Килъри Клинтън и на цялото "Вашингтонско блато". Според американски коментатори сред населението в САЩ нараства стремително недоволството от политиката на неолибералите глобалисти и насажданите от тях "ценности". Но.. засега чрез манипулиране на общественото мнение все още се поддържа фалшивият неолиберален разказ и за войната в Украйна. На експертите просто им запушват устата. Тръмп знае това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    28 Март 2023 10:56ч.

    "Договорняк" не се очертава на хоризонта! Империята точно се мобилизира и започна... Демилитаризацията е в ход, но денацификацията ще изисква години и СМЕРШ в Лвов, Ивано Франковск и Житомир. Разчистване, което комунистите не довършиха...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕРШ в Лвов, Ивано Франковск и Житомир...

    28 Март 2023 11:39ч.

    Недейте се филмира, не фантазирайте глупости, щото такива като вас превръщат руската кауза (справедлива) във карикатура ! Какви СМЕРШ-ове ви се привиждат, и то до Полша ? Путин е мек като мекица ! Не може да си контролира собственото обкръжение, ей какви резили излизат (това не е западна пропаганда, това е русвесната !) https://rusvesna.su/news/1679891468 Вие си фантазирате че Путин е Сталин... Ами не е, за съжаление на Русия ! Твърде много бардак има в руските редици, и твърде много предатели и "договорщики", тези на които се развали рахатя със СВО. И не е Путин който има сили да въведе ИСТИНСКИ РЕД. А руснаците само истински ред ги оправя. И понеже Путин е умен и има добра самопреценка , поставил е реалистични териториални задачи пред руските военни. СМЕРШ , впрочем, с тяхните си изкълчени наименования , имат урките ! Вече ликвидираха не един и двама униформени от своите, само в подозрение за "предателство"..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    28 Март 2023 12:02ч.

    Почти изцяло съм съгласен. С изключение на втората част на оценката за Путин. А, че не е Сталин, не е, за голямо съжаление. Сталин имаше пробни войни преди 41-ва: Япония и Финландия и подмени командния състав на всички нива. От полк до ГЩ. Жужо също имаше - Грузия и Сирия. Никакви изводи. Освен да захрани ВПК-то си с поръчки. Но армейските началници нито разбираха възможностите на новите оръжия, че да си пренастроят концепциите, нито искаха да ги разбират. Сигур бяха заети да си отглеждат големи задници и фуражки, да купуват шуби на жените си, и вили на децата си. За такива работи др. Сталин сваляше пагони - в най-добрия случай. Преди повече от полвин година писах, че трябва да се издигат хора от фронта, доказали се командири. Има такива и то не само на подразделения, а и на съединения. Нищо, въртят се едни и същи. А др. Сталин подмени, на практика всички, Жуков е от новите, измъкна Рокосовски от лагер, а и не само него, Конев, Ватутин и т.н. А някои бяха разстреляни. А как иначе? Но при Жужо е друго. На фронта хората гинат, а в държавата му бардакът продължава. Гледаш им телевизиите, аз не го правя - забранено е, но ми разказват - шоута, веселби и бодряшки репортажи от фронта с въпроси от типа: "Как се чувствате? Нали ще победим!?" Ще победят те, но не вие - сороски планктон! И т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    28 Март 2023 12:18ч.

    Тез работи, които ги разправя Пригожин за бюрократите с лампази, са повод за едно хубаво развъртане из коридорите на ГЩ. Но няма кой да го направи - когото и да посочиш, и той е в кюпа. При др. Сталин, нито Берия, нито Абакумов са били светци, но са държали здраво юздата, която той им даде в ръцете. При Жужо - нито Патрушев, нито княза (Наришкин), стават за нещо - не ловят мишки. Чета, кво казва Жужо сега за западните доставки на оръжие - много трудно било да се пресекат. Сега, вече, да. Сега е трудно да се обстрелят мостове, тунели, ж.п. станции - хохлите си организираха ПВО-то. Макар, че на границата в Полша има важни станции, поне тези, на които сменят колесарите на вагоните - кво, калибри ли няма? Цената на това бездействие са човешки животи и от двете страни. Защо, каква е причината тези пунктове да работят? А, да - щял да се развали рахатът на цивилното население, което пътувало с влаковете. Поне тъй казват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • великата Православна страна

    28 Март 2023 11:04ч.

    в която се кланят пред мумия в центъра на столицата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    28 Март 2023 11:38ч.

    Е, в други християнски държави, се кланят на сандъци с кокалаци в разни пантеони, черкви, катедрали и т.н. Да ми прости Господ думата "кокалаци". Най-малкото, защото ние пък си имаме Баташката църква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно от комунистическата мумия

    28 Март 2023 11:45ч.

    се носи тая велика православна смрад. Изглежда като парадокс но не е. Православния СССР-2 са имперските амбиции на един болен от мания за величие фюрер и нищо повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гол(о)дранец

    28 Март 2023 11:51ч.

    Какво си се разпищял бе, и господарите ти, и самият ти не можете да живеете без ежедневни метани пред идола на Златния Телец. Каквито са ти гидовете, такъв си им и ти - голият.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    28 Март 2023 11:52ч.

    Виц: Пуснали на търг мумията на Ленин, еврейте го спечелили, но руснаците се отказали: -Няма да ви го дадем, защото преди години успяхте да възкресите един...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    28 Март 2023 13:26ч.

    Късно е Дончо мандалото хлопна. Както и за тебе след 'случая Капитолия'.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    28 Март 2023 15:08ч.

    Сащ да не мешат нещо Християнството с техния Евангелизъм или може би Шаманизмът на предшествениците индианци от резерватите, щото по-скоро Йелоустоун ще избухне, отколкото мераците им да станат реалност! Айде стига, прекалено доста е от такава демокрация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи