Тръмп сравни нелегалните мигранти в САЩ с Ханибал Лектър от "Мълчанието на агнетата"

Тръмп сравни нелегалните мигранти в САЩ с Ханибал Лектър от "Мълчанието на агнетата"

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп сравни нелегалните мигранти с канибала и сериен убиец Ханибал Лектър от филма на ужасите „Мълчанието на агнетата“. Това мнение той изрази в интервю за медийната компания Right Side Broadcasting Network, съобщава ТАСС. Тръмп добави, че някои мигранти говорят странни езици, сякаш идват „от планетата Марс“.

"Това са буйни хора, в много случаи идващи от затвори и психиатрични болници и лудници. Знаете ли, лудниците са като в "Мълчанието на агнетата". Ханибал Лектър, някой познава ли Ханибал Лектър?", попита бившият президент, обръщайки се към публиката.

Тръмп каза, че някои мигранти говорят на неразбираеми езици, сякаш „от планетата Марс“ и ги обвини, че пречат на младите американци да спортуват. „Вече няма спорт, в Ню Йорк и в много от тези градове (където има много мигранти – бел. ТАСС) вече няма живот“, заяви бившият президент.

По-рано Тръмп каза, че политиката на президента Джо Байдън е довела до увеличаване на броя на нелегалните мигранти в САЩ до 15 млн. Според него сегашният президент едва ли разбира реалния мащаб на миграционната криза, пред която е изправена страната. В тази връзка Тръмп призова Байдън „незабавно да затвори границата“ и обеща да започне най-голямото депортиране на нелегални мигранти в американската история, ако спечели президентските избори през ноември.

Ситуацията с нелегалната миграция е обект на спорове между южните щати и федералното правителство от няколко години. Най-напрегната ситуация се разви в щата Тексас, чийто губернатор Грег Абът се застъпва за строги мерки за пресичане на нелегалната миграция и е против политиката на сегашната американска администрация по този въпрос. Републиканският губернатор започна да превозва с автобуси нелегални имигранти в големите американски градове, включително Вашингтон, Ню Йорк и Чикаго, отбелязва ТАСС.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • ЗИП

  05 Март 2024 9:44ч.

  Пиарите му са изключителни.А иначе Тръмпи най-обича да дава прякори. Вчера нарече Ники Хейли "птичи мозък". :)) Иначе да, мигрантите превръщат Америка в уникална кочина.Да не говорим за престъпността.Тва Коза Ностра са некфи миловидни момиченца спрямо мексиканските картели или бандите от Салвадор и Хондурас кат МС-13 или нещо подобно... :((

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мдааа

  05 Март 2024 9:47ч.

  Много образно сравнение!!! Нашите политици издирват подобни хора из цяла Европа , за да ги интегрират в българското общество! Дефицитът на престъпници ще бъде преодоляна, това ни гарантират ППДБ, ГЕРБ и ДПС!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  05 Март 2024 12:13ч.

  САЩ е страна на имигранти, родът на Тръмп е на немски имигранти, та срещу какво се бори Тръмп, местно население са индианците, а в Мексико по-голямата част на населението е с индиански корени

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  05 Март 2024 14:01ч.

  Петнайсет милиона са към пет процента. В Швейцария има кантони с до 25 процента. Че и голяма част шиптъри, сърби и хървати. МС13 са кат писенца сравнено с Балканите до скоро. Но никой не е чул за проблеми със спорта или изнасилено жени на Нова година. Явно швейцарците някак се оправят за разлика от ЕС и САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  05 Март 2024 17:54ч.

  Швейцария не е в ЕС и има независима политика

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  05 Март 2024 14:09ч.

  Да бе да.Шиптърите са си шиптъри. Безобидни са в сравнение с мексиканските наркокартели.Онези избиват хора в индустриални количества дори в самия център на Мексико Сити. Преди време бяха изкормили 30 студентчета и ги бяха провесили от един мост. По жестокост се доближават до Ислямска държава. Тръмп не е далеч от идеята за интервенция в Мексико...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  05 Март 2024 14:11ч.

  Няма общество без проблеми, ни явно швейцарците не допускат нелегални, а мигрантите кротуват. Щото ако досадиш на съседите не чакат кво ще реши Властта, а ще ти спретнат един референдум в кантона. Да не говорим че ако в САЩ втората поправка ти гарантира правото да носиш оръжие(ако искаш), в Швейцария държавата ти зачислява автомата и патроните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Попрекалил е

  05 Март 2024 14:32ч.

  Нека Австрия и Германия им изпратят утайката от бежанците от Близкия Изток и тогава няма с какво да ги сравни. Ще изпратят, но друг път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи