Тръмп се възхити от хода на Путин за Украйна: Това е гениално

Тръмп се възхити от хода на Путин за Украйна: Това е гениално
От Белия дом заявиха, че не приемат съвети от някого, който хвали руския президент.

 

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп определи като "гениални" действията на президента на Русия Владимир Путин по отношение Украйна и нарече руския лидер "много разумен", съобщават "Дейли мейл" и "Индипендънт".

 

Някои републиканци в САЩ се опитаха да хвърлят вината за кризата върху президента Джо Байдън, заявявайки, че Русия не е нахлувала никъде по времето, когато Тръмп беше президент. Самият Тръмп също публикува по-рано туит, в който твърди, че отношенията му с Путин са щели да предотвратят кризата, посочва "Индипендънт".

 

Няколко часа след това изявление бившият президент заяви в радио предаване, че когато е научил, че Путин признава независимостта на сепаратистките региони Донецк и Луганск в Източна Украйна, си е казал: "Това е гениално".

 

"Казах си: "колко е умно това", посочва Доналд Тръмп.

 

В коментар на изказването на бившия американски президент, говорителката на Белия дом Джен Саки заяви, че се стараят да не приемат съвети "от някого, който хвали президента Путин и неговата военна стратегия". По думите й от републиканците зависи да не политизират допълнително въпроса.

 

По-рано настоящият президент Джо Байдън заяви, че ще има още по-строги санкции срещу Русия, освен наложените към две руски банки и забраната за търговия и инвестиции за сепаратистите от ДНР и ЛНР.

 

"Действията на руския президент са началото на руска инвазия в Украйна. Кой, за Бога, дава на Путин правото да обявява т.нар. нови държави на територия, която принадлежи на негови съседи? Това е грубо нарушение на межуднародното право и изисква твърд отговор от международната общност. Ще започнем налагането на нови санкции, много по-сериозни от предишните от 2014 г.", каза в обръщението си на 22 февруари Байдън.

 

Коментари

  • Идеалист

    23 Фев 2022 8:15ч.

    Ако избирането на Тръмп не беше манипулирано по пощата и с машините за гласуване, Светът щеше да бъде друг. Пожелавам на Тръмп и Републиканската партия да спечели междините избори тази есен. Светът ще бъде друг, по истински!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • JVS

    23 Фев 2022 8:22ч.

    С теб сме Тръмп,с теб сме Путин и Русия!Рано или късно либерална Америка и най-паче Европа ще бъде погребана от хора като Путин и Тръмп!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • територия, която принадлежи на негови съседи

    23 Фев 2022 8:42ч.

    Какво е това, може би Тексас ? Който принадлежи на американския съсед Мексико ? А после е отделен в самостоятелна република, а после е ... анексиран от САЩ ? Или самите Щати, които анексират половин континент от своите "съседи" и коренното население - индианците ? За Бога !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    23 Фев 2022 8:53ч.

    Проба

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    23 Фев 2022 8:54ч.

    момента Републиканската Партия на САЩ е на проруската организация в тази държава. Ако Рейгън се събуди ще полудее... :)) Помпео също хвали Путин.Тъкър Карлсън по Фокс Нюз лее дитарамби за Русия. Явно републиканците инстинктивно усещат, че Путин е консерватор.И тъй като в САЩ се води гигантска културна война се получава максимата "врагът на моя враг е мой приятел"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    23 Фев 2022 10:36ч.

    Зипе, прав си. Но според мен това не е симпатия към консервативния Путин, Тръмп обича единствено себе си, а именно примитивната максима "врагът на моя враг е мой приятел". Което показва, че политиците също трябва да излизат в пенсия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    23 Фев 2022 8:56ч.

    Това само показва колко интересна и свободна държава са САЩ. Центровете на сила са десетки и постоянно се борят помежду си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Центровете на сила са десетки и постоянно се борят помежду си!

    23 Фев 2022 9:27ч.

    ЗИПе, не знам за геополитиката, ама с физиката си много скаран...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист е напълно прав -

    23 Фев 2022 9:54ч.

    изборите бяха манипулирани, за да може зад гърба на куклата Байдън да се вихри либералният фашизъм и военщината на ястребите. Успех на републиканците - още тази година!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дегенерати от цял свят, съединявайте се!

    23 Фев 2022 9:58ч.

    Да живее Вождът и учителят на американския народ Дональд Трамп! Слава на вечната дружба между крадци и спекуланти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    23 Фев 2022 10:46ч.

    Хахх, браво Тръмпи, продължавай да се подиграваш с либералната измет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    23 Фев 2022 11:05ч.

    Тръмп защо се учудваш, Путин винаги е действал гениално и винаги в полза на хората. И сега е така. А невежи драскачи питат, защо хората обичат Путин, да им отговоря, не го обичат /и аз/, но завиждаме на Русия, че има такъв лидер, искаме да имаме лидер като него. Същото се отнася и за Орбан, но глупаците или не го разбират или са платени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИВАН

    23 Фев 2022 11:09ч.

    КОЙ,ЗА БОГА,ПОЗВАЛИ НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЕМОКРАЦИЯ ДА ПРИЗНАЕ КОСОВА!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    23 Фев 2022 12:11ч.

    Извадено от контекста.Всъщност гениални са САЩ.В сговор с Русия таковат германците и Европа.Путин се умори да чака Европа да се събуди и да прозре интереса си.САЩ не се нуждаят от чужда печатница на пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    23 Фев 2022 12:12ч.

    .Те САЩ им трябваха две световни войни да гътнат лирата и колониалната система.И изведнъж някакви льолювци отхапват от долара 100пъти повече отколкото Русия ''отхапа'' от Украйна.Санкции срещу Сбербанк няма.Защо ли?След Крим стокооборота на ЕС падна с Русия но САЩ го увеличиха.Сега ще е същото. Европа е истинската жертва.А най-малките от Европа най голямата.Скоро ще го усетим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грегорий

    23 Фев 2022 12:33ч.

    Русия е подписала меморандума от Будапеща, с който се задължава: "Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени: – да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна;" https://www.ukrainadnes.com/budapeshtenskiyat-memorandum/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ooops!

    23 Фев 2022 15:55ч.

    Меморандомът е напомняне, съобщение, съгласие, ангажимент, задължение в НЕОФИЦИАЛЕН писмен документ, и може да прерасне в договор, но само може, без да е задължително. Меморандум е и задължението на ФРГ и САЩ пред СССР от 1990 г. северноатлантическата организация НАТО да не се разширява на изток, вкл. и в ГДР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин е Велик!

    23 Фев 2022 12:55ч.

    Харесва ми какъв вой, плач, сълзи и сополи се сипят от страна на путинофобите. Честито! Американските санкции удрят яко Европа и пълнят руската хазна. Космическите цени на газа отдавна заличиха загубите на Русия от спирането на Северен поток 2. Европа е солидарна с американските санкции и остава на соларки и перки (слънце и вятър).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    23 Фев 2022 17:16ч.

    А ние 'Барабар Петко с мъжете" пак не случихме на "другарчета". Нашите хайдукополитици от преди и сега ни набутаха и продължават да ни набутват в тресавището, което е зейнало пред нас! И онези които говореха за "окупацията" ни от Русия и онези които ни вкараха в ЕС и НАТО и останалите които са буквално назначени от Козяк сега! Да са ни честите хайдукополитиците ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американските санкции удрят яко Европа и пълнят руската хазна.

    23 Фев 2022 12:58ч.

    Благодарен е целият китайски народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оооо, да

    23 Фев 2022 13:04ч.

    https://afera.bg/трябва-ли-путин-да-награди-сащ-с-орден/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДДД2

    23 Фев 2022 14:42ч.

    Много е просто. Консервативният християнин ВВП предлага много по-приемлив театър от този на погейчените извратени психопати. Затова се радва на огромна подкрепа навсякъде по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бившият комунист Носещ името на Вожда на световния пролетариат Владимир улянов - ленин

    23 Фев 2022 15:12ч.

    Страж на социалистическата си родина, боец срещу коварните планове на империализма днес е консервативен християнин. И антикомунист, нека добавим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина,

    23 Фев 2022 16:47ч.

    който не разбира значението на думичките и диалектическата природа на материалния свят, в който живеем, той ще се впечатлява и петлае точно като теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 23 Фев 2022 12:33ч. Русия е подписала меморандума от Будапеща, с който се задължава: "Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени: – да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна;

    23 Фев 2022 15:38ч.

    ДНР и ЛНР се формират след референдум за самостоятелност, както това е предвидено и легитимирано в устава на ООН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    23 Фев 2022 15:44ч.

    Светът ще бъде по-мъжки и женски , не измислено равенство и експлоатация на жените, а допълване и хармония между половете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен Робот

    23 Фев 2022 20:39ч.

    Територия, Която Принадлежи На Негови Съседи 23 Фев 2022 8:42ч. Какво е това, може би Тексас ? *** Ноп, не само - и Калифорния, Аризона, Ню Мексико, Невада, че и Луизиана (на Франция).За Джорджия е малко спорно... да не се разпростирам, че то май нищо няма да артиса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като си се заровил в историята

    24 Фев 2022 9:07ч.

    Вземи тогава се засрами от хан Аспарух, царете Симеон и Калоян. Все завоеватели. За твое сведение мексиканците така се напъват да се преселят в тия завладяни щати, че същият Тръмп икаше да вдига стена, дето те да я платяли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    24 Фев 2022 9:57ч.

    Спешно джендърските поколения да бъдат призовани за военна служба поне6 месечна ! Вкл и дружинката около Кирцата !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи