Тръмп се опасява от трета световна война

Тръмп се опасява от трета световна война

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Бившият американски президент Доналд Тръмп откри кампанията си за президентските избори през ноември с реч в град Нютън, щата Айова, с обещанието да спечели отново. Това стана в деня на годишнината от нападението срещу Капитолия през 2021 година.

В речта си той не акцентира върху събитията отпреди три години, но определи като “заложници” хората, които са в ареста заради случилото се тогава. Тръмп обеща, ако бъде избран, да помилва много от тях.

Той предупреди, че ако Джо Байдън може да предизвика избухне трета световна война.

"Това е последният ни шанс да спечелим изборите. Остават 10 месеца. Притеснявам се обаче и за тези 10 месеца, защото той вече навреди толкова на страната ни. Знае ли някой какво може да направи той за тези 10 месеца. Може и до трета световна война да стигнем".

Според бившия президент Байдън е бил начело на икономическия упадък и е предизвикал хаос по границите, и в същото време не е успял да спре руската инвазия в Украйна:

“Залогът на тези избори не може да бъде по-висок при нечестния Джо Байдън. Границите ни, ако сте забелязали, а аз съм сигурен, че никой не е забелязал, те бяха изтрити, бяха заличени... Милиони и милиони хора преминават в страната ни”.

Речта на Тръмп съвпадна с третата годишнина от бунта на 6 януари 2021 година, когато негови привърженици щурмуваха Конгреса в опит да предотвратят сертифицирането на изборната победа на Байдън. Тръмп защити публично участниците в бунта, които бяха осъдени и пратени в затвора:

"В тази страна, разбира се, никого не пращат в затвора. Определени хора дори не ги закачат, ако убият някого. Но ако си един от нас, тогава отиваш в затвора. Вижте какво се случи със заложниците от 6 януари. Ужасно е".   

В петък настоящият държавен глава Джо Байдън откри предизборната си кампания с политическа атака срещу своя предшественик и най-вероятен съперник на изборите през ноември Доналд Тръмп.

Източници: БНР, "Труд"

 

 

 

Коментари

  • не е само Тръмп

    07 Яну 2024 19:26ч.

    Той е чул от някъде, но янките или по-скоро ДД с Финансовия олигархат ще го сторят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    07 Яну 2024 21:11ч.

    А Байдън се притеснил от въоръжаването на индианците защото те постоянно са наквасени и опасно дрогирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом сам се постара

    07 Яну 2024 20:23ч.

    Напъна се мухата, та роди слон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е за война

    07 Яну 2024 20:35ч.

    Трета световна война е задължително да има! Ядрени бомби на всеки 10 метра трябва да падат по цялата територия на сатаната сащ! сащ е враг на човечеството! сащ е враг на световния мир! сащ е сатана! Свят без сащ би бил приказка, щастие и благодат! сащ е световно сатанистко зло!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлуковските

    08 Яну 2024 0:05ч.

    санитари?! Къде сте? изключете уай-фай поне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юдомасон

    07 Яну 2024 22:18ч.

    Пълномащабна термоядрена война е ключът и основа за нов световен ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    07 Яну 2024 22:37ч.

    Страхотен превод, ако идеята е нищо да не се разбере от речта на Тръмп

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    08 Яну 2024 0:05ч.

    То май войната започна отдавна... предателят Тръмп обаче би следвало да се опасява от войната която е започнала в неговото семейство, неговата лична трета семейна война след трети провален брак, заради неговият невероятен характер на меразвец мръсник и невестулка! Можеше преди да му изтече мандата, да помилва привържениците му и Джулиян Асанж, но не би, помилва жидови престъпници с бели якички, по линия на зет му Джард Кушнер! Много нагъл мерзавец и който се надява на този мръсник само му става съучастник и ще бъде жестоко излъган! Ситуацията е като с Боко, гласуваха за него да върне времето назад, а пък той се оказа пепераст и прогресист- евроатлантически в крак с времето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи