Тръмп: САЩ могат да повторят съдбата на СССР

Тръмп: САЩ могат да повторят съдбата на СССР

Съединените щати рискуват да повторят съдбата на Съветския съюз, основната заплаха за Америка сега идва отвътре. Това мнение изрази бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който произнесе реч във Вашингтон във вторник, съобщава ТАСС.

„И така, къде ще свърши това? Това вероятно няма да свърши, защото въпреки огромните външни опасности, най-голямата заплаха за нас, като дадена страна, си остават нездравите и зли хора вътре“, каза предишният американски лидер, коментирайки продължаващите опити за разчистване на политически сметки с неговите опоненти в лицето на лидерите на Демократическата партия. В същото време Тръмп, който е републиканец, посочи демократката Нанси Пелоси като една от тези фигури, застрашаващи САЩ като цяло. Тя заема поста говорител на Камарата на представителите на Конгреса - третият по важност в американската държавна йерархия.

В тази връзка бившият президент на САЩ обеща да продължи да се занимава с политическа дейност. „Правя това за Америка. (...) Защото, ако не го направя, нашата нация е обречена да стане още една Венецуела или друг Съветски съюз. Ние се движим в тази посока. Или да се превърнем в Куба в много голям мащаб, където всичко е загубено и няма надежда“, каза Тръмп.

Според него Съединените щати при сегашния президент демократ Джо Байдън са загубили всички онези външнополитически и вътрешнополитически постижения и предимства, които предишната вашингтонска администрация е предоставила.

"Ние вече не сме независими или доминиращи в енергетиката, както бяхме само преди две години. Ние сме страна, която моли за петрол от Венецуела, Саудитска Арабия и много други. Джо Байдън казва: "Моля, моля, моля, помогнете ни". И ние имаме повече течно злато под краката си, отколкото всяка друга нация в света. Ние сме нация, която е погълната от „Зеления нов курс“ на радикалните леви кръгове Но всеки знае, че Зеленият нов курс ще доведе до унищожаването на страната ни. Ние сме нацията, която остави след себе си Афганистан, мъртви войници, американски граждани и най-доброто военно оборудване в света на стойност 85 милиарда долара“, каза Тръмп. 

Освен това, според него, Съединените щати при Байдън „позволиха на Русия“ да отприщи конфликт в Украйна и ситуацията „само ще се влошава“. "Това никога нямаше да се случи, ако бях ваш върховен главнокомандващ. А Китай и Тайван са следващите", убеден е Тръмп.

Според него при Байдън Вашингтон дава възможност на Иран да „създаде колосално ядрено оръжие“, а Китай да похарчи „трилиони и трилиони долари“, спечелени чрез непазарни предимства в търговията със Съединените щати, за формирането на „въоръжени сили“ , подобни на които светът може би никога не е виждал“. „Само преди две години държахме под контрол Иран, Китай, Русия и Северна Корея. Те нямаше да направят нищо срещу нас и всички знаят това, особено тези лидери“, аргументира се бившият президент. Според него САЩ „вече не се ползват с уважение“, тяхната позиция „вече не се зачита в света“. „Много хора ни се смеят“, добави Тръмп, съобщава ТАСС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • очевидец

    27 Юли 2022 9:28ч.

    Има вероятност България да я повтори първа. Вчера през Ришкия проход в посока Карнобат преминаха множество камиони с военна техника. Докато ние се занимаваме с глупостите на политиците и мислим как да понесем нарастващите цени, нещо много по-сериозно от това ни готвят, а ние го пропускаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 27 Юли 2022 9:28ч. Има вероятност България да я повтори първа. Вчера през Ришкия проход в посока Карнобат преминаха множество камиони с военна техника.

    27 Юли 2022 9:51ч.

    Хъм... в посока Карнобат?! Турция ли ще нападаме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белокопитова

    27 Юли 2022 13:20ч.

    Залагам над 90% че България може да си остане Княжество България със столица В.Търново , а Румелия и южните области може да отидат под феса на падишаха. Дай Боже да не става, но със този народ - Българи (84,8%) , Турци (8,8%) Цигани (4,7%) , е под въпрос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдател

    27 Юли 2022 14:21ч.

    цигани 4,7% ли? Къде е този свят? От години се раждат повече цигани отколкото българи. Значи няма как в близко бъдеще да има дори и 50% млади българи в училищата. Една разходкa БЕЗ ЦЕЛ И ПОСОКА из България потвърждава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doksan Dokuz

    27 Юли 2022 19:33ч.

    Броят на записаните циганета (не на наистина посещаващите училище) превиши броя на българчетата и другите малцинства за първи път през 2017 г. и оттогава стабилно увеличава разликата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    27 Юли 2022 9:30ч.

    Голямата новина е вероятността тези дни да избухне война между САЩ и Китай! Нанси Пелоси отива в Тайван а Пекин заяви, че няма да го допусне и ще използва сила да попречи! Залагайте кой ще клекне? Китай е известен с това, че само "бърбори" без да действа, но все пак е бая интересно. :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юнако

    27 Юли 2022 9:48ч.

    Истинският ли си или ментето? Ако си ментето слагай едно 1948 след позивната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    27 Юли 2022 9:41ч.

    РФ е във възход- военен, икономически и морален пред целия свят за сметка на падението на изключителните! Посягането върху резервите и активите на ЦБ на РФ, е най-голямата поука: за държавите по света, а конфискацията на частни активи за богатите. По подобен начин се действаше срещу Иран, Афганистан, Венецуела и къде ли не. Това подкопава международното доверие повече от всичко друго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ташаклийски, хиндо

    27 Юли 2022 9:51ч.

    О, дедо, тук ли се подвизаваш, не е интересно, не е онова, което беше в газетата, твоите пиленца те чакат в твоя клуб, хубаво е да се мернеш там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    27 Юли 2022 9:42ч.

    Натам вървят работите. На всичкото отгоре вече сте баш в батака (Украйна) и с двата крака. МВФ пак е помолено да печата, за да спасява режима с 25 милиарда за следващите 3 месеца. Ама тия хеликоптерни пари трябва да ги плащат народите, а те все повече няма да искат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Много хора ни се смеят“, добави Тръмп

    27 Юли 2022 9:48ч.

    Задминахме ги американците. На нас всички ни се смеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-много се смяха на Тръмп обаче

    27 Юли 2022 11:05ч.

    То не бяха карикатури, кукли, имаше и едни надувни Тръмпове, които летяха из въздуха. Да си припомним и участията му в Семейство Симпсън. Дядото не може да го доближи и на миля (1.6 километра).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    27 Юли 2022 9:59ч.

    Единственото спасение за Европа е САЩ наистина да повторят съдбата на СССР. Брежнев, като чели, беше по в час отколкото е сега Байдън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е единственото спасение за човешката цивилизация въобще

    27 Юли 2022 11:14ч.

    Иначе ни очаква такава нечовешка гнус, каквато може да измисли само научил английски от майка си "човек".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    27 Юли 2022 10:00ч.

    Тъпаците от алчност и малоумие си працакаха прекрасната държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога не е бил прекрасна държава, този провален масонски експеримент

    27 Юли 2022 11:16ч.

    Ако не бяха масонските номера в английската кралска армия, тия нямаше и до държавност да се доберат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    27 Юли 2022 10:10ч.

    Колкото по-бъзо разпадне сащ, толкова по-добре за човечеството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нас българите обаче това ни заплашва с вълна от еничари Кирчовци, които ще искат да се завърнат за доограбване остатъците от страната

    27 Юли 2022 11:19ч.

    Трябва веднага да се премахне двойното гражданство и да се изготви необходимото санитарно законодателство, което да ни предпазва от подобни паразити

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педро

    27 Юли 2022 10:19ч.

    Това го поискаха американци. Къде се скри когато тръгнаха след теб на Капитолия. Стреляха ги и ги мачкаха като престъпници. Боклук си като байгъна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • манго

    27 Юли 2022 10:47ч.

    Две политически партии с различен подход, но с еднакви цели за световно господство и контрол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наблюдаващ

    27 Юли 2022 10:54ч.

    Съдбата на СССР беше, че КГБ измести КПСС и овладя цялата власт в Русия - икономическа, политическа и каквато има още и завзе всички нейни ресурси за собствени цели. Това разбира се може да стане в САЩ, а може и да е станало преди 50 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мандата на Тръмп

    27 Юли 2022 10:59ч.

    Забави процеса. Отложи го с 4 години. Добре ще е Байдън да е президент още един мандат, за да свърши работата до край.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ГЛАСОВЕ"

    27 Юли 2022 11:15ч.

    ни информира за речта на Тръмп посредством руските медии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Observer

    27 Юли 2022 11:18ч.

    Тръмп е заложил на инстинктивния антикомунизъм и старата омраза към СССР на жителите на селските средни щати, нямащи по принцип реална представа нито за комунизма, нито за СССР. Самият той се опита да прокара някакъв изолационизъм, от който нищо не излезе. Не направи Америка велика отново. А ТАСС май му се радва. Защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото е изолационист, който доброволно ще намали (вредоносното) взаимодействие на САЩ с останалия свят

    27 Юли 2022 11:28ч.

    Това е за предпочитане пред ненормалник, който живее с мисълтта, че не само (представяш ли си) има нещо нормално в тази психопатия САЩ, ами трябва и непременно да го наложи на останалите 96% от човечеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Юли 2022 11:24ч.

    има поне 3-4 века хляб в Западната цивилизация, докато Русия с тоя свиващ се руски свят пак ще се свие до Московското княжество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инджев, още ли не си на фронта в Укрейн?

    27 Юли 2022 11:29ч.

    Тук не си много полезен, да знаеш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уроде, спри да пишеш.

    27 Юли 2022 11:55ч.

    Къде го съзря тоя свиващ се руски свят, освен в късметчетата на сутрешните козяшки кафета?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    27 Юли 2022 16:41ч.

    Има три, четири хляба само в Западната цивилизация според мен, виж в Русия има много повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори очички

    27 Юли 2022 22:53ч.

    По каква таблица ги изчислявате тия хлебни векове? Просветлете и нас игнорантите LOL

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MAGA

    27 Юли 2022 11:57ч.

    Bелик ! Истински американец , мъж на място . Моят президент ! MAGA !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • большевик или на американски от more - moron

    27 Юли 2022 11:59ч.

    Обаче с щурма на Зимния дворец, Капитолия де, Тръмп се провали. Скри се, същий Керенски. Затова няма да го уважат с паметници, където с вдигната десница да показва пътя на масите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    27 Юли 2022 15:01ч.

    Изключително правдива и визионерска реч на Тръмп! Нас ни управляват подлогите на американските троцкисти-джендъри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Задължително!

    27 Юли 2022 18:36ч.

    САЩ ще повторят съдбата на СССР! Това е неизбежно. Империите имат чудесното сеойство да се разпадат. Примери колкото щеш. Древният Рим е чудесен пример. Когато престанеш да владееш перифериията, неизбежно идва КРАЯТ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това му е хубавото

    27 Юли 2022 18:36ч.

    Всеки край е начало на нещо ново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи