Тръмп получил над 7 млн. долара дарения, откакто му повдигнаха федерални обвинения

Тръмп получил над 7 млн. долара дарения, откакто му повдигнаха федерални обвинения

Доналд Тръмп е получил над 7 милиона долара дарения, откакто миналата седмица му бяха повдигнати федерални обвинения, обявиха от неговия щаб, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че заклетите привърженици на милиардера все така са зад него в твърденията му, че е жертва на политическо преследване.

"Президентът Тръмп събра над 6,6 милиона долара, откакто побърканият Джак Смит обяви политическото преследване, и продължава да брои", написаха вчера от щаба му в имейл до поддръжници, имайки предвид специалния прокурор, натоварен с разследването.

Впоследствие говорител на кампанията уточни пред Ройтерс, че даренията, откакто федералните обвинения бяха обявени преди седмица, вече са надхвърлили 7 милиона долара.

Тръмп е фаворит в борбата за номинацията на Републиканската партия за президентските избори в САЩ през ноември догодина, посочва Ройтрес.

На бившия президент на САЩ са повдигнати обвинения в незаконно задържане поверителни правителствени документи, след като е напуснал Белия дом, и в заговор за възпрепятстване на федерално разследване на случая. Той беше изправен пред съда във вторник и пледира невинен по всички 37 точки от обвинителния акт.

Тръмп се опитва да представи обвиненията като водена от демократите атака, за да бъде изхвърлен от борбата за Белия дом и за да бъде навредено на републиканците, 30 процента от които са смятани за непоколебими привърженици на предишния американски президент.

Според проучвания на общественото мнение тази стратегия работи. Анкета, проведена от института "Ипсос" за Ройтерс, установи, че 81 процента от републиканците са съгласни с твърденията на Тръмп, че обвиненията срещу него са политически мотивирани.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Виктор

    15 Юни 2023 11:44ч.

    Предателят Тръмп е сготвен като пуйка на денят на благодарността, в Америка казват, "забий й вилица за да провериш"! Казали са му да върне военните класифицирани документи, не само че не го е направил ами има запис как ги ползва за "аргументация" пред журналист... Тръмп е такъв кретен, че е от малкото бизнесмени успели да фалират Казино!!! Worst of the Worst Един дебел Ню Йоркски плъх, който банкстерите маскираха като judasgoat, за балами!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куку

    15 Юни 2023 12:02ч.

    Пак ли си избягал от Карлуково?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    15 Юни 2023 12:32ч.

    Навремето бизнесмените се самоубиваха при банкрут, защото губеха всичко; но откакто си измислиха „ограничената“ отговорност, фалитите им се отразяват доста добре - позволяват им да не плащат дължимото на длъжниците си. Това, че Тръмп е политически преследван не означава, че е добър или некорумпиран, но все пак той Е политически преследван. Новото прогресистко ляво е като нашите едновремешни, които затваряха за политически убеждения - открито левите казват, че ако десните спечелят, демокрацията ще бъде убита и хората поробени, тяхната реторика е нетолерантна, насаждането на страх и омраза, заедно с отхвърляне е в колосални размери. На Тръмп все пак му отнеха правото да говори в социалните мрежи докато беше действащ президент, само по идеологически причини. Така че очевидното няма как да се скрие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    15 Юни 2023 12:45ч.

    @Helleborus, казусът е много простичък! След краят на мандата му, отнася огромно количество документи, в Маями Флорида. Обаждат му се да ги върне. Той не го прави, напротив използва класифицирани документи по най свободният начин, дори пред журналисти, по специално военни такива! Това е огромно престъпление за Вашингтонските стандарти, ако му простят би било кощунствено и "странно"! Въпреки че сравняват казуса с този на Хилари и нейният сървър с имейли, тука става въпрос за буквално документи черно на бяло, което по класическите стандарти на американската съдебна система, значи, че е повече от виновен.... Това го казват всички по висши членове на неговата администрация... а почитателите му явно са хипнотизирани сектанти, не по добри от побеснелите левичари на Сорос, просто две агитки зомбита, а мерзавецът Тръмп иска да разпали гражданска война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи