Тръмп обяви Байдън за "враг на държавата"

Тръмп обяви Байдън за "враг на държавата"

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви снощи настоящия президент Джо Байдън за "враг на държавата", предаде Би Би Си. В първата си изява на митинг след обиските в имението му в Мар а лаго, Флорида, Тръмп обвини Байдън, че използва ФБР като оръжие срещу него.

Пред хиляди хора на митинг в Уилкс-Беър, Пенсилвания, в подкрепа на двама републикански кандидати за междинните избори през есента експрезидентът окачестви обиските като "една от най-стряскащите злоупотреби с властна който и да било администрация в американската история.

Митингът бе предизборен за Мехмет Оз, който се кандидатира за федералния Сенат, и щатския сенатор Дъг Мастриано, които се стреми към поста губернатор на Пенсилвания. Двамата кандидати говориха кратко, като основният оратор бе 76-годишният Тръмп, отбеляза Би Би Си.

Първата част от речта му, продължила близо два часа, бе посветена на критики към ФБР, след което той се върна към познати отпреди теми - твърденията, че му е открадната победата на изборите през 2020 г., атаките срещу членове на Демократическата партия и обещанията да спаси страната. На няколко пъти Тръмп призова да бъде налагано смъртно наказание за наркодилъри.

Изборните резултати на Оз и Мастриано през ноември ще бъдат смятани за референдум за силата на подкрепата, оказана им от Тръмп, и за политическите идеологии, който той разпространява в Републиканската партия. Името на Доналд Тръмп може да не е изписано на изборните бюлетини тази година в Пенсилвания, но тръмпизмът със сигурност е там, заключи Би Би Си.

Източник: БТА

 

Коментари

  • баба мара

    04 Sep 2022 10:50ч.

    деменцията на прокурор заради воината в украина този индивид съсипа европа межд финансов одит на украина в коя офшорка са парите и оръжието

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    04 Sep 2022 20:18ч.

    За Байдън наддават поне 5 клиники за лечение на дименция ..................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    04 Sep 2022 10:55ч.

    ако човек гледа отблизо процесите в САЩ в момента, ще разбере, че там върви студена гражданска война. политическата реторика на демократите звучи все повече като нео-комунизъм, която твърди, че републиканците в лицето на Тръмп нямат място в управление на държавата (с други думи 100 млн. американци остават непредставени). демек плучава се един своеобразен КПСС, ръководен от демократическата партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    04 Sep 2022 11:23ч.

    Върви студена гражданска войнa,но все още има "живец" и различни мнения.Западна Европа, Канада, Австралия и Япония са мъртви откъм "демокрация"....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    04 Sep 2022 12:47ч.

    Ако имаме късмет, може да се хванат за гушите и третата световна да се размине

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето - Това се върти по социалните страниците на хамериканците:

    04 Sep 2022 12:48ч.

    Докато Русия и Китай се обединяват, за да отстранят САЩ, Байдън (демократите) също се „обединява“, за да започне война, но с половината САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи