Тръмп нарече делата срещу него "масирана намеса в изборите в невиждан мащаб"

Тръмп нарече делата срещу него "масирана намеса в изборите в невиждан мащаб"

Бившият президент Доналд Тръмп, който се завърна в имението си Мар а Лаго заяви пред събралите се негови симпатизанти, че никога не си е представял, че нещо подобно може да се случи в Америка, предаде Ройтерс. "Единственото престъпление, което съм извършвал, бе да защитавам безстрашно страната ни от тези, които се опитват да я разрушат", допълни той.

Тръмп пледира невинен по 34 обвинения във фалшифициране на документи  при плащането на пари на бившата порноактриса Сторми Даниълс по време на предизборната кампания през 2016 г. Бившият президент на САЩ остана под арест над 40 минути във връзка с процедурата по повдигането на обвинение. Обвиненията срещу Тръмп могат да доведат до 136 години затвор по закона на Ню Йорк, но реалната присъда на Тръмп, ако бъде признат за виновен, почти сигурно ще бъде много по-малка, отбелязва Ройтерс.

След напускането на съда в Ню Йорк Тръмп се отправи директно към летище летище "Ла Гуардия" в Ню Йорк и отлетя за Флорида, където се намира имението му  "Мар а Лаго". Си Ен Ен излъчи на живо кадри от кацането на самолета на Тръмп на международното летище в Палм Бийч. Тръмп, който се бори за президентската номинация на републиканците през 2024 г., изнесе сравнително кратка 25-минутна реч, отбелязва Асошиейтед прес. Въпреки че започна с тирада срещу прокурорите, той не отправи призив към поддръжниците отново да излязат на демонстрации. Тръмп не оповести и подробности около плановете си за предизборната си кампания, към която се очаква да се завърне.

Бившият президент направи кратък обзор по различни съдебни дела срещу него, сред които и това за класифицираните документи, открити в имението му Мар а Лаго, след като напусна Белия дом в началото на 2021 година. Той коментира и разследването на щурма на Капитолия от 6 януари 2021 г.

Тръмп изрази особена загриженост относно делото за класифицираните  документи, като на няколко пъти нарече специалния прокурор Джак Смит "лунатик".

Тръмп заяви, че делата срещу него представляват опит за осуетяване на преизбирането му за президент, като ги нарече "масирана намеса в изборите в невиждан досега мащаб".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Един истински американец,

    05 Апр 2023 8:29ч.

    достоен за уважение!Apropos,германец по произход,една също голяма нация която англо-саксите смачкаха физически и духовно на нивото Шолц и Лайнен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само напред и успех

    05 Апр 2023 9:00ч.

    Велик. Само от него ще дойде спасението. Путин се опитва, но няма да му позволят - по-скоро в Трета световна ще ни вкарат краварите. Измете ли Тръмп гнусните сороспии, либералклоуни и джендъри от САЩ, светът ще бъде освободен за своето нормално развитие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    05 Апр 2023 9:12ч.

    Успех на Тръмп!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дълбоката държава

    05 Апр 2023 9:25ч.

    е тръгнала с марионетния си прокурор (известна креатура на Сорос) срещу президент-истински американски патриот. На дълбоката държава не й пука за съдбата на САЩ, тя иска да установи тоталната си сатанинска власт над всички. Кураж и успех на Тръмп!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Платил пари на порноактриса и айде в затвора

    05 Апр 2023 9:30ч.

    Чакайте бе хора, нашият цяла къща за милиони купи на майката на незаконното си дете с наши пари, а си ходи свободен, даже пак иска да е на власт. Тръмп арестуван, Борисов не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • слон

    05 Апр 2023 9:39ч.

    Да призове отново народа да въстава. Диктатурата на магаретата трябва да бъде пометена. Русия ще сложи едно рамо. Китай, ако Тръмп поеме някои обещания, също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    05 Апр 2023 9:39ч.

    Президентът Тръмп нарече ареста му"масирана намеса в изборите в невиждан досега мащаб". Точен с верни определения. Как успява да запази хладнокръвие срещу поредния незаконен 'десант' срещу него. 'Победиха' го с фалшиви гласове по пощата и така сринаха престижа на САЩ. Сега продължават вместо да спрат и да си посипят главата с пепел в смисъл: "В предишните избори измамихме, сега спираме с измамите, нека американецът е свободен от измами и манипулации". Тогава управата на Дем. Партия няма да е в колапс, който се явява в агресията с войната в Украйна. Не! Дем Партия не ще мир, иска война и Тръмп пречи за войната, както и за покварата с налагането на джендъри и всякакви извратени 'свободи'. Но ... има но! Подценява се съпротивата и силата на невинния и невинните. До време се чупи истина и закон. Президентът Тръмп веднъж бе изкупителна жертва. И да забиват пирони в Кръста му, Бог го пази! Бог е над калните човеци, които си играят и със закона. Сефте за 'демократи'!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • като във вица

    05 Апр 2023 9:40ч.

    "Зайо, защо си без шапка?". Виновен до доказване на противното. Ако не беше платил сега щяха да го съдят затова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи