Тошко Йорданов:  Ще бъде брутално, ако вдигнем червен картон на коалицията

Тошко Йорданов:  Ще бъде брутално, ако вдигнем червен картон на коалицията

„Не знам дали останалите в коалицията са чули предупреждението на г-н Трифонов. Минали са само два дни“, заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в предаването „Тази сутрин“ на бТВ. Повод за думите му беше пост на лидера на партията Слави Трифонов във Фейсбук, в който заяви, че коалиционните партньори не се „допитват до „Има такъв народ“. По думите на Йорданов е ясно какво ще последва след предупреждението и ако то е жълт картон, „не е ясно дали ще се стигне до червен картон, но ще е брутално, ако го вдигнем“.

Тошко Йорданов обвини в лъжа председателя на Народното събрание Никола Минчев, който заяви, че представители на ИТН не ходят на коалиционните съвети.

Лидерът на парламентарната група на ИТН каза, че политиката към Северна Македония е отстъпление от коалиционното споразумение, а и не се работи по много от нещата в него. Според него има информацията, че са водени два типа разговори - официални и неофициални. Има доказателства за това, но каза, че ще бъде по-конкретен „когато му дойде времето“.

По думите му, провелия се късно снощи коалиционен съвет „за първи път партиите са говорили в конкретика за мерките“. Постигнато е съгласие по няколко предложения, които се очаква да бъдат представени по-късно днес. Едно от договорените неща е нулева ставка за производството на хляб, каза Тошко Йорданов.

Според него, ако премахването на ДДС върху хляба не доведе до намаляване на цената му, както не е имало намаляване на цените в ресторантите с промяна на ставката, все пак ще подпомогне бизнеса и производителите.

Тошко Йорданов обвини ресторантьорите в топли връзки с ГЕРБ, които обяснявали защо браншът постоянно протестира.

България в момента не покрива изискванията за въвеждане на еврото с тази инфлация, останалото е политическо говорене ангро, добави Йорданов, според когото не е важно дали ще приемем европейската валута в началото или средата на 2024 г., а е абсурд е да изпълним изискванията за два месеца.

Не е морално да се назначават хора от ГЕРБ. Хора на бившите управляващи има и по министерства, заяви Тошко Йорданов. Като пример той посочи вицепремиерът Калина Константинова, която във второто правителство на Борисов Константинова бе съветник на Румяна Бъчварова.

ИТН иска отделянето на град Кърджали в отделна административна единица. Според Йорданов в този регион цари феодализъм и в кабинетите на кметовете стои турския флаг до българското знаме.

Вижте целия разговор във видеото.

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • nan

    18 Май 2022 9:54ч.

    Вие още една тумба няма да помиришете повече власт, ако подадете оставка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    18 Май 2022 9:55ч.

    последни напъни да спасим положението

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    18 Май 2022 9:58ч.

    Г-н Тошко, явно не си дава сметка, че съществуването на музикалния политически проект, може да продължи, само чрез една такава "брутална" проява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • май че съвсем същото важи

    18 Май 2022 10:05ч.

    и за БСП...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гост

    18 Май 2022 10:13ч.

    Брутално ли , а цените и инфлацията , а помощите за Украйна вместо за нашите граждани , това не е ли брутално . Вече сме под прага на бедността а храним другите . Гласувахме всички от родата като дадохме повече от 100 гласа за ИТН но вече тези гласове ще отидат за Възраждане . Край и с вас , вече сте финито .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    18 Май 2022 10:32ч.

    Слави винаги си изпълнява обещанията. Обеща на Тошко, че ще го направи политик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • николов-

    18 Май 2022 10:37ч.

    кокалът е много сладък.....дори и чалгарите го разбраха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кога у нас чалгари са работили някога?!?

    18 Май 2022 10:58ч.

    Те винаги са обикаляли страната и само са пеели и забавлявали хората (е, и са ги обирали, ако не си пазят стоката)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    18 Май 2022 11:01ч.

    ма то народа вече го е вдигнал червения картон... и сопите и търнокопите и слънчогледите....ще ви тричаме. Ясна е работата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    18 Май 2022 11:31ч.

    Брутална простотия е да останеш в курулацията на Кирчо. А най-брутална, тя е по отношеншие на Бие-сие-пие. Ама майната му на народа и тези партии (тя тази на Тошкото, дори не е партия). Важен е личния келепирец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    18 Май 2022 11:45ч.

    Все едно е какво ще вдигнете вие, цялото ви събрание е опасно за България и българите го виждат отлично - лъжи, измами, абсурдни постоянни заеми, неизгодни сделки, финансиране на какви ли не простотии, разбиване на българските институции, като прокуратурата, българофобски позиции по външна политика, тотална загуба на суверенитет и т.н. Коалирането с БСП отдавна не е най-големия гаф на ИТН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еisblock - "в кабинетите на кметовете стои турския флаг до българското знаме"

    18 Май 2022 12:27ч.

    Точна и ясна СИМВОЛИКА с определен смисъл! Противоречи на какво ли не: - на Държавност, Конституция, Закони! Но дрогаре, какво прави едно друго знаме провесено на Соф. община, пред НДК и къде ли не? Чия е тази "държава"? - На родените в Ивано-Франковск Блинкен и фъкащата Нюланд?! Липсата на адекватност е път като огледало на посоката ни към Ада!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    18 Май 2022 12:28ч.

    Да се чете :Тошко Йорданов: "Ще бъде брутално, ако пуснем кокала".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи