Тошко Йорданов: Рашков има само един арест - на Борисов, който завърши позорно

Тошко Йорданов: Рашков има само един арест - на Борисов, който завърши позорно


Промените в закона за КПКОНПИ и назначаването на Бойко Рашков за шеф на комисията са различни неща, каза в интервю за предаването „Лице в лице“ Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ (ИТН).

„Нали шефа на КПКОМПИ трябва да разследва престъпления за незаконно придобити средства. В момента Бойко Рашков да не е монахиня в девически манастир, той е начело на МВР една година. Би трябвало и в момента да разследва всякакви престъпления от всякакъв характер… Вярно имаше един арест – на  Бойко Борисов, който завърши позорно“, обяви Йорданов.

Той напомни, че от записа от закритата среща на „Демократична България“, става ясно, че са нужни технически промени в текстовете на закона за КПКОНПИ. По думите му проектът е „некадърно“ преписан от проектозакон на ГЕРБ.

Йорданов обяви още, че проблемът с КЕВР (регулаторът остана без председател) се дължи на „юридическата некомпетентност на Лена Бориславова“.

По думите на депутат от ИТН министрите от квотата на партията са работили добре, но Кирил Петков и Асен Василев са им пречили да си вършат работата.

Като пример за зловредна намеса на Асен Василев той даде отказа от доставки на газ от Русия.

„Германия, Италия и Гърция със сигурност са държави от Европейския съюз, които по една схема се разплащат с руската държава и получават руски газ. Това явно е схема, която не нарушава санкциите, защото това са държави от ЕС, които настояват за санкции. Искането на  Николов (Александър Николов, министър на енергетиката от квотата на ИТН) е било ние да направим същото, да използваме същата схема, за да получаваме руски газ на 32% надолу. Човекът, който е брутално, е спрял това, се казва Асен Василев“, обясни Тошко Йорданов.

Той призна, че не може да даде отговор на въпроса с кого ИТН би преговаряла в следващия парламент, ако влезе в него.

 

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

 • софиянец

  25 Юли 2022 19:22ч.

  нещата миришат, даже вече вонят на Газ, когато и да се избеси лбгтм+"елита" ще е късно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ddd

  26 Юли 2022 10:45ч.

  и късно по добре от колкото никога!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На Тошко

  25 Юли 2022 20:29ч.

  много бързо му расте козината

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха

  25 Юли 2022 20:41ч.

  Ма Този литмус вместо да си гледа простатата се прави на Мойсей. Без него България нямало да я има. Та той е тотално некадърен. Само празни приказки и циркове и нищо. Време му е да става от държавната трапеза. Не може заплата без край за ала бала. За нищо не става.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Особеностите на българското ибрикчйство

  26 Юли 2022 6:48ч.

  Много е сладък този Тошко. Като Тошко на Елин Пелин. И е умен. Какво щастие за българското население, че участвува в Политиката. Хвала на тез, които гласувате за него. И на тез, които гласуват за новият водач на народу населението, К. Костадинов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи