Тошко Йорданов: Правителство с финансов министър Асен Василев го очаква прекрасна опозиция в наше лице

Тошко Йорданов: Правителство с финансов министър Асен Василев го очаква прекрасна опозиция в наше лице

Снимка: Борислава Борисова, БНР

"Все още нямаме покана за среща с ГЕРБ-СДС. Ако ни отравят покана, ще отидем, защото това ни е работата. Но тези паралелни преговори трябва да приключат и от ГЕРБ да решат какво искат да правят. Достатъчно срещи проведоха с всички. Да се ориентира и да си избере с кого би могла да се опита да сформира правителство". Това заяви пред БНР Тошко Йорданов, председател на ПГ на "Има такъв народ".

"Ако повечето политически представители си махнат егото, проблемите пред страната са си напълно реални и практичният подход е редовно избрано правителство с достатъчно голяма парламентарна подкрепа, което би могло да се опита да решава проблемите пред страната. Нови избори ще доведат до същото, с някакви малки разлики, което означава, че задачката ще бъде същата, но след 3 месеца финансовото състояние на страната и на всички българи ще бъде още по-лошо. Мерките, които трябва да се вземат след 3 месеца, ще бъдат по-тежки, отколкото, ако се вземат сега. Практичният подход е да има правителство. Това е по-добрият вариант", коментира Йорданов.

Според него, ако евентуалното редовно правителство е "с популистки и левичарски уклон", по-добре е да няма такова и "да потъваме по бавния начин, отколкото да цамбурнем още по-надълбоко":

"В каква икономическа посока ще се тласне страната през бъдещия Бюджет. Там е разковничето. Правителство не може да бъде събрано - от колкото и парти да е, без да е ясно какво ще се прави с бюджета и какви мерки ще се вземат, защото растежът на цените ще продължи, обедняването ще продължи и недоволството ще ескалира".

Йорданов беше категоричен, че ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ направят правителство, в което Асен Василев е финансов министър, "ги очаква прекрасна опозиция" в лицето на ИТН.

По думите на Тошко Йорданов трябва да се децентрализира прокуратурата, за да няма главният прокурор тази власт, която има сега.

"Лъжа е, че главният прокурор може да се смени лесно. По-добре е това да мине през конституционна реформа, а за това трябва 2/3 мнозинство в парламента. Бройте ги кои са и как ще се получи това. Нищо чудно това да е поредната димка и когато мине и замине - главният прокурор да си остане същият".

Интервюто на Диана Янкулова с Тошко Йорданов в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

 • рукола Z

  14 Май 2023 12:48ч.

  Значи все пак го допускате? ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  14 Май 2023 13:10ч.

  Вие това го работите от години - опозиция, скечове и присмех, обаче това не спира ефекта от случващото се, без значение колко то бъде осмяно. Колкото до популистките леви мерки, десните не са по-читави, защото общо взето всички се пресягат към бюджета, като десните го наливат в бизнеса, а левите го наливат в обезличаване на човешкия ни вид и свеждането му до бройлер. Просто държавата и парите на данъкоплатеца се ползват по различен вреден начин, десните отдавна не говорят, че бизнесът трябва да се оправя сам и като не му върви да фалира, да не говорим за антимонополно и антитръстово законодателство или защита на националния бизнес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само да питам "хъшовете" от малкото дпс

  14 Май 2023 13:33ч.

  Какво стана с "изчегъртването" и "лицемерието"???...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  14 Май 2023 15:06ч.

  Беше заменено с "нагаждачеството" и "себелюбието"...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIMO

  14 Май 2023 17:42ч.

  Паричките миришат хубаво, особенно ония зеленичките......А "чегърталче"?????? Москалско-депесарски подлоги! Ама Оня от горе гледа и съди и СТРАШЕН е Неговият СЪД! После с балабана да не се чудите от къде ви е дошло......Неплатена сметка в този живот НЯМА, все няКОЙ плаща сметката.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СИД

  14 Май 2023 15:28ч.

  Африкански, бЕгай да псуваш Томова!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Квазиакадемика Денков Молеца ( вредител)

  14 Май 2023 16:06ч.

  Аз харесвам този път поведението на ИТН Вече са сериозни и са политици . Бързо се учат не че преди не бяха но всичко им бе на майтап и имаха илюзии. Усетиха какви са и герб и КироАсеневците . Те трябва да са опозиция и на двете и да подкрепят по конкретнибт2ми полезнинза гражданите а не политците и менториъе им в Европа . Например това нещо(политкоретно и Европеийски) Мара ли е Габриела ли е каквото инда е е вредно за народа ,и България и е хитър ход на Баце ??? Тогава дали да се подкрепя ??? С такова пър2и приоритети - Гешев. Истамбулска конвенция и али- бали , които ме решават проблемиъе на народа натресенинот политиците с техните кризи те предизвикаха кризите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде и Тошко скочи да се хване за Гешевия

  14 Май 2023 19:59ч.

  много станахте бе

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи