Тошко Йорданов: Петков е лъгал брутално. Службите го казаха

Тошко Йорданов: Петков е лъгал брутално. Службите го казаха

"Изслушахме службите. В спокойна атмосфера разказаха за всичко, което се е случило. Премиерът е лъгал брутално", заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов след изслушването на спешно извикания в парламента шеф на ДАНС във връзка с нотата на посланик Митрофанова срещу изгонването на 70-те руски дипломати. 

Ето какво каза той: "Историята всъщност се оказа изключително по-гнусна и по-мръсна, отколкото съм предполагал. На закритото заседание премиерът е лъгал, когато го питахме разни неща. Еднолично решение и натиск върху службите за съставяне на списъци".

"Премиерът е използвал службите. Имате човек, който използва държавната машина за себе си", каза още Йорданов и потвърди, че Петков е давал устни разпореждания към председателя на ДАНС.

Той обвини премиера в оставка в лъжа. "Няма нито един доклад на ДАНС. Няма никакво решение на Съвета. Има устни разпореждания на Петков", разясни председателят на ПГ на "Има такъв народ".

Йорданов заяви, че дипломатите са изгонени не по принципа на реципрочност, а по списъци. "Има два списъка на ДАНС", заяви той.

"Оттук нататък каквото и да последва, трябва да премиерът да каже на Външно как да постъпят. Те нямат инициативата за собствени решения.На 8 юни ние излязохме от правителството и от коалицията. На 9 юни, без това да е предвидено в този Съвет, има точка "Разни". Няма точка "Руски шпиони". Влиза премиерът и започва с точка "Разни", която формулира като "Руски шпиони", защото пада от власт. И заповядва на службите да правят това, което правят", поясни председателят на ПГ на ИТН.

Според него министър-председателят в оставка е човек, който използва държавната машина за себе си.

"Лена Бориславова е изпратила две писма с методически указания какво да се прави с тези хора. Защото МВнР са задали въпрос", допълни Йорданов.

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че още утре ще подадат сигнал в прокуратурата да се разследва премиерът в оставка Кирил Петков.

Според съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, става дума за изключително сложни процеси - административни и политически. "Докато не се изясни цялата картина, всичко, което ще чувате, ще бъдат най-различни интерпретации. Този Председателски съвет нямаше как да установи нищо - нито като компетентност, нито като формат на провеждане", коментира Иванов.

Тази вечер Председателският съвет не е взел конкретно решение какво да се прави оттук нататък, съобщи БНТ.

Всички участници обаче са категорични, че по отношение на линията София - Москва, решението трябва да бъде взето от Министерския съвет.

 

 

Коментари

  • teridan

    01 Юли 2022 0:11ч.

    За Петков проблема с лъжата е психиатричен. Той има някакво пристрастяване към лъжата. Откакто въобще е в полезрението ми, той не спира да лъже. Прави го дори, когато няма особена необходимост от това. Кирил Петков е патологичен лъжец, той не може да се освободи от необходимостта да лъже, както клептомана не може да спре да краде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кофти матрял

    01 Юли 2022 3:27ч.

    Едно птиче ми каза, че последните 3-4 седмици Киро бил много депресиран и бил почти целодневно на бело, включително и деня, когато изгони руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • казАх за решетките - глас в пустиня!

    01 Юли 2022 0:12ч.

    Учителя по медитация на еконтажията едно време четеше книгите на Ричард Марчинко - Свирепия, те са цяла поредица. На английски заглавието е Rogue Warrior. На 9-ти май т.г. същия хубостник ретуийтна някаква укро анимация показваща унищожени руски танкове, с коментар за "свети Жавелин". Това - на 9-ти май. Сещайте се за политическата ориентация на тия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жълтити плочки пълни с царе-философи

    01 Юли 2022 0:15ч.

    Никак не е зле да се знае английски, теория на феодализма, окултни науки. Например - какво са т.нар. complementary colours. Защо отговорът на Петков беше Митрофанова да си оттегли нотата. Целта на този човек НЕДВУСМИСЛЕНО е да ни вкара във война. Не знам колаборационистите какво се ослушват и какво още чакат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Английския води до тежки ментални контузии

    01 Юли 2022 0:26ч.

    Иначе не е зле да се чете и да се знае. А каква е връзката между теорията на феодализма и цветовете и как свързвате всичко това с мераците този гебет Киро?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Немезида Никта Ереб

    01 Юли 2022 0:19ч.

    Трябва незабавно да се арестува Петков и да се обвини в държавна измяна. Следва съд и доживотен затвор. Така ще се озаптят и следващите кандидати за национални предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инджев шайка, явно е голям проблема, що си ден и нощ в сайта

    01 Юли 2022 1:04ч.

    Русия ни сложи на картата на света, Америка ще ни изтрие! Това искаш и ти, вижда се, предател къдрокос!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    01 Юли 2022 0:36ч.

    Петков разруши системата за руски газови доставки и намести свои хора като посредници в доставките на газ. Възможно е да преследва лични цели, като целенасочено разрушава необратимо отношенията с Русия. Целта е да не бъде разрушен бизнеса, който се постара да изгради около доставките на газ. Доказателство - активизира на другия ден, след като става ясно, че правителството е обречено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На кой в Америка му пука за гетата там?

    01 Юли 2022 1:02ч.

    Та у нас ли някой ще го е грижа за българите? Всичко е бизнес, нищо лично, Петков е много удобен инструмент. И в играта са и Радв, и Нинова, изобщо не им вярвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    01 Юли 2022 0:40ч.

    "...Този Председателски съвет нямаше как да установи нищо - нито като компетентност, нито като формат на провеждане", коментира Иванов." Иванов, т.е. Бойкикев. А как тогава и на какво основание тези председатели, т.е. предатели, са накарали дупетатите си да гласуват "за"? Няма основание, има предателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    01 Юли 2022 1:47ч.

    Не съм виждал Тошко толкова блед и шашнат. Явно е чул и видял нещо, което го е довело до катарзис.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гешееев! Сега му е времето!

    01 Юли 2022 1:54ч.

    Вкарай го при Бай Ставри простокиро - предателят и престъпник. Ако Хероинята те е държала за топките досега - ЕПМ! И тя е пътник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адвокат

    01 Юли 2022 7:02ч.

    Тая шайка може да се махне само, ако се изгонят американските окупационни сили оттук, а това няма да стане с мир, някой знае ли, американците някога да са изоставили окупирана територия без бой и жертви?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • юрис прудънс

    01 Юли 2022 8:05ч.

    Ами ще се наложи да дадат жертви. На тях малко им трябва да си плюят на петите и да хукнат да бягат. Питайте бай Ердо, имахме нагледен пример от 2019 г. в Северна Сирия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно защо инсталираха

    01 Юли 2022 7:43ч.

    Така Киро. Този човек направи по заръка всичко възможно България да скъса всички икономически и политически връзки с Русия на всяка Цена. Пълен погром. България е окупирана държава, колония използвана от запада. И всичко това става чрез 5-6% жълто паветни соросоидни идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уууууу

    01 Юли 2022 8:06ч.

    Вицът на деня: бандеростанската кърва я били харесвали. Смях до дупка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    01 Юли 2022 11:46ч.

    Горкото ице, как маже. Сам си сложи глават в торбата, като каза че изгонването била "закъсняла мярка"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи