Тошко Йорданов: На тайно заседание престъпниците от ПП-ДБ са решли забраната за ГМО храни да отпадне

Тошко Йорданов: На тайно заседание престъпниците от ПП-ДБ са решли забраната за ГМО храни да отпадне

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Заради решение на Министерския съвет България ще подкрепи нови геномни техники за храни и фуражи - ще отпаднат всички регламенти за ГМО. Това каза Тошко Йорданов от "Има такъв народ" пред журналисти в кулоарите на парламента, като преди това изчете и декларация от трибуната на НС по темата.

Йорданов заяви, че е имало неоповестено заседание на Министерския съвет и на него е взето решение за позицията на България на предстоящата среща на Съвета на Европейския съюз по темата земеделие. "Това, което тези престъпници от ПП-ДБ са решили да направи България, е отпадането на регламентите на ГМО храните", каза Йорданов, цитиран от БТА.

Това ще доведе до нови неизпитани ГМО в природата, които, както знаете, няма как да бъдат ограничени на едно поле и ще бъдат прехвърлени на полетата на българските производители, които произвеждат хранителни продукти, предупреди той.

Според депутата така страната ни ще загуби пазари, които търсят чиста, биологична храна, защото по думите му никой в България няма да може да докаже дали храната му е чиста.

Освен това в магазините ще се предлагат без етикетиране и без проследяване на хранителни продукти, които имат ГМО, посочи Йорданов и отбеляза, че в момента те се маркират.

Той заяви, че като потребители вече няма да можем да избираме дали да ядем ГМО храна или не.

По този начин ще се премахне и правото на България да забранява и регулира отглеждането на ГМО продукти. Потребителите, производителите, цялата хранителна верига няма да знаят дали семената, съставките и крайният продукт не е ГМО, без да броим, че повечето такива семена са патентовани, което ще доведе до унищохаване на тези, които се занимават със семена, коментира Йорданов.

Това е натиск от американската компания, там се произвеждат ГМО - храни. Има големи европейски държави, които са срещу това, посочи той.

По думите му, ако решението на Министерският съвет бъде прието в Съвета на ЕС, страната ни няма да може да налага собствени регулации.

Относно промените в Конституцията Йорданов заяви, че не е имало обществено обсъждане с гражданите. Това са комплексарски предложения, с цел запазване на собствената власт, посочи Тошко Йорданов.

Източник: dnes.dir.bg

 


 

Коментари

  • Като си помисля, колко бяха прозрачни тия момченца

    08 Дек 2023 14:36ч.

    И колко народ се подведе по тях! Не е за вярване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    08 Дек 2023 16:42ч.

    Напълно си прав. Доста умни хора се вързаха на тази измама. Но да не забравяме че Радев ги бранеше със зъби и нокти. Дали от незнание, дали от корист не зная, но е факт че те му помогнаха с президентските избори. Симбиоза някаква се получи тогава. Лошото е че много бързо ни ликвидират като самостоятелна държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    08 Дек 2023 14:43ч.

    Така ще е. Вече имат власт и я използват. Може би няма да има следващи избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    08 Дек 2023 14:58ч.

    Народът не се интересува от това! За него е важно да има изобилие от ядене и изхождане - другото не е от значение! Прост народ - слаба държава! Ние сме идеалното доказателство за тази сентенция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Дек 2023 15:19ч.

    Кой ги вкара във властта, да го е!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    08 Дек 2023 15:39ч.

    галя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Короната

    08 Дек 2023 15:51ч.

    Радев, Радев! Когато рече приказката за "шарлатаните", създаде се едно ефимерно усещане за някакво осъзнаване, което още на онзи етап практически не вършеше много работа, но даваше някакви поводи за размисъл. Отделни хора дори бяха склонни да те извинят, да привидят най-обикновена грешка и заблуда. Днес в страната ни се извършва пълзящо унищожаване на демокрацията, държавността и суверенитета. Не сваляме окончателно доверието си от теб, поради простата причина, че просто вече никой не остана! Опасявам се, че думата "шарлатани" вече не работи. Хвърляй кръста на рамо и поемай по Голгота, иначе ще възникне основателно подозрение, че май просто си ни изработил с инсталирането на чужди агенти, срещу обещан ти втори мандат, а ти може и да си бил убеден, че така е правилно! Май не останаха други варианти?! Относно тезата, че "НИКОЙ НЕ ОСТАНА"! Може и да звучи крайно, но започна върволица от странни и съмнителни неща. Днес, някакъв Алексиев твърди, че бил пребит от хора на Възраждане! Напуснал партията (заедно с още 5-6 човека), вече е независим общински съветник. Няма вид на пребит, но имаше вид на ниско културен простак! Последното не е аргумент за бой и нито вярвам, нито не вярвам, но сигналните лампи зачестяват! Това тревожи и едновременно подсказва, че и твоето време изтича! Няма време за прахосване! Нали не си мислиш, че изведнъж ще провидим бате Славе като наш спасител и Тошко като негов пророк! Радев, ходът е твой? Короната е тежка и е на твоята глава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    08 Дек 2023 15:53ч.

    Тия си карат ударно по дневния ред, който им е зададен. Само и единствено мизерии от всякакъв характер. Аз полезен ход при тая коалиция Магнитски не виждам, освен някой да се погрижи за физическото изчезване на единия, който в момента си ликвидира партията, а редовите му членове седят и не смеят да гъкнат. Точно тоя престъпник им прави мнозинството, пазейки задника си. Всички сме заложници на някакъв мизерник. Тези просто ликвидират България всеки ден, откакто си сглобиха мнозинството. Украйна, НАТО, ГМО, ликвидиране на фундаментални отрасли, затъпяване на населението, опити /тотално неуспешни/ за смразяване с Русия, евро и т.н и тн. Какво правим е въпросът?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво правим ли?

    09 Дек 2023 15:15ч.

    Нещо съвсем просто - ходим редовно в храма, причастяваме се и никакви там гемеота, искуствени интелекти и подобни простотии не могат да ни съборят. Бог е с нас и косъм не може да падне от главата ни. И разбира се във втори план социална борба, съпротива, саможертва, революция. Най-великият революционер се казваше Иисус Христос. Четете Евангелието, нищо ново под слънцето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а друг един революционер

    09 Дек 2023 15:16ч.

    Фидел Кастро казва: Братя и сестри от целия свят, обединявайте се, включете се в борбата срещу хищната същност на налагания ви обществено-икономически модел. Помнете, че срещу всяко изкушение което ви предлагат и вие вземете от тях, те получават част от вашето бъдеще. Отхвърлете парите им, работата им и ценностите им, и ще бъдете свободни, животът ви ще има смисъл. Не се страхувайте да се изправите срещу тях, защото именно вие сте основата, върху която те градят своята власт и трупат своето богатство. Изправете се и те ще паднат."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Королева в восхищении! Мы в восхищении!

    08 Дек 2023 16:30ч.

    Нашите политици успяват да ми станат най-гаднички при такава конкуренция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синергитик

    08 Дек 2023 16:36ч.

    Целият дневен ред на държавата изглежда все повече и повече в синергия с американските външнополитически интереси. Възторжените пожелания на Р. Радев (по съвместителство пРЕЗИДЕНТ) май се оказаха пророчески.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мара канибала

    08 Дек 2023 16:55ч.

    Отдавна всичко е гмо - усеща се по специфичната миризма на блато и още нещо неопределено в храните. Разбира се, и брашната са пълни със смлени насекоми и червеи. Автоимунни заболявания и рак ще станат масови явления. Или по-малко яжте, или изобщо не яжте. Светът е в ликвидация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    08 Дек 2023 17:21ч.

    Браво на тези аджамии. Направиха преврат, и сега искат да почистят територията по заповед на щуката. Радев ги инсталира, вината е и негова. Ами вече всичко е ясно. Време е тези, които ги избраха, да си получат уроците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига с тоя Радев, де!

    08 Дек 2023 17:36ч.

    Веднъж Радев, дваж Радев, нали всички ги разбрахте на предишните избори, що пак гласувахте за тях, а все Радев ви е виновен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    08 Дек 2023 18:20ч.

    Щото ако той не ни ги беше натресъл никой нямаше да знае кои са те и как се казват. А след като ги легитимира останалото е въпрос на разни политтехнологии. Е под мъдрото ръководство на Галя все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    08 Дек 2023 18:32ч.

    Би трябвало тези ***** от погнуса срещу себе си, да не могат да дишат даже! По-голямо отвратително, престъпно, хомофобско, даже садистическо, престъпно деяние е трудно да се намери. С извинение тези божем "държавници" съзнателно УНИЩОЖАВАТ НАСЕЛЕНИЕТО СИ! - Какво друго може да направи човек? Освен да ги прокълне из цяло сърце и призове Създателят да ги затрие до корен! Пепел да не остане от тях! Проклети да са до краят на вечността!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • албена

    08 Дек 2023 20:02ч.

    Би трябвало ИТН, Възраждане и БСП да напуснат парламента като престъпен и така да блокират тези антибълграски решения. Докога ще стоите вътре и ще се правите на опозиция?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • П.Димитров

    08 Дек 2023 18:54ч.

    Боже,накажи тези пълни идиоти,техните семества до девето коляно, а така също и тези, които гласуват за тях.Моля те, накажи ги , явно, няма българи, които да ги накажат.Амин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • албена

    08 Дек 2023 20:00ч.

    Никой не се е подвел, всички, с изключение на жълтопаветниците, които опикаха София, не е хранил илюзии за тези еничари. Но тук изва огромният, непростим грях на президента, който в омразата си към боко се замозабрави. А истината е, че те са по-голямото зло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • при тези всичко е тайна за да е сигурно, че ще успяват

    08 Дек 2023 20:01ч.

    Задължително всички от евроатлантическото мнозинство в НС и Денков и Тагарев трябва да бъдат съдени за национално предателство и геноцид на българския народ и затриване на държавата, вкарани в затвора и конфискация на откраднатото и заработено от далавери и корупционни схеми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи