Тошко Йорданов: Министър Василев се опитва да действа като самодържец във финансовата сфера

Тошко Йорданов: Министър Василев се опитва да действа като самодържец във финансовата сфера

Не знам дали си давате сметка какво се опитва да направи финансовият министър? Толкова важно нещо, като Плана за приемането на еврото, той се опитва да го решава еднолично, без да се допита до парламента. Ние сме парламентарна република. Министерски съвет е изпълнителна власт и изпълнява решенията на парламента. Това е все едно финансовият министър да си разпише сам бюджета, да не го покаже на депутатите и да го действа, както му отърва. Този парламент е тук, за да се обсъжда в широк кръг, да имат и всички граждани достъп до тази информация и тогава да се вземе решение. А финансовият министър Асен Василев се опитва да действа като самодържец във финансовата сфера, което е недопустимо. Това каза председателят на ПГ на ИТН  Тошко Йорданов в Народното събрание.

"Самият подход някой да решава, че е над Народното събрание или, че той е единствената институция и човек, който има критерии и право да взима самостоятелно решения, това е много близо до диктатура", допълни той.

"Националният план за въвеждане на еврото трябва да бъде разгледан и от Комисията по бюджет и финанси, и от народните представители", заяви на брифинг пред медиите в кулоарите на парламента Любомир Каримански от ИТН.

"Само преди 20 дни много остро беше поставен въпросът за еврозоната и да си спомним кои от народните представители се интересуваха най-много от този въпрос. Да припомним също така, че ако интересът беше толкова голям, това трябваше да е тяхна декларация, а не наша. "Възраждане" преди 20 дни гласуваха за един избор по точно определен начин, а днес мълчат по темата", посочи още Каримански и заяви, че искат да им бъде представен този национален план, за да са сигурни, че курсът 1.95583 ще залегне там и ще бъде отразен", заяви Каримански.

"След това процесът по изтегляне на националната валута е изключително сложен и труден, искаме да знаем как ще се включи в този национален план, кои органи са включени, ангажирани са органите на МВР, как ще е разпределено времето", допълни Каримански.

По думите му, влизането в еврозоната и приемането на еврото у нас ще увеличи устойчивостта на стопанската дейност в страната. "Не на последно място е и как ще устоим на шока от инфлацията, тъй като той е определящ", каза още той и посочи: "Този план не трябва да бъде приеман набързо и на тъмно, а трябва да е представен на народните представители в Народното събрание".

 

 

Коментари

  • Ми наритайте го ,ве Тошко

    05 Май 2022 12:16ч.

    що му се водите по свирката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кльоцате ли бе, Тошко? Кльоцайте, кльоцайте в Народното събрание. През това време Кирчо и Кокорчо ще закрият България пред кльоцащите ви човки.

    05 Май 2022 12:41ч.

    Впрочем, в северозапада казват за кокошките, че клюцат треволяк, кукуруз, а вие се кльоцате и кльоцате парите на българите, до пълната ликвидация на държавата. ВЛИЗАНЕТО В ЕВРОЗОНАТА И ПОДМЯНАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ (ЛЪВ) С ЕВРОГЕЙСКАТА ДЕВАЛВИРАНА ВАЛУТА Е ЗАГРОБВАНЕТО НИ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подозирам,

    05 Май 2022 12:41ч.

    че на наш Тошко хич не му дреме за парламентаризма, обаче това, че Киро и Асенчо двулично грабят от хазната и държат ИТН далеч от нея, е нещото, което искрено го възмущава. Така е, Тоше, ако беше завършил Харвард и ти щеше да наредиш до копанката. Жалки същества ни управляват, уж се възмущават, обаче не разтурят седянката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    05 Май 2022 13:55ч.

    те между другото в началато се правеха на много честни от ИТН и поради това не се вслючиха, обаче от разправията с Каримански ИТН взеха да напират за постове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йерархията

    05 Май 2022 12:59ч.

    Явно е много трудно да се разбере и да се каже ясно и открито, че тия хора от Промяната изпълняват нареждания от вън! Каквото им се нарежда, това изпълняват! Какъв самодържец е някакъв тюфлек, взет от нищото и направен министър?! Колкото костюма му е самодържец, толкова и той. Това е проблема, но е прекалено голям за тошковци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошкооооо

    05 Май 2022 13:25ч.

    разиграха те като африканския ти адаш кукловодите, поиграхте посмяхте се и вие клоуните. Само че сега не се пише сценарий за тъпо шоу, а играете трагедията "Залезът на България - бърз и жалък". Няма да ти простят поколенията (ако останат някои да учат българска история де). Но какво сте криви вие, стотици хиляди идиоти ви избраха заедно с Киретата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    05 Май 2022 13:49ч.

    Тук се подвизава един върл фен на "Траволтата" от миналата година. По съвместителство фен и на всякакви войни. Ама сега мълчи като бит бъз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ей, ситен симпатяга

    05 Май 2022 13:54ч.

    къде те навряха в последно време? Онова репортерче със стиснатите джуки май те изтласка,а? Празноглав е, ама някой го избута пред теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • печатер

    05 Май 2022 16:25ч.

    Отдавна един Ротшилд го е казал: дай ми аз да печатам валутата на една държава, пък който иска да е на власт. За суверинитета ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    05 Май 2022 18:13ч.

    Защо сте в коалиция със самодържец? Някой да ви е карал насила? Като сте си дали задника под наем, ще търпите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи