Тошко Йорданов: Кирил Петков обикновено лъже по темата ДАНС. Той експулсира 70 души от руското посолство, а ДАНС имаше данни за 15

Тошко Йорданов: Кирил Петков обикновено лъже по темата ДАНС. Той експулсира 70 души от руското посолство, а ДАНС имаше данни за 15

"Службите бяха принудени да изгонят всякакви хора – бавачки, чистачки, бояджии, , за да му направят бройката", подчерта председателят на ПГ на ИТН пред Нова телевизия.

„Не съм наясно с документацията. Нито съм в ДАНС, нито съм управляващ. От наблюденията в работата ми с Кирил Петков знам, че той обикновено лъже по тема на ДАНС. Знам, че предишният път, когато изгониха половината руско посолство – това беше по негово желание. ДАНС тогава казаха, че имат сведения за около 15 души, които извършват шпионска дейност. Но той каза: „Не ме интересува, изгонете 70 души”. Аз бях на срещата, на която извикахме шефовете на ДАНС, НСО и Военно разузнаване. Поканихме и Кирил Петков в парламента, когато стана тази история. И те разказаха за това събрание на МС, което не се е протоколирало. Дойдоха и председателите на ПГ в кабинета на председателя на НС и разказаха какви са били исканията на Кирил Петков. Как са били принудени да изгонят всякакви хора – бавачки, чистачки, бояджии, какво се сетите, за да му направят бройката. Затова когато Кирил Петков говори за ДАНС – трябва да ви светне една голяма червена лампа в главата". Това заяви в предаването „Събуди се” на Нова телевизия председателят на ПГ  на ИТН Тошко Йорданов , коментирайки критиките на съпредседателя на ПП Кирил Петков към ДАНС на фона на шпионския скандал с руските духовници.

На въпрос ДАНС върши ли си работата, при положение, че има данни за 15 шпиони, а се гонят 70 души, Йорданов при предишното експулсиране на хора от руското посолство „министър-председателят Кирил Петков, не си е свършил работата”. „Аз не съм оперативен работник. Но предполагам от филмите, които сме гледали, че кат знаеш кои са шпионите, трябва да ги следиш, за да видиш с кого имат срещи. няма посолство, което да няма агентурни хора, Включително и нашата държава има такива. Искам да кажа,ч е обикновено ги следят, за да видят с кого от съответната държава се срещат”, подчерта той.

И допълни: „Гадният шпионин, този, който трябва да преследваме, е този, който предава собствената си държава. А в случая с руските свещеници – нямам представа, защото не съм от ДАНС, не съм и от другата страна. Но по принцип, когато посягаш на нещо, свързано с вярата, трябва да си готов да си понесеш последствията, защото хората там не разсъждават логично. там е емоционално”.

Той коментира и идеята за реформи в службите. "Нние казахме, че тази идея е тъпа. Защото да обединиш военно разузнаване с другото разузнаване е глупаво. Няма го никъде по света. В Америка да речем, има 17 разузнавателни служби и те не са обединени. Работят в конкуренция. И освен това, генерал Атанасов, така нареченият генерал Атанасов - той е човек, който би искал той лично да контролира службите. Нямате представя каква амбиция беше да става шеф на комисията за СРС-тата. Всеки един парламент, в който аз съм бил. Там има фиксация. Предложението, което той направи - граничат с желание за тотален контрол. Аз тирани не обичам", категоричен е Йорданов. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

 

Коментари

  • хахах

    24 Sep 2023 13:25ч.

    Тошко я разкости тая мисирка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро с камиончето

    24 Sep 2023 13:26ч.

    Тошко направи мисирката от БНТ смешна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гулю-гулю-гулю

    24 Sep 2023 13:30ч.

    Тая мисирка е от Нова, в БНТ спазват една идея по-голяма хигиена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    24 Sep 2023 13:33ч.

    Толкова им е акълът на службите, след като са му гонили някаква бройка.... Ами акок беше казал 150, на Про100 много не му трябва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    24 Sep 2023 13:37ч.

    Интересно интервю на Йорданов с един мегафон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако не поискате оставка

    24 Sep 2023 14:11ч.

    На правителството, не излезете от парламента, значи участвате заедно с тях в схемите и далаверите. Няма смисъл вече от приказки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така

    24 Sep 2023 16:24ч.

    Всяко друго поведение от страна на така наречената опозиция е лъжа и лицемерие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    24 Sep 2023 14:48ч.

    „кохортата“ от полудели безродници ни вкара във фашисткия алианс, воюващи срещу православна Русия и предложи на Киев наши "антихеликоптерни мини" AHM-200/2, (които имат постоянно работещ акустичен сензор, активиращ се от звука на витлото, след което се включва радара и веднага щом хеликоптера навлезе в зоната за поражение, към него автоматично полита ракета)…сега очаквам тези безмозъчни твари за изпратят танкове и снаряди и на македонците, успешно да унищожават българите там...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    24 Sep 2023 15:00ч.

    Кирето лъжел обикновено? Не той винаги лъже, дори за най обикновени и дребни неща! Циганското в него е взело връх и той не може да го елиминира. Но това в никакъв случай не го оправдава! Той още когато дойде лъжеше, че няма канадско гражданство. А сега вече лъже на едро! Винаги! Е значи изпечен лъжец ще ни управлява!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BACHE KIKI

    24 Sep 2023 15:02ч.

    Тая освен да мига на парцали и да си чете листчето друго не може. Интересно ми стана като се засегна и взе да убеждава че тя мислила хахаах. А като обясняваше каква била ролята на журналиста направо изби рибата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тодоре

    24 Sep 2023 15:04ч.

    Защо се правиш на журналист? Свеждаш ни информация от кухнята на вашето общо управление след дъжд качулка. Явно е, че ала-балата на Президента сте вие. Съгласни сте да ви отнемат от гласовете, в полза на великите далавераджии, само за са се правите на опозиция, да практикувате ораторство, без никаква полза. Това, което го казвате, ние го знаем. То си личи, още когато направил една крачка навън, влезеш в администрация, в магазин. Навсякъде живота ни е пропит от тежка порнографска корупция. Ти само я подпечатваш с шутовски изказвания, да не ние е много тежко, докато я живеем. Безобразни сте всички! Бог да ви даде справедлива награда срещу направеното от Вас, предателство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Натали

    24 Sep 2023 21:47ч.

    Султанът най-после се докопа до управлението на цялата страна чрез дебелия си везир - еничарят Пеевски. Изгонването на руснаците, идеята за премахване на 3-ти март като национален празник, затварянето на Руската църква, дори събарянето на паметника на Съветската армия - всичко това е резултат на неоосманската политика, която като метастаза обхваща страната ни и я премачква политически и религиозно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борислав

    25 Sep 2023 5:01ч.

    Млади хоора, нови хора няма как да са експерти по градско управление, г-жа Фандъкова, особенно млади.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи