Тошко Йорданов: ИТН няма да преговаря за продължаване на това управление

Тошко Йорданов: ИТН няма да преговаря за продължаване на това управление

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов изключи вариант партията на Слави Трифонов да преговаря с останалите три формации в коалицията, за да продължи управлението, съобщава БНР.

"Не обичам да говоря напред. В момента сме стъпка по стъпка, тази стъпка. С тая стъпка това правителство приключи и тая коалиция приключи. Оттам нататък какво ще се случи, ще видим. Знаете какви са опциите. При падане на правителството започва раздаване на мандати – най-голяма, втора и трета, която избере президентът. Някъде в целия този процес е напълно възможно да се случи нещо, но аз не знам. В момента това положение е нетърпимо, по този начин няма да продължи. И дори по-нататък нещо да се случи, няма да е при тези условия", каза Тошко Йорданов.

Той увери, че всички министри на ИТН в правителството на Кирил Петков ще подадат оставки: "Ще подадат. Двама са в чужбина, така, че като се върнат".

По-рано министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов стана първият министър от квотата на ИТН, който подаде оставка.

Тошко Йорданов отказа да отговори на въпроса дали формацията му иска нови избори или е готово да подкрепи правителство с трети мандат, ако той бъде връчен на ИТН от президента: "Г-н Йорданов не е врачка и отказва да говори за бъдещето. Вървим стъпка по стъпка. Първа стъпка, ние излизаме от този кабинет, от тази коалиция, падане на това правителство. Оттам нататък - като му дойде времето".

Източник: БНР

 

Коментари

  • Лао Дзъ

    09 Юни 2022 17:17ч.

    Стъпка по стъпка вървят глупаците, г-н Тошко Африкански! Някои си имат планове за много ходове напред, напр. - "партньорите" ни. Едно нещо се подготвя 10-15 години, и след това се прави. Какъв е българския хоризонт? Ние не знаем утре какво ще се случи у нас, и кой ще ни го направи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никого

    09 Юни 2022 17:28ч.

    Тези смотаняци ПП да си ходят! Не щем ни ГЕРБ, ни ДПС, нито БСП, нито ИТН, нито ДБ, Манолова, Янев, Копейкин и Дончева! Не искаме никого! НИКОГО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    09 Юни 2022 17:53ч.

    Доста скъпо излезе на държавата влизането на Слави в политиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    09 Юни 2022 18:49ч.

    Завиждам им на самочувствието. И на ПП тоже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Всеки шахматист го знае

    09 Юни 2022 19:44ч.

    За да спечелиш игра трябва във всеки момент да правиш най добрия ход.Да смяташ 10 хода напред е безпредметно и невъзможно.ИТН направиха най-добрия си ход.Играта за съдбата на България продължава.Нужни са още много ходове от първа линия.Позицията ни е за сдаване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    09 Юни 2022 21:31ч.

    В шаха има различни видове игри които следват своята логика и вариации, и гросмайсторите ги знаят, изучават и помнят, това се има предвид да пресмяташ ходове напред, просто добра памет! А да избягваш блъндeри е за програмите с изкуствен интелект.и дигитална памет, не върши работа за хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи