Тошко Йорданов: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ могат да сформират правителство с голяма подкрепа

Тошко Йорданов: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ могат да сформират правителство с голяма подкрепа

"Теоретично ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ могат да сформират правителство с голяма подкрепа, водят се разговори. Ние не сме партията, която държи ключа за следващо управление. Ако няма предварително сформирано мнозинство на разговори, което да издигне председател, такъв се избира от партията спечелила най-много гласове на изборите. Предложението за ротация е противоконституционно, глупаво и неработещо", заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ Тошко Йорданов от "Има такъв народ". 

По думите му се наблюдава политическо лицемерие. "Отговорността за съставянето на правителство или за отиването на избори е в тези, които ще получат първите два мандата", коментира Тошко Йорданов и призова да не се крият зад по-малки формации. 

Той добави, че ИТН не участват в разговорите. "Кирил Петков и Асен Василев не могат да си представят да не бъдат министри, ако има правителство. Слави Трифонов не взима еднолични решения", подчерта Тошко Йорданов. 

Той поясни, че не е задължително партиен лидер да бъде министър. 

"Няма работещ парламент, формално е свикан, но вътре са една група хора, които показват безотговорно, нагло и глупаво поведение. Необходим е разумен държавен бюджет", допълни Тошко Йорданов. 

Според него е правилно да се взимат практични решения. 

"Не мисля, че президентът Радев им е виновен на партиите, не може да им повлияе на решенията. Румен Радев си изпълнява функциите", каза още Тошко Йорданов. 

Вижте целия разговор във видеото.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Вие Тошко

    15 Апр 2023 12:30ч.

    сте пълен таш@к.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    15 Апр 2023 21:11ч.

    Не участват защото както те направиха, когато бяха първи никой не ги търси ................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    15 Апр 2023 12:41ч.

    нали ще се изтрепят за траншовете от ес нали за тази пари е борбата отиваме на избори на есен докато случим на морални хора коя партия си е подменила депут листи с нови лица никоя изводите са за вас кои от тези 240 в нс няма бизнес

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йас

    15 Апр 2023 12:51ч.

    Циркаджийската трупа на Славуца и спонсорите им няма да са особено щастливи, ако след три месеца пак трябва да хвърлят пари, за да се набутат и в следващия парламент, та много им се ще да видят редовно правителство, па било то и с душманите им от ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циркаджийската трупа на Славуца и спонсорите им няма да са особено щастливи,

    15 Апр 2023 15:04ч.

    спонсорите им са петоколонниците от ДПС, на които чалгите осигуриха от Турция 7 седем депутатски места.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    15 Апр 2023 12:55ч.

    "...с голяма подкрепа..." Я да видим колко е голяма: Гласували официално около 40%. От тях: не подкрепям никого - около 5%. Невалидно бюлетини: около 45 000. Армията на мъртвите: поне още 5-6%. СТакмистика и грешки при броене - един господ знае. Та колко казваш е подкрепата, за партиите в парламента?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мнение

    15 Апр 2023 12:55ч.

    Пп и Дб не могат да преживеят, че Борисов пак трябва да управлява. Безсилна завист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "голямата подкрепа", по официално заявени данни, е:

    15 Апр 2023 13:39ч.

    герб+сдс - малко над 10% (от хората, на които им позволяват да участват в нагласуване), и пп+дб - малко под 10%. Т.е. всички тези ЧЕТИРИ партии, според цик, ЗАЕДНО са получили около 20% от гласовете на всички потенциални гласоподатели. Тоест ако тези 20% "голяма подкрепа" теоретично се разделят по равно на тези четири партийни организации, се падат по около 5% на партия, което е съвсем малко повече от няма такъв народ. Използвайки тази "голяма подкрепа" от малцинство гласове, потенциалните коалиционери от тези 4 партии, които не са задължени по закон с някакви наказания, да изпълняват каквото и да е от това, което са обещавали по време на рекламните си кампании, биха могли да упражняват пълна законодателна власт над цялото население, включително и против волята на останалите 80%, на които им разрешават да участват в гласопроизводство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доц. Григор Сарийски

    15 Апр 2023 15:02ч.

    Референдумът за мир е застраховка! Застраховка се прави преди да ни оберат https://www.youtube.com/watch?v=liY7JQviYMA&t=1s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЕРБ+ПП

    15 Апр 2023 17:53ч.

    Две идентични бандитски шайки, които се интересуват само от това "да им пуснат парите" за крадене. На тях им ги пускат (когато не са скарани) на другите им ги спират - това е днешна Европа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правдива оценка!

    16 Апр 2023 7:57ч.

    Анонсира манипулация на предишните резултати, кога и сега сме окупирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    16 Апр 2023 8:06ч.

    Вие Тошко 15 Апр 2023 12:30ч. Ташак, ташак, ама по 15 хилки заплата само да разказват вицове от трибуната. Много сме го закъсали, ей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учудващо е и друго: отново тарикатчетата

    16 Апр 2023 9:57ч.

    около (пази боже)шоумена Слави е надигнала глава под нечия диригентска палка,отново са ги избутали на амбразурата и отново ще бъдем свидетели на блудкаву изпълнения в стил Слави Тр.Жалко за българският народ но не случайно такива болнави индивиди кат Трифоноф и & от тридесет годин видиьотяват младежта на България с една единствена цел по лесно да им бъде втълпено колко са важни,колко велики и че та солта на таз държава!Жалко но факт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • P.S.: Жалкото е и друго,

    16 Апр 2023 10:01ч.

    само факта че Трифоноф открадна онова велико шоу(велико за България) на Тодор Колев и го използва едно към едно , е достъпно да съзреш нелицеприятният образ на въпросния Слави и шайката около него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А най-жалкото е

    16 Апр 2023 12:48ч.

    че има кой да им гледа шоуто, а такива са много. После същите се сърдят че поредните "спасители" ги пак ги излъгали, както и на 80% оценка на професор Иво Христов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи