Торнадо уби трима в Тексас, около 100 души са ранени

Торнадо уби трима в Тексас, около 100 души са ранени

Поражения от торнадото в Абилийн, щата Тексас на 24 май 2023 г. Снимка: АП

Броят на жертвите на торнадото, което вчера удари град Перитън в американския щат Тексас, достигна 3 души, а броят на пострадалите е между 75 до 100, съобщи телевизия Ен Би Си, като се позова на местните власти, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. Има разрушени и повредени къщи. Телевизионният канал Ей Би Си съобщи, че в Перитън няма електричество. Общо 50 000 домакинства са без ток в Тексас и Оклахома.

Началникът на противопожарната служба в Перитън Пол Дъчър каза по Ей Би Си, че торнадото е ударило директно паркинг, пълен с каравани. 

Преследвачът на торнада Брайън Емфингър разказа по телевизия „Фокс“, че е наблюдавал движението на фунията на торнадото през парка от каравани. Стихията разрушавала мобилните домове и изкоренявала дървета.

Той допълни, че торнадото е нанесло големи щети на индустриалната зона на града.

Вече е разположен обект за временно настаняване на Червения кръст в залата на Експо център в окръг Очилтрий.

Местното радио Кей Екс Ди Джей предаде, че най-малко 100 души са потърсили помощ в спешното отделение на болницата.

Торнадото се е изтеглило вчера привечер в югоизточна посока през щата Оклахома. Издадено е предупреждение за възможно ново торнадо в района на Оклахома сити.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Страна от Третия Свят

    16 Юни 2023 11:48ч.

    Десетилетие след десетилетие нямат напредък. Къщите са от мукава, единствено в средата се прави зидан килер, където фамилията да се скрие при торнадо. Така след фунията остават само трески и един зидан килер в средата, микро-кивот. Тъжна работа. Някога това беше най-богатата и напреднала страна в Света. Днес е типична бананова република.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правосъдие за всички

    16 Юни 2023 16:20ч.

    Всъщност Перитън е централния град в окръг Окилтри, като и двете имена идват от имената на представители на правосъдната система в САЩ от миналото. Перитън е кръстен на съдията на окръг Окилтри Джордж Пери , а самият Окилтри, образуван в 1876г , е наречен на главния прокурор на Тексас Уйлям Окилтри. Датата на опустошителното торнадо, ударило този район е 15 юни, а всички знаем, че 15 юни е Видовден. На Видовден София също получи прокурорско известие, ако може да го схванете така. Както разбираме след вчерашните наводнения и повалени дървета София си има нов главен прокурор, и вече няма да носи името на групово изнасилената Гешева, а ще носи гордо името Борислава Сарафова, каквото и да означава това. Е не е Йовчева, ама какво тук занчи някаква си фамилия, когато наследството е в Барцелона?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи