Тома Биков: Трябваше да се излъчи коалиционен кабинет, сега ние отговаряме само за външната политика

Тома Биков: Трябваше да се излъчи коалиционен кабинет, сега ние отговаряме само за външната политика

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Ние носим отговорност само за външната политика, за нищо друго, няма коалиция, трябваше да се отиде към по-шоковия вариант - да се излъчи коалиционно правителство, на паритетен принцип, в което да споделим отговорността за управлението на страната, това не беше прието", заяви в "Говори сега" Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

Казусът "Барселонагейт" Биков коментира така: "Няма доказателства, това дело трябваше да бъде прекратено отдавна".

"Гешев е в политическа битка, излиза от полето на правомощията си като главен прокурор", подчерта Тома Биков.

Той допълни, че е чувал, че са водени разговори БСП да имат петима министри в евентуален кабинет.

"Дадохме време и възможност настоящото Народно събрание да работи - да приеме бюджет, това е мотивацията да има правителство", заяви Тома Биков.

Потвърди, че промените в Конституцията са перспектива, но инициативата за това е на "Демократична България". "Новият обществен договор е метафора, проблемите на прокуратурата бяха показани с действията на Гешев. Има съдебна намеса в парламентарната и законодателната власт с искането на имунитети основно от политици, които ще участват в конституционната реформа. Аз не знам доколко изцяло да няма главен прокурор е възможно без да се свика Велико народно събрание, главният прокурор трябва да има изцяло административни функции", каза още Тома Биков.

Източник: БНТ

 

 

Коментари

  • Бай Иван

    10 Юни 2023 23:40ч.

    Тоя тарикат се опитва да ни хвърли прах в очите! Искам да му кажа, че много се лъже, ако мисли, че българите ядат доматите с колците! Вие от ГРОБ-СДС и по специално вашият лидер, за да спаси кожата си от намагнитване даде цялата власт в ръцете на шайката, както ги определи президента и никакви такива абрахадабри от типа " ние отговаряме само за външната политика" не вървят! Вие сте солидарно отговорни за всички беди, които тези ще ! Ако не сте съгласни има един начин-спирате парламентарната подкрепа и искате вот на недоверие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мира

    11 Юни 2023 3:27ч.

    Нещастници! Загубихте и малкото доверие , което ви дадохме. Това е пирова победа. Всички на амбразурата за един загубил всякакво обществено доверие алитерат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ти се

    11 Юни 2023 4:08ч.

    Отговаряте само за външната политика - т.е. отговорни сте за участието на България във фарса с геноцида (ако знаете съдържанието на думата), отговорни сте за 20К евро за всеки неприет мигрант, ще бъдете отговорни за въвличането ни във война, като част от КЖ... А, ако трябва да бъдем точни, отговорни сте за ВСИЧКО, което щр извърши ТОВА правителство, от ТАЗИ коалиция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • народеее

    11 Юни 2023 11:28ч.

    Коалицията на войната ГЕРБ-СДС-ДБ-ПП-ДПС, когато заповядат да изпратим жива сила в подкрепа на Зеленски и фашистите, не нужно да ходят техни депутати да се бият, те не са виновни. Не е луд който яде баницата, а който му я дава – ето една прекрасна българска поговорка, отговаряща напълно с цялото си значение и смисъл, към настоящият момент. Но трябва да изпратим с духова музика тези дали си гласът за тези партии. Дали имат милион, но да взимат и децата си с тях. Зеленски да не ги връща, ако оцелеят там да живеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    11 Юни 2023 14:00ч.

    Като ви гледам контингента, едно кафе не можете да си викнете на някоя среща в Европа. Пример: Шефа ви с бившия на Австрия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи