Тома Биков: Политическата криза ще бъде решена само с участието на ГЕРБ в управлението

Тома Биков: Политическата криза ще бъде решена само с участието на ГЕРБ в управлението

Политическата криза ще бъде решена само с участието на ГЕРБ в управлението. Това каза в предаването "Здравей, България” на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.  Той отрече да се заформя коалиция между ГЕРБ, ДПС, ИТН  и “Възраждане”. 

“Всяка от тези формации не подкрепя настоящото  управлението, но по различни причини. Не виждам възможност да сформираме общо управление с тези партии. Подобна конфигурация не би решила и политическата криза, която е момента най-сериозния проблем”, категоричен бе Тома Биков. 

Той коментира и скандала със снимките от спалнята на Бойко Борисов в „Бояна”, за които се появиха резултати от прокурорската проверка за тях и установиха, че са манипулирани. “Ние никога не сме имали съмнения по отношение на Борисов, затова сме в ГЕРБ. Очевидно и нашите избиратели не са имали съмнения”, заяви Биков. “Ние нямаме проблем тези документи да се оповестят. За нас тази тема е приключила. Има една друга тема обаче, за която никой не пита”, допълни той, визирайки записи м на които се вижда как министър-председателят в оставка Кирил Петков и шефът на кабинета Лена Бориславова влизат заедно в апартамент. 

“Премиерът с шеф на кабинета и с действащ председател на парламента - стават едни отношения, които се наричат корупция”, заяви Биков. “Корупция не е само да раздадеш постове. Това е шуробаджанащина и конфликт на интереси”, коментира той и заяви, че това “може да изглежда като жълта тема, но е сериозен проблем”. 

“Ако са те, за мен не е много добре министър-председател и началник на кабинета да влизат в някакъв апартамент в 8 часа сутринта. И това се случва преди началникът на кабинета да бъде назначен за такъв. Това е нарушение на морала”, заяви още Биков. “Бориславова е като Кралят-слънце. Тя управлява държавата в момента”, каза той.

 

Коментари

 • майска

  14 Юли 2022 9:10ч.

  Никога повече ГРОБ с Тиквата Борисов и копнеещия за министър на истината Биков...Смени си името на Кравешки...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  14 Юли 2022 9:18ч.

  Това го знаем, ама с кого не разбрахме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  14 Юли 2022 10:03ч.

  Ни позна! С вас нищо не може да бъде решено!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мнение

  14 Юли 2022 11:18ч.

  Много скоро този ще обърне палачинката,както преди време.България страда от такива въртипутурковци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йордан Йорданон

  14 Юли 2022 11:40ч.

  Скриите таз престилка някъде и не го п оказваите на никого,тоз е родсен предател ,наи-добре да си седи при Боко!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи