Тома Биков: Основната носеща конструкция на бъдещо управление би могла да бъде ГЕРБ и ДБ

Тома Биков: Основната носеща конструкция на бъдещо управление би могла да бъде ГЕРБ и ДБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

ПП нямат място в управлението, могат само да се включват в ситуационни мнозинства, но не и да излъчват представители за властта, те се провалиха, категоричен е Тома Биков

„Продължаваме промяната не трябва да участват в изпълнителната власт. Те може да участват в мнозинството по различни теми различни формации. Това е при гласуването в зала. За съжаление, това е действителността. Поканили сме ДБ на разговори. Мислим, че можем да направим коалиция с тях. Ако не се случи, отиваме на избори“. категоричен бе Тома Биков в ефира на бТВ тази сутрин.

По думите му предстоят тежки времена, а бюджетът е изтърбушен от Асен Василев, който бил "най-несъстоятелният министър на финансите в историята на България".

Водещата Мария Цънцарова се опита да завърти разговора към диалога между ГЕРБ и ДБ, който според нея липсвал. „Защо не сте ги потърсили две седмици? Паси и Плевнелиев са ваши представители ли“, запита тя.

„Не, те са медиатори. Това ще е просто диалог, не представляват нас. Това вече е говорено. Не виждам смисъл в разговора ни в момента“, отговори Биков.

Наша цел е да има правителство, въпреки че никак няма да бъде удобно да се управлява и заради кризата, и заради тази конфигурация, в която се намираме. Това каза Тома Биков от ГЕРБ.

„Първо сме поканили „Демократична България“ и очакваме да дойдат на разговори. Мисля, че основната носеща конструкция на такова управление би могло да бъде ГЕРБ и „Демократична България“. Ако не се случи, значи отиваме на избори“, добави той.

Биков обясни, че тези разговори са, за да се види дали ГЕРБ и ДБ въобще имат нещо общо 

„Аз мисля, че ние показваме дори само с тази заявка, която в момента правя, че сме готови да проявим политическа смелост“, добави той.

Според него България има нужда от проевропейско и антикризисно управление.

„Има партии, според мен, които биха могли да формират такъв тип мнозинство. Въпрос е на желание и смелост от страна на някои формации. Има конституционно мнозинство в Народното събрание. Продължаваме промяната мисля, че не трябва да участват в изпълнителната власт. В мнозинството биха могли да участват по различни теми ДПС и БСП, при гласуване в залата например“, добави Биков.

 

 

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

 • Схемата

  16 Окт 2022 11:34ч.

  Това ще бъде една изключително кьопава конструкция, а неизбежното и срутване на фона на настоящите събития, буквално може да погребе страната. Излишно е дори да напомням изречените взаимни и обиди и нападки, напълно ясно, че в политиката морал няма. Все пак, прозовавам Атанасов и Иванов да си спомнят 2020 г. - бунта, Орловград. Нищо не е забравено!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лицемер

  16 Окт 2022 11:44ч.

  ДБ са всеядни, стига да са на копанката на властта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Марк МЕТА Шикългрубер

  16 Окт 2022 13:02ч.

  Имам познати, които гласуват за ДБ само за да се окичат с етикета "умно-красиви". А на практика са с акъл на амеба и познания на неандерталец. Но за тях е важно да се овъргалят в ЗАПАДНАТА циЛИвилизация и след това да пъчат като петел връз бунище.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  16 Окт 2022 11:47ч.

  Като им набият канчетата от Козяк 16, ще измислят как да съставят правителство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • майор Майор

  16 Окт 2022 11:48ч.

  Тази носеща конструкция вече е пробвана. Не става за запирачка на кочина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лалю

  16 Окт 2022 12:04ч.

  герп на съществува. Това е просто най-долната прослойка, която не може да е ДПС и за това е отделенав отделна организация, призлужваща на Сарая. А дебилите са готови да са продадат, само чакат да видят пачките. Ама на ДПС с чак такива боклуци не им се занимава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докато САЩ наливат все повече оръжия в прокси войната в Украйна, което неизбежно води до възможност от пряка конфронтация с ядрено въоръжената Русия,фанатизираните военнолюбци във Вашингтон изглежда са решени да запалят нови пожари по света !

  16 Окт 2022 12:06ч.

  Да спрем военните ходове на Вашингтон срещу Русия и Китай! Да спрем безкрайните войни в Ирак, Сирия, Йемен, Сомалия, Палестина, навсякъде! Присъединете се в седмицата на протеста от 15 до 23 октомври в света! Планирани са над 60 протеста! България, както винаги, я няма, прави се на хитра полярна лисица, ама не в тундрата !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леля

  16 Окт 2022 12:17ч.

  Неадекватност е обхванала герберите. Не знаят какво искат, нито как да го формулират.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искат, ама няма

  16 Окт 2022 12:32ч.

  Всички точат лиги за резерва на борда, или както там се казва блокираната сума

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • и май не толкова за блокираната сума, колкото

  17 Окт 2022 2:38ч.

  за достъп до безкрайни заеми от ЕЦБ без дебати и фласуване от НС. Това е тайната на всички напъни на еднодневките в изпълнителната власт за премане на еврото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пламен

  16 Окт 2022 12:20ч.

  Фашизмът напредва не само в Украйна...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сметка без кръчмар

  16 Окт 2022 12:28ч.

  Би могла, може би, вероятно. Бъдеще неопределено. Демек НИКОГА. Абе герб, научете са най-сетне да говорите като хора , бе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шалом

  17 Окт 2022 0:06ч.

  те не са и никога не са били хора.Как да се научат! Това са едни алчни, прости дебили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  16 Окт 2022 13:32ч.

  Конструкцията да има в предвид, че Русия е казала вчера на посланиците на приятелските страни и техните граждани да напуснат веднага Украйна и, че заради България и Конструкцията САЩ няма да направят термоядрена война.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички на улицата! НЕ на войните на САЩ! Да спрем военните ходове на Вашингтон срещу Русия и Китай!

  16 Окт 2022 13:32ч.

  /Поглед.инфо/: Присъединете се в седмицата на протеста от 15 до 23 октомври! Организирайте се за акции срещу войната във вашия район! Планирани са над 60 протеста! Присъединете се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бизонитес

  16 Окт 2022 13:39ч.

  Основната носеща конструкция на Бико.......не помага при земетресение...трябват противоземетръсни шайби....а такива няма....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  16 Окт 2022 13:43ч.

  Тома Биков - министър-председател! Да заложим колко часа ще издържи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ;-)

  16 Окт 2022 13:46ч.

  Тази основна конструкция е съградена от плаващи пясъци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  16 Окт 2022 13:52ч.

  Странно е мисленето на политиците ни -искат проевропейско и пронатовско правителство. За пробългарско правителство-нито дума! По каква причина тогава се кичат с прилагателното "български"- те най-вече работят за нечии чужди интереси, маскирани като български?! Двуличници и циници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • !!!?????????

  16 Окт 2022 14:26ч.

  На ББ топките са в менгеме и умира от страх.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • predlojenie

  16 Окт 2022 16:49ч.

  Предлагам да натоварим шайката ГЕРБ на един автобус и да ги разходим 1 месец из Италия да видят тунели,магистрали знаци,маркировка.През ден да ги бият през ръцете щото ще им се докраде. Те са Евро Атлантици понеже крадат в Евро и замениха Черно море с Атлантика.трябва да ги окъпем в Атлантика.Автобуса ще го кара само за Герб Бойко на микрофона Деса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  16 Окт 2022 20:03ч.

  Не нужно да се ходи до Италия. Турция ни е съседка и Баце, може би още има добри отнощения с Ердоган. Там магистралите са с 4 платна, скоростните пътища като нащите т.н. магистрали! Да не говорим за тоалетнте и ги сравнете с нашите на Капитан Андреево!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зън зън

  16 Окт 2022 17:15ч.

  Бойко е евро атлантик.Пачките в чекмеджето са в евро ,а той е гол щото се е къпал в Атлантика. Обаче коя служба му скрои номера не казва.Не казва че е бита и пребита карта.Отсвирен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илиев

  16 Окт 2022 17:16ч.

  Хамелеонски съсел,кой ти каза,че ти ще бъдеш тех. р-л на "обекта" правителство на Р.България?Знаеш,че сте усрани до ушите,което предполага,че ще бивате заобикаляни за процесите на различни нива в държавата,касаещи управлението й!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Питащ

  16 Окт 2022 17:19ч.

  Вие ,,герб" не разбрахте ли, че сте токсична партия??? Които се докосне до вас и след това изчезва от политическия живот. Като пример РБ, няма ги, така наречените ,, патриоти", няма ги. Кой сега ще е ,,камикадзе" да се коалират с вас, че да му е за последно??? Токсика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • как да разберат?

  17 Окт 2022 2:51ч.

  Затегнаха редиците, местната власт заедно с домочадието си гласува винаги, и винаги за тях. При обичайната избирателна НЕактивност, техните стройни редици (както и онези на ДПС в Тюркюйе) са си направо първа сила, радост за окото и душата на кандидата... А Бойко си е пич! Всички са му приятели - Вебер, R-доган, Биби, и му стискат палци...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Bankia

  16 Окт 2022 17:50ч.

  Банкя беше на Черно море сега се премести на брега на Атлантика.Такива никой не ги обича.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  16 Окт 2022 19:50ч.

  ДСБ тръгнаха към сегашния си край, когато бяха в коалиция с ГЕРБ, тогава Баце ги разтури. Има една мисъл: " Умните хора се учат от грешките на другите, обикновените от собствените си грашки, глупавите не се поучават от нищо!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  16 Окт 2022 20:38ч.

  "Носеща конструкция" хахахаха))) И кой ще е конструктора, който ще я проектира тая носеща конструкция и ще си сложи подписа отдолу, бе Биков? Ти ли или началника ти?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  17 Окт 2022 3:44ч.

  Какво ДБ бе Биков, това с червените бацили Коминтерн Бойкикев и ДС Рабфак Атанасов ли? По-добре направо с Корни се съюзете, тя поне е открита путинолъчка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Омуртаг

  17 Окт 2022 4:43ч.

  Гербавите олигофрени пак се взеха на сериозно,ма то така е,простака наглец си мисли,че е умник от класа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи