Тома Биков: Може да се окажем "свръх ястреби" и най-глупавите в ЕС

Тома Биков: Може да се окажем "свръх ястреби" и най-глупавите в ЕС

Снимка: Фейсбук, архив

"Едни предсрочни избори в тази ситуация са нещо много рисково, но това, което правят управляващите всеки изминал ден, ми се струва далеч по-рисково. ... Преди вот на недоверие трябва да мине актуализацията на Бюджета, която беше анонсирана от правителството, но все още не знаем параметрите ѝ". Това каза пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

По думите му, бюджетът на страната в момента изобщо не е в действителността, защото предвижда 5,6% инфлация и 4,8% икономически растеж.

Биков заяви, че не вярва на премиера Кирил Петков, защото неговите твърдения "винаги се опровергават след около 3-4 дни": "Ние сме обезпокоени от всички неща, които се говорят. ... Той (премиерът - б.р.) не е договарял с правителството, защото американското правителство не търгува с газ, търгуват частни компании. Нали ще дойдат тези танкери, как ще скрием от коя компания е газа? ... Кирил Петков е човекът, който дестабилизира държавата най-тежко със своята некомпетентност. Това се отчита и в социологическите проучвания, където правителството за 5 месеца се срина".

"БСП е по-русофилска партия от ГЕРБ и партия, в която имат повече симпатии към Путин, отколкото ГЕРБ", каза депутатът и попита дали с позицията си, че Русия е приятелска държава на България, БСП дестабилизира правителството. 

Във връзка с информацията, че Германия и Италия са казали на техните енергийни компании, че могат да отворят сметки в рубли, за да продължат да купуват руски газ, без да нарушават европейските санкции срещу Москва, депутатът от ГЕРБ изказа притеснение, че България може да се окаже в позиция на "свръх ястреби": "И ние да сме най-глупавите в целия ЕС. Всички да вземат руски газ, а единствено ние да сме свръх ястреби в това отношение".

Интервюто на Диана Янкулова с Тома Биков в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл.

 

Коментари

 • съждител

  22 Май 2022 12:20ч.

  Биков е момчето, което насеше чантата на Р. Бъчварова, както и Н.Младенов носеше чантата на Н.Михайлова, има и др.примери. Не го чета, не чета "партия" герб, но заглавието е подканващо за 2 приказки. Като се започне от следващите месеци, та се стигне до средна перспектива 5 г. около нас ще се случват неща, от които на соросоидните атлантици ще им увисват ченетата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ

  22 Май 2022 12:23ч.

  Тома Биков този път нацели много добре боята!!! ВИНАГИ свръх-ястребите са били НАЙ-ГЛУПАВИТЕ Разумният индивид рядко заема крайни позиции, защото знае, че обикновено крайните (няма значение ляво или дясно) позиции са и грешните!!! позиции. А обикновено глупавите вземат и грешните решения- затова са и глупави...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нещо като Зеленски, нещо като Абу Бакр ал-Багдади, нещо като банкянска тиква

  22 Май 2022 12:24ч.

  След като бяха осветени като корумпирани, т.е., след като бяха компрометирани, гербаджиите и сарая се договориха с партньорите и ще се връщат на бял кон. Всички ще обеднеем, а мафиотите ще спечелят от износ на оръжие. Явно не им е ясно, че атаката е срещу България и тяхната корумпираност е ахилесовата пета, която партньорите ще използват, за да си постигнат целите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  22 Май 2022 12:55ч.

  Тоя почнал да поумнява ...Явно бой, е...бан и сръбска музика вършат чудеса на тая територия. И явно боят трябва да се увеличи, понеже другото е на макс.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  22 Май 2022 13:54ч.

  Не сте най-глупавите. Македонците са на първо място. Що се отнася до ястреби и това не сте. По-скоро сте проскубани кокошки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може да се окажем "свръх ястреби" и най-глупавите в ЕС

  22 Май 2022 14:46ч.

  Това не е България, това е компрадорски капитализъм!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  22 Май 2022 14:49ч.

  Доживяхме и герберите да кажат нещо вярно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов

  22 Май 2022 15:25ч.

  По-глупави от управляващата върхушка на ЕС е трудно да бъдем,макар че се стараем.А за да бъдем ястреби,трябва да имаме поне криле,а ТЕ нашите отдавна ги строшиха - безмилостно,безогледно и с наша помощ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  22 Май 2022 15:34ч.

  Готвя се за ф1. ....и малко смях от простотиите на Кочината и Колонията.Не "може да се окажем"......вие(защото не живея почти 20 г. в Колонията) сте си.Да живее старата БГ. Долу Колонията. Слава на Русия.Смърт на българските и други фашисти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Майна

  22 Май 2022 15:45ч.

  Целият свят са ястреби в изключение на Асад, Мадуро, Лукашенко и президента на Еритрея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калина

  22 Май 2022 17:38ч.

  Люб, тоа Биков не разбра ли,че Путин се объркал и рекъл всички в рубли- на сайта на руския президент е записано - всичко си плаща по договорите в долАри или еврА , но за кольхозниуки газпромбанкаМу вее едни рубли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Люба

  22 Май 2022 17:43ч.

  Германия продолжит оплачивать поставки газа из России в евро или долларах, как это предусмотрено в контрактах. "Соглашение стран G7 остается в силе", - заявил в среду, 30 марта, официальный представитель правительства ФРГ Штеффен Хебештрайт (Steffen Hebestreit) по результатам телефонного разговора федерального канцлера Германии Олафа Шольца (Olaf Scholz) с президентом РФ Владимиром Путиным.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калина

  22 Май 2022 17:45ч.

  Люб, както дума сашодик0в - това е палажениету : битият бит..... и так далее

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Люба

  22 Май 2022 17:48ч.

  Калинь, нашите политици са като латерни - дай му тема и завърти чакръка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Две етърви пеят

  22 Май 2022 19:32ч.

  Албум на оркестър "Козари*

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Калина и Люба

  22 Май 2022 20:13ч.

  са един индивид, нов начин на тролене. Въобще не им обръщам внимание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Богдана Тотева

  22 Май 2022 21:59ч.

  Че к'ва стана тя ма, Цанке?! Нали щеше да вкарваш сикаджийската мутра в затвора, забрави ли?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи