Тома Биков: Единственият шанс за кабинет е ГЕРБ да победи със значителна разлика втория след него

Тома Биков: Единственият шанс за кабинет е ГЕРБ да победи със значителна разлика втория след него

"Трите формации - "Продължаваме промяната, "Демократична България и БСП заедно няма да съберат и 100 депутати. Ако ПП искат да подкрепят ГЕРБ, трябва сами да дойдат за разговори. България в тази сложна и тежка ситуация има нужда от стабилно управление и нормализиране на политиката. Имаме нужда от проевропейско управление". 

Това заяви в ефира на Нова телевизия Тома Биков от ГЕРБ.

„Не знам защо говорят тези смешни неща, че се борят за 121 депутати. Затова ние не броим депутатите. Нашата цел сме я обявили още преди два месеца. Ние и тогава, и сега, и след изборите ще кажем едно и също – България в тази сложна и тежка ситуация има нужда от антикризисно управление, от проевропейско управление, стабилизация на политическата система и излъчване на правителство в рамките на 48-ото НС. От партиите, които се чувстват проевропейски”, подчерта той. 

По думите му, ако ПП се смятат за проевропейска формация, би трябвало поне да са склонни поне на разговори. „Иначе ние нямаме абсолютно никакво желание да управляване заедно с ПП. Смятам, че разговор трябва да се води с всеки, включително с партии – едни ще са в опозиция, други ще са в управлението, но политическият диалог трябва да бъде възстановен в неговия нормален вид”. 

Той сподели още: "Имаме достатъчно варианти за поста на премиер, така че избор има. Г-н Борисов е бил три пъти премиер на България и е естествено той да бъде в късата листа. Кой трябва да е първи в тази листа не мога да ви кажа. Не очаквайте да ви кажа от сега кой ще ни е кандидат за министър-председател, нали? Харесва ми обаче, че очаквате да сме първи на изборите“. 

"Ситуацията е различна, така че няма как да предложим от същото, ако влезем в управлението. Това, за което трябва да мислим е за решаване на политическата криза, защото ако не решим нея, нищо друго няма да потръгне. Докъде стигнахме опозицията да приема актуализацията на бюджета например. А отговорността за инфлацията на страната е знаете на кого", каза той.

По думите му ГЕРБ готви антикризисна програма, която за 2-3 месеца да ограничи инфлацията.

„Ние предлагаме идеи и който ги споделя, е добре дошъл. По никакъв начин аз не мога да гарантирам, че ще има правителство в рамките на 48-ия парламент. Ако това се случи, отговорността за неизлъчване на правителство, ще се носи от тези, които разтуриха 45-тото, 46-тото и 47-мото НС. Единственият шанс за правителство е ГЕРБ да победи със значителна разлика втората политическа сила, която и да е тя“, завърши политикът. 

Той коментира и изтичането на крайния срок на офертата за закупуване на втечнен газ. „България трябва да има газ за зимните месеци. Всяка възможност би трябвало да се използва. Въпросът е доколко това е възможно? Според мен има проблем”. 

По отношение на назначаването на Деница Златева за шеф на „Булгаргаз” той беше категоричен, че първо трябва да се види какви действия ще предприеме тя.

 

 

 

Коментари

  • С други думи

    19 Авг 2022 11:41ч.

    Никой не ни ще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 55 депутати стигат на ГРОБ

    19 Авг 2022 14:48ч.

    Даже и толкова може да не вземат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    19 Авг 2022 12:52ч.

    Единственият ни шанс, да оцелеем като народ и държава, е подобни нагаждачи да бъдат разкарани напълно от държавата и властта! Докато такива некадърни нагаждачи обслужват частни интереси, ние нямам никакво бъдеще, като народ и държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обстановката, в която българяните получиха възможност толкова обилно да опаразитят властта със себе си беше изкуствено създадена от Запада

    19 Авг 2022 14:47ч.

    Тук не са забъркани само англоезичниците. Голяма роля изиграха техните лакеи от Германия, това наше вечно проклятие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Иванова

    19 Авг 2022 12:56ч.

    Досега в България се изредиха да управляват - сдс, дсб, дпс, герб, и всевъзможни коалиции и агитки. Народа видя , че нито един от тези не стават. Извод - целия цирк със изборите е едни хора да докопат едни пари и да си уредят животеца сякаш ще живеят вечно като боговете от Олимп. Театър на абсурда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безплатна Енергия

    19 Авг 2022 14:40ч.

    ПП не проевропейска партия а проамериканска, и още по-лошо, това е про-американска-демократическа партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламен

    19 Авг 2022 15:18ч.

    Том, Герб, Дпс и Възраждане ще имат общо 100 депутата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    19 Авг 2022 15:48ч.

    Без да разсъждавате по входните условия и цялата картина, прогнозите от типа - троха по троха, напълно нищо не струват. Не искам да повтарям чужди грешки и споделям неангажираща прогноза. Входните условия дефинирам, както следва: Ниска избирателна активност, примерно подадени порядъково 2,2 млн. гласа. Вредните за Бг партии (гб,пп, дпс) показват максимална мобилизация пристрастен вот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    19 Авг 2022 15:57ч.

    Прогн. резултати: Геппс 500К - 22,7%; ПП - 420К - 19.1%, Възр. 400К - 18,2%; Дпс - 270К - 12,3%; Бсп - 170К - 7,7%; Дб - 150К - 6,8%; Възход 90К - 4,1%; Итн 70К - 3,2%; Други 130К - 6%. Тоест, предвиждам отново седемпарт парламент, висока фрагмент и нови избори през февруари. При 2200К гласа, изборната бариера се дефинира на 88К гласа. Дал съм го така, но не ми харесва :((. Искам да бъркам :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    19 Авг 2022 16:01ч.

    ":((. Искам да бъркам :))" Ъ, така е добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    19 Авг 2022 16:23ч.

    Нов, има ли отделна прогноза за конкретна партия, която силно те смущава? Искам да чуя мнението ти! Всичко това е съвсем неангажираща приказка, в момента дори и професионалните социолоци не могат да кажат нещо повече. А освен това, те задължително ще сбъркат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    19 Авг 2022 16:24ч.

    Кабинет може да има единсъвено на ДПС. А те въобще няма да питат биков, а ще сложат отговорни специалисти на правилните места, както са правили без изключение през последните 20 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    19 Авг 2022 16:32ч.

    Да, колега лалю, всичко това, което споделяш с нас, е самата истина! За затвърждаване на това обстоятелство искам да акцентирам на следния факт. Поради голямата обществена значимост, има наскоро одобрен специален медицински протокол за извършване на дълбока хирургическа интервенция: Отделяне на отговорен специалист от Обръча на Доганя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мечти, мечти ала кинг

    19 Авг 2022 16:41ч.

    Гроб взе да приказва като one man show възраждане. Абе много мераклии за диктатори се извъдиха. И този път няма да ни измамят, мошеници такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мижав интерес

    19 Авг 2022 17:10ч.

    ГЕРБ-ДБ-ПП-вмро-цц и отровното дуо, гласуваш за тях ако си за забрана на руският газ. Още 100 руски дипломата вън.. И готов да станеш войник срещу Русия. Искаш мир, не гласуваш за тях, и ако мислиш - че липсата на руски газ това е опасно за икономиката, отоплението и прехраната. За да сте сигурни, включете в първа група заедно с ПП, и БСП-НИНОВА. янко рошкев членува в клуб за нато

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламен от аферата на водка томова

    19 Авг 2022 19:00ч.

    е прав. Както и Госпожа Павлова, топ коментатор при Господин Рошкев в БСТВ. Господин Калоян Методиев ви го каза ясно: Госпожа Нинова Премиер наесен! Госпожа Райкова е на същото мнение. Импийчмънт на Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    19 Авг 2022 19:27ч.

    получавате мандата и го връщате веднага кооалиция с герб не става отиваме на избори 2023 г сега ниска изб активност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи