Тома Биков: Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория

Тома Биков: Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория

"Тезата за втория мандат е екстравагантна. Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория", заяви в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов" Тома Биков от ГЕРБ.

По думите му, разговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ са вариантът за излъчване на възможно най-стабилно правителство. 

"Ако ПП-ДБ представят рационален и адекватен план за съставяне на правителство, ние сме готови, но не виждаме това, виждаме ексцентрични изпълнения. Опитваме се да създаден възможно най-стабилния вариант за съставяне на правителство, възможно най-нестабилният вариант е подкрепяйте ни, защото сме много симпатични, няма да допуснем такова нещо", допълни Тома Биков.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • учител в детска градина

    23 Апр 2023 10:22ч.

    Това е логично и крайно време беше да се заяви. Недоумявам как може пп/дб постоянно да говорят неща, лишени от разум. ,,За нищо на света не ви подкрепяме, но вие ще гласувате за нашите безумия.На всяка ваша подходяща кандидатура от инат казваме,,не,, Заразна ли е глупостта? А Василев дори смее да обсъжда грешките на Г.Донев след като той и сие предизвикаха катастрофа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оттегляне

    23 Апр 2023 10:29ч.

    Атанас Атанасов от коалицията на войнолюбците и ментарджийте ПП -ДБ призова Бойко Борисов да се оттегли от политиката, като ПП-ДБ щели да му помогнат. Да добре е, шефът на корупционерите да се оттегли, но това трябва да направят самият Атанасов, Хр. Иванов, Кирил Петков и Асен Василев. Като ще се изчиства политиката от национални предатели, поне да бъде докрай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За да има драма

    23 Апр 2023 10:36ч.

    И за да не излиза съвсем долнопробно, правителство ще има с трети мандат на ИТН. То няма и друг вариант след всичко изприказвано от ПП. Обаче ще има, ще ги натиснат. Друг е въпросът как ще опаковат такова л...но. "Експертно", " програмно" или нещо друго. Но е ясно, че без негласна коалиция между ГЕРБ и ПП няма да стане, каквото и да говорят..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислейки,

    23 Апр 2023 10:37ч.

    Все се питам какво прави А.Атанасов в политиката-неговото присъствие е нонсенс. Зад словата му се разчита вътрешна неувереност, липса на сила и лидерство. Струва ми се, че той помогна за тоталното обезличаване на ДБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво обезличаване, колега

    23 Апр 2023 11:04ч.

    толкова светли ликове. Кеф ти тоя на снимката, кеф ти Хр. Иванов. Демокрацията блика от носовете им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "произведената новина"

    23 Апр 2023 10:38ч.

    След като се цитира източник, нека доизречем и останалите важни неща, които бяха казани в рамките на разговора с А. Атанасов. Атанасов беше гост в студиото и той изрече важните неща. Не желаеше да се дава думата на Биков по телефона, съпротиви се категорично, но Любенов абсолютно безогледно се наложи и даде думата на Биков. На първо време запомнете това само като факт, но задължително продължете да четете надолу и ще разберете недвусмислено, кой какъв играе. Напоследък споделям за т.н. "журналисти" и др., които са видимо сито нахранени от т.н. партия герб. Няма друга смислена и реалистична житейска хипотеза, освен користо изпълнение на поети договорни задължения, че нормален човек и професионалист да подкрепя герб. Явлението е ясно видимо, но този път имената ще ги спестя, че Явор много се дразни, АМА ВИЕ СИ ГИ ЗНАЕТЕ! Неприятно ми е да заявя, че безогледно лъсна, че и Любенов видимо е ВЗЕЛ! Хайде сега - конкретно по въпроса. Теза № 1 на Атанасов: Ние не сме Пералня, още по.малко сме Комисия по амнистията, че да се съдействаме на партия герб. Нямат право да ни питат, какво смятаме да правим, мандатът ще иде първо при тях, тяхно е правото и задължението! Следващият епизод е безкрайно тъжен. Любенов е симпатично момче, но и той на моменти показва тревожни признаци - започва да подскача като петле, гласът му извива във фалцет, екзалтирано жестикулира и СЛУША САМО СВОЯ ГЛАС, игнорирайки гостите си. На мен личното мнение на Любенов ми е безинтересно! Веднага след горната теза, Атанасов каза още едно решително изречение, което беше игнорирано и в този момент ми се стори, че причината беше видимо маниакалната фаза на Любенов. Истината излезе в края, продължавайте да четете! Атанасов: Имахме 5 избора за 2 години, 3 спечелени от герб, но не могат да съставят правителство. Очевидно е, че има ОГРОМНА ПРЕПЯТСТВИЕ. Името му (на препятствието) е Борисов и той трябва да излезе от българската политика, защото личността му пречи на държавата. Любенов отклони разговора в друга посока, после включи Биков. В самия край Атанасов каза нещо още по-драстично: Той трябва да излезе, човешки напълно го разбираме, че има страхове за своето лично бъдеще във времената, когато вече няма да е активен политик и важен човек. Ние му подаваме ръка и сме готови да му помогнем !( Смислово значеше -да обсъдим тези негови страхове, да договорим личната му сигурност! Само да се махне! Последните коментари са мои.). Вместо с отработен журналистически рефлекс Любенов да захапе дато див звяр тази грандиозна теза, както те и викат "произведената новина" Любенов се направи на сляп и глух, игнорира изреченото, веднага прекрати разговора. Хайде сега, вие ми кажете, какво значи това?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи, че г-н Атанасов говори празни приказки

    23 Апр 2023 11:07ч.

    които знае, че няма как да се сбъднат. А и да има (то няма) вариант ГЕРБ да се "отрече" от ББ, кой ще го замести? Някой по-"демократичен"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    23 Апр 2023 12:12ч.

    Трябва да си луд или напълно неориентиран в живота за да хвалиш дъртото ченге Атанасов. Нито грам вяра не може да се има на този и подобните му, камо ли да се договаря с него каквото и да било. Този смешен инч-хай генерал предаде БКП, СДС, Костов, ще предаде всеки, това му е професията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай 2

    24 Апр 2023 7:51ч.

    Означава, че американците са повече отмъстителни, отколкото рационални и това е добре за България. Така са намразили Борисов заради потока, че искат неговото унищожаване преди всичко. Това е добре, защото мнозинство и правителство на войната няма да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ббббб

    23 Апр 2023 10:49ч.

    Подкрепям мнението Ви, Любенов показа зависимостта си от ГЕРБ, което е недопустимо за журналист от национална медия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво, браво

    23 Апр 2023 12:16ч.

    Щом накой има мнение различно от Вашето, то това не е мнение, а зависимост. Ако водещиа хвали вашия любимец е журналист, но ако не, то това е недопустимо за журналистиката. Това е лицето на неолиберализма. Красота!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    23 Апр 2023 11:09ч.

    С никой мандат няма да има. Всички сте компрометирани, никой не ви иска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    23 Апр 2023 11:41ч.

    " Ако няма правителство с първия мандат, няма да има и с втория" Това е много добре! А, дано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    23 Апр 2023 12:55ч.

    Цитат: "Ако ПП-ДБ представят рационален и адекватен план за съставяне на правителство, ние сме готови ..." . Т.е. зависи как ГЕРБ ще дефинират "рационален и адекватен". Заглавието на статията не е точно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво правителство бълнувате

    23 Апр 2023 11:50ч.

    Къща построена на лоша основа, няма да издържи. Лошата основа са фалшивите, купени избори, с намеса от противонационален турски вот. Докато не създадете изборен кодекс, който да защитава българските граждани, няма да има легитимно правителство. Срам за българската юридическа професия и образование, които не мога да защитят българите, които с данъците си все още поддържат държавата. Срам са всички партии в народности събрание, които не представляват българския народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    23 Апр 2023 13:10ч.

    Правителство няма да има с нито един от трите мандата. ГЕРБ и "Възраждане" са единствените, имащи интерес от нови избори. ДПС са константа. БСП са на абсолютния минимум и на следващите избори ще мръднат малко нагоре. Хората на Слави са аут. Може да се появат и други играчи, но малко верояатно. Следващия парламент вече ще излъчи действащо правителство, което ще стабилизира страната, на не така както си я представят отиващите в небитието ПП-ДБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fiba

    23 Апр 2023 18:15ч.

    Като ги слушам, мед ми капе на душата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    23 Апр 2023 18:36ч.

    Докато не се махне банкянския Месия така ще бъде! Той е вреден и никой не иска да има дослук с него! Ако Борисов напусне тази партия може би другите ще могат да се сработят помежду си! Но той е обещал да направи правителство за да не бъде включен в списъка Магнитски! Ето това е проблема, с него в ГЕРБ никои не иска да има нищо общо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    23 Апр 2023 19:42ч.

    ? !? !? !? !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи