Тома Белев се готви за протести, вини кабинета, че ще разпродава горите

Тома Белев се готви за протести, вини кабинета, че ще разпродава горите

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Екоактивистът от Зелено движение Тома Белев призова за протести срещу кабинета, който, по думите му, се готви да разпродаде българската гора.

Белев е член на ръководството на зелената формация, която има трима свои депутати в мнозинството, сред които и съпредседателят на ПП-ДБ Владислав Панев. Панев е и съпредседател на партията.

"Докато народът се вълнува от кандидат кметове, в Народното събрание се готвят да унищожат горите през закона за обществените поръчки и Натура 2000 през предложения между първо и второ четене на закона за биологичното разнообразие", обвини той властта.

"Хич не ме интересуват сглобки и некоалиции, нито местни избори - няма смисъл от правителство, което ще разпродаде горите и ще унищожи защитените зони. Горите и природата на България са по-важни от което и да е правителство. Аз лично се готвя за протести. Писна ми", написа Белев в профила си във Фейсбук.

В края на август след сътресение в Зелено движение, партията беше на път да се разцепи на две формации. Впоследствие Националният съвет, чийто член е Тома Белев, взе решение, че това не е удачно.

До вътрешнопартийния трус се стигна след доклад на вътрешна анкетна комисия, констатирала, че "Зелено движение" е била "превзета" от фиктивни членове, като с помощта на невалидни пълномощни малка група партийци е повлияла върху вътрешните избори в партията. В документа бяха описани лоши практики в различни местни организации.

Бившият екоминистър Борислав Сандов предупреди, че се правят опити да се разцепи партията чрез машинации и заключи, че "ще е жалко, ако ние сме причина за турбуленции в управленската коалиция". Сандов каза още, че описаните процеси са започнали да се проявяват през последните 1-2 години, "когато се появи властта и парите в "Зелено движение". По думите му в 7 от местните организации са извършвани системни нарушения, но "може би мащабът е малко по-голям".

Коментарът на лидера Владислав Панев по повод изтеклия в медиите доклад бе: "Имаме проблеми на растежа, вече закрихме няколко местни организации". Сандов пък напомни, че всичко това става при ръководство, което е с изтекъл мандат и би следвало да се оттегли.

За машинациите в партията и нередностите, открити в доклада на специалната анкетна комисия, потвърди и Тома Белев.

"Докладът разкрива участие, съзнателно или несъзнателно, на членове на изпълнителния и национален съвет и на няколко организации в опит за овладяване на органите на партията и препоръчва заличаване на местни организации, изключване или наказание на членове и промени в устава и вътрешните ни правила", написа той.

Докладът разтресе партията и доведе до оставки на част от замесените членове, но не и на всички посочени в него.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • рукола Z

    26 Sep 2023 16:59ч.

    Не само горите, цялата ни територия ще продадат и ние ще се окажем чужденци в собствените си земи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    26 Sep 2023 17:38ч.

    Тома Белев не е чел последните умозаключения на Зелената световна секта, дето напоследък излизат в Ню Йорк Таймс, че горите и дърветата всъщност са "вредни" за околната среда, защото складират въглерод и когато се запалят го отделят, а целта на еко сатанистите е НУЛЕВ ВЪГЛЕДРОД до 2050, което предполагам е евфемизъм на преселването в силиконовата матрица и мета вселената на звяра... Тези дето си мислят, че спасяват "майката природа" са всъщност обезумели изверги които мразят целият свят, Бог и хората, и всячески искат да го унищожат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    26 Sep 2023 18:00ч.

    особата е нечистоплътна, както и значителна част от тия, които се препитават (при това - повече от добре!) покрай зелените мании.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да избесим мерзавците,

    26 Sep 2023 18:03ч.

    докато има дървета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • wwww

    26 Sep 2023 18:33ч.

    Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами ------ https://welcome.to/biocom

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    26 Sep 2023 18:53ч.

    западните корпорации Cargill, DuPont, Monsanto (Bayer), AgroGeneration притежават 17 млн. хектара украинска земя, там отглеждат ГМО пшеница и слънчоглед, а ШАЙКАТА българоубийци ги внасят у нас…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Теди

    27 Sep 2023 10:52ч.

    Пак недоволен, не му се угоди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламена

    27 Sep 2023 12:29ч.

    Този угодия няма... ако парите ходеха в неговия джоб, друга песен щеше да пее

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    28 Sep 2023 16:43ч.

    Белев отдавна съсипа горите на България, и нека седи далече от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    29 Sep 2023 10:01ч.

    Тоя спа десет години за сечта та сега се сетил!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вили

    29 Sep 2023 10:02ч.

    Явно са му свършили парите и пак ше муфти някого

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимира

    01 Окт 2023 13:45ч.

    Понякога се чудя защо плащаме заплати на политиците при положение, че не правят нищо. Занимават се с някакви глупости и се чудят как да набутат на държавната хранилка някоя тяхна фирма, чрез която да точат яко пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи