Точки, дадени от Румъния за Молдова на "Евровизия", отишли при Украйна

Точки, дадени от Румъния за Молдова на "Евровизия", отишли при Украйна

Ръководителката на румънската делегация на песенния конкурс „Евровизия“ Юлияна Марчук заяви в неделя вечерта пред обществената телевизия ТеВеРе (TVR), че 12-те точки, които страната е дала за песента на Молдова, са отишли за тази на Украйна, която стана победител в конкурса. Марчук посочи, че към момента Румъния не знае защо се е случило това и увери, че работата на журито в Букурещ е била в съответствие с правилата на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), откъдето очаква отговор за ситуацията.

Юлияна Марчук посочи, че едва по време на финала на "Евровизия" в събота вечерта телевизионният продуцент Лиана Дамян, която е отговаряла за журито, е забелязала несъответствия с протокола, изпратен до ЕСРТ предишния ден, и че резултатите на специализираното жури в студиото в Букурещ не са били взети предвид.

Ръководителката на румънската делегация на "Евровизия" каза, че по време на репетициите в Торино, които са включвали и репетиция на обявяването на точките, Европейският съюз за радио и телевизия (ЕСРТ) "не е дал никакъв знак, че нещо не е наред“ с вота на Румъния. По думите й в Букурещ са били спазени всички правила, наложени от ЕСРТ, включително присъствието на нотариус. Марчук обясни, че членовете на журито не са можели да общуват помежду си и всеки от тях е подписвал собствения си лист, а в края не са виждали общия резултат на журито. „Не знаем какъв е проблемът с това жури", посочи ръководителката на румънската делегация.

Румънската телевизия информира, че Европейският съюз за радио и телевизия е изпратил писмо до държавите, участващи във финала на "Евровизия", че след репетициите за втория полуфинал на конкурса е открил някои "нередовни модели на гласуване" от журитата на шест държави без обаче да ги назовава. За да спази инструкциите за гласуване в конкурса, ЕСРТ „е работил със своя партньор по гласуването, за да изчисли заместващ общ резултат за всяка от въпросните държави както за втория полуфинал, така и за големия финал (изчислен въз основа на резултатите на други държави с подобен вот)", се казва в съобщение на ЕСРТ, цитирано от румънската телевизия ТеВеРе.

Екипът на румънската телевизия с изненада научил по време на големия финал, че оценката на румънското жури не е взета предвид при изчисляването на крайното класиране. Организаторите на конкурса са я анулирали и са присъдили "друг набор от точки на участниците във финала от името на журито“ на Румъния, посочи ТеВеРе в прессъобщение, в което отбеляза, че „правилата са били променени по време на играта, без участниците да бъдат информирани предварително“.

Ръководителката на румънската делегация на „Евровизия“ Юлияна Марчук каза, че едва в събота вечерта е бил получен имейл от ЕСРТ, след като румънският продуцент е поискал разяснения. "Не сме получавали никакво официално съобщение за подозрения, свързани с втория полуфинал, подозрения, които са изложени в този бюлетин, получен едва късно вечерта по време на журирането. Този имейл беше получен около 30 минути след като нашият продуцент поиска подробности за това несъответствие чрез телефонно обаждане. Така разбрахме, че 12-те точки, присъдени на Молдова, са били присъдени от нас на Украйна", заяви Марчук. Тя каза, че още в неделя сутринта е поискала официален отговор от ЕСРТ във връзка с тази ситуация, но все още не е получила отговор.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Епилиран ляв нежен демократ

    16 Май 2022 8:28ч.

    Има ли изненадани ??? ТА ТОВА Е ЗАПАДЪТ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроидиот

    16 Май 2022 10:25ч.

    Те вече наказват без съд и доказателства , а вие искате някой да брои точки за класация. Класацията се "спуска" на организаторите и те да се оправят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма изненада

    16 Май 2022 10:25ч.

    Натискаш копчето за токи за Молдова, и програмата зачислява твоя глас където трябва... Така работят машините и при политическите избори, гласовете за един отиват при друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма изненада

    16 Май 2022 10:31ч.

    Натискаш копчето за *точки* за Молдова, и програмата зачислява твоя глас където трябва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • един

    16 Май 2022 8:34ч.

    Жива диктатура в действие от страна на европейските носители на демократичните ценостти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смях!!!

    16 Май 2022 9:50ч.

    Смях!!! Путинистите беснеят, защото цяла Европа и Австралия подкрепиха Украйна. Така ще е. Свиквайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Вие, който имитирате смях

    16 Май 2022 10:44ч.

    и злорадство тук, бивайки от правилната страна, ще трябва да свикнете с този ред. За такива пионки също няма да има предимства. Световните контрольори в духа на Хъксли няма да наредят такива като Вас до себе си, но със сигурност ще Ви осигурят място на почетен слуга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • путлер

    16 Май 2022 12:05ч.

    fuck you

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шоуто тепърва предстои !

    16 Май 2022 8:34ч.

    Зеленски обеща следващото издание на това джендър-сатанистко мероприятие да бъде в ... Мариопул ! Сцената ? Катакомбите под Азовсталь , където в мрачни коридори и зали под фойерверките на касетъчни бомби, ще гледаме песни и танци на зомби-нацисти, превързани, бинтовани, кой с една ръка, кой с един крак, с дълги бради като ZZ-Top ! Ай , какво написах ? ZZ ... ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    16 Май 2022 8:39ч.

    беше ясно, че е нагласен мач.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опс

    16 Май 2022 11:08ч.

    сега да очакваме и новият европеиски,а може би и световен шампион по футбол-Хохоландска О"крайна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    16 Май 2022 8:45ч.

    Политиката е прекалено сериозно дело, за да бъде оставена на случайността. Печелят "правилните" кандидати. Я как двамата харвардски братя Кирил и Кокорий затанаха начело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    16 Май 2022 8:46ч.

    Нищо изненадващо, за това беше публично известно отдавна. Единствената новина е, че напоследък дори не се опитват да завуалират, да скрият, или поне да измислят накой съшит с бели конци предлог, колкото и смехотворен да е за някое свое действие. Това е едно болно, измамно сатаниско общество, в която не бих искал да живея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    16 Май 2022 8:52ч.

    много добре казано. Новговорът е изцяло на дневен ред сред елитите на "Цивлизования свят."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • случва се

    16 Май 2022 9:18ч.

    И при нас така стана, ние изнасяме оръжие за Полша, то отишло в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    16 Май 2022 9:22ч.

    Има ли все още някой учуден или невярващ в компулсивно-дисоциативното разстройство на ЕС, даващо своите "плодове" не само на политическо ниво ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС съвсем не приличаше на разстроен

    16 Май 2022 9:52ч.

    На финала ЕС съвсем не приличаше на разстроен. Напротив. Обедини се. Подкрепи Украйна, за да го ... За да поздрави Путин, де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    16 Май 2022 9:35ч.

    Ей това се казват честни избори. Или както е казал другаря Сталин - няма значение кой как гласува, важното е кой брои.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така ще ревете и за Израждане

    16 Май 2022 9:53ч.

    Така ще ревете и за Израждане, когато останат под чертата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    16 Май 2022 16:08ч.

    Ти си “демократ”, нали? От джендърско-евроатлантически вид?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Машинно разпределение на точките ?

    16 Май 2022 10:24ч.

    Натискаш копчето , и програмата зачислява твоя глас където трябва... Така работят машините и при политическите избори, гласовете за един отиват при друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой

    16 Май 2022 10:29ч.

    Всеки избор, точки или гласоподаване, е кодиран в програмата на компютрите, и се сумира за кандидата наш човек. Едно време правеха преврати с оръжие, сега нежни революции с компютрите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    16 Май 2022 10:38ч.

    ??? Евро-шматки !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гаргарин

    16 Май 2022 10:54ч.

    А у нас "независими" журналисти заклеймяват с пяна на устата българското жури, задето поради "недопустима политическа пристрастност" не е гласувало за Украйна. Срам, срам било за България, щото надали песента на украинците е била чак пък толкова нескопосана. О, неразумни Лилов Григоре...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Играта

    16 Май 2022 11:18ч.

    Отдавна не гледам този фалшив боклук - Евровизия. В текста ми липсва едно ясно и категорично заявление: Тези 12 точки не променят класирането! Или пък - при правилно отчитане, класирането се променя, както следва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Играта

    16 Май 2022 11:23ч.

    Всичко това наистина изглежда като една ... неслучайна грешка. Подредили са схема, верятно е дори големите началници в Рум. и Молд. да са били привлечени като съучастници. Удачно са избрани, апропо! Тясно звено в цялата схема се е оказала тази Л. Дамян. По подразбиране продуцентът не отговаря за гласуването, но дамата си е направила труда. Никой не е очаквал, не е била посветена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисля, че между украинци и македонци ще се разрази голям спор - кой е първият народ на тази и на други планети въобще?!

    16 Май 2022 12:57ч.

    Щом Исус и Чингиз хан са укри........... какво остана за макетата?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дрънчи на

    16 Май 2022 14:26ч.

    Демокрация

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    16 Май 2022 14:42ч.

    Абе, трябваше ние да участваме с РаткаПиратка, можеше концептуално по-добре да изплуваме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Играта

    16 Май 2022 21:20ч.

    Излизат още нелицеприятни факти. Намерени са нередности при точките, които идват от 6 държави. А-аааа, тези ще се окажат големи играчи. В пре следване на правилни и политкоректни, съзвучни с повелите на времето, цели, изглежда е непордходящо да се спазват закон, правилник и морал. На какво прилича това?! Сър, мръсници и лицемери, сър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи