The Insider: Киев е загубил най-малко една трета от бойните машини "Брадли", получени от САЩ

The Insider: Киев е загубил най-малко една трета от бойните машини "Брадли", получени от САЩ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Около една трета от бойните машини на пехотата "Брадли", доставени от Вашингтон на Киев, най-вероятно са унищожени, развалени или изоставени, твърди изданието The Insider, базирайки се на холандския военен портал Oryx.

По-рано беше обявено, че помощта на САЩ за Украйна включва, наред с другото, 109 машини "Брадли".

„Oryx оповести, че към момента 34 бойни машини "Брадли" са били изоставени, развалени или унищожени, което означава, че над една трета от всички доставени машини са извън строя“.

От своя страна Washington Post твърди, че труднаостите, пред които са изправени украинските войски в минните полета, показват уязвимостта на западната техника, в това число машините "Брадли" и немските танкове "Леопард", и забавят украинската атака.

Русия вече изпрати нота до страните от НАТО заради доставките на оръжия за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров каза, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане законна цел за Русия. Министерството на външните работи на Руската федерация съобщи, че страните от НАТО си „играят с огъня“, като доставят оръжие на Украйна.

Кремъл съобщи, че помпането на Украйна с оръжие не способства за намирането на мирно решение и като цяло ще има отрицателен резултат. Лавров съобщи също, че САЩ и НАТО са директно ангажирани в  Украйна „ в това число освен чрез доставката на оръжие, но и чрез обучението на веннослужещи в Англия, Германия, Италия и други страни “.

Украинската контраатака в Южнодонецкото, Артьомовското и преди всичко в Запорожското направление стартира на 4 юни. Киев разположи подготвени от НАТО бригади, въоръжени със западни технологии, в това число рекламираните немски танкове "Леопард".На 11 юли министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви, Украйна не е постигнала задачите си в нито едно направление, а загубите й надвишават 26 000 бойци, 1244 танка, 21 самолета и 6 хеликоптера.

Сред унищожените машини са 17 танка "Леопард", пет френски колесни танка AMX и 12 американски бойни машини на пехотата "Брадли", 43 гаубици M777 и 46 самоходни оръдия от Полша, САЩ и Франция. Кадрите на ударени танкове "Леопард" на бойното поле провокираха огромен резонанс на Запад, а огромните загуби се удостоверяват от незабавната доставка на нови партиди съоръжение от САЩ.

Според Шойгу западното разузнаване отбелязва високата успеваемост на руската отбрана и превантивните удари на въоръжените сили на РФ. Във връзка с доставката на американски касетъчни боеприпаси за въоръжените сили на Украйна, министърът коментира, че въоръжените сили на Русия ще бъдат принудени да употребяват същите снаряди, но „доста по-ефективно“.

На фона на неуспеха на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, западни медии обявиха, че Киев е спрял да хвърля човешки ресурс и западна техника в сраженията В този смисъл държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен изрази мнение, че офанзивата на въоръжените сили на Украйна няма да бъде еднократен акт, а ще продължи "още доста месеци".

Източник: novini247.com

 

 

 

Коментари

  • Георги Богданов

    16 Юли 2023 19:52ч.

    Нищо де- идват на смяна нашите БТР-и...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    17 Юли 2023 1:37ч.

    Не се бъзикай с нашите амфибийни БМП-та - ще преджапат Днепър на един дъх и после Радев ще възкликне "Крим е украински"! Иначе за времето си са били добри машинки... https://logdas.com/2020/01/28/bronetransportiori/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви бойни машини?

    16 Юли 2023 20:00ч.

    Форумци вече ни информираха, ча става въпрос за трактори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    16 Юли 2023 20:18ч.

    Всичките да ги загуби! Аман от войнолюбци и безумци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    16 Юли 2023 21:03ч.

    Винаги когато става дуна за истината представяна в евроатлантическите "демократични" страни то тя е точно наобратно. Истината е , че на киев му останаха по малко от 30% от предоставената му западна техника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    16 Юли 2023 22:00ч.

    Изключително неграмотен превод!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руска хибридна пропаганда !

    16 Юли 2023 23:56ч.

    Бандерка и Син доказаха че поразените машини са комбайни ! Пияните мужици са ги объркали, а Брадлитата и Леопардите напредват към Москва ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антъни Блинкен изрази мнение, че офанзивата на въоръжените сили на Украйна няма да бъде еднократен акт, а ще продължи "още доста месеци".

    17 Юли 2023 0:35ч.

    Блинкен е в центъра на тази чифутска афера в Украйна, но в основата са старозаветниците от синагогата. Имат стари сметки за оправяне с Русия още от хазарско време. Четете “ Двеста години заедно” на Александър Солженицин, където детайлно са анализирани и обяснени причините за тази неприязън. Между другото няма официален превод на този голям труд на английски по понятни причини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А раионите на боините действия

    17 Юли 2023 5:27ч.

    Руснаците са ги кръстили ПЛОЩАД БРАДЛИ ХА ХА ХА Такава подигравка със натовската техника още не бях чувал .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Касиопея

    17 Юли 2023 6:05ч.

    Щом Блинкен твърди, че офанзивата на въоръжените сили на Украйна няма да бъде еднократен акт, а ще продължи "още доста месеци", да разбираме ли, че Украйна е в перманентно контранастъпление и скоро авангардът и́ ще се слее с ариегарда и́?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи