The Hill: До отстъплението на Украйна остават още няколко седмици

The Hill: До отстъплението на Украйна остават още няколко седмици

Конгресът на САЩ разбира, че на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) остават няколко седмици преди да се оттеглят от позициите си. В тази връзка двама членове на Камарата на представителите - републиканецът Брайън Фицпатрик и демократът Джаред Голдън - призовават колегите си да подкрепят алтернативен вариант на законопроекта за чуждестранната помощ, пише американският вестник The Hill, цитиран от Фокус.

Одобреният от Сената законопроект за помощ за Украйна, Израел и Тайван е в застой в Камарата от седмици и високопоставени членове на Демократическата партия сега обмислят използването на процедура, която ще заобиколи комисиите и председателя при гласуването. Въпреки това, според Голдън, тези усилия едва ли ще успеят, а помощта на Украйна е необходима незабавно.

Законопроектът за "орязване“ ще разпредели 66,32 милиарда долара за Министерството на отбраната на САЩ, включително приблизително 47 милиарда долара за Украйна, 10 милиарда долара за Израел, пет милиарда долара за Индотихоокеанския регион и два милиарда долара за подкрепа на операциите на Централното командване на САЩ в Близкия Изток. Документът съдържа и разпоредби за защита на границата с Мексико. Конгресмените планират обширен процес на изменение на проекта, за да останат доволни всички страни.

"След няколко седмици Украйна ще отстъпи значителна територия и не можем да позволим на Русия да спечели“, предупреди един от членовете на Камарата на представителите на САЩ относно спешността на вземането на решение.

Украйна потвърди за изтегляне от две села край Авдеевка

На фронта в Донбас руските войски са напреднали с около 5 километра за последните десет дни, откакто завладяха украинския град Авдеевка, предава "Ройтерс".

Днес украински военен говорител потвърди за изтегляне на украинците от укрепените села Степове и Северне, разположени северозападно и западно от Авдеевка, предава БНР. 

Руското министерство на отбраната се похвали, че войските му за първи път са унищожили танк американски танк "Ейбрамс". Украинската армия получи ограничен брой такива танкове миналия септември - преди около пет месеца.

 

 

Коментари

 • аде

  27 Фев 2024 20:04ч.

  Тази перемога стана тотална обърквация. Хохола си потегли на запад вместо на изток. Руснака едвам го настига. Пълен батак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  27 Фев 2024 20:29ч.

  Радост при банкерите, еуфория във върховете, отчаяние на фронта и траур в семействата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Давай край на мача

  27 Фев 2024 20:04ч.

  Айде Путин да приключва тая война, че вече не издържам на европотока от сълзи и сополи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • логото

  27 Фев 2024 20:12ч.

  Тая вечер руските щурмови сили за влезли в източната част на село Орловка, откъдето дълго време се е снабдявал укрогарнизонът в Авдеевка. Това е вече доста западно от Авдеевка, фронтът се мести средно с по 1-2 км на ден.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  27 Фев 2024 20:24ч.

  Дни наред руснаците завзевмат по 2 - 3 укрепени селища! Това ще продължи, но е нужно да увеличат темпа! Русия ще победи, до края на годината, или до следващата година! Ако украинците започнат да използват далекобойни ракети по територията на Русия, трябва незабавно да използва Тактическите ядрени боеприпаси! Задължително! Фашистката Бандеровска Украйна трябва да изчезне, и ще изчезне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Америкосите затова и разполагат тактически бойни глави в близост

  27 Фев 2024 20:30ч.

  За да неутрализират "момента на първия"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руската мечка

  27 Фев 2024 21:50ч.

  затова е разположила сгтратегическите си ядрени сили по-далечка от границата с Укропия, за да неутрализират неутрализаторите в тяхното сърце, тоест в Лондон, Вашингтон, Ню Йорк и т.н.и да сложат логичния край на цялата тая джендърска Одисея. Обобщение: Да бе мирно седяло, не би чудо видяло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • легенда-лиана

  27 Фев 2024 20:44ч.

  Ето и един доста добър пресен анализ по темата от руския журналист Ростислав Ищенко: https://ukraina.ru/20240227/1053543302.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  27 Фев 2024 20:46ч.

  Последен шанс да окрадат още 60 милиарда без последици.🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  27 Фев 2024 20:48ч.

  Няколко ескадрили F35, даже ще форсират около Кремъл, че Песков да си разлее чая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • еврогейтак

  27 Фев 2024 20:56ч.

  Тъкмо чудесни мишени за С-400 са тия грозни хвърчащи ковчези. Тогава аслъ ще настане големият резил за мириканите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • д-р Гилотен

  27 Фев 2024 21:01ч.

  Как никой друг не се е сетил преди вас за тази гениална идея?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Толкова, де - ще си разлее чая

  27 Фев 2024 21:16ч.

  Много точна прогноза.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  27 Фев 2024 22:14ч.

  Какво стана с Ту 144 и Ил че не разбрах

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стоян

  27 Фев 2024 22:19ч.

  За F 35 и С 200 въпшат работа. Питайте Израел в Сирия. Освен това са бавни, разпадащисе при свръхзвуково летете, а поради фактът, че са едномоторни, са слабоманеврени и с малак капацитет за полезен товар. Освен това Москва се защитава и от дивизиони С 500 както е С 450.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изумен

  27 Фев 2024 23:28ч.

  Аве ти си рядко прост , по прост и от бабоеба типичен евроджендър ? Къв Ил къв Ту те гони бахти идиота ?!! Ей ще се гътнеш от яд и жлъч !Приеми соросоидите педалите и най вече идиотите ЗАГУБИХТЕ !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  28 Фев 2024 0:34ч.

  Айде пак опряхте до "то па ена гара"... Знаем, че толкоз си можете, Евро-не-знам-с-кво. Не се мъчете, вече всичко е ясно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврокомисар

  28 Фев 2024 9:14ч.

  Брей какви ерудити на тема военни технологии имало в този форум, пълни цървули в живота най вероятно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Публикация на американския икономист Дейвид Сакс, която Илон Мъск коментира с думата "Точно":

  27 Фев 2024 21:01ч.

  "Войната в Украйна се основава на лъжи - лъжи за това как е започнала, как продължава и как ще приключи. Казва ни се, че Украйна печели, докато всъщност тя губи. Казват ни, че войната прави НАТО по-силна, а всъщност я изтощава. Казват ни, че най-големият проблем на Украйна е липсата на средства от Конгреса на САЩ, докато всъщност Западът не може да произведе достатъчно боеприпаси - проблем, чието решаване ще отнеме години. Казват ни, че Русия дава тежки жертви, докато всъщност Украйна няма войници - още един проблем, който парите не могат да решат. Казват ни, че светът е с нас, а всъщност мнозинството в света смята, че политиката на САЩ е върхът на глупостта. Казват ни, че няма начин да постигнем мир, докато всъщност сме отхвърлили много възможности за постигане на споразумение чрез преговори. Казват ни, че ако Украйна продължи да воюва, ще подобри позицията си в преговорите, а всъщност условията само ще станат много по-лоши от вече наличните и отхвърлените. Въпреки това лъжите ще успеят да удължат войната. Конгресът ще отпусне повече средства. Украйна ще мобилизира още млади мъже и жени, за да ги изпрати в месомелачката. В крайна сметка в Киев ще избухне криза и правителството на Зеленски ще бъде свалено. И тогава, когато войната бъде окончателно загубена, когато цялата страна лежи в тлеещи руини върху погребалната клада, която те самите са изградили, лъжците ще кажат: "Е, опитахме. След като са предотвратили всякаква алтернатива, като са направили така, че всеки, който говори истината, да изглежда като марионетка на врага, лъжците ще кажат: "Направихме най-доброто, което можахме. <...> След това, прехвърляйки вината и потупвайки се по рамото, те безгрижно ще преминат към следващата война, точно както преминаха към Украйна след катастрофите си в Афганистан и Ирак."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма лъжа

  27 Фев 2024 21:19ч.

  Това наистина е най-доброто, което ТЕ могат. Но, за съжаление, винаги може още (по-зле).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  27 Фев 2024 21:03ч.

  синьо-жълтото знаме е дадено на галицийците от Хабсбургите заради тяхното неучастие в унгарското въстание срещу Австрия и впоследствие е възприето от недържавното образувание „украйна“... и ако украинец поумнее, той става руснак, а ако македонец поумнее, той става българин..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  27 Фев 2024 23:40ч.

  Добри навини, крайно време е да приключват в украйна и да идват да прочистят и тук помийната яма!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • malart

  28 Фев 2024 13:43ч.

  Eврокомисарят пак е спрял медикаментите, предписани в Курило

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи