The Economist: Руските войски "вкарват ВСУ в котел", разрушавайки надеждите на Запада за успех

The Economist: Руските войски "вкарват ВСУ в котел", разрушавайки надеждите на Запада за успех

От началото на тази седмица в украинския конфликт настъпиха значителни промени: руските войски започнаха непрекъсната офанзива, съобщава The Economist.

Основният акцент е върху град Авдеевка, разположен на източната фронтова линия.

Според британското издание този град се намира във важен за украинските въоръжени сили "стратегически джоб“, обкръжен от три страни от руски войски. 

Западните медии наричат ​​пробива една от най-големите офанзиви на Русия от миналата пролет. Целта на операцията е опит за вкарване на украинските войски в така наречения котел и промяна на хода на военните действия, така че инициативата окончателно да премине към Русия. 

В момента руските войски имат всички шансове за успешно провеждане на офанзива: Русия отдели значителни ресурси за новата си операция. Както съобщава The Economist, позовавайки се на украински официални лица, Русия е изпратила до три батальона в Авдеевка, които са подкрепени от танкове, бойни машини на пехотата и самолети, които изстрелват прецизно управляеми бомби от разстояние. 

"Загубата на Авдеевка ще нанесе голям удар върху морала на Украйна“, твърди изданието. Ще пострада обаче не само настроението на Киев, но и надеждите на западните му съюзници.

От август тази година напредването на украинските войски стигна до задънена улица, повдигайки вълна от съмнения в Съединените щати и Европа относно по-нататъшната подкрепа на конфликта. Западните служители са "изключително скептични“, че ситуацията на фронтовата линия ще се промени в полза на Украйна преди настъпването на зимата, пише The Economist.

В опитите си да укрепи фронта при Авдеевка, Украйна ще трябва да прехвърли голяма част от силите си там, което допълнително ще намали шансовете за успешен изход от контранастъплението на украинските въоръжени сили.

 

Коментари

  • Разрушават надеждите за победа на световната демокрация в Украйна и света.

    16 Окт 2023 9:58ч.

    Надеждата на хората рушат. Сатрапи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    16 Окт 2023 10:09ч.

    Бърз соросоиден бот си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    16 Окт 2023 10:31ч.

    На соросоидната краварски измет не ѝ остана нищо друго, освен да се пържи в собствен сос от злоба и безсилие. Е, лошо няма, всеки си получава заслуженото, в крайна сметка. Съдейки от кратките истерични нецензурни реплики, вече и думи не им останаха... NICE, A?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @И двамата на един самолет и в Матушката.

    16 Окт 2023 11:12ч.

    Женя, пак ли пиеш от сабалян?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    16 Окт 2023 12:01ч.

    "Женя, пак ли..." юджийн, или ойген, в краен случай. от женя получава тремор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахахаха

    16 Окт 2023 14:10ч.

    Разгембиха и укровермахта и натото!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е Женя, а жЕна,

    16 Окт 2023 14:12ч.

    такава злоба не е присъща на мъжа. Сирах 25:1621. Всяка злоба е малка в сравнение със злобата на жена; жребият на грешника да падне върху нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нападайки Украйна,

    16 Окт 2023 10:15ч.

    Русия изгуби не само международния си авторитет, но и лоялността на малкото й останали верни бивши съветски републики - Казахстан, Армения, Азърбайджан, Молдова … За Прибалтика и Грузия няма какво да говорим. А останалите (без Беларус) не подкрепят Русия в ООН. На РФ й остават максимум 3 години. Докато свършат парите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много се охарчва за рубладжиите,

    16 Окт 2023 10:17ч.

    затова остава без пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Верно ли бе?

    16 Окт 2023 10:39ч.

    Ти по-добре се притеснявай за "международния авторитет" на "хегемона" САЩ, които отново загубиха, поредната война, която подпалиха, с което на практика изправиха "златния милиард" срещу останалите седем милиарда... Кой е в изолация всъщност? А на кой ще му "свършат парите" се вижда и с просто око, предвид трилионите дълг на вездесъщите САЩ, както и безтегловността в която изпаднаха евро-васалите им. Напъни се малко да се информираш, а не да попиваш елементарна пропаганда, която да повтаряш, като проскубан папагал! Но, ако предпочиташ да се излагаш, давай - сега е момента! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    16 Окт 2023 12:59ч.

    Много са 3 г. Набуилина дава 2, а едната вече мина. Ще късат рубашки другата есен копейкаджиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прозападни майцепродавци, не ревете на чужди гробища, а се оглеждйте къде да емигрирате

    16 Окт 2023 13:36ч.

    В България няма място за предатели като вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кофти матрял

    16 Окт 2023 16:25ч.

    Много ларж станахте - 3 години. :D Доскоро казвахте - Путин болен, умира и Русия капут, па сега вече 3 години... По-добре кажи след колко години исляма ще превземе Европа? Ето тази година отхапа Карабах, сега атакува светите земи. След колко години мюсюлманите ще стана болшинство в Европа и какво следва? Тук поне можем все още да задаваме тези въпроси. В "свободния" Запад за такива въпроси се влиза в затвора и там няма да ги чуеш или ще започнат да ги задават, когато не ще се влиза в затвор, а ще се режат глави за тях. Няма вечни империи, но Руската със сигурност ще надживее Европа според мен, тъй че не се кахъри за Русия, а за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    16 Окт 2023 18:59ч.

    Това от къде го прочете? От фб? Че е толкова далеч от истината, колкото Луната. Понятие си нямаш от международна обстановка и политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Людоедка

    16 Окт 2023 10:15ч.

    Елочка Щукина има по-голям речников запас от миризливите козешки тролове.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Окт 2023 10:25ч.

    Демек (in other words, другими словами), и тъз "Барбароса", като онъз, отпреди 80 години. Как ще свърши тъз - като онъз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Берлин ще му е за четвърти път да го превземат руснаци

    16 Окт 2023 13:37ч.

    Вече са свикнали :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    16 Окт 2023 10:25ч.

    И така, поредния кръстоносен поход срещу Русия се провали. Войната върви към своя логичен и закономерен край. Просто е въпрос на време. Жалко за всички жертви, разрушения и разбити човешки съдби... САЩ загубиха поредната война, която си мислиха, че ще спечелят с чужди ръце. Дано все повече хора на Запад да разберат, какво всъщност представлява хегемонът, който уж ги води към светлото бъдеще и да осъзнаят, къде ги докара всъщност. За съжаление, обаче, нови конфликти се очертават, не по-малко опасни и не по-малко жестоки, които пак са с вездесъщото участие на САЩ и васалите му. Дано американския народ намери сили и воля, да свали от власт войнстващите некромангъри във Вашингтон, за да може и човечеството да си отдъхне малко, а васалите им в Европа да подвият опашки и да се наврат обратно по дупките, от които изпълзяха. Светът се променя за добро, но преходът ще е труден и в много отношения, кървав… Както се казва, преди нещата да се оправят, трябва първо да се сговнят. Точно това се случва в момента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    16 Окт 2023 12:07ч.

    "САЩ загубиха поредната война..." -- на път са. но проблемът е, че и тя не е на тяхна територия, други гинат и страдат. когато ножът опре до техния кокал, тогава ще разберат колко мръсен "бизнес" е войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    16 Окт 2023 13:00ч.

    То ако имаше поход Матушката ти нямаше да я има досега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както я отнема при походите на Наполеон и Хитлер - водачите на последния и предпоследния Европейски съюз, така ли? :D

    16 Окт 2023 13:39ч.

    Май не знаеш историята, жълтопаветнико

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абв

    17 Окт 2023 10:40ч.

    Абсолютно си прав. НО не може винаги САЩ да сготвят други народи. Идва и техния ред. Скоро ще ги сготвят и тях

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    16 Окт 2023 10:28ч.

    Да, страшен котел! По 1 000 жертви на ден! Да ви пусна видео от интервю с командира на ВСУ при Авдеевка! След първите две-три атаки росийските войски ги "возят" до рубежа за атака с урали, зилове, дори имало случаи с УАЗ-пикапи, линейки имаше на времето такива у назе. И до какво води това? До касапница. За която няма кой да потърси сметка на командирите на тези, дето ги пращат на явна смърт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ??...

    16 Окт 2023 10:41ч.

    Интервю с командира на ВСУ... Не, мерси! Наслушахме се на уСраинските лъжи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    16 Окт 2023 11:57ч.

    Е, щом всичко е ок, значи няма какво да се притесняват хунтаджиите и западните им ментори )) И, как беше.....Слава Кокаине! ))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    16 Окт 2023 10:39ч.

    През 2014 когато Обама въведе санкциите твърдеше, че след 3 месеца Русия няма да я има. Повярвах му. През 2023 вече ще чакаме 3 години до разпада, вече не вярвам толкова. А през това време икономиките на авторитарните държави ще дърпат напред с евтините и най-важно сигурни суровини от Русия. И Китай е намалил доларовия си резерв от 1,2 трилиона на 800 милиарда и продължава да се лишава от това богатство. Да им се чуди човек що го правят. А търговията им с Европа бележи нови върхове и ще бележи с енергийните доставки от Русия и Залива. За европейската икономика не знам какво ще става. Маймуната преди да лапне фурмата мерела костилката дали ще мине през задника и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    16 Окт 2023 10:51ч.

    Той и Путлер твърдеше, че ще демилитализира Украйна с една бърза операцийка, ама работата се проточи и на демилитализаторите се наложи да ровят земята като плъхове в Донбас и Крим и да скачат от радост, че са спрели украинското настъпление вместо да веят знамената в Киев..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!...

    16 Окт 2023 10:59ч.

    Докторче (не ясно по какво), ти просто си жертва на поредната лъжа, тиражирана единствено и само от западнАлите пропагандисти и сценаристи. Нито Путин, нито някой от ръководството на РФ не е твърдял такова нещо. В началото наистина имаше някаква илюзорна надежда у руснаците, че самите украинци ще въстанат срещу зеленчуковата хунта и нещата ще приключат по-бързо, но след като САЩ/НАТО започнаха да помпат помощи за УСрайна стана ясно, че тази война всъщност няма да е между Русия и Украйна, а между хамерите и васалите им срещу Русия. Е, вече му се вижда края и колкото и мъчно да ти е, той определено не е в полза на недоклатените дебили, като теб...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    16 Окт 2023 12:02ч.

    Стига си лъготил, Путин никога не е твърдял подобно нещо )) Превъзпитанието на зомбирани укри и на западните им началници е сложен процес и отнема време ))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    16 Окт 2023 12:02ч.

    В интерес на истината те нещата бяха приключили март месец 2022г., но тогава се намесе големия брат и върна обратно украинците у киреча. Тъй, че със собствени средства на Русия и Украйна войната продължи само месец с категорична победа за руснаците. После войната стана НАТО срещу РФ, което само умори още половин милион украинци, но резултат не виждаме ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    16 Окт 2023 10:52ч.

    Вече дори на Запад, средствата за масова дезинформация започнаха да дават заден ход относно възхвалата на Украйна и напушеното диктаторче Зеле и да изказват очевАдната истина за провала на поредния кръстоносен поход срещу Русия! Но явно в БГ-то все още масмедиите са хванати здраво за топките и всички гледащи БТВ и НОВА тънат в заблудата на елементарната пропаганда и заблуда. За това трябва да поднесем специални овации на такива отявлени дебили, като молецът Денков, хиената Тагаренко, изцъкления бобър Асенчо и пелтека Просто Кирчо, както и на всички неуморни джендър-либерасти и соросоидни дебили...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроатлантик

    16 Окт 2023 10:57ч.

    Кантранаступ - туп - тууп - туууп- тууууп...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Контранаступът е провал

    16 Окт 2023 11:34ч.

    Руските атаки край Авдеевка също запецнаха. Тупик. Война-договорняк !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То там атаки няма

    16 Окт 2023 12:16ч.

    Има обкръжение, докато не клекнат. Няма смисъл от атаки и загуби на жива сила. Същото беше и м Бахмут.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами за Русия съм, но...

    16 Окт 2023 18:40ч.

    Няма обкръжение на Авдеевка. Влезте в руските инфоканали и се убедете. Войната цикли умишлено. Защо, питайте Путин и Байдън. Досега иначе Русия щеше да е забравила че е на полската граница...само изчислете ! 20 месеца война ! Година и осем месеца, сравнете ! Година и осем месеца след 22.06.1941 вече сме февруари 1943 ! СССР е пречупил страховития Вермахт, обкръжил е 6-та армия при Сталинград , пленил е фелдмаршал Паулус и 22 ма немски генерала ! Войната вече е обърната и капитулацията на Хитлер е въпрос на време... Ха сега сравнете Хитлер със Зеленски ! Може ли изобщо да се сравнява 5-6 милионната германска армия с 1 милион хохоли ? Може ли да се сравнява супермодерното за времето си немско оръжие със шкартока , който Запада дава на ВСУ днес ? Несравними предизвикателства. Но СССР проявява чудеса и печели, а днешната руска армия се "цацка" на едно място под мътното ръководство на Шойгу и Герасимов. И Върховния Лидер с неговите неразгадаеми ходове, никой не може ги разгада, включително самите руснаци ! И "червените линии" , които се прекрачват на кой както му дойде... Такива са историческите паралели и те не са в полза на днешна Русия и нейното ръководство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    16 Окт 2023 12:48ч.

    От един член на кохортата " Здрав разум": Яворе, закривай коментарите! Тук две "армии" от тролове водят клавиатурна война и нивото на форума пада. По-добре без коментарии към статиите отколкото да четем озверели писаници. Като африкански скакалци са налазили всички форуми и човек се чуди откъде прихванахме такава омраза един към друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    16 Окт 2023 12:56ч.

    1300 км. Граница на Нато с Матушката ви ви докара Джуджето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалната война е за умовете и сърцата

    16 Окт 2023 12:56ч.

    и ако се отчетат нейните резултати всичко си отива на мястото. Винаги идва отрезвяването и след алкохол, и след комар, важно е какво и колко все още имаш на разположение. Само преди година и половина 404 можеше да остане с цялата си територия и население, ако беше продължила с мирните преговори в Турция. Беше лудост да се продължи, но се случи защото умовете и сърцата на елита и кръга около него бяха завладени от Запада. Логично последваха невероятни загуби, но не само за 404, също и за Европа, и за нас в по-малък мащаб, по абсолютно същата причина: поносимост към един продажен елит, верен на интересите на хегемона, защото е внедрен от него. Колко му струва на хегемона да промие мисленето на неколцина и да води общественото мнение чрез вече закупените медии и финансиране на фондации? Нищо работа, жълти стотинки като мънистата за туземните вождове от по-ранни епохи. Нищо старо не е забравено от хегемона и нищо ново не е научено от туземците, защото не са господари на умовете и сърцата си, нямат нужното образование и способности за анализ на околната среда и самонаблюдение на себе си в нея. Младото поколение е почти напълно загубено, но поне има време да се учи по трудния начин, ако не се откаже да се бори. Всеки урок си има цена, затова казват че за един бит двама небити дават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    16 Окт 2023 12:56ч.

    Авдеевка е в котел! Късно е за спасяване на 15-20000 Правы сектор и Азов- Всички сега са буклално под земята живи. Всяка показала се муцуна от тунелите е обречена. Подходите към града за минирани и под постоянен обстрел. Ако не се предадат, са погребани живи вътре. Колко ще трае обсадата само Императора знае... но пощада едва ли ще има като в Мариупол. До вчера обстрелваха Донецк тия плъхове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами не е в котел Авдеевка

    16 Окт 2023 18:48ч.

    Руски напредък от север и от юг, но снабдяването на Авдеевка все така върви. Щурмът запецна на някаква могила от северната страна. Руските военкори се оплакват от лошото време, което не позволява на руската авиация прицелно бомбардиране. От както започна акцията на РФ около Авдеевка, укрите прехвърлиха на пожар подкрепления от Запорожие, там имат поне 35-40 хиляди защита, закопана дълбоко в земята, бункери на десетки метри под земята. Това е укрепено място , подготвяно от 8 години от ВСУ с огромни запаси от боеприпаси и оръжия. Освен това за разлика от Бахмут е насечен терен, допълнително затруднява атакуващите. Ако руснаците постигнат истинско обкръжение на Авдеевка , което КЪМ МОМЕНТА НЕ Е ФАКТ !!! , ще са нужни седмици наред , докато обкръжените останат без храна, вода и боеприпаси...може и месеци. А вече няма и "Вагнер"-овци, които да изпълнят мръсната работа на градските сражения...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • днес са свалени 4 украински военни самолета

    16 Окт 2023 19:33ч.

    В полуобкръжение е, както беше Бахмут. Снабдяването върви, а заедно с това и утилизацията на стотици всеки ден, за оръжията да не говорим. Нарочно не сваряват котела, с един куршум удрят няколко заека.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    17 Окт 2023 9:34ч.

    Да, царете на наступа! Обратния. Нарочно не правели наступ. Направо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    16 Окт 2023 13:17ч.

    народа казва: не ти трябва с мечка дренки да ядеш!....ама отде толкоз акъл у хохлите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитрова

    16 Окт 2023 14:30ч.

    Е, щом The Economist е казал така, няма причина да не повярвам. То Путин отдавна го казваше, но мисирките не допускаха неговите думи в ефир. Сега ще им се наложи, даже е смешно да си представя, с какви думи ще се опитват да завоалират предишните си напомпани словесни дезинформации.))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    16 Окт 2023 19:31ч.

    "Както съобщава The Economist, позовавайки се на украински официални лица, Русия е изпратила до три батальона в Авдеевка."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    16 Окт 2023 19:36ч.

    Че отде Русия ще има дор три баталиона?? Ми тя е бита, та пребита, едва диша...Я е събрала до три взвода..айде до три роти.. ма и те пандизчйй..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • военкор

    16 Окт 2023 20:56ч.

    От началото на юни, откакто започна т.н. "украинска контраофанзива" - непрекъснато се повтаря и засилва с времето руската теза. Украйна се проваля в контранастъплението, Украйна понася огромни загуби, Украйна ГУБИ ВОЙНАТА ! Това се повтаря и повтаря , и не само от руските медии, а от доста западни медии и анализатори. От гледна точка 4 месеца по-късно, първите две твърдения определено са верни. Контра-настъплението на Украйна запецна, ВСУ понесе големи загуби , някъде от порядъка на 80-90 000 убити към днешна дата. Факт ! Но от къде идва третата поанта, че Русия "печели войната" , това остава загадка. Към днешна дата, средата на октомври, такова твърдение е далеч от реалностите. Това е уишфул тинкин, просто един поглед на фронтовата обстановка показва , че Русия НЕ Е СПЕЧЕЛИЛА войната. Войната е вкарана в някаква патова ситуация. ВСУ са напреднали незначително /300 кв.км завзета територия/ , но РФ не е напреднала ИЗОБЩО ! Как може да се твърди че "печелиш войната" след като за 20 месеца бойни действия си загубил половината от завзетата в началото площ , и единственото което си успял, е да спреш по-нататъшното отстъпление ?? Сега могат да последват водопади от разяснения за ресурсната обезпеченост на Украйна и Русия, и как времето работи за Русия, и как Русия има 5 пъти по-голям мобилизационен потенциал, и как Украйна е изтощила живата си сила, и за пресъхване потока от западни оръжия и боеприпаси, и т.н. и т.н. И всичко това ще бъде вярно. Всичко това е така ! Но това не значи че към днешна дата Русия е "спечелила войната". Не е спечелила. Русия е спряла отстъплението. Русия има предпоставки да обърне бойните действия в своя полза. Но това още не е факт ! Приказките че Украйна е приключила с човешкия си потенциал са доста преувеличени. Украйна има все още 7-8 милиона мъжко население и с указите за "тотална мобилизация" и разширяване границите за мобилизация, ВСУ има все още потенциал за поне 2-3 милиона щика ! Ало ! Това е още 3 пъти по толкова , калкото има в момента ВСУ по всички фронтове ! Ако ВСУ са изкарали 20 месеца кръвопролитна война и имат около 450 000 убити , още колко по 20 месеца могат да изкарат с тези темпове ? Още поне една петилетка ! Така че войната е далече от победоносен край за Русия, и то не че Русия не може да го постигне. Причината е Кремъл и липсата на политическа воля за победа. Причината е прословутия "договорняк" със Запада, войната да се точи ! Иначе от чисто формална гледна точка Русия в момента е в срамно положение - с указ на Президента Путин към РФ са присъединени 4 нови области !!!! Донецка, Луганска, Запорожка, Херсонска !!!! Те са част от Руската Федерация по руския Основен Закон ! Но кой контролира територията на тези "области на Русия"? Русия контролира на почти 100 % единствено Луганска област. 1/3 от Донацка област /агломерацията Славянск-Краматорск/ е в ръцете на ВСУ. Още по-зле са Запорожка област и Херсонска област - там самите административни центрове /Херсон и Запорожие/ са в ръцете на Украйна !! Излиза че три руски области, части от РФ , са ЧАСТИЧНО ОКУПИРАНИ от вражеската армия, от ВСУ ! И не само това, а не се виждат краткосрочни военни признаци, че руската армия ще си връща окупираните зони. Това е към ден днешен, средата на октомври. Как тогава се твърди че "Русия печели войната" ? Това сега и в момента е голословно твърдение. Към ден днешен това просто е НЕИСТИНА .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко, Русия не за пръв път иглежда в срамно положение

    17 Окт 2023 0:08ч.

    но после срамът е за враговете й. Божият план никога не е бил линеен процес, например Христос също е бил в срамно положение и затова Петър три пъти се е отрекъл от Него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо Лико

    17 Окт 2023 7:31ч.

    Ало! Преди 20 месеца Украйна имаше 42 милиона жители, а сега са останали 19,5 милиона. Пишеш за 7-8 милиона мъжко население плюс още 2-3 милиона щика. Мъжкото население на Украйна в момента е под 10 милиона, ако ги броиме от пеленаче до 80-годишни старци общо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нжа

    17 Окт 2023 11:07ч.

    Абсолютно си прав. Русия брани Православието, значи е с Бога и Бог на страната на Русия. За Русия се молят незнаен брой праведници. Бог поруган не бива. А кой поддържа другите - масони, евроатлангици, евреи соросоиди? Знаем кой - сатаната. Така, че победата е за тези които подкрепят и борят за Божията истина. Да живее Православна Русия, Православието и всички православни хора. АМИН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи