Теодора Генчовска няма да участва в делегацията ни в Киев

Теодора Генчовска няма да участва в делегацията ни в Киев

Външният министър Теодора Генчовска няма да бъде част от българската делегация, която се очаква да замине за Киев. 

Днес ще има коалиционен съвет, надявам се да има съгласие, коментира пред журналисти министърът на външните работи Теодора Генчовска в отговор на въпрос за предоставяне на оръжие на Украйна. Тя каза, че няма да е част от българската делегация, която ще замине за Киев. 

Министър Генчовска коментира темата преди началото на форума "ЕС среща Балканите", който събира в София лидери на Европейския съюз, външни министри, високопоставени личности и политици, за да обсъдят стъпките към засилване на регионалното сътрудничество и интеграцията в ЕС. Специален гост на събитието е и еврокомисарят по съседството и разширяването Оливер Вархей, който ще има срещи с президента, премиера и външния министър у нас. 

Министър Теодора Генчовска коментира, че това е поредна среща с еврокомисаря Вархей, на която ще го запознаят отново с позицията на страната ни и ще видят заедно с колегите от Северна Македония какво могат да направят, за да има прогрес. 

Попитана дали се обсъжда българите в Република Северна Македония (РСМ) да бъдат включени в конституцията, като ЕС да бъде гарант, Генчовска каза, че това е условие, което е залегнало в декларацията на Народното събрание и в решенията на Консултативния съвет за национална сигурност. Така че, за нас е условие, което трябва да бъде изпълнено от страна на РСМ, допълни тя. В отговор на въпрос, Генчовска уточни, че Северна Македония първо трябва да изпълни това условие, преди да започне преговори за членство в ЕС. Помолена да коментира, че премиерът дава различни сигнали, тя каза: "Не знам какви сигнали е дал, но това е, което е като позиция, това е записано". 

 

 

 

Коментари

  • Разгеле

    26 Апр 2022 11:28ч.

    Да включат в делегацията кученцето на Лили Иванова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Williammus

    26 Апр 2022 12:28ч.

    Plastic, Reconstructive, and Aesthetic Surgery treat congenital and acquired aesthetic, shape, and functional disorders. Specialist plastic surgeons meet the requirements of the branch. Cosmetic surgery in Turkey includes plastic, Reconstructive, and Aesthetic Surgical operations. if there's anything else that you need you can write me. thanks in advance for your services

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    26 Апр 2022 11:31ч.

    Да честитим на Болоня, първия европейски град със система за социален кредитен рейтинг ? https://corrieredibologna.corriere.it/bologna/politica/22_marzo_29/bologna-patente-digitale-cittadini-virtuosi-punti-premi-un-app-tutti-servizi-5a861258-af3a-11ec-9372-638361423a51.shtml

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    26 Апр 2022 12:01ч.

    Благодаря за инфото. Четох го и си мислех за туй дето рече Лавров снощи. Да пази Господ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Люба

    26 Апр 2022 11:45ч.

    Тая дама е отнесена от вихъра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    26 Апр 2022 12:00ч.

    Тая дама явно май има топки и то в добрия смисъл на думата. Вариантите са два - или да се цепи от партията си, или да е решила, че няма смисъл да ходи. И така ще дигне ръчичката, за да одобри въвличането ни в ТСВ. Молете се силно на Господа. Тия дни ще е все по-наложително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи