Теодор Ушев: Втрещен съм, че България е завладяна от рашизма, започвайки от президента

Теодор Ушев: Втрещен съм, че България е завладяна от рашизма, започвайки от президента

"Втрещен съм, че България е завладяна от рашизма. Започвайки от президента, минавайки през нацистка проруска партия в парламента, чието влияние расте експоненциално, стигайки до медиите и процента от хора, подкрепящи един нечовешки режим", казва Ушев пред БТА.

Четири нови кадъра с послания против войната и Путин са били включени във филма „φ1.618“, изпратен от Теодор Ушев за прожекциите в рамките на 45-ия Московски международен филмов фестивал. Това разказа режисьорът в интервю за БТА. Става въпрос за т. нар. 25-и кадър. „Това е незаконна днес техника, използвана в рекламата през 50-те. Когато сложиш само един кадър с някаква марка, лого, текст, окото не го засича, но мозъкът регистрира изображението и на подсъзнателно ниво отчита присъствието му“, обяснява Ушев.

Отговорите на Теодор Ушев идват ден след закриващата церемония по награждавнето на 48-ото издание на московския фестивал на 27 април, когато стана известно, че филмът „φ1.618“ е получил специалната награда  "Сребърен Свети Георги". С реч, публикувана във Фейсбук, Теодор Ушев обяви, че се отказва от отличието.

"Отначало реакцията ми беше, че в никакъв случай, филмът ми няма да ходи във фестивала на Михалков. След това поговорих с колеги от Русия, разказах им за случката. Всичките, до един противници на режима, ми казаха: „Задължително филмът трябва да се прожектира". Трябва да е ясно – ако това беше филм за птичките и пчеличките, никога не бих го изпратил. Но, мислех си, това е филм, който може да повлияе по някакъв начин на хората, които по принуда продължават да живеят там. Да им даде кураж, да ги утеши", разказва Ушев. 

На въпроса дали е обмислял да отиде лично на фестивала режисьорът отговаря: "В един момент, признавам си, представих как отивам там и правя акция на Червения площад. Другата идея беше да пиша надписи с невидим флуоресцентен маркер, както го правих в София (вижте филма „Невидими връзки"), но бързо се отказах. Предстоят ми по-интересни проекти от това да лежа в наказателна колония и да вкарам Канада в зор как да ме измъкне оттам. За проруските ни български дипломати, назначени от проруския ни президент, ми е ясно – щях да им доставя голямо удоволствие, ако ме опандизят в руски затвор. Още от началото си играехме на котка и мишка с хората от фестивала. До един момент, в който усетих, че те много, ама много, искат филма ми там. Те много добре знаеха кой съм, какви са възгледите ми. Разбрах от тях, че руското посолство в Париж отказва да ми издаде културна виза и, ако искам, трябва да отида с туристическа, което означава, че могат да ме закопчаят направо на летището. Те тайничко ми казваха: „Недей да идваш“. Цялата кореспонденция беше като в роман на Джон льо Каре".

"В един момент ми хрумна още една идея – да направя версия на филма, в който да включа така наречения 25-и кадър. Това е незаконна днес техника, използвана в рекламата през 50-те. Когато сложиш само един кадър с някаква марка, лого, текст, окото не го засича, но мозъкът регистрира изображението и на подсъзнателно ниво отчита присъствието му. Така нареченият „сюблимен кадър“. Използва се в анимацията. Аз самият съм го използвал в два мои филма преди. Във филма така или иначе има splash кадри, като тези в комиксите. Трябваше само да подменя няколко кадъра с нови изображения, които направих – четири на брой: „Путин говно", „Нет войне" и „Иди" и „На хуй", които сложих един след друг. Първите два сложих в танца на Гаргара. Другите – в края, преди експлозията на Пумпала. Целта беше да бъдат на места, където да не се забелязват. Но да останат в подсъзнанието на зрителя. От този момент прожекцията на филма на фестивала ми стана идея фикс. За мен стана пънкарски, провокативен акт на изкуството. И държа участието на точно този филм, на точно този фестивал, в точно този момент да се възприема само така", обяснява Ушев.

"Реакцията на публиката в България не ме интересува. Още по-малко ме интересуват воплите на хейтъри в социалните мрежи. Текстът, който публикувах, е от записките, които направих предварително. Писах ги две седмици. Исках да звучат хем дискретно, хем да кажа „опорките си“ чрез алюзии и паралели. Руските критици са изключително интелигентни, образовани хора. Не можеш да изревеш „Слава на Украйна!" и да очакваш да постигнеш нещо", казва още режисьорът.

Според него "фактът, че „мурзилките" в България и троловете бяха активирани на пожар, също говори, че акцията ми е имала смисъл. Е, ако бях отишъл на Червения площад с украинското знаме, пеейки „Червоная Калина", щеше да има по-голям ефект. Но, съжалявам, аз не искам да съм герой. Не съм роден нито в Русия, нито в Украйна, че да се жертвам до такава степен за свободата им. Ще ме извинявате, за което. Гръмнаха много лимонки. Разбрах в детайли как функционира рашистката пропаганда у нас и кой какъв е в йерархията. Втрещен съм, че България е завладяна от рашизма. Започвайки от президента, минавайки през нацистка проруска партия в парламента, чието влияние расте експоненциално, стигайки до медиите и процента от хора, подкрепящи един нечовешки режим".

"Българските политически субекти и най-вече Москва и президентът, вкараха страната в хаос, в който всеки амбициозен комплексар може да вземе властта и да наложи московския фашизъм. Не искам един ден да ми се налага да правя в София конспиративни акции като тази с Москва. За съжаление, този ден изглежда опасно близо. Ожесточението, с което някои хора, с които уж сме на една страна на барикадата, ме нападаха, говори само за това колко истерично и неаналитично е станало българското общество. Войната ни радикализира – днес всичко е само черно или само бяло. А това подхранва единствено възхода на човеконенавистични режими", казва още Ушев.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Президента, нацистка партия?

    29 Апр 2023 9:11ч.

    Да видяхте президентът да обслужва руски интереси? Напротив, човекът си е с американците и това го показва всеки един път. За назначаването на американските слуги ли да говоря като служебно правителство? За промотирането на американските слуги Кирчо и Асен ли да говоря? Завършил е инструктаж в Америка. Пък за "нацистката партия" не знам какво има предвид. Може би говори за тези партии, които подкрепят нацистите в Украйна и вероятно се е объркал, говорейки в единствено число.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    29 Апр 2023 10:00ч.

    Може лу да знам какво е рашизъм, щото като носител на българския език не познавам такава измишльотина? Да не е на канаЦки диалект или на ушовско наречие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина

    29 Апр 2023 10:57ч.

    Оня горе на снимката изглежда доста втрещен. Яворе, една заплата отгоре на човека, който ти подбира снимките. Много е добър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • някакси не мога да се втрещя за нищо

    29 Апр 2023 11:10ч.

    Какъв “рашист” е президента? Президента е един путьо маринкин. Днеска едно, утре друго. Крим ту си е руски, ту русия е агресор. Рашист съм аз, който казвам, че Русия не е държава, а Велика цивилизация, дом на над 190 етноса и няколко религии. Путин е единственият световен лидер, който има реална представа за нещата, които се случват и визия за един по-справедлив свят. Буболечки като тоя на снимката са без значение. Имало ги е винаги, популацията на буболечките е най-голямата на тази планета. Но кой се съобразява с буболечки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помните ли оная реклама: “Своге дава повече”

    29 Апр 2023 11:13ч.

    Тука дядо Сорос е дал повече от Своге.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заработва си сребърниците човекът

    29 Апр 2023 11:17ч.

    нв го критикувайте излишно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво Ъ.

    29 Апр 2023 11:33ч.

    Дано тази бубулечка от снимката прочете горното, но кел файда. Зомбирането и слугинажа са им промили мозъците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    29 Апр 2023 11:38ч.

    Вижте му лицето на Тео. Прилича ма Сатаната. Тео, Господ не ти е дал случайно такава отвратителна мутра. Тео, ти си идиот! Парите ще си ги получиш обаче, спокойно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "В един момент, признавам си, представих как отивам там и правя акция на Червения площад. Другата идея беше да пиша надписи с невидим флуоресцентен маркер,….”

    29 Апр 2023 11:47ч.

    Д-р Панайотов психиатър, работно време: 9 - 17часа. Предварителен преглед - 50 лв. За г-н Ушев, специална отстъпка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • претенциозно перфиден

    29 Апр 2023 12:09ч.

    недоразвит комплексар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отивам там и правя акция на Червения площад

    29 Апр 2023 15:12ч.

    Технологията е известна, заковаваш си тестисите за паважа като оня "дисидент" дето после пали вратата на френската банка, хеле там го прибраха в лудницата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    29 Апр 2023 16:26ч.

    не виждам защо да го критикуваме. не е ясно доколко е човек, доколко е за специализирано лечебно заведение. от текста личи, че се има за някой, за герой. нищо е. предполагам, ще изтрият този текст. това не променя нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElSirdo

    29 Апр 2023 20:17ч.

    Абе тоя УШКО от какво е изперкал???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    29 Апр 2023 9:13ч.

    Поздравления за Теодорушев! Истински демократ и седесар! Всички у дома сме негови почитатели и многого харесваме! ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    29 Апр 2023 9:17ч.

    Разкажи тогива кой е този, че ми е световно непознат ... ?баш па всички, леко ми смешнее, с кво е известен, освен, че се къпе само в Неделя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    29 Апр 2023 9:23ч.

    Ами ние всички у дома, освен бахура, обичаме демокрацията и културата! А неговата демократична култура и мислене ни допадат много... ако има и бахур,,, еххх ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    29 Апр 2023 9:50ч.

    Всички у вас сте едно дружно еднополово семейство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Васил

    29 Апр 2023 9:55ч.

    Илитератиимръсници сте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Теодор Ушев: Втрещен съм, че България е завладяна от рашизма, започвайки от президента

    29 Апр 2023 10:46ч.

    Онова бездарие, което имаме на снимката и което не може да стъпи на малкия пръст на Анри Кулев, а само елементарно и крадливо да го имитира, се е взело много на сериозно май?! То трябва да е доста пошло, за да не може да прецени, че щом във време на безморал и нравствена безпътица е харесвано от полираните политкоректни мозъци, значи е посредствено, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Теодор Ушев: Втрещен съм, че България е завладяна от рашизма, започвайки от президента

    29 Апр 2023 11:11ч.

    прочети от руската преса статии по темата. няма да се упудя, ако Ушев за го "помолили" да се откаже от приза си и да дрънка глупости след това. подобен случай има с някакъв румънски режисьор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    29 Апр 2023 11:18ч.

    И естествено пак никой не разбира че фъркатото се бъзика. Абе и евроатлантиците ни и путинистите ни са един дол дренки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    29 Апр 2023 11:26ч.

    Да бе, хич никой не разбра... добре, че беше ти да ни светнеш ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е,

    29 Апр 2023 22:27ч.

    демокрацията върви прекрасно с бахура и особено с филма на Т. Ушев. Даже може и без филма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    30 Апр 2023 0:59ч.

    Посресвен пънкар тъпанар... Ако тия идиотщина са изкуство, то то си е е...о мамата!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    29 Апр 2023 9:15ч.

    Демократите са обещали зелена карта на всеки доказан гей... възползвай се от възможността, не те знам кой си, ама щом ти е тежък животецът тук, имаш избор -свят галям! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    29 Апр 2023 9:16ч.

    Голям бунтар, голямо нещо, колкото две по-малки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отец Нафърфорий

    29 Апр 2023 9:16ч.

    Аз пък съм втрещен от промития мозък на Ушев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    29 Апр 2023 10:38ч.

    Отче, не му е промит мозъка. Ушев обаче е добре платен, предполагам с част от онези 47 милиона долара

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • asd

    29 Апр 2023 11:08ч.

    a spored men e geneticheski sbarkan lipsvat mu hromozomi v DNKto ot samoto zachevane...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоналд Дръмп

    29 Апр 2023 13:28ч.

    Човекът изпрати филм в Москва с идеята да им храчи в лицето, това се нарича "агент провокатор" и със сигурност е съгласувано с когото трябва. Браааво, ръкоплескане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе да храчиш срещу нещо, което е километри над тебе

    29 Апр 2023 15:15ч.

    означава да си храчиш на зурлата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    29 Апр 2023 9:16ч.

    Но преплува океана заради бйджетните пари на рашистите в България за да снимаш филмчето си ! Савършен наглосаксонец !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-добре не може да се каже с две думи

    29 Апр 2023 16:05ч.

    Иначе ми направи впечатление колко е нагъл, изглежда нечистоплътен. Кое му е демократичното на този филм? И най-накрая не заслужава наградата. Трябва да му я отнемат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Yoyo

    29 Апр 2023 9:16ч.

    Отдавна се видя, че тоя мизантроп не го слуша главата .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ние от клуба на репресираните многого харесваме!

    29 Апр 2023 9:17ч.

    Будете у нас на Колыме - милости просим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 29 Апр 2023 9:17ч. Будете у нас на Колыме - милости просим!

    29 Апр 2023 10:47ч.

    Велик цитат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още един платен

    29 Апр 2023 9:19ч.

    глупак. Като видят малко пробити $ и всички полудяват. Конкуренцията на козяшки мекерата се увеличава в прогресия. Инджев, Дайнов имат все по сериозна конкуренция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    29 Апр 2023 9:22ч.

    Изглеждаше нормален и интемкгентен човек. Тук се показва като мишка. Явно, че много му пука, какво мислят хората за него. Дребна души а с големи претенции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Втрещен съм, че

    29 Апр 2023 9:25ч.

    тоя син охлюв е полазил тука, вместо в дневник или капитал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз пък даже не съм "втрещен" -

    29 Апр 2023 9:25ч.

    Ушев се появи в публичното пространство като примитивен англосаксонски трол и такъв си остана. Прекалено насериозно се е взел. Да се докосне до великата руска култура - това не е по възможностите му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    29 Апр 2023 9:28ч.

    Още един фанатик ала бесен комуняга, само че с обратен знак - вместо гнили капиталисти, навсякъде му се привиждат гнили рашисти. Изказването му няма особена връзка с реалността у нас. Явно не е чул хвалбите на новия американски посланик, който ни похвали, че слушкаме и сме примерни евроатлантяги, както и не знае чия собственост и с каква антируска и проевроатлантическа пропаганда облъчват големите медийни групировки у нас...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jcjvjvjcjc

    29 Апр 2023 9:29ч.

    Въх….

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъкачаДа

    29 Апр 2023 9:30ч.

    Да заминават заедно с Кирчо за Канада и да не се връщат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой стои зад тези марионетки?

    29 Апр 2023 9:31ч.

    Поредна Еманация на продажността към САЩ.. не ни стигат Поръчковите Гробари на България - ПП/ДБ ами и Той.. борец, демократ и малко PR... Защо не коментира как няколко олигавени от Имане инфантилни субекта руинират и нагло подбутват страната към Поредни и поредни избори докато не стане тяхното. Е.. Няма как.. Game over.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    29 Апр 2023 9:31ч.

    Кретен. И филмите му са кретенски. Гледат ги и ги възхваляват кретени, които в реалния живот са пълни въздухари и паразитират в обществото, където живеят - нИква полза за НАРОДА от таквиз гниди. А па за тОА т.н "режисьор" само два факта са достатъчни: НЕживеещ в България и и яростен русофоб. Следва кретения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 29 Апр 2023 9:31ч. Кретен. И филмите му са кретенски. Гледат ги и ги възхваляват кретени, които в реалния живот са пълни въздухари и паразитират в обществото, където живеят - нИква полза за НАРОДА от таквиз гниди.

    29 Апр 2023 10:56ч.

    Не само не принасят полза роду тез паразити, но и през безчисллените си НПО-та точат и превъртат неясно количество пари, интересно това не вълнува ли данъчната администрация, а и чрез НПО-та не прокарват ли тенденции и политики противоестествени за нормалните православни хора и традиционните им семейства, тоест откровено вредят на възпроизводството на нацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие говорите с езика на омразата.

    29 Апр 2023 11:42ч.

    Това замъглява съзнанието и обезценява казанот от Вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Вие говорите с езика..." бла-бла-бла

    29 Апр 2023 12:12ч.

    А Ушев с какъв език говори: "иди на хуй", "говно" сигурно е високоинтелектуален език на хуманизма? Българският народ го е казал по-умно от хиляди такива лъже-интелектуалци: "Каквото повикало - такова се обадило!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още едно доказателство

    29 Апр 2023 9:32ч.

    Още едно доказателство, че "ваксините" не прощават. Не е ясно какъв "сюблимен протеин" е бил скрит там, но е ясно да каква степен е подобрил интелектуалният му изказ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АМБИЦИОЗЕН КОМПЛЕКСАР, КАЗВАШ:-)

    29 Апр 2023 9:39ч.

    Много точно се самоопредели човекът - амбициозен комплексар:-) Лошото е, че още с първите изяви на новия посланик на САЩ ситуацията в публичното пространство светкавично се промени. Президентът веднага подхвана мантрата на посланика, че сме вече стратегически енергиен център на Балканите. Гешев рязко заяви, че ще арестуваме Президента Путин ако стъпи на българска земя. Външният министър изведнаж се почувства мъж и втвърди тона срещу Скопие. Редиците на евроатлантическите партии се затегнаха и бързо ще се състави правителството на измяната. Не сме видяли само реакциите на Възраждане - дали ще бъде променен тона, както и този на про-българските медии. Цялата ситуация изглежда да е бързо овладявана от идването на един нов играч. Всеки козирува и изпълнява. Редът е възстановен. И такива размити съзнания като на този объркан човек си идват точно на място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, то остана

    29 Апр 2023 9:53ч.

    И Възраждане да обърне табелата..Ама не вярвам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    29 Апр 2023 10:45ч.

    Вчера тихомълком американският посланик е привикал министри и председателят на НС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 29 Апр 2023 10:45ч. Вчера тихомълком американският посланик е привикал министри и председателят на НС

    29 Апр 2023 11:00ч.

    Извинявам се, но ако това е вярно, то това не е проблем за разлика от интервюто на руската посланичка при Карбовски, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    29 Апр 2023 11:48ч.

    "БЕНОВСКА ПИТА“ - LIVE - 29.04.2023 г.-https://www.youtube.com/watch?v=ns5XabSCQoE -Интервюто с Делян Николов от "Възраждане"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    29 Апр 2023 12:00ч.

    Извинявам се Деян Николов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скрит кадър

    29 Апр 2023 9:40ч.

    Произведенията на Ушев са опасни за психичното здраве - това не беше ли ясно от самото начало! Тези, които го финансират, знаят това. А на него може да му се напомни, че разработването на техники за манипулиране на съзнанието има сериозна "традиция" именно в "цивилизования" Запад - като се започне от Тавистокския институт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 29 Апр 2023 9:40ч. като се започне от Тавистокския институт.

    29 Апр 2023 11:01ч.

    На получателите на траншове от АзБ и сродните и демократични инситути дадено ли им е да знаят що е това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    29 Апр 2023 9:51ч.

    "нацистка проруска"? Уши, това е оксиморон. Не знам какви кадри слагаш във филмите си, но определено няма никога повече да гледам твои неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наследник на местни БКП-функционери, днес е втрещен от рашизма? Рашизма?

    29 Апр 2023 9:51ч.

    Ние пък сме втрещени от моралното мошеничество на Теодор Ушев, който се опитва да измами обществото, че внезапно, ей така само от духовни идеи е станал върл демократ. По същия начин, както внезапно се преоцветиха и близките му в Кюстендил. Ушев - творците станали такива срещу заплащане са еднодневки, а "изкуството" им лицемерно, отвращава с посланията си. ......... Да знаеш Ушев .... Точно с войната в Украйна, поддръжниците на Русия в България от 80%, станаха 98%, при това БЕЗПЛАТНО, без да плащат на българското население да харесва Русия! .... Ние пък сме втрещени от юесейизма ти, твоят и на всички други "българи", които сте го захаресвали срещу заплащане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наследник на местни БКП-функционери, днес е втрещен от рашизма? Рашизма? 29 Апр 2023 9:51ч.

    29 Апр 2023 11:12ч.

    Хехехе, Ушеви са били и си си остават хора на Ушев... Ирония на съдбата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хората, които по принуда продължават да живеят там.

    29 Апр 2023 9:53ч.

    Този джендър говори от името на 150 милиона души, без да ги пита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    29 Апр 2023 9:59ч.

    Този пропагандатор що не си ходи у дома в Канада? Не виждам какво общо има с България, за да му се обръща толкова внимание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото там, в Канада

    29 Апр 2023 14:30ч.

    само Ушев си знае колко велик творец е, затова са му нужни изяви у дома. Никой не е чувал за него и никога няма да намери форум за изява като напр. glasove.com. Все едно про100Кирчо да стане депутат или член на канадското правителство... По какъв начин може да се случи такова нещо? Освен това Ушев явно е генератор на "невероятни" идеи, а и е рускоговорящ, и посланието му явно е насочено към руските жълтопаветници... Кой спонсорира арт-атаките му - всеки може да си отговори..."Трябваше само да подменя няколко кадъра с нови изображения, които направих – четири на брой: „Путин говно", „Нет войне" и „Иди" и „На хуй", които сложих един след друг. "... Защото войната в Украйна не се води само на полетата в окраината - тя се води и в руското общество, и критиците и противниците на БРАТОУБИЙСТВЕНИЯ конфликт не са малко... Изобщо хоричка като Теодор Ушев, Христо Грозев или Иван Кръстев вършат работа на някого, и явно са ценени; да са си живи и здрави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ушев, като гледам

    29 Апр 2023 10:01ч.

    на какви примитивни послания във филма си се радваш, не ми остава друго освен просто в същия дух да кажа - "иди ты на три буквы".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    29 Апр 2023 10:09ч.

    Странно е, че Т.У. представя нещата си в България, но не се интересува от мнението на хората?! Такава омраза се лее от устата му, говори с всеизвестни клишета, манипулира зрителите и слушателите...Да бъде така добър да ни освободи от присъствието си и да се връща в Канада!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    29 Апр 2023 10:14ч.

    по живково на доносниците им викахме " Ушев". в пловдив го има скулптиран и азъ му кузирувъм. много съ и въ секи град трябвъ дъ ги имъ зъ дъ ни напомнят ,чи това което Ушевци чуват се пише на нашъ сметкъ. днескъ гледъм чи е Уйййййййкинд: вайййййши ми викът. бългърете като говорят много "викът" и забравят чи Ушев бди за евроатлантическите дрънкулки (продължавъм дъ съм брутален,нецензуриран, политкомфортен чукундур)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвет

    29 Апр 2023 10:14ч.

    Глупак - а защо не бе втрещен когато американците избиваха деца, жени и стари хора в Ирак ? Или в Сърбия ? И ако България не ти отърва стои са там в Америка ли Канада ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    29 Апр 2023 10:15ч.

    не му се смейте. човекът е болен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    29 Апр 2023 10:22ч.

    „….пеейки „Червоная Калина"“. Ушев, иди изпей тази песен на някой поляк. Гледах клипче, в което един поляк крещеше на някаква украинка, пееща тази песен: „Червоная Калина" ли пееш? С тази песен сте убивали поляци!“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Междуушев

    29 Апр 2023 10:25ч.

    Хайде сега извикайте и Поптодорова Кремче и Паси Трабант, може и Плевню, да вдигнем още русофилството в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичо

    29 Апр 2023 10:29ч.

    Към този глупав полегнал подлизурко само съжаление.Който веднъж се е продал,за цял живот си остава продажник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    29 Апр 2023 10:33ч.

    Новината е от 24.04.2023 година: "Теодор Ушев спечели голямата награда на кинофестивала в Бевърли хилс"- https://profit.bg/svezho/teodor-ushev-specheli-golyamata-nagrada-na-kinofestivala-v-bevarli-hils/ Нека всеки сам си направи изводите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    29 Апр 2023 13:27ч.

    И е приел наградата, въпреки единия милион избити иракчани. Явно когато американците убиват цивилни, това не е "геноцид" и "нацизъм"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    29 Апр 2023 10:45ч.

    Ушков е типичен пример за посредствен "творец", който се опитва да върви нагоре (респективно на майната си) работейки основно с езика по сВинтерните части на силните на деня. Иначе употребата на "рашизъм" (да го питаш кой му е набил с х@й този термин в главицата), "нацизъм" (хабер няма завалията) или пък опита да обиди Президента (в нещо, което за капак е точно обратното) говори за единствено за примитивно ибрикчийство от най-долна проба. Такова е и "творчеството" му. Ха-ха-ха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bot

    29 Апр 2023 10:48ч.

    нямам идея кой е този, но не ме и интересува особено. в наши дни е много печелившо да си русофоб. относно разсъжденията му - няма начин да не е повлиян от Байдън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По същото време през 1999 г. НАТО сипеше бомби с обеднен уран над цяла Сърбия, Косово, като не пропускаха пограничните градове Босилеград на 40 км от родният му Кюстендил!

    29 Апр 2023 10:48ч.

    И същият Теодор Ушев е бил на 31 години когато в 1999 г. НАТО сипеше радиоактивните бомби с обеднен уран над съседната братска Сърбия. .......... Всички гледаме прогнозата за времето - идват само ЗАПАДНИ ветрове - южни и северни, и всичкият радиоактивен прах дойде в България. И днес - Теодор Ушев отлично знае, че в България има ЕПИДЕМИЯ от РАКОВИ заболявания, но Ушев го страх да направи филм за ПРИЧИНИТЕ за високата смъртност в България. .....(За по-малко от година си отидоха сестра му и майка му)...... п.с. Всички видяхме и чухме острата реакция на руското военно командване относно решението на Украйна да използва бомби с обеднен уран.Срам за нормалната човечност, Ушев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    29 Апр 2023 10:50ч.

    Поредният политкоректен църул?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този се изживява като Сартр

    29 Апр 2023 11:00ч.

    То и за българин русофоб няма рационално обяснение, но може би такива са бейски души от минали прераждания, на които Русия е развалила кефа-вдигнала ги е от софрътъ с къпъмътъ и създърмътъ и айде на война, айде изселване и подсъзнателният спомен за тези неприятни неща създава тази мъчителна омраза към страната освободител.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чемодан, вокзал, Отава

    29 Апр 2023 11:08ч.

    И не се връщай, безроднико. Не ругай, ами иди да се биеш за тези, за които уж много ти пука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    29 Апр 2023 11:16ч.

    Поредният тъпанар, който не разбира поне 2/3 от човечеството. Дори не е еволюирал до ниво комсомолски секретар. Ония си знаеха, че дрънкат глупости, но си траеха, такива като този - не. Такива насекоми са много, но мисля, че каламитетът им преминава и светът ще тръгне към нормализиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Босилсковски

    29 Апр 2023 11:20ч.

    Какво падение, боже! Това високо недоразумение предизвиква погнуса и позиви за повръщане. Никакви политкоректни фестивални награди не могат да прикрият липсата на елементарна разсъдливост у съществото с промит мозък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    29 Апр 2023 11:25ч.

    Понякога фамилията казва много. Или родата е имала големи уши, или сами са били големи "уши" на актуалните началници. Този като го гледам е със сравнително нормални уши, значи остава второто. Което пък дава логично обяснение за нездравата му обсесия срещу "рашизма". За съжаление такива "творци" в нашето време с лопата да ги ринеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз втрещен

    29 Апр 2023 11:31ч.

    Пък аз съм респектиран от ушковата му фамилия - или е генетична девиация,или наследствен навик да подслушват и донасят. А пък челюстта му направо ме втрещява - неандерталска е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    29 Апр 2023 11:27ч.

    Този квази интелигент или е консуматор на НПО грантове или е доста тъпичък и освен за искуство за друго не чете, но се изказва "компетентно! Глупако прочети малко за историята на конфликта в Покрайна, за преврата там през 2014 г. , за вилнеещите нацисти и фашисти на Азов, Десен сектор и другите бандеровски формирования, пък тогава се изказвай и давай мнение! Тогава между впрочем в Одеса убиха и двама българи, когато изгориха 50 души в профсъюзния дом тези изверги. Забраниха и българския език, но такива грантаджии, като тебе това не ги интересува! Нямате срама това евроатлантиците! Сякаш патка ви е изпила акъла и не сте в състояние да милите нормално! Не може да заплашват държавата ти и от 30 години най-върлите ти врагове да се доближават все повече и повече до границите ти и да разполагат всякакви оръжия и ти да стоиш безучастен! Снощи слушам още един, като тебе безсрамен грантаджия, който призовава към разправа с инакомислещите и обвинява телевизиите, че пускали руска пропаганда! Къде я видя този малоумик тази руска пропаганда, когато освен оня наркоман със зеления потник друг не показват? Явно всичките грантаджии сте все такива зомбирани и не можете да мислите нормално!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    29 Апр 2023 11:31ч.

    Става въпрос за Петко Георгиев, който снощи мърсеше ефира на Канал 1! То вече не остананито една от националните телевизии (всъщност частни с чужди собственици) от която човек може да се информира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сборище

    29 Апр 2023 11:34ч.

    Панорама от отдавна е сборище на соросоидни изклесавци и пристрастени политкоректници. И снощи нямаше дрега гледна точка,а демонстрираха колаборация от изтърсаци на Държавния департамент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    29 Апр 2023 11:36ч.

    ...и аз бях потресен вчера от този. Типичен "барабар Петко с мъжете"...изключително жалък. Беше ми симпатичен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно, след като сега е толкова правоверен на евро-атлантическата секта,...

    29 Апр 2023 12:16ч.

    ...какво ли е семейното идеологическо минало на водещия на Панарамс?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ушев, отвори си ушите и очите за истината

    29 Апр 2023 11:32ч.

    За тия канадци и псевдо-канадци очевидно е много трудно да бъдат нормални хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо общо

    29 Апр 2023 11:36ч.

    Канада поне от 10-15 години е най-джендърската държава - нищо общо с това което е била през 20-ти век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    29 Апр 2023 11:35ч.

    Двамата канадски граждани да се вземат под ръка и с еднопосочен билет да се върнат в Канада. Завинаги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фитко

    29 Апр 2023 11:45ч.

    Ушев, никога няма да бъдеш Леонардо, даже и да умножиш Фи-то си по две, защото великите творци Ушев, имат велики духове, а ти си жалък заблуден човечец и много глупост носиш между ушите си Ушев. Тъпата ти политически неграмотна реч не те прави нито пацифист, нито хуманист, а още по-малкото- разумен човек. Искренно съжалявам за теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GaGu

    29 Апр 2023 11:47ч.

    Тео Ушев подкрепя ли бомбандирането на Югославия от нечовешкия режим в САЩ?Убийството на Садам и разрушаването на Ирак? От там се създаде ИД и разруха в Сирия.Тео Ушев е романтик.Подкрепя ли Тео Ушев джендър идеологията?Има ли според него 30 пола?Или само Русия му пречи както и православието?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепя ли Ушев разрухата...

    29 Апр 2023 12:13ч.

    ...в Сирия и Палестинските територии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    29 Апр 2023 14:31ч.

    От вчера: "ВСУ обстреляха центъра на Донецк. Разкази на очевидци"- https://www.youtube.com/watch?v=C5u84BCo7ME

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Втрещен съм,

    29 Апр 2023 11:55ч.

    Ушев, ушев, като те гледам и аз се втрещих! От къде се пръкват тези новоизлюпени антибългари, а пък бил и в Русия и получил и награда! Нещо не си добре с акъла, май, иди на психиатър - какво ти е раздвоението - да се установи точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коти

    29 Апр 2023 11:56ч.

    Не мога да разбера защо някой, който живее в Монреал, ще дава мнение и оценка на ситуацията в България и възприятията на хората. Той отдавна не се чувства българин, а е получил всичко от България - образование и нужното, за да направи добра кариера. Уви пълно е с такива, които дори и да искат да разберат сънародниците си и случващото се тук, не могат, дори да искат. Те просто са се “отдалечили” и живеят в друга реалност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    29 Апр 2023 20:37ч.

    Защото по неговите думи по-горе "Разбрах в детайли как функционира рашистката пропаганда у нас и кой какъв е в йерархията." Ние сме туземни идиоти и трябва да дойде ушев, за да ни просвети с ушевизми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ви припомня ли един позабравен поет: "Талантът - това е Мамаев курган,

    29 Апр 2023 12:22ч.

    БЕЗДАРИЕТО Е ФАШИЗЪМ"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти да видиш

    29 Апр 2023 12:25ч.

    "Трябваше само да подменя няколко кадъра с нови изображения, които направих – четири на брой: „Путин говно", „Нет войне" и „Иди" и „На хуй", които сложих един след друг." Страшно геройство! Заслужава тиквен медал за храброст. ..."Реакцията на публиката в България не ме интересува." Хайде тогава веднага връщай парите от НФЦ. Веднага, Боклушев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ББитко

    29 Апр 2023 12:30ч.

    Бързо сменяй хапчетата..или най-добре иди се гръмни, недей да хабиш кислорода на земята

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зайо Байо

    29 Апр 2023 12:30ч.

    Не го дочетох. Защо да слушам бълнуванията на един болен човек! Човекът на изкуството може да е тъжен, мрачен, арогантен, но не и патологично мразещ! На такъв му плюя и на изкуството! Ушев, ти си срам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моцарт и Салиери

    29 Апр 2023 12:31ч.

    По-горе един колега е хванал същността на нещата в три думи. Ушев е БОЛЕН. Този човек отдавна издава сигнали, че е тежко болен. Не става дума задължително за физическо страдание. Филмите му са отвратителни, пораждат душевни страдания, сега разбрах, че основното им предназначение е да пръскат гола пропаганда чрез тайно вградени послания. Възможно е да е добър художник, но не мога да преценя, но драмите на талантливите и надарени творци , често напълно неадекватни на парещите социални въпроси и историческите акценти, са отколе много добре познати - Моцарт и Салиери. Тео чете модерна соросоидна пропаганда, която запълва дупките на болната му, мразеща и примитивна душа, но не подозира и очевидно не е запознат с творчеството на Пушкин. Ушев, прост си, недоучил, недочел, обслужваш разрушителните напъни на болния си мозък. Ако ставаше въпрос само за личната неприязън към примитивни, купени и програмно набедени за творци, хора, бих подминал с усмивка. Тук се крие един огромен проблем, който не мога да подмина. Дори и само използването на думата "рашист" за президента ни подсказва, че си имаме работа с един активиран и злобен агент за влияние. Той си изпуска нервите и не се притеснява, че говори пълни идиотщини. В момента Радев, без да се съобразява с мнението на огромната част от българското общество (тук вкл. и негласуващите + тези, които са дали гласа си за неатлантически партии + тези посочили "не избирам никого") с всички достъпни му средства осигурява комфорт и принудително навигира под чужд диктат и активно побутва нещата към коалица на две изключващи се и мразещи се дълбоко и напълно основателно формации - (гербсдс и ппдб), за да обслужи само и единствено "атлантически" интерес, който може да донесе трагични последици за България и да хвърли български момчета в огъня на страшна война, като прелюдия на нова световна война. Какъв рашист бе, Ушев?! Ти си за въдворяване в психиатрична институция! Самият Радев преди броени месеци нарече тези партии ВОЕННОЛЮБЦИ. Очевидно е, че и при този пръв човек се развиват бързотечащи процеси на прогресивна амнезия и политически опортюнизъм, но това е вече отделна от статията тема. Няма друго обяснение на поведението му, особено като се съобрази и напълно неадекватната му позиция по изключително драматични за държавата и обществото теми като приемането на еврото (категорично не разбира въпроса) и ПВУ (план, който е мотивиран основно от корпоративна корист и носи също белези като при еврото на двойното дъно на враждебната геостратегия за разграждане на държавния суверенитет). А вие, вие всички вкупом сте ... идиоти! Поради простата причина, че носителят на титлата най-голям идиот, ще бъде пръв любимец на грозника от козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Улицата

    29 Апр 2023 12:37ч.

    Исках да му кажа:" Ушев, ти си голям, голям г.з" Но "Гласове" не ми дава да му кажа. Тогава ще го кажа така:" Г.з си голям, Ушев!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лближижиж

    29 Апр 2023 14:53ч.

    И Учителят Йода щеше така да го каже

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    29 Апр 2023 12:39ч.

    Човекът получи своята секундна слава! Утре никой няма да се сеща за него! Ако не беше засегнал темата за Русея, никой нямаше и да чуе за тази еднодневка! Аз също!-

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трет

    29 Апр 2023 12:43ч.

    То е ясно като бял ден господин Ушев, че сте в ролята на удобния гл**ак! Какъв пробив само! Медала винаги има 2 страни. Защо си мислите че на са забелязали всички тези ваши тарикътлъци? Наградиха ли ви? Да! Сега докажете, че има цензура там! Боже колко сте елементарен в апологетството си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    29 Апр 2023 15:13ч.

    това е квинтесенцията,Трет (и хамалина е отъ новомоозъчнитИ),рашистите, макар и "нечовеци", знаят тааааргетните точки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх

    29 Апр 2023 12:46ч.

    "Предстоят ми по-интересни проекти от това да лежа в наказателна колония и да вкарам Канада в зор как да ме измъкне оттам. "........Шок! Тази креатура, забравила миризмата на кюстендилските си цървули, се е взел за новия Солженицин?! Ха, ха, ха! "Втрещеният" втрещява със самочувствието си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Апр 2023 12:47ч.

    Успехът на една дума или фраза се определя от прихващането ѝ в езика на хората. Думи като "рашист", "русороб", "рубладжии", "копейкаджии", "путинофоли" и т.н. са словоблудстване с българския език. Те се лансираха от педерастващи ентелектуалци и се прихванаха от педерастващи екземпляри, каквито има и в сий почитаем форум. Иначе особата, която ни занимава с генезиса на втрещяването си, се определя с една дума - дрисльо. Може би било хубаво, при възможност да му се обърше един хубав шамар, а може и да не си струва - ще се размирише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Реакцията на публиката в България не ме интересува"

    29 Апр 2023 13:00ч.

    Фамилията му обидна, видът му пейзански, приказките му олигофренски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Реакцията на публиката в България не ме интересува"

    29 Апр 2023 13:05ч.

    Ами да се махне. Небългарин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, взаимно е

    29 Апр 2023 14:26ч.

    Тя и публиката не се интересува от него, но на обидите реагира остро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трет

    29 Апр 2023 15:30ч.

    Няма кой от журналята да обърне внимание на това изречение...Тези текстописаче би трябвало, ако са такива "родолюбиви" българи да не публикуват нищо което излиза във връзка с него. Така ще бъде забравен, а какво по-голямо наказание за породата теоушевикус...и ние не се интересуваме от него. Ама къде ти толкова акъл?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рози

    29 Апр 2023 13:07ч.

    Този от фотото и текста под нея, най-добре описва фразата - объркани мисли на объркан "човек"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алекс

    29 Апр 2023 13:09ч.

    Насилствено героизирано посредствено създание,за съжаление пореден българин ,полегнал за ежедневната дажба от либералната пасмина,опитваща се да ни лиши от исконната ни ценностна система!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АманДа

    29 Апр 2023 13:16ч.

    Учудващо крайно мнение. Звучи доста пропагандно и неестествено приповдигнато. Повече би подхождало на някой бездарен нищоправец отколкото на творец от ранга на Ушев. Жалко че си хаби енергията за такива съмнителни каузи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова не гледам нито неговите филми

    29 Апр 2023 13:26ч.

    нито другата продукция на "правоверните" евроатлантици, нито пък телевизиите им. В България какви ли не еничари сме виждали, че сме си изработили имунитет в душите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • TuNdEr

    29 Апр 2023 13:28ч.

    Не ме интересува лицето Ушев,което се опитва да ми натрапва политическите си пристрастия.истинските мъже хващат автомата и защитават каузата си.Един лигльо се лигави и ми обяснява какво да мисля.Аз мисля и искам Русия да победи,не заради Путин,а заради правдата и заради православието.Та за Ушевото мнение не ми дреме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ужас

    29 Апр 2023 13:28ч.

    Чета коментарите тук и се чудя, защо привидно мислещи /поне 80 %/ хора отделят време за разискване на словесните полюции на един посредствен псевдоинтелектуалец. "От спътник" е видно, че е човекът е елеменарен индивид, "яхнал" временно печелившата вълна. Такива, наистина само парите ги интересуват. Нямат собствена позиция. Не знам, дали си вярват ? Може би- да, защото така временно се опазват от себеунижението. Говори със собствени думи, бе простак! "Рашисти", "затвори", "концлагери"... Интелектуалец... Боклук, използващ само клишета.... Такива, като Ушев напоследък с охота използват думата "ватник" /от ватенка/- спуснато им "отгоре" определение за човек, опитващ се да мисли и да си обясни нещата безпристрастно. Когато вече, някой си позволи да сложи в двора си българското /!/ знаме го наричат "ватник". Трогнат съм от излиянията на Ушев. Не сме подозирали, какъв герой е родила Майка България- честен, саможертвоготовен, готов да бъде пребит на Червения площад, готов за всякакви мъчения в Сибир в името на истината и каузата. Но, тъй като има мисия, се отказал.... Бедни ми, Ушев....Импотентен "интелектуалец".....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Чета коментарите тук и се чудя, защо привидно мислещи /поне 80 %/ хора отделят време за разискване на словесните полюции на един посредствен псевдоинтелектуалец.”

    29 Апр 2023 14:23ч.

    Ами и ние като тебе, както виждам доста време си отделил. Писна ни да ни обиждат разни перекендета и на това трябва да се даде отпор. Никой няма право да ми лепи етикети. Ще бъда такъв, какъвто си искам. Пък който иска да се втрещява, да се вдървява и каквото там си пожелае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кики

    29 Апр 2023 14:50ч.

    Хората не са "втрещени" нито от Ушев, нито от творчеството му, нито от политическите му възгледи. Запознати сме с този тип човеци много добре. У него няма нищо непознато, интересно и различно с изключение на едно - всепоглъщащата му омраза към българите. Вярно аниматорът по паспорт, душа и сърце е канадец, но все пак е роден в България, говори езика и вероятно има близки, които живеят тук. Това е необяснима омраза и трудно може да се обясни и приеме от българите. Та, интересът не е към него, а към феномена на родиноругателството. Аз дори започнах малко да се срамувам, че родът ми е от Кюстендил, откъдето е Ушев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • DESUM

    29 Апр 2023 13:29ч.

    Преди няколко чух за този “световно известен анимотор” и новото му цифрово творение . Бях решил да се запозная с твореството му, но след това изказване ще си спестя запонанството с гениалните му творби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    29 Апр 2023 13:29ч.

    Да си взима редовно бустерите, и много поздрави на Джустин Кастро в Канада на "новият световен ред"... май подсъзнателно на него му се влия е и затова е така "остър" и невротичен, но сляп като прилеп болен от ковид1984!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    29 Апр 2023 13:31ч.

    Натискът върху иначемислещите и дори върху просто съмняващите се в щатските лъжи и престъпления е огромен и те се подгъват. Вярно е още, че е изключително трудно да се отстоява някакво свободомислие от страна на хора от изкуството, журналистиката, политиката, защото санкциите срещу такива дори епизодични опити най-жестоко се наказват чрез пълен игнор и дори с арести и присъди. Дълго няма да изкарат световните терористи, но засега са ефективни в душенето на свободното слово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    29 Апр 2023 13:50ч.

    Господин Ушев, нищо лично, но може ли поне за осем секунди да спрете да ни занимавате с девиациите на личността си и сериозните си личностно- емоционални проблеми!? Вие сте един обикновен плагиат. Всичко, което сте създал в кариерата си, е копирано от майсторите в жанра. Вси чко. Вие сте просто още едно посредствено същество, осребрило един житейски шанс. Нямам нищо против скодоумните Ви филми- дори гледах последния. Все пак работата ми е такава, че е добре да съм в час колко диагнози ходят необезпокоявано по улицата. Нямаше изобщо да си губя времето да се занимавам с Вас, Ушев, но Вие притежавате една отвратителна отличителна характеристика на подобните Ви псевдодемократи- убеден сте в правотата си. Убеден сте в ЕДИНСТВЕНАТА валидност на ВАШАТА правота. Ето ТОВА е фашизъм, Ушев. Ако бяхте НАИСТИНА демократ в мислите и нагласата си- щяхте да реагирате на ВСЯКА несправедливост и простащина. Ненавиждам Копейката- той е прост, нагъл, смахнат популист и лъжец. Но това, което направи Манол Пейков по негов адрес е ПОЗОР и СРАМ. Недопустим за цивилизовани хора. Защо не реагирате на това, Ушев? Нали сте ДЕМОКРАТ? Нали човешкото достойнство има значение? Или има значение чие е достойнството- дали е на наш човек или не?! Ставата и лягате с тъпата Украйна на уста. Докато пред очите Ви умират и бедстват български деца, възрастни хора, хора в нужда. Това е лицемерие, Ушев. Няма да влизам в конкретика относно личният си опит с "бежанците"- въпреки че някой ден трябва да го направя. Но едва ли някой ще ми повярва. Все едно. Мисълта ми е, че ми омръзна от такива като Вас, Ушев. Омръзна ми от лицемерието ви, снобизма ви, простотията ви. Между вас и Костя няма никаква разлика. Но на него му е простено- той е обикновен неграмотен кретен, който използва ситуацията. Просто провинциално парче, прочело три книги на кръст, с малко акъл и много наглост. Така че на него му е простено- той си е такъв. Просто парче. Ами вие и подобните Ви, Ушев? Нали сте много умни, образовани, успешни? Толкова много, че всеки път, като си отворите устата, Копейката печели още хиляда гласа. Хайде млъкнете и се скрийте вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много тъпо е да си тъп

    29 Апр 2023 13:50ч.

    Всичките, до един противници на режима. Петата колона, демек. Слуги на соросоядна копанка. Дето мечтаят за разчленяването и ликвидирането на Русия. Петриъти, демек. И барабар ПеДко с мъжете, и той вдигнал краката да го... подковават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментарите под тази статия показват

    29 Апр 2023 14:03ч.

    какви са българските граждани докоснали се до " великата руска култура".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мето

    29 Апр 2023 16:13ч.

    Интересно Ти до какво си се докоснал,или погалил?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    29 Апр 2023 14:05ч.

    Не разбирам защо Ушев се прави на българин и ни досажда със своите терзания. Той е гражданин на света, напълно безотговорен към България, бори се с врага някак безопасно. Да си гледа проектите и живота без да ни занимава със себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    29 Апр 2023 14:08ч.

    Другаря Ушев-великият борец срещу комунизма отиде в най-най-комунистическата държава-Канада. Промитият му мозък му пречи да отсее житото от плявата. Не знам защо му давате трибуна? Имал съм "честта" да се сблъсквам с този "колега" още в Худ академия. Дървен философ, който си въобразява, че знае всичко и е прав във всичко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умиране има…

    29 Апр 2023 14:11ч.

    … отървяне няма ! Никога няма да се отървем от ДС-арите и техните отрочета - кирчовци, ушевци … ужас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САМО ДА ПИТАМ!

    29 Апр 2023 14:17ч.

    Руската култура наистина е велика. И всеки, отричащ това, е обикновен глупак. Но културата очевидно не е достатъчна за притежателите си, за руснаците. За мен лично е напълно необяснимо как може хората, дали на света Пушкин, Шаляпин, Достоевски, Булгаков, Ана Ахматова, Мусургски- тия същите хора да паднат до нивото на обикновени крепостни на чужда воля. Не разбирам това. Не разбирам и как може да се твърди, че щом цениш руската култура, значи подкрепяш Путин. Двете неща нямат нищо общо. Така мисля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пази Боже слщпо да прогледа

    29 Апр 2023 14:24ч.

    Този Ушев за пръв път му чета бисерите и едва се сдържам да не повърна от фактът до каква степен такива майкопродажници се самозалъгват, как са елипсата, по която се върти Земята, пък те кръгла нула. Само се питам, дали този горд канадец пак така смело се бори срещу неолибералния тиранин трюдо, когато тозмозеше и убиваше финансово малкото дръзнали да се опълчат срещу ваксинационния геноцид? Аман от душевни трупове с амбиции за интелектуално величие....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • xoxo

    29 Апр 2023 15:18ч.

    Ами като не го интересува мнението на българските зрители,и мен не ме интересува неговия филм,да си го прожектира в Америка и Канада.Този нещо много си е повярвал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за тоз ушАв....

    29 Апр 2023 15:29ч.

    ОЩЕ ЕДИН НЕКАДЪРНИК НА ФАЛШИВАТА СЦЕНА "българия"!!!!ТОЗИ И интелект,ВСЕ ЕДНО ДА ВИДИТЕ НЯКЪДЕ "ДЪРВЕНО ЖЕЛЯЗО"!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахой

    29 Апр 2023 15:40ч.

    На този тошушев отдалеч му личи,че е не втрещен ами направо изтрещя!!Дагева!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    29 Апр 2023 15:40ч.

    От дописката личи, че Ушев се гордее с това как е надхитрил глупавите "рушняци" които са го наградили. Успял е ловко да подмени четири splash кадъра от филма ""φ1.618". Вместо тях е поставил надписи "Путин говно", "Нет войне" и "Иди" и "На хуй". Те го издават като глуповат, невъзпитан и разглезен гимназист, който разказва на съучениците си как се е изсрал в саксията с фикуса, красяща директорския кабинет. Отчайващо глупава постъпка, от която разбираме, че Ушев освен посредствен режисьор е примитивен неблагодарен и страхлив простак. Истинско небларазумие е да го каниш на гости или да гледаш филмите му. Неговите проблеми не са свързани с вмъкнатия "невидим" 25-и кадър, а с 24 видими, които го разкриват като един най-обикновен посредствен режисьор, преживяващ се като гений на повикване. Апропо, ето реценция за неговия филм от Анита Димитрова ( https://www.segabg.com/category-movie-release/f1618-chiniyata-izlita-filmut-ne). ПС Чудя се защо журито на Московския кинофестивал е наградило филма на Ушев. Навярно и Москва е засегната от всеобщия упадък. А ефектът от технологията с 25-ия кадър, избрана от Ушев, е твърде спорен. Нейният автор Вайкери през 1962 година признава, че статистика от влиянието й е била изцяло фалшифицирана. Нищо чудно след вмъкнатите надписи срещу Путин, публиката вместо намрази Путин да почне настойчиво да търси Ушев за да го поопъне от благодарност или просто така, за удоволствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    29 Апр 2023 15:54ч.

    Тео. Ушев. Имаш шанс- отиди в Украйна. Но, съм сигурен, че те страх да не би някой "сосросианец", да заеме удобната и безгръбначна поза на "борец". Ако умреш се надяваме да те канонизират в "Ордена на ослепените от Сорос". И да заслужиш жалкото си съществуване.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поредния отегчителен тип

    29 Апр 2023 16:11ч.

    Това нещо не заслужава чак такова голямо внимание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Галатианец

    29 Апр 2023 16:15ч.

    Толкова много отделено място за един обсебен човек. Ние, потребителите, заслужаваме по-качествена журналистика от това, което БТА ни е предложила. В свободния свят свободният човек е свободен да греши, г-н Ушев тоже. Но да ни занимават с обсесията му не мисля, че заслужаваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    29 Апр 2023 16:21ч.

    Специално за Ушев и "воплите на хейтърите/троловете в социалните мрежи" - как Украйна у ФБ пазят свободата на словото - https://obektivno.bg/zaedno-s-fbr-czenzurirame-vav-fejsbuk-vsichko-protiv-ukrajna-shefat-na-kiberotdela-na-kiev/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    29 Апр 2023 16:25ч.

    Вътрешен съм от РАСИЗМА на Ушев. Жалка картина- човек давещ се в собствената си жлъч и животинска омраза и едновременно считащ себе си за морален стожер. Това е дежа вю - такива хунвейбини бяха "авантгарда" на пишман комунистите (сатанистите). Нищо ново под слънцето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    29 Апр 2023 16:26ч.

    Да де чете "ВТРЕЩЕН"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Толкова много отделено място за един обсебен човек"

    29 Апр 2023 16:56ч.

    Заблуждавате се - нито е обсебен, нито е болен. Просто осребрява собствената си конюнктурна гнус. Както цялата тукашна кохорта кариеристи - "интелектуалци", "творци", учЕни" и пр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    29 Апр 2023 17:17ч.

    Дълбоко объркан човечец с видими признаци на душевно разстройство, все още в начален стадий. Не бих оставил деца под един покрив с този индивид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    29 Апр 2023 17:29ч.

    Огромното мнозинство от западните интелектуалци и елита в Холивуд си мълчи за войната в Украйна.Защото знае, че е неприлично да говори сега, когато са мълчали за Ирак и Сърбия.Така, че Ушев поучи се малко на "интелектуализъм" от англосаксонските си събратя.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ийзи Тайгър

    29 Апр 2023 17:57ч.

    Има една прослойка творци, който не знаят къде се намират? В Русия е изградена брутална 5та колона, подкрепяща колониалния и статут в последните 30 години, като това включва творци, чиновници, политици, общественици и т.н. Точно както и в България, но в много по-огромни мащаби. Каква е реалността обаче? Висшето ръководство на Русия и обикновените хора имат еднакъв интерес в момента да изметат колониалната зависимост от паразитите, представляващи Западния свят, а чиновниците, изградените фалшиви звезди и марионетки дърпат към интересите на своите господари от Запад. Този тук е същия нещастен човечец. Гледам вчера в интервю по руска телевизия, евреинът Яков Кедми дава пример за България: "Демокрацията е власт на народа. Но народа в България обича Русия, а властимащите са русофоби, защото са на хранилка от Запада. И така се получава изкривена демокрация, защото това не е никаква демокрация, когато интересите и разбиранията на обикновения човек са в тотална противоположност на тези, които са поставени във властта."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • gost

    29 Апр 2023 18:01ч.

    продажен либераст!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    29 Апр 2023 18:12ч.

    Този изрод много добре знае, че 25 кадър е забранен! От него се полудява. Значи ушев е убиец на психики т.е. -за съд!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел

    29 Апр 2023 18:42ч.

    Г-н ушев втрещен съм от поведението ви. Вие сте като кон с капаци, който не вижда нищо повече от сламата пред него. Това до някъде не ме учудва, като продукт на Холивуд повтаряте само политикокорект мантрите на САЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    29 Апр 2023 18:42ч.

    А аз съм втрещена, че такъв нездрав човек е взиман насериозно, дори възхваляван и смятан за голям режисьор. Че у нас има хора, които се гордеят с него и го лансират като пример. Наистина критериите за добро и зло , за ценно и пошло , за болно и здраво са се объркали тотално и няма официална инстанция, която да удържа някаква нормалност и да внася ред в понятията. Щом това нищожество с претенции на месия и объркан мозък може да бъде награждаван и възхваляван, много са зле нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невероятно просто правило

    29 Апр 2023 18:45ч.

    Ако някой използва обидна дума за един цял народ, е плиткоумен нацист. На някои хора мозъкът не може да побере дългата мисъл, че всички народи и общества по света си имат добрите, лошите, злите и овцете, и един етикет не бива да се слага на всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор ошенко

    29 Апр 2023 19:05ч.

    Тоя е болен, много болен. Не може да ни занимава с глупостите, които вгражда във "филмите" си. Това отвращава потенциалните му зрители, които и без това не са тълпи. Болен мозък, доколкото го има в мразещата, бълваща омраза глава! Прочем всички канадци ли са такива отвратителни създания като този и Киро простото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенсионер

    29 Апр 2023 19:06ч.

    Болен мозък! Нещастник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    29 Апр 2023 19:12ч.

    Човекът, който едва не умря ваксиниран и написа след което ода за ваксините; и който нарича една партия нацистка, понеже е проруска, докато той е поредния клониран прогресист адепт на кансел културата. И не иска нищо да е черно и бяло - обаче аз не виждам цветове тук - двата опонента са еднакво екстремни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксиниран Веган

    29 Апр 2023 20:17ч.

    Терзанията на младия Вертер ряпа да ядат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kran

    29 Апр 2023 21:02ч.

    Хамлетовският въпрос днес, 2023 г.: "Да се оженя или да се омъжа?". Тая канадска ливада се е омъжила ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като видя Ушев

    29 Апр 2023 21:12ч.

    И се сещам за Мария Бакалова.. На едно ниво са...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, взе ми думата от устата

    30 Апр 2023 2:30ч.

    Тъкмо се чудех как се казваше тая измислена актриса, дето играе някои толкова унижаващи я неща, как не се усеща къде е попаднала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Asia

    29 Апр 2023 22:28ч.

    Държавният департамент на САЩ е похарчил над 1 милиард долара (1 021 251 330 долара) за финансиране на НПО-та, медии и други програми за противодействие на руското влияние в Централна и Източна Европа. От тях 47,7 милиона долара (47 709 686 долара) са дадени за финансиране на програми срещу руското влияние в България. Това пише в доклад на Инспектората на Държавния департамент на САЩ за дейността на Фонда за противодействие на руското влияние (Countering Russian Influence Fund – CRIF) от декември 2022 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • срам

    29 Апр 2023 22:32ч.

    сам си изпраща филма на фестивала за оценяване , сега пък се отказва от наградата ей ушев е такива са ни интелектуалците зиро нищо точка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клатитъшунко Чешимъдев

    30 Апр 2023 1:01ч.

    И аз съм много яко тъп и пълен некадърник... но не се хваля

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лима

    30 Апр 2023 1:45ч.

    Чудех се защо толкова много българи го мразят този.А то защо било.Тоя бил нещастен жълтопаветник,който си позволява точно като тях да не Уважава и да обижда тези,които не мислят като него!?Я кажи,кой си мислиш,че си ти БЕ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бумът на хората, които не могат да определят пола си частично се обяснява с това

    30 Апр 2023 2:28ч.

    Че в много анимации е имало надписи от рода на "ти си гей" и тем подобни. Помните ли на времето, когато Испания се опита да забрани Мики Маус точно затова, че има много скрити месиджи в тях. Ако имате деца, пазете ги от тези анимации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвреме-навреме

    01 Май 2023 19:52ч.

    Ушаткото открито признава, че 1) няма капка морал, нито принципи, а само безсилна ярост, че някой си позволява да има различни възгледи от него, 2) презира публиката и народа (щом си позволява незаконни действия с нагло призната цел за промиване на мозъци - като няма рационални необорими аргументи, действа подлярски). Хм, типичен бета екземпляр с дълбок комплекс за малоценност. Завистник до мозъка на костите. Никога няма да гледам филм, в който този подлец има дори и минимално участие - в края на краищата, не съм луда да гълтам помията на идиотите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи