Теменужка Петкова: Прекратиха доставките от "Газпром", за да купуват руски газ от посредници

Теменужка Петкова: Прекратиха доставките от "Газпром", за да купуват руски газ от посредници

„Булгаргаз“ трябваше да избере алтернативни доставчици за алтернативни доставчици на втечнен природен газ веднага след спряното подаване от „Газпром“. В рамките на нашето управление е изградена цялата инфраструктура. Те избраха посредниците. Превъзложиха на тях своите функции и се стигна до кризисната ситуация“. Това заяви в предаването „Тази неделя“ по бТВ бившият министър на енергетиката от ГЕРБ Теменужка Петков. „Прекратиха доставките от „Газпром“, за да купуват руски газ от посредници с 30% по-висока цена“, допълни тя.

„Интерконекторът с Гърция трябваше да бъде построен на 31 декември 2021 година. Даниел Лорер и „Продължаваме промяната“ се провалиха в реализацията“, подчерта тя.

Според нея правителствата на ГЕРБ са подготвили проекта и са започнали строителството, а кабинетът на „Продължаваме промяната“ е трябвало да го доизгради и въведе в експлоатация.

„Отиде Кирил Петков, снима се до един кран, с който какво завъртя – никой не разбра. С това приключи“, добави бившият енергиен министър.

„От ГЕРБ отдавна алармираме за проблемите в енергийния сектор още от лятото на 2021 година. От тогава апелирахме и към редовното правителство за намиране на решение и компенсации на бизнеса. Алармираме, че това правителство и „Булгаргаз“ търпят провал в сигурността на доставките на газ“, посочи Петкова.

Тя обясни, че в момента държавната компания трябва да резервира капацитети в гръцкия терминал в Ревитуса, за да могат да се разтоварват танкери с втечнен газ за България.

 

Източник: бТВ

 

 

Коментари

  • какво се чудиш - режим на санкциЙ

    07 Авг 2022 10:18ч.

    Ами хубава работа, ама американска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъй е, Теменужке,

    07 Авг 2022 10:49ч.

    ама твоят лидер-мъдрец иска да се приеме закон за забрана на руския газ. Той даже с посредници няма да се занимава, направо го забранява със закон и готово.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    07 Авг 2022 11:29ч.

    тИминуго, ами твоят главатар поиска и закон за забрана на руските горива! Помниш ли го, беше преди 1-2 седмици!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диверсификация

    07 Авг 2022 11:29ч.

    В момента Бойко Борисов е най-голямата беда за България, защото американското посолство го държи на къса каишка под заплаха за включване в списък Магнитски. Така беше за Македония, за изгонването на 70 руски дипломати и служители, сега за руския газ - 100 процента диверсификация от руския газ. Що за малоумие - да се откажеш от евтин тръбен руски газ, за да докараш втечнен американски газ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 5кофа

    07 Авг 2022 12:01ч.

    "след спряното подаване от „Газпром“" Спряно е, защото агент тиква и шпионите/агенти про100$$ к!р0 и @сен ф@силеф отказаха да плащат на Русия за газта! Може би пропагандаторката 5к0фа имаше предвид - след спряното плащане от българска страна и некоректното ни отношение към Русия - газ в България няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Загрижен гражданин

    07 Авг 2022 13:19ч.

    За какво точно ни говори тази госпожа? И като кажат ,,нашето управление"??? ВАШЕТО управление е свързано само с кражби и корупционни схеми. След 12 години Ваше управление, България прилича на РАЗОРАНА НИВА. Като почнат гербери да ми говорят за КОРУПЦИЯ, направо си падам от смях и се сещам за поговорката ,, крадеца вика, дръжте крадеца".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • още по-загрижен..

    07 Авг 2022 14:52ч.

    Тия ни почваха 12 години, а другите ни довършиха за 7 месеца... кой прав, кой крив, все народа опира пешкира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може Би

    07 Авг 2022 16:38ч.

    За такива, като тази от снимката, винаги сеъм се чудел как се размножават? Сериозно, кой мъж би могъл да получи ерекция в присъствието на такъв изрод?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И аз не моем да пием толкоз

    07 Авг 2022 20:19ч.

    Но сигур се намират и по държеливи и загорели българе :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ZeЛЕвСКИ

    07 Авг 2022 18:48ч.

    ТАА ДрОГАРКА, ДЕТО НЕ ЗНАЕ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КИЛОВАТ И КИЛОВОЛТ....... КОЛКОТО И ДА Я ПИТАШЕ ВОДЕЩИЯ ЗА ПЪТНАТА КАРТА НА ГАЗОПРОВОДА МЪЛЧЕШЕ, КАТО КОМУНИСТ ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реплика

    07 Авг 2022 19:04ч.

    ZeЛЕвСКИ, дрОгарката не е нужно да знае такива сложни неща. Важно е да е на екран, да лае настървено и да брани гуруто си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • архивите

    07 Авг 2022 22:00ч.

    https://skandal.bg/news/15971364688657/tatyana-doncheva-ministarat-na-energetikata-temenuzhka-petkova-e-schetovoditelka-na-pashata?fbclid=IwAR1QZ-j0DboBuYS1S8tPwop0SE3uwnECGg2T3sKhZoRQ7UBJjzKfqHX3uIc

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи