Теменужка Петкова: Кабинетът на Петков побърза да включи посредници, които ни доставят руски газ на 30% по-висока цена

Теменужка Петкова: Кабинетът на Петков побърза да включи посредници, които ни доставят руски газ на 30% по-висока цена

"По отношение на природния газ има сериозни аномалии в поведението на правителството на Кирил Петков, тъй като от кабинета побързаха да прекратят доставките по договора с "Газпром Експорт" и не направиха необходимото да заместят тези доставки", каза в предаването "Денят започва" на БНТ Теменужка Петкова, бивш министър на енергетиката.

"Кабинетът на Петков побърза да включи посредници, които ни доставят отново руски газ на 30% по-висока цена. Не след дълго време компетентните органи ще се занимаят с това защо "Булгаргаз" преотстъпи своите права, задължения и възможности да осигури природен газ за България на посредници по веригата, които да оскъпят доставките на газ за страната ни", каза бившият енергиен министър от ГЕРБ.

По думите ѝ, правителството на Петков е платило колосална сума на адвокатска кантора, която да води преговорите с "Газпром Експорт" и това също трябва да бъде обект на анализ в бъдеще.

"Ще бъде интересно какви съвети е дала тази кантора, как са вървели преговорите, какво е било точно неразбирателството между "Газпром" и българското правителство. Защото кабинетът беше яростен защитник на "Лукойл", когато искаше от Европейската комисия дерогация за руския петрол, но когато стана дума "Булгаргаз" да достави директно природен газ за българския пазар правителството беше много либерално", каза Теменужка Петкова.

По думите ѝ, проектът за газовата връзка с Гърция не е от 12 години. "Самото строителство е започнало от октомври 2019 г. Договорът е предвиждал строежът да приключи април 2021. С оглед на пандемията срокът беше удължен до 31 декември 2021 г.", подчерта Теменужка Петкова. 

Според нея е било необходимо да бъде стартиран международен търг на база на който да бъдат осигурени необходимите количества природен газ за страната.

Източник: БНТ

 

 

Коментари

 • далавера

  12 Авг 2022 9:21ч.

  Няма как харвардците Киро и Асен да изпуснат далаверата. Нали това е причината да са във властта и да продължават да искат отново власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро най-тъпия американски агент в цялата история на България

  12 Авг 2022 10:12ч.

  Те са като питбули - захапят ли, не пускат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зайчарка

  12 Авг 2022 9:28ч.

  Няма как Теменужката на Борисов д абъде приета за експерт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Теменужка Петкова: Кабинетът на Петков побърза да включи посредници, които ни доставят руски газ на 30% по-висока цена

  12 Авг 2022 9:29ч.

  30% по-висока в сравнение с коя цена? Онази от все още валидния договор с Газпром или от цената из европейските газови борси?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  12 Авг 2022 9:33ч.

  А кабинетите на Борисов 12 години взимаха руски пари, крадяха и се бараха по ташаците

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Пеканов

  12 Авг 2022 10:08ч.

  Тримореца назначи Б-отбора на Продължаваме Проституцията като гълъба дори го е страх да спомене думата "Газпром", а пеканов направо заяви, че "не е морално" да се купува газ от Русия. Досега не е имало случай на свалено с протести СЛУЖЕБНО правителство, но това ако така я кара, когато дойде студа и изхвърлените на улицата хора от затворените предприятия ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  12 Авг 2022 11:39ч.

  Проблемът не е само за България, а за целия ЕС, ама тук са възможно най-тъпите и лакоми грантояди, с най-порочното "Цивилизационно" действие и най-голямото цвилене и плюене на празна ясла и на гол тумбак, с чифте пищови.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • компоец с пистоует

  12 Авг 2022 11:40ч.

  каква грозна мусора и тяло на преял тюлен,а прическата ....прическата кърти прозорци барабар с черчеветата ,ма то на тая отвратителна мусура каквото и да правят коафьорите ,резултата винаги ще е катастрофа ,а мозъка ,е,няма още такъв микроскоп с който да се види мозъка и

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Теменужка прилича на биволицата на дядо ми и е почти толкова умна

  12 Авг 2022 12:36ч.

  "Преди три дни на партиен брифинг Теменужка Петкова каза следното за гръцкия конектор, без по нищо да личи, че се шегува: „В този проект сме вложили сърце и душа и сме дали всичко от себе си, за да стане факт. Петков го провали, не спази срока.“ Задунайските уфси пак ще захапят примамката, не им е за сефте. Бееееееее

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи