"Телъс" към градската десница: Спрете да тормозите хората ни! "Мета" определя правилата във Фейсбук

"Телъс" към градската десница: Спрете да тормозите хората ни! "Мета" определя правилата във Фейсбук

"Хората ни бяха подложени на заплахи и тормоз. Спрете тормоза над служителите ни". Мишел Белек (вдясно) и Мерилин Тифинг от "Телъс" пристигнаха от Канада, за да отговарят на въпросите на депутатите.

Този призив отправиха пред парламентарната комисия по електронно управление представителите на канадската фирма "Телъс", която модерира съдържанието на фейсбук на български език. Специално за изслушването в парламента от Канада пристигнаха Мерилин Тифинг и Мишел Белек. Заседанието на комисията обаче се провали без от "Телъс" да отговорят на повече от два въпроса. Причината бе, че комисията бе свикана в почивка на проточилото се заседание на НС и трябваше да прекъсне след възобновяването му.

Повод за изслушването станаха спорни практики при модерацията на постове във фейсбук. Според част от българските неправителствени организации и партии като ДБ и "Продължаваме промяната" модераторите, които са служители на "Телъс" трият антируски постове и подкрепят агресията на Владимир Путин в Украйна. От сайта "Бърд", който се обявява като медия за разследваща журналистика, пък публикуваха лицата на служители на "Телъс" с призиви да бъдат тормозени, ако откажат да дават вътрешна информация от компанията.

"Правилата за модерация се определят от платформата, а не от "Телъс", разясни все пак Тифинг пред депутатите.

До депутатите бе изпратено и становище на "Мета" - компанията на Марк Зукъбърг, която е собственик на фейсбук и инстаграм. То бе изчетено от шефката на комисията Калина Константинова, но представител на "Мета" не сметна за нужно да отговаря пред българските депутати.

 

Коментари

  • Разнобой

    26 Яну 2023 20:49ч.

    В рептилския стан !?? Дето викахме в училище - “Не се карайте, бийте се !”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха- Ха

    26 Яну 2023 22:06ч.

    Фейсбук и подобни трябва да забранят по света, където ги е грижа за хората им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха- Ха

    26 Яну 2023 22:10ч.

    Това е част от борбата срещу Сатаната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    26 Яну 2023 23:05ч.

    Считам всички т.н. "социални мрежи" за изключително вредни за хората. гордея се, че така съм възпитал децата си, сега са близо до 40, че и те нямат профили в тази помия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    27 Яну 2023 0:11ч.

    Това е масова хипноза всеки да се бута и да държи да е във фейсбук...било държавни институции било партии и дебили... държава подчинена на един клюкарски форум, жалка картинка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Исак Шорош

    27 Яну 2023 0:17ч.

    Щом вият гадините от бърд и пппп, значи в телус работят свестни хора. Трият укр.ботове и оставят мненията на истинските българи, които подкрепят братска Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    27 Яну 2023 4:05ч.

    Ами и аз съм от тъмносинята градска десница и ми е тъжно да чета и виждам как комунистите набират сила - с юмруци и лакти, с ракети и война, както винаги са били. Затова ли се прегръщахме по сините площади и пеехме "Демокрация", развели сини знамена? Затова ли репресираха нашите деди в белене и на други места, и им конфискуваха събраните с пот на чело имоти и фабрики? Болно ми е и тъжно. Никога вече комунизъм и съвецка власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    27 Яну 2023 5:45ч.

    Жал ми е за психодесните.Дали някога си задават въпроса,защо са толкова мразени и милиони хора периодически искат да ги избият и да им вземат имуществото.От Русия нищо не разбирате,не руските войски са на границата на САЩ с Канада,докато НАТОнне се разкара от Източна Европа ще е така,свиквайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @фъркатичко

    27 Яну 2023 7:23ч.

    Тъпак! Какво общо имат хрантутниците на Козяк с десни партии? Не се ли виждате какви сте @#€? За нищо не ви бива, само рушихте, ликвидирахте, стопихте 2М седесари до шепа отрепки на малоумни лиляви НПО-та, дето се занимават с трийсетте пола, прайдовете, слагачество и пълзене, а сега сте тръгнали БГ във война да вкарвате! Повръща ми се е от вас! А репресираният ти дядо ако ви види в какво сте се превърнали, в гроба ще се обърне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    27 Яну 2023 7:58ч.

    И аз висях на площад "Демокрация", ходех по бдения и митинги, носех храна в "Града на Истината", пеех песни и скандирах....но сега виждам, че това е била една от най-големите грешки в живота ми, за което искрено съжалявам! Тези, които ми бяха идоли тогава, впоследствие унищожиха България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Фъркатичкото -Правете РАЗЛИКА

    27 Яну 2023 10:55ч.

    Между "съвецка власт" (от вида на налаганите регламенти от ЕС да ядем мухи и скакалци, вместо сирене и кокоши яйца като дедите ни) и тъпоумните ТикТок глупости на днешната Украинска пропаганда, от която възниква позив на повръщане на всеки с грамотност на начално образование ( дори и на част от 80те процента на проф. Христов!!!) Затова и Канадските(!!?) куратори на колониалната територия България са принудени да трият някои "по-католици от Папата", които с действията си имат повече негативен, от колкото позитивен ефект за официалната си кауза( за подкрепа на Украина срещу Русия) Или и ваша милост сте част от тази интелектуална утайка с равнище на ТикТок?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи