Театър в Италия отмени представление на балетиста Сергей Полунин с татуировки на Путин

Театър в Италия отмени представление на балетиста Сергей Полунин с татуировки на Путин

Театър в Италия отмени представление на известен руски балетист, който има три татуировки на президента Владимир Путин на гърдите и раменете, в отговор на онлайн протести срещу планирана изява на артиста, предаде Ройтерс. Спектакълът на Сергей Полунин на 28 и 29 януари в "Арчимболди" е отменен "заради настоятелна кампания срещу него в интернет и социалните медии", съобщи театърът в Милано на сайта си.

Полунин трябваше да участва в "Распутин - танцова драма" - балет, първоначално планиран за 2019 г. и многократно отлаган заради пандемията от КОВИД-19.

От театъра казаха, че отмяната на представлението е "акт на политическа и морална отговорност, предвид обстановката на напрежение и заплахи". Говорителка на "Арчимболди" поясни, че театърът е бил подложен на кампания по електронната поща, както и на много негативни послания онлайн.

Решението да бъде отменен спектакълът е взето със съгласието на компанията на Полунин. От театър "Арчимболди" казаха още, че са твърдо против войната в Украйна, отбелязвайки също, че са организирали представления на руската дисидентска група "Пуси райът" и на украински артисти.

Сергей Полунин, едно от най-големите имена в света на танца и бивш директор на Кралския балет в Лондон, е роден в Украйна, но през 2018 г. придоби руско гражданство.

Засега няма отговор на молбата за коментар, отправена чрез сайта му. 

През септември, докато беше на турне в Узбекистан, Полунин изпълни танц във военна униформа в памет на загиналите руски войници, спечелвайки порицание от местните власти, които казаха, че се е отклонил от договорената програма.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • читател

    30 Дек 2022 19:17ч.

    Нацистките татуировки на азовците в Мариупол, които всички видяхме, не попречиха на Италия 10 месеца да подкрепя Украйна. Гади ми се от това лицемерие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Италия не бе ли родината на фашизма?

    31 Дек 2022 8:07ч.

    "Повлиян от националсиндикализма, фашизмът възниква в Италия по време на Първата световна война като алтернатива на либерализма, марксизма, анархизма и традиционния консерватизъм."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Серьожа !

    30 Дек 2022 20:28ч.

    Вместо да си татуираш собствения президент - да си беше татуирал Хитлер, Гьобелс и Дучето ! Тогава не да ти отменят спектакли, на "бис" щяха да те викат !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    30 Дек 2022 20:39ч.

    Интересно, кои ли си е татуирал на оная работа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров, бе

    30 Дек 2022 23:17ч.

    Не знаеш ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    30 Дек 2022 21:01ч.

    "организирали представления на руската дисидентска група "Пуси райът" и на украински артисти" - предполагам, и "артистите" се подвизават в същия жанЪр като пуситата - замразени кокошки в кафявия салон и пр. високи творчества. гнус!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    30 Дек 2022 21:23ч.

    Читателя е прав, че лицемерието на Запад вече просто вони на мърша. НО честно казано "колелото" на корема му прилича на черното слънце (!) свързано със сатанизма и окултизъм. Тези образи на Путин и като цяло цялата картинка клони към психични девиации а не към някаква, макар и странна форма на патриотизъм. Независимо от всичко това лицемерието на запада засенчва всичко. Не съм допускал, че ще станем свидетели на подобна мерзост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Дек 2022 22:57ч.

    E, то татуировките са си симптом. Освен, ако не си полинезиец. По съществото на дописката - нищо вече не ми се приказва. Има ли поне една новина дневно, която да ни съобщи, че Западът е направил, казал, или постъпил адекватно - в съответствие с Природата и нейните закони, засягащи и човешкото съществуване. Има ли? "Ах, обмануть меня не трудно!.. Я сам обманываться рад!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Мара

    31 Дек 2022 7:54ч.

    Колелото прилича, но не е Черното слънце на СС. Това е руска руна Ладинец свързана с богиня Лада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За какво да го пускат

    30 Дек 2022 23:16ч.

    Тоя марсол - заради енергийния рекет на Матушката му ли или заради това, че Путин наводни Европа с украински бежанци. Да ходи в Беларус, Куба, С. Корея или Сирия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Дек 2022 23:35ч.

    Я, сподели, облаче ле бяло, в какво се изрази енергийният рекет на Путин? А Куба напразно и безпросветно я споменаваш - велика балетна школа. За Алисия Алонсо чувАл ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    30 Дек 2022 23:44ч.

    Едно време, в мрачния тоталитаризъм, във Варна, в Летния театър в Градината, се организираше голям балетен конкурс. В журито - Галина Уланова, Юрий Григорович ... Участници - Владимир Василиев,, жена му Екатерина Максимова, Мая Плисецкая, Алисия Алонсо, наште, Красимира Колдамова, Ичко Лазаров ... Начало - 1964-та. 20 години след 9-ти септември. Бедна, но ускорено развиваща се НРБ прави конкурс от световен калибър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам каква

    31 Дек 2022 11:51ч.

    Школа са имали, но в момента бягат с ръчно направени салове към Флорида и като стъпят на земята я целуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отдавна...

    31 Дек 2022 8:55ч.

    Като дете сме били на почивка във Варна. Родителите ми ме заведоха на балет , този конкурс. "Жизел". Беше вълшебно ! Тогава Варна беше и "столицата ни на балета"... На какво е столица Варна сега ? На ТИМ , чалгата и упадъка ? То да е само Варна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    31 Дек 2022 10:27ч.

    Да за съжаление това е плода на съветското кино, и безбожният материализм, пръкна в Русия и Украйна нео нацизъм(който сродник на комунизмът), единственото което го прикрива е чудовищната корупция и обичта към парите, та за това не си личи, но черното слънце грее в душите на пост съветските народи, колкото в Украйна, толкова и в Русия! Филмите са виновни, защото всеки иска да се асоциира с лошите на екрана, никой не иска да бъде Юри Никулин, дори и малкият Зеленчук, не е гледал Великият Диктатор на Чаплин и си загуби цялото чувство за хумор! А питерският Щирлиц- милярдер, разбра че обича Запада, повече от западняците...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом културната политика вече се определя от

    31 Дек 2022 11:14ч.

    "настоятелна кампания" ... "в интернет и социалните медии", оттук нататък ще гледате балет, филми, ще слушате песни и ще четете книги само от/за черни гейове/лесбийки/трансджендъри. Останалото до неолиберастката епоха ще го забранят и унищожат, а вас ще ви преследват, ако си скриете дори микросиди със записан спектакъл на "Лебедово езеро". Бредбъри вече ни е предупредил. Още в средата на миналия век. "451 по Фаренхайт" ще ви се види невинна вариация по темата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи