Татяна Дончева: Няма какво да си честитим, Шенген е мираж в пустинята

Татяна Дончева: Няма какво да си честитим, Шенген е мираж в пустинята

Автор: Илия Вълков, БНР. Снимка: БГНЕС

Шенген все още е мираж в пустинята, заяви лидерът на "Движение 21 Татяна Дончева в интервю в предаването "Преди всички" по БНР. "Айде,  да не си честитим Шенген поне ние, които разбираме за какво става дума и слушателите ви също са в тази група. Шенген трябва да се разбира както е, а не както някой си представя виртуалната реалност. Тези от ПП се държат като тийнейджъри пред компютъра, играейки са на виртуални войни или виртуална политика", коментира Дончева влизането на България в Шенген по въздух и вода. 

Според нея австрийците ни пробутват предложения за мигранти и на колко порти ще бъдат връщани. "Подмамват ни да подписваме неща, които ще ни вкарат в задължения", твърди тя.

Татяна Дончева смята, че въздушният Шенген е по-лошото, няма значение, че потокът хора и товари е изключително минимален, а за сухопътните граници "ще видим".  Сега отлагат и въздушния Шенген с нови и нови условия, свързани с това, мигрантите да бъдат връщани в първата държава, понеже ние и румънците сме първа държава, обясни още лидерът на "Движение 21".

"За мене позицията на правителството по отношение на Австрия е изключително глупава, нека да се научат нещо от Орбан. България трябва да се научи да играе както играчите на маса, а не да се държи като овца заблеяна. Като не ни пускат, не ни пускат, какво значи да обсъждаме само въздушен Шенген", смята Дончева.

Тя коментира и ситуацията с двама председатели на ДПС – Делян Пеевски и д-р Джевджет Чакъров, препоръчани лично от почетния председател Ахмед Доган. "Доган се опита да пробута на ДПС Пеевски за председател и го направи по безпрекословен начин, защото чувам, че това е стар негов план, но не е могъл да го осъществи по разни причина и най-вече, че е срещнал сериозна съпротива в ДПС. Хората в партията са му показали, че не са съгласни и той им предлага нещо половинчато, опакова Пеевски в луксозна опаковка, обяснявайки им, че Чакъров ще отговаря за структурите в 14-те района, основните, връзките с чужбина – Турция и за либералната група в ЕП. А за какво ще отговаря Пеевски, понеже станал голям парламентарист, ходи редовно на работа и цитира опорните точки на Велислава Кръстева от Народния театър", каза Татяна Дончева. 

Подробности чуйте в звуковия файл.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • И ся кво?

    04 Яну 2024 10:43ч.

    Едните евроатлантици, ще бият другите евроатлантици, че не могли да вкарат България в Шенген., и не им зачитата усилията и за „половинпобедата„. Ех, тежка е царската корона! Вместо да застанат и кажат на населението - това е говеда, Правим отново Княжество България и Източна Румелия. И кой разбрал, разбрал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    04 Яну 2024 19:13ч.

    Най-новия мираж е войната на евреите в Газа !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • операция "стоп ,хайде обратно " вече тече

    04 Яну 2024 10:46ч.

    хахахаха, Браво Танче ! Така е . Австроунгария - аристокрацията на Европа, та те Бай Ганьо го нямат за човек,в банята не го пускат , а той иска на първия ред с торбите. Както казват ярките му представители, хубавото предстои. България е нато и нато е България. Ей за това фронтови Ганчо ще се дави ,като хитрите патици ,водата им влиза отзад !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    04 Яну 2024 10:49ч.

    Никакви тийнейджъри не са, Дончева, много добре знаят за какво става дума и за техния келепир тоже. Ако на 45-50 години си с акъла на тийнейджър и си тръгнал да управляваш държава, квалификацията е само една. Колкото и да не ни се вярва обаче, наистина имат гласоподаватели, за тях какво да кажа....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласоподавателите са без значение в райхскомисариата

    04 Яну 2024 10:53ч.

    "Тийнейджърите" нямат друг бог освен Посолството и Галя е неговият пророк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    04 Яну 2024 11:01ч.

    Уфф, те май посолствата много, та станахме разногледи

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!...

    04 Яну 2024 14:05ч.

    Не, не, Алисче, хайде да не демагогстваме. Няма никакво объркване. Под "Посолството" се подразбира само едно - онова на ул. Козяк!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    04 Яну 2024 11:16ч.

    Слушах я сутринта по "Хоризонт"... Дончева не каза нищо ново или по-различно от това, което всеки живеещ с отворени очи не знае и не вижда. Унизителното приемането на "частичния Шенген" само ни отдалечи още повече от "реалния Шенген"... Сега години наред ще ни се повтаря, че сме получили трохи, за да може да не ни дадат цялата пика... На който не му е ясно е шаран!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    04 Яну 2024 11:21ч.

    Е, след като стана ясно, че няма да видим скоро или никога Шенген (защото неговия реален смисъл е отпадането на сухоземните граници), то вероятно трябва да си помислим за други съюзи и актуални алтернативи, като БРИКС, например... Турците, а и дори гърците вече го разглеждат, като възможност за в бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • осторожна

    04 Яну 2024 11:58ч.

    Ние Шенген няма да видим,ама сирийци и афганистанци ще ни висят на врата,дорде сме живи.Такъв Шенген не ни трябва,ама продажниците това не ги интересува.Права е Татяна Дончева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахаа

    04 Яну 2024 12:39ч.

    Танче що не кажеш ,открито и откровено ,какво чака нещастната територия и каква ще е цената ,когато дойде времето на катастрофата и разрухата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    04 Яну 2024 14:02ч.

    Да, няма какво да си честитим, но пък има много от какво да се погнусим и отвратим!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • конспиратор

    04 Яну 2024 15:19ч.

    До последния момент, в дните преди Нова година, самите управляващи заявяваха, че няма да приемат това унизително за България австрийско "предложение" (а всъщност грозно прецакване). Обаче, не щеш ли, буквално в дванадесет без пет, приеха всичко, като послушни овце, та дори се забиха в гърдите и го обявиха за страхотна победа! Какво стана, ще се запитат някои... Ами нищо, просто молецът Денков получи телефонно обаждане, в което наред с по-здравите за настъпващата поредна позорна година от историята българска, му наредиха, т.е. "силно посъветваха" да приеме австрийските условия и тази "много изгодна сделка"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    04 Яну 2024 15:20ч.

    По. Некадърно правителство от Сглобката не сме имали.Имало е индивидуални недоразумения по върховете,но като тия не е имало .Жалки и неможещи твари.Ще става още по абсурдно и лошо за хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лоша

    04 Яну 2024 18:48ч.

    Трият ми коментарите,затова пак ще се обадя.Правилно каза Кънчо Стойчев.За какво ни е такъ вШенгенПо-добре да го откажем.Не ни трябват афганистанците и сирийците на Австрия.Те гледат да се отърват от тях.И нашият продажник и некадърник Денков побърза да подпише.Ама и ония се разбързаха.Скорострелно.Такива балъци къде ще намерят. Не ни трябва такъв боклучав Шенген.Той е опасен за нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йокин

    04 Яну 2024 19:11ч.

    Дончева,Нинова,ЗНАЯТ,РАЗБИРАТ,ЗАГРИЖЕНИ,СА ЗА НАРОДА,А КОГАТО СА НА ВЛАСТ,НИЧЕВО,НЕ СДЕЛАЛИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Доган се опита да пробута на ДПС Пеевски за председател... "

    05 Яну 2024 11:07ч.

    Ха-ха-ха ... Май ще се окаже прав художника. Комарницки е казал всичко с отлично попадение този път. Гигант бабугер влачи на въженце "плячката" .. (мотивът е взаимстван от скандала на кукерския празник Старчевата в Разлог, където пресъздават сценка от "ловец с плячката - влачещ убита лисица" много неприятна гледка и безумна като идея!) .... ето тук .......... https://www.segabg.com/touche/tush-01-03-2024

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи