Татяна Дончева: Има външен натиск за формиране на коалиция между първите две политически сили

Татяна Дончева: Има външен натиск за формиране на коалиция между първите две политически сили

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Повечето избиратели очаква от първите две политически сили да съставят правителство, но партньорство с ГЕРБ-СДС би нанесло много вреди на ПП-ДБ. Това коментира пред БНТ Татяна Дончева.

Според нея има външен натиск за формиране на коалиция между първите две политически сили заради международната обстановка.

"Още преди изборите Бойко Борисов направи разговори с БСП и ДПС, с които да си обезпечи коловоз за правителство и той го е обезпечил. Но натискът отвън е да направи коалиция с ПП-ДБ заради външнополитическите решения, които предстои да бъдат взети, а те са нелицеприятни. Тази коалиция носи щети и е вредна за ПП-ДБ заради заявките им за отхвърляне на ГЕРБ. Наближават и местните избори - и това обстоятелство, че трябва да се прегърнат с ГЕРБ, ще има прекалено голямо влияние. В очите на средния гражданин това изглежда като форма на лицемерие.

Вариант за експертно правителство, обаче, няма. Колкото и да го къдриш като разказ, в крайна сметка е факт, че тези две първи политически сили трябва да влязат в партньорство, или в коалиция, или както му кажеш. Тези, които ги натискат, въобще не се интересуват, че ПП и ДБ могат да изгорят в следващи избори. И в този смисъл от ПП-ДБ проявяват някакво благоразумие и предпазливост. Работата на народното събрание, обаче, трябва да бъде отпушена и тази предпазливост е прекомерна и показва неувереност", каза Дончева.

 

Източник: БНТ

 

 

 

 

Коментари

  • Няма външен натиск.

    19 Апр 2023 15:30ч.

    Питах козяк и те ми казаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Апр 2023 12:06ч.

    Добро утро гои и надути балони ! Шалом ..................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докарват ни до психично разстройство

    19 Апр 2023 16:11ч.

    Дремджиев от една седмица е в селективна амнезия за Бойко и бълнува само Гешев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Права е Дончева,

    19 Апр 2023 16:19ч.

    Ще натискат Герб и ПП-то да направят правителство, за да се включи страната ни във войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    19 Апр 2023 16:31ч.

    Има външен натиск за правителство и този натиск се казва "Магнитски"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И офшорки бол

    19 Апр 2023 21:30ч.

    Може и просто банкови сметки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    19 Апр 2023 16:41ч.

    и без правителство ще ни вкарат във войната,нали има народно събрание,то стига за глупостите а и няма да има конкретно виновни за нашата смърт

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    19 Апр 2023 16:50ч.

    ние легнахме под Хитлер (уж като негови „съюзници“), а руснаците счупиха гръбнака на Третия райх... и сега „кохортата“ от безродници отново ни вкара във фашисткия алианс на 50 страни, воюващи срещу православна Русия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност, има натиск

    19 Апр 2023 16:55ч.

    в следващите години някои наши представители на т.нар. /прости, Господи!/ "елит" да бъдат изправени пред съд и да отговарят за тежки престъпления срещу народа и държавата. Как ще се нарича този съд е дребна подробност. За сега на мнозина това им се струва невероятно, защото нещата са относително спокойни. Но така беше и в края на 80-те. Така е било и в средата на 1944 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    19 Апр 2023 23:17ч.

    Няма такава опасност от съд в близките години. Докато ФАЩ колят и бесят по целия свят, нашите еничарски "елити" са в безопасност. А за да спрат да колят и бесят, ФАЩ просто трябва да бъдат унищожени. И кой ще свърши тази работа? Русия ли, дето нейните "елити" си държат паричките в чужбина, а и децата им са там? Или Китай, за който ФАЩ са важен търговски партньор?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    19 Апр 2023 17:05ч.

    Тия тъпанари, не готвещи се, а по същество вкарали ни вече във война с Русия, не осъзнават ли, че точно тази Русия заедно с Китай вече смилат целокупния Запад во вглаве със САЩ на кайма. А ние пак на страната на загубилите. Е, после да не реват, че ще бъдат похарчени като резултат на нов Народен съд. Историята си има логика. Но те нямат акъл дори за това, а е елементарно. Явно всяка нашенска епеха си има своите Богданфиловци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са Богданфиловци,

    19 Апр 2023 17:41ч.

    а са нещо по-общо, като понятие. Наричат се "българяни". Повече и по-подробно за тази характерна прослойка у нас - потърсете материали на Валентин Вацев. Те се промъкват във всяка власт, включително и в тази по времето на соца. Сега им казват "комунисти", но никакви комунисти не са тия. Те са "българяни". Ето ви един линк - интервю с Вацев през 2015 г. Но има още доста на тази тема. http://bolgari.org/%E2%80%8Bvalentin_vacev:_malko_xishtno_pleme_bylgariani_zavladia_dyrzhavata_kato_agresor-el-2293.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е като гръм от ясно небе! Никой никога не се е мислил, че такива неща може да има!

    19 Апр 2023 18:03ч.

    Те всички са толкова демократинени. И външните, които ги натискали, и те също. Това е просто демократически невъзможно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламен

    19 Апр 2023 23:28ч.

    https://youtu.be/QtlVGi6z1D4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко върви както трябва

    19 Апр 2023 23:49ч.

    Народ, който не иска да се бори за държавата си, ще я загуби. Половината избягаха да слугуват или д си изперат откраднатите пари, останалите са слуги на окупаторите. Няма смисъл да се дърдори, всичко се вижда. Погледнете тротоарите и обществените тоалетни. Няма как да се скрие нищетата на елита, те са индикатора за стабилен растеж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи