Татяна Дончева: Гешев не е за тази работа, която кукловодите са му отредили

Татяна Дончева: Гешев не е за тази работа, която кукловодите са му отредили

"Гешев първо беше под въпрос. За разлика от Филчев, той беше под въпрос и още отпреди това се коментираше - "Абе, това момче, добре ли са го огледали, става ли за тая работа?". Назначиха го Цацаров, Бойко Борисов и Делян Пеевски. А сега започват да говорят за народа, за чест и достойнство. Три години той не можа да се сети какво разследва и защо го разследва - и не става дума само за Барселонската къща, а за джуджета, фотоволтаици и други такива неща", каза пред БНТ Татяна Дончева.

В съдебната система има проблем, който се задълбочава от няколко години, а сега наблюдаваме малка своеобразна кулминация. Така лидерът на "Движение 21" и член на Левицата Татяна Дончева коментира пред БНТ скандалите в прокуратурата от последните дни. Според нея всички участници в тях трябва да подадат оставки - Иван Гешев, Борислав Сарафов, Ясен Тодоров, а парламентът спешно трябва да попълни квотата си във ВСС.

Татяна Дончева сравни раздора между главния прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов с времената на Никола Филчев и убития Николай Колев.

"Още докато Гешев беше прокурор в специализираната прокуратура, разбрахме, че това момче не е за тази работа, която кукловодите са му отредили. По две причини - първо, защото милиционерът е установка. Това е психопрофил, емоционална, физическа, интелектуална и психическа даденост, която е пригодена за дадени места и е много ефективна, но има и работни места в правосъдието, за които не е пригодена. Сега сме направили предоставянето на прокуратурата на Академията на МВР - Сарафов и Тодоров са от една група, а Гешев - от годината след тях.

Когато Филчев беше главен прокурор, Филчев живееше в поделението на баретите, защото се страхуваше, че някой някъде ще го убие. Основна фигура в реденето на интригата на държавата тогава беше Алексей Петров, който и сега е активен по темата. Като се появи Алексей Петров на пързалката за кънки, аз знам, че тука нещо е нечитаво.

Гешев първо беше под въпрос. За разлика от Филчев, той беше под въпрос и още отпреди това се коментираше - "Абе, това момче, добре ли са го огледали, става ли за тая работа?". Назначиха го Цацаров, Бойко Борисов и Делян Пеевски. А сега започват да говорят за народа, за чест и достойнство.

Три години той не можа да се сети какво разследва и защо го разследва - и не става дума само за Барселонската къща, а за джуджета, фотоволтаици и други такива неща.

Обстоятелството, че отвсякъде ни натискат за промени в съдебната система, значи че проблемът е много по-голям от това дали ще нарекат един гърмеж "атентат" или ще ми навират израелските ционисти на всяко пето изречение и ще смятат, че от това ще имат някаква международна индулгенция, че от това Америка ще им даде подкрепа - да ходят в Америка за щяло и не щяло по частни покани, да не е ясно какво точно правят и какво целят точно.

Това е проблемът - неправилно е очевидно функционирането на прокуратурата и то трябва да бъде коригирано. Корекциите касаят няколко неща - най-трудното е конституцията, след това - органите в съдебната система, попълването на ВСС, което Народното събрание трябва спешно да направи заедно с бюджета", каза Дончева.

Целия разговор гледайте във видеото

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Тъжно, но факт!

  16 Май 2023 10:15ч.

  Ех, Таня! Ех, Дончева! Тя работата е ясна! Какъв е смисълът да говорим за каруцата, след като се е обърнала? Избрали са си го нашенските тарикати, щото така са преценили. По-интересни са новите кукловоди, които са го поели! Момчето явно не може да отказва! Затова е удобен! За 500 години успяхме като народ да се превърнем от властелини на три морета в слуги на всеки, който предложи повече. Уж си умно момиче, пък се правиш, че не ги разбираш тия работи?!:) Поздрави, Дончева! Жива и здрава бъди! Някой все пак трябва да затвори вратата след последния нещастник?!:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И таз на всяка манджа мерудия

  16 Май 2023 10:35ч.

  Мултигруп и Ванко-1.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хипотеза от интервюто с Т.Дончева: една еврейска група иска оставката на Гешев, а друга - го закриля! Какво става в държавата, не е ясно, както тя подчерта!

  16 Май 2023 12:26ч.

  "Обстоятелството, че ОТВСЯКЪДЕ НИ НАТИСКАТ за промени в СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, значи че проблемът е много по-голям от това дали ще нарекат един гърмеж "атентат" или ще ми навират израелските ционисти на всяко пето изречение и ще смятат, че от това ще имат някаква международна индулгенция, че от това Америка ще им даде подкрепа - да ходят в Америка за щяло и не щяло по ЧАСТНИ ПОКАНИ, да НЕ Е ЯСНО КАКВО ТОЧНО ПРАВЯТ и КАКВО ЦЕЛЯТ ТОЧНО." Когато представители на висшата държавна власт се канят частно от чужди държави, това има ли отношение към националния суверенитет?! Дончева спомена за прекратено дело на шефа на Шалом Ал.Оскар, но бързо беше прекъсната от водещите да не обвинят медията в "нещо срещу евреите" и прочие. Намесата във вътрешните работи на България от чужди държави не е завършвало никога в интерес на българския народ и държава!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Търси се главен прокурор не заради народа

  16 Май 2023 15:34ч.

  А такъв, да слушка и помага на задокенаските приятелчета. Да могат да се извиват ръце на политици и България по-бързо да се вакара във войната. Войната е единствената цел на американците, просто ни погледнете от птичи поглед какво сме ние за тях на картата. ........................ Изпълнителни и послушни политици.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • историк

  16 Май 2023 18:02ч.

  Значи,трябва да се избере ДРУГ , който да върши работата на КУКЛОВОДИТЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи