Тапа от 3500 камиона на "Капъкуле" заради проблемите с фитосанитарния контрол у нас

Тапа от 3500 камиона на "Капъкуле" заради проблемите с фитосанитарния контрол у нас

Днес на пункта превозвачи изненадващо блокираха движението пред ГКПП "Капитан Андреево" и поискаха среща със Събев, с който нямали диалог. Според тях няма адекватни транспортни политики, а обещанията министърът на транспорта не си изпълнявал. Недоволните създаваха затруднения пред трафика, издигаха лозунги с искане за по-бърза обработка на камионите на "Капитан Андреево" и скандираха "Оставка".

Тапа от 3500 камиона има на "Капъкуле" заради проблемите с фитосанитарния контрол от българска страна, призна министърът на транспорта Николай Събев, който посети ГКПП "Капъкуле" и ГКПП "Капитан Андреево. 

"В момента има тапа от 3 500 камиона в турската част. Ежедневно пристигат 1 300 - 1 500. Идеята е в прозорец от една седмица, с по-висок капацитет на преминаване, тази вълна да бъде обрана", добави той.

Министър Събев се срещна със заместник-министъра на търговията с ресор "Митници" на Турция Туна Турагай и управителя на Одрин. След срещата той заяви, че от властите у нас ще се опитат да ускорят процеса по преминаване на камионите като целта е 2000 камиона да могат да влизат на ден през ГКПП "Капитан Андреево" и 1000 камиона през ГКПП "Лесово".

Според него са били предприети спешни мерки заради проблемите на ГКПП "Капитан Андреево". По думите му вече са командировани допълнително служители от "Гранична полиция" и Агенция "Митници".

Събев е на мнение, че зам.-министърът на земеделието Иван Христанов и депутатът от ПП Константин Бачийски са свършили "великолепна работа" с преминаването на фитосанитарния контрол в държавни ръце.

Министърът обяви, че до септември се планира да има още 50% увеличение на капацитета на преминаване на транспортни средства през "Капитан Андреево".

 

Коментари

  • "Днес на пункта превозвачи изненадващо блокираха движението пред ГКПП "Капитан Андреево" и поискаха среща със Събев, с който нямали диалог."

    03 Юни 2022 13:38ч.

    Простаци! Оставете човекът да медитира на спокойствие! Той е министър, будист и милионер. Къде сте вие, къде е той?! Сменете подхода. Предложете му да направите съвместен тийм билдинг с медитация и продухване на чакрите на КапъКуле и току виж се появил?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    03 Юни 2022 14:47ч.

    Турския зам.министър и управителя на Одрин може да го продухат добре отвсякъде, тъй че да се отпуши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    03 Юни 2022 13:59ч.

    Промяната продължава !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    03 Юни 2022 14:38ч.

    Манипулативна статия - фитосанитарния контрол от 10 г. е в ръцете на една гербава фирма, която замества държавната и която не е благоволила да инсталира камери за да има някакъв контрол. На златната локва има друга гербава фирма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ходи

    03 Юни 2022 14:45ч.

    на майната си бре Майна. Преди на Боко Орешарски му беше виновен. Сега на тези скопени миндили от ПП пък ГЕРБ му е виновен за опашката. Цялото правителство да взима по една релса и Валери Симеонов да им покаже къде да ходят. Поне да вземат да свършат нещо полезно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГРЕБ - Дубай

    03 Юни 2022 15:13ч.

    Това за фирмата е вярно. Знае се и на кой стар изгнаник в Дубай е. Но това не обяснява и не оправдава неспособността на властта да се справи с напълно предвидимата криза около смяната. Когато знаеш какво ще последва - щото това не е изненада, трябва да си предвидил действията си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    03 Юни 2022 15:51ч.

    Тоя боклук ви е дошъл на крака. Ми трябваше един хубав пердах да ву спретнете и една тапа или по добре кочан в дирника .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Началникът на МЧС в Москва получил инфаркт

    03 Юни 2022 17:55ч.

    покрай напрежението с пожара в един мол. Началникът на бълг правителство г-жа Мустафа покрай всекидневното напрежение с цени, енергия, война си зачесала перчема на другата страна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи