Талибаните забраниха отглеждането на опиумен мак в Афганистан

Талибаните забраниха отглеждането на опиумен мак в Афганистан

Върховният лидер на талибаните Хайбатула Ахунзада забрани отглеждането на опиум в Афганистан, предаде ДПА.

В постановление на Ахунзада се казва, че ако това разпореждане бъде нарушено, то посевите ще бъдат унищожени и отговорните лица ще бъдат наказани съгласно законите на шериата.

Забранява се и използването, транспортирането, търговията, износа и вноса на всякакъв вид дрога, в това число хероин, хашиш, алкохол. Забраняват се и производствените цехове.

През ноември миналата година ООН предупреди за увеличаване на насажденията от опиум в Афганистан.

Постановлението дойде след като Ахунзада ръководи тридневно заседание на правителството си в родния си Кандахар в средата на март. След това заседание талибаните наложиха серия от нови рестрикции в това число удължаване на затварянето на училищата за момичета, полова сегрегация в парковете, въвеждане на изискване за брада и за специален дрес код за държавните чиновници.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Иванов

    03 Апр 2022 15:37ч.

    Май че ще имат в скоро време "гости" от отвъд океана!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    03 Апр 2022 15:54ч.

    Цяла Америка мина на китайският синтетичен опият Фентанил... Вече няма нужда от макове за опиум, при условие, че си имат синтетичен Китайски, който изтребва непотребните американците на ред...пазарна икономика

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    03 Апр 2022 17:22ч.

    E тука сбъркаха.Крум изкоренил лозята?Крумови закони!Пие ли се-да!САЩ и СССР сух режим провали ли се?В Египет е строго с дрогата ,но хашиша си е норма като при нас кафето.Ще се радвам ако някъде победят наркоманията но не вярвам,че може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи