Тъкър Карлсън: Няма никакви доказателства, че Путин иска да напада Полша. Вашингтон не разбира реалностите в Украйна и няма перспектива

Тъкър Карлсън: Няма никакви доказателства, че Путин иска да напада Полша. Вашингтон не разбира реалностите в Украйна и няма перспектива

Свързани текстове: Путин: Западът осъзнава, че Русия не може да бъде победена. По-умно ще е да преговарят с нас (видео с български субтитри)

Путин иска да излезе от войната в Украйна, той няма стане по-отворен за преговори, докато тя продължава. Това заяви американският журналист Тъкър Карлсън, чието интервю с руския президент разпали множество противоречия, откакто бе излъчено в края на миналата седмица.

От една страна, руската икономика се оказа много по-устойчива, отколкото се очакваше, а от друга - Западът, включително Вашингтон, не отделя време да се запита кои са постижимите цели в тази ситуация, отбеляза журналистът пред започналата днес в Дубай Световна правителствена среща.

Според Карлсън, който многократно обвини администрацията в некомпетентност, правителствените служители във Вашингтон не разбират реалностите в региона и им липсва необходимата перспектива, допълва БТА.

Той посочи, че от три години се е опитвал да направи интервю с руския държавен глава, но усилията му са били осуетявани от американските разузнавателни служби, които са шпионирали текстовите му съобщения и са ги предоставяли на "Ню Йорк таймс", провокирайки по този начин руските власти да отменят интервюто.

По думите му американските политици са се самоубедили, че Путин планира да завземе Полша, но според него няма никакви доказателства за подобни намерения.

Журналистът защити поведението си по време на интервюто с думите, че е искал да получи възможно най-дългото интервю и да остави Путин да говори, за да могат американците да направят преценка какво се случва.

 

 

Интервюто, което Путин даде на Карлсън, е първото за западен журналист от началото на войната в Украйна, която този месец навлиза в третата си година.

Разговорът между Карлсън и Путин е гледан от 200 милиона души само в профила на американския журналист в социалната мрежа Х.

 

 

 

Коментари

  • Копейкин

    12 Фев 2024 19:15ч.

    То и за Украйна отричаха до последно кагебистите и накрая в 5 сутринта я нападнаха като Хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Центурион

    12 Фев 2024 19:25ч.

    Разлика между Украйна и Полша правиш, нали? То и ти си се назовал Копейкин, ама въртиш оборот за центове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    12 Фев 2024 19:42ч.

    Не са копирали от Хитлер, а от американците! "В 05:34 багдадско време, на 20 март 2003 г., започна изненадващата инвазия в Ирак. Без обявяване на война!" - Уикипедия. Double standards. Когато САЩ изненадващо, без обявяване на война, нахлуят някъде, това е "демократично" и "цивилизовано". Но когато други държави копират поведението им - не е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой е Копейкин

    12 Фев 2024 19:42ч.

    Копейкин е герой от една от повестите на романа на Н.В. Гогол „Мъртви души“. Той е инвалид без ръка и без крак. Тукашният трол Копейкин страда и от други заболявания. Точно такива индивиди са наемат от "Козяк" за тролове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    12 Фев 2024 19:48ч.

    Ахам, с резолюция на Оон. А вие сти на края на хранителната верига заедно с Иран и С. Корея. Даже Венецуела и Куба се отметнаха от вас, къде сте тръгнали да се мерите с хегемона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    12 Фев 2024 19:50ч.

    Войната в Украйна отдавна е пат. Тя се води единствено за да мое Путин да се задържи на власт. Че е и болен. Като нищо може да направи някаква глупост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • байтънясахме с тоя двупръсточел неандерталец с реститутски наклонности

    12 Фев 2024 20:27ч.

    Както се очакваше, горният трол нито е гледал, нито е прочел интервюто на Карлсън с Путин. Влиза тук само като невестулка да си излее отровата. Дано се самоотрови, кучката му ниедна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    12 Фев 2024 20:51ч.

    Няма резолюция на ООН, която да разрешава войната в Ирак! Резолюция 1441 на СС на ООН се отнася до спазването на ангажиментите на Ирак по разоръжаване и не дава автоматично право за започване на война! Американският посланик в ООН изрично го казва, цитирам: "While some politicians have argued that the resolution could authorize war under certain circumstances, the representatives in the meeting were CLEAR that this WAS NOT the case. The United States Ambassador to the United Nations, John Negroponte, said: This resolution contains no "hidden triggers" and no "automaticity" with respect to the use of force. If there is a further Iraqi breach, reported to the Council by UNMOVIC, the IAEA or a Member State, the matter will return to the Council for discussions as required in paragraph 12." Или при приемането й американците изрично "отричат", че ще нападат Ирак и сами твърдят, че за евентуални военни действия е нужно ново решение на СС! Освен това членовете на СС Франция, Русия, Китай и Германия също твърдят, че 1441 не дава право на военен удар: "Critics of the war led by France, Russia, China, and Germany argued to the contrary that SCR 1441 was the only credible reference resolution at that point in time; that on its own, SCR 1441 did not authorise the use of armed force as there was no “automaticity” of the use of armed force contained in it. The French Foreign Minister then, Dominique de Villepin, stated on 20 January 2003 and on 14 February 2003 that there was no justification for the war because the UN weapon inspectors had not completed their work." Войната в Ирак е на базата на донос, написан от САЩ, без никакви доказателства! Военнопрестъпниците Буш и Блеър впоследствие сами признаха, че в Ирак е нямало химически оръжия. На, да четеш, вместо да пишеш глупости: https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/23311886.2022.2163066

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А бе оставете го тоя центовия с неопределен пол

    12 Фев 2024 20:55ч.

    Две години повтаря като латерна една и съща глупост. ..... ............. Да, Русия започна действия, които направо изкараха и американци и англичани извън кожата им, защото не така бяха планували. Много правилно е, че Русия изпревари краварите. ........... Ще скачат украинците и ще предизвикват руския свят по всякакъв начън. То не бяха санкции срещу артисти и политици, то не бяха подигравки, какво не беше. Тоалетна хартия с образа на Путин, защо? ............... На всичкото сме свидетели. После се правят на умрели лисици. Ако поляците направят същото, какво да се очаква. .............. Руснаците с години ги бяха оставили да се помпят и като се обърнаха с лице към тях и тия ревнаха. Аман от лигльовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За болести никога не се подигравайте

    12 Фев 2024 21:06ч.

    Кенеди е бил болен, Рузвелт е бил в количка, на Тексас в момента губернатора също е в количка, знае се защо. За един чернокож с ранг излизат статии, че е в болница. Един президент беше обявен тия дни за неадекватен, за да не го съдят по едни дела. ....... Как изобщо някои се занимават откровено със сатанизъм, незнам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ама толкова

    12 Фев 2024 23:06ч.

    е нормално американците да наемат психично болни за тролове.То самият американски елит са сбърканяци до един.То не са джендъри, дъртаци с деменция, п*дрази, педофили изрод до изрода.Та няма какво да се чудим на тоя идиот горе, дето ръси тъпотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    12 Фев 2024 19:20ч.

    Русия три пъти е делила Полша и не е прокопсала. Що и е за четвърти път да настъпва мотиката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полша колко време и била Френска губерния

    12 Фев 2024 20:58ч.

    И каква част от армията на Наполеон е съставяла. Поляците им е обещано, че ще заемат мястото на Германия. Затова се пенят. Като се пенят, ще ги препенват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    12 Фев 2024 19:22ч.

    чудесна лекция по история на путин!....гледайте, слушайте и се учете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    12 Фев 2024 19:32ч.

    Ауу, Асен Василев трябва веднага да забрани подобни статии на някакъв копейкаджийски джурналист, който е на заплата в Кремъл :))))))) Ква Полша, кви 5 лева, кой ще напада? Във Вашингтон са царете на шоуто и си въртят филма "за лошите руски комунисти, които искат да нахлуят и да вземат къщите и колите на средния американец" още от времето на WWII. (Като гледам и у нас полезните идиоти взеха да им пригласят).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтоумник

    12 Фев 2024 20:04ч.

    Ух, мед ми капе на душата. Още една стъпка към Нирвана, още една...само като гледам гърченията, припадъците, надрискванията на жълтопаветния планктон и неговите метастази. Кеееф! Особено им ги бърка Константинов, като дежурния трол от Фрогнюз е тук с прякор и с два никнейма. Пак ви казвам, кеф ми е от гърченето на тия като настъпен червей от пиян рибар. Кеф!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смях

    12 Фев 2024 20:07ч.

    Войната не е, за да се спечели, войната е, за да се води. Това го знаят и в САЩ и Руската империя. ...... и я водят. А вие проли прости си лайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голям смях:

    12 Фев 2024 20:42ч.

    "Войната се води, за да се води". Не при всички войни е така, но в случая вие сте прав. На някого много му трябва война, ако не беше тази щеше да е друга. Война на изтощение. Когато едните започнат да губят ще им помагаме, когато другите започнат да губят - ще помагаме на тях. Накрая ще приберем парсата. Sometimes, поради недоглеждане се получава "каква я мислехме, каква стана".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато едните започнат да губят ще им помагаме, когато другите започнат да губят - ще помагаме

    12 Фев 2024 22:32ч.

    Това е абстрактен хуманизъм, т. е. философия на баламите. Вземай пример от САЩ и целокупния Запад - изчакват, гледат накъде се обръщат нещата и тогава вземат страната на почти победилия. И обират лаврите, като не забравят и парсата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • голямото разочарование от своето държавно ръководство

    12 Фев 2024 20:43ч.

    Американският журналист Т. Карлсън изрази своето пълно разочарование от здравословната кондиция и управленската некомпетентност на американския президент Джо Бойдън, сравнявайки ги с безупречната форма и брилянтния ум на руския президент В. Путин, от когото наскоро взе двучасово интервю. - https://antifashist.com/item/karlson-ya-goryuyu-kogda-vizhu-chto-prezident-ssha-ne-v-svoem-ume.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    12 Фев 2024 23:12ч.

    "Тъкър Карлсън: Няма никакви доказателства, че Путин иска да напада Полша. " Я кажи сега, ще нападате ли ПОлша? и отговор:"в никакъв случай, само ако те ни нападнат първи"...А В.В.Путьо успя да вмъкне, че РФ не е нападнала Украйна(!!!!)...Но това с нападението от другия като причина за война е интересен въпрос, не очаквам от Тъкър (историк бил)да знае, че Германия нападна Полша на 1 септ 1939г под предлог, че поляците са я нападнали първи.Това се повтори пак през 1939г когато Сталин нападна Финландия(Зимната война), обявявайки, че финландци били стреляли с минохвъргачка през границата и убили 3(?) руснаци. А 17 дни след като Хитлер нападна от запад Полша, Сталин нападна Полша от изток под предлог, че във войната е създадена опасна за населението обстановка, хаос, и като окупират източната Полша един такъв мир ще се възцари.Там някакъв таен протокол за разпределяне на плячката между Германия и СССР подписан само преди месец няма значение, нападнати са горките германци и горките руснаци и те трябвало да се защитават. И затова сега изявлението на Тъкър е нещо като молба за бонус към хонорара:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    12 Фев 2024 23:27ч.

    а в "интервюто" В.В.Путьо се захласна в манипулациите си за Полша, за разширението на Руската империя на изток, и за липсата на такава държава Украйна. И винаги с примери как говорил с тоя и оня, почти накрая скалъпи случката(в 1:36:00 на записа) как разговарял със Зеленски и го питал как така баща му бил участник във ВСВ срещу нацистите, а той, Зеленски, подкрепял неонацистите...само един МАЛЪК проблем: бащата на Зеленски е роден през 1947г. Но това не е от значение, В.В.Путьо започна ВСВ с няколко години закъснение и изпрати новородено бебе да се сражава с нацистите:-) А в самият край разказа вица за украинците, коити, обкръжени, на поканата да се предададт извикали, че руснаци никога не се предават, и били убити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    12 Фев 2024 23:31ч.

    забравих да поясня-разказа вица като истински случай...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синергетик

    12 Фев 2024 23:58ч.

    Смешник, става дума за дядото на Зеленски, а не за баща му, но ти си пишеш каквото ти изнася. Ето страница от уикипедия на украински: https://uk.wikipedia.org/wiki/Зеленський_Семен_Іванович А тук е материал от 2019 г. за военното минало на дядо му: https://ria.ru/20190509/1553390436.html Та кое не е вярно, казваш?))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    13 Фев 2024 0:45ч.

    "интервюто" на руски, "твой отец" не мога да си го преведа като "дядо ти"1:35:50(1час, 35 мин 50 секунда, за всеки случай да го изясня, защото нЕкои са по-бавни и разбират по-бавно...) https://www.youtube.com/watch?v=tIbL_MXK8Tg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    13 Фев 2024 15:20ч.

    Ти откъде знаеш руски? Явно си руски агент... Ще те обадя на Тагаренко! Почвам поред: 1. "Защото нЕкои са по-бавни и разбират по-бавно някои", аз да ти "изясня", че без да искаш сам си обяснил гафа - след 1 час и 35 мин. разнищващо различни теми интервю (което е взето вечерта, ако не бъркам), човешкия мозък вече е уморен и е склонен да допуска неволни грешки. Или да объркаш ветерана от ВСВ Семен Зеленски с Олександър Зеленски е нещо като да объркаш Макарон с починалия Митеран... ама не съвсем, тъй като първите двама са преки родственици, с еднакви фамилии. 2. Относно вица - дали вицът е вдъхновен от реалността, или вицът е вдъхновил реалността... Защото в Телеграм има видеа, които показват, че действително едни руснаци от Русия воюват с други руснаци от Украйна... Но да речем, че Путин действително се е "захласнал в манипулациите" и си е измислил случката, но тя не може да се сравни със "захласването в манипулациите" и измислянето на случки ала "никога не съм предполагал, че ще видя и ще имам потвърдени снимки на терористи, обезглавяващи деца", каквито всъщност никога не е виждал и не притежава, защото руснаците и украинците действително са биещи се роднини. Колкото и на вторите роднинството да не им харесва. 3. Сравненията с Хитлер минават само пред немислещите "умнокрасиви", които борят медийния "геноцид" в Украйна, като безрезервно подкрепят истинския геноцид в Газа. Всеки критично мислещ човек би се изсмял на подобни твърдения, тъй като е наясно, че всъщност не живее в "цивилизован свят", а в свят на мръсни политически и икономически интриги и игрички. Нахлуването в Украйна е един огледален ход на "Голямата шахматна дъска" (по Бжежински), в отговор на ходовете на САЩ, и копиращ техните благовидни, преувелични, или направо изфабрикувни оправдания за нахлуването им някъде, за да "защитят" себе си от някого/нещо си. И щом "горките американци трябвало да се защитават" като нападат суверенни държави, защо и "горките руснаци" да не се "защитават" като нападат някого? 4. Най-важният проблем всъщност не е, че Путин и руснаците се "захласват в манипулациите", нито че Зеленски и украинците се "захласват в манипулациите", защото те все пак воюват помежду си, а защо лицето зад псевдонима "русский освободитель", и подобните му, тъй са се "захласнали в манипулациите" и папагалстват пропагандни опорки? Както и защо "цивилизованият свят", който иначе уж яростно бори дезинформацията и пропагандата, тъй натрапчиво се "захласва в манипулациите" и разпространя бясна дезинформация и пропаганда? Още чакам да свършат руските снаряди, или поне украинските перални, та пияните, гладуващи ватенки, въоръжени само с лопати, които бяха разгромени още есента на 2022 г., да капитулират най-накрая. Или поне Путин да самообстреля Кремъл, като ЗАЕЦ-а, та да умре най-сетне, сбъдвайки розовите фантазии на някои "неманипулиращи" хора и медии. И на "неманипулиращите" Ми-6 и ЦРУ, естествено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    13 Фев 2024 19:07ч.

    ами виновен съм, че зная руски, не се колебай да ме докладваш на Тагаренко, Мутрофанова и Дядо Мраз:-) За първи път в тази газета прочетох от русофил да напише, че имало гаф на В.В.Путьо, та макар и с извинението за 96 мин "интервю" до този момент.Все пак да попитам за по-сигурно: Дали, вместо да е гаф, не е някаква многоходовка на В.В.Путьо:-) За мен най-важното е манипулирането със заглавието, че РФ нямало да напада Полша или някой друг...може би очакванията са били как Тъкър като пита директно и В.В.Путьо веднага изважда списъка с тези държави, които са наред да нападне.Пардон, да "освободи". Нали така не оставиха камък върху камък в Мариупол, но го "освободиха". И Бахмут, тоже( Сега е редно да ми напомнят как американците не са оставили камък върху камък в Рака,така ли беше, минаха няколко години оттогава, защото и там бият негрите и так далее). Ами има мнооого статии за американците, сега статията е за Рашистка Фашагия бре другаре и другарке. Щяло "интервюто" да изясни на Запада руската гедна точка, да ви кажа под секрет: за западняците е СМЕШНО когато някой им губи времето с обяснения за събития от 862г(девети век), ако те не знаят друго, поне знаят, че 19 век е века на национализма и новите държави, след това в 20 век още нови държави с разпадане на колоналната система. А в 21 век някой си побъркан вожд(на племето) им обяснява как още от 9 век това било не-знам-си-какво...и исторически земи/изконни земи на този или оня! Да не питам за Западна Европа, но как е на Балканите? Турците ли ще ни вземат земите заради 500г робство/владичество/присъствие, или ние да нападнем Северна Македония, защото това са били изконни/исторически български земи? И 23 мин Тъкър гледаше втрещен и слушаше монолога Путьов, за да си получи сребърниците... Хайде със здраве, твърде много време отделено за Куц Кон

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    13 Фев 2024 20:59ч.

    Типичен (не)манипулиращ (не)мислител, застинал в 1988г.! Аз нито знам руски, нито съм "русофил", нито съм "путинофил", камо ли съм "другар", а съм от едно друго поколение, което не е обременено с кухи идеологии. Като днес. И като вас. Самият факт, че отново се "захласвате в манипулациите" и пак продължавате с бесните, фанатизирани, неоригинални пропагандни опорки ала "рашисти" е достатъчно показателен. Ако вие бяхте принципен и действително ненавиждахте фашизма, щяхте да виждате неговото проявление и у украинските, и у американските, и у западноевропейските, и у израелските, и у българските и прочие политици и граждани. И щяхте също тъй безмилостно и подробно да разкоствате техните думи и изстъпления. И да използвате същите "фашистки" нарицателни и за тях, и за техните държави. Но не го правите. Хайде със здраве, твърде много време отделено за един "активен борец срещу рашизма".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    13 Фев 2024 0:18ч.

    Не е нужно Русия да обявява война на Западна Европа. Западна Европа е във война и се вижда, че я губи. Какви са последиците за една държава, когато загуби война? Разрушения, икономически колапс, коренни промени в държавата. Не се ли наблюдават тези неща в Западна Европа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    13 Фев 2024 1:20ч.

    тези неща в "Работническо Дело" ни ги съобщаваха за Западна Европа до... колапса на СССР заедно с целия Източен блок. Ти, като поданик на Обед. Кралство, си чувал думите на ЧЪрчил по повод ослушването на западния елит в навечерието на ВСВ за мерки срещу Хитлер, цитирам по памет: "Имахте да избирате между позора и войната, избрахте позора и накрая получавате и войната". Европа за година с 500 млн каскета е загубила пари, които се равняват на 70 евро на каскет. Американците са загубили около 170 евро на каскет. Срам за тъпите републиканци, че се ослушват и си правят тънки сметчици заради изборите тези есен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    13 Фев 2024 5:57ч.

    И аз като Т.Карлсън усетих болката на лидера, че бил измамен от Запада. Сигурен съм и че психолозите на ЦРУ и Пентагона прецизно измерват нивото на мъката му и изчисляват възможно ли е да премине в гняв или само със злобата на измамения да им хвърля обвинения вместо електромагнитен импулс. Стотици хиляди жертви са на съвестта му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    13 Фев 2024 6:10ч.

    Тъкър Карлсън е представител на изолационисткото крило в РП на САЩ. Най умното което могат да направят САЩ за решаване на вътрешните си проблеми е да си осигурят спокойствие за това а това става най- добре като разбъркат света колкото може повече. Подкрепата им за Украйна ще намалее но няма да спре. Ще се опитат и да подпалят фитила м/у Тайван и Китай. Европа вече е на колене, може да отпуснат юздите на Турция. Бомбят здраво хусити и те скоро няма да мирясат, Израел е на път да се сбие със всички в района, Афганистанци върлуват в граничните провинции на Иран. САЩ вече могат да започват гражданската си война, всички ще бъдат заети с техните си проблеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи