Тъкър Карлсън напусна Fox News

Тъкър Карлсън напусна Fox News

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Тъкър Карлсън се раздели с Fox News, съобщиха от телевизията:

"Благодарим му за службата му за мрежата като водещ, а преди това и като сътрудник", се казва в изявлението на мрежата.

Последното предаване на Карлсон беше в петък, се казва още в изявлението на Fox.

Медията съобщава, че от понеделник вечерта в 20:00 ч. ще излъчва нова програма, наречена "Fox News Tonight" като временно предаване, ръководено на ротационен принцип от различни лица на Fox News, докато бъде определен нов водещ.

Карлсън беше най-рейтинговият водещ в праймтайма на Fox, който събираше средно над 3 млн. зрители на вечер - най-много от всички водещи по кабелната телевизия.

Напускането на Карлсън дойде по-малко от седмица, след като медиата се съгласи да плати 787,5 млн. долара за уреждане на съдебно дело за клевета, заведено от Dominion Voting Systems във връзка с отразяването на неверни твърдения на бившия президент Тръмп за изборни измами, свързани със софтуера на компанията.

Показанията, направени от адвокатите на Dominion, разкриха редица частни съобщения от водещи в мрежата, включително Карлсън.

В една оповестена размяна на текстови съобщения с колегите си водещи в праймтайма Шон Ханити и Лора Инграхам Карлсън заяви, че мрази Тръмп "страстно" и нарече твърденията на бившия президент за измами на избиратели "безумни".

Източник: thehill.com

 

 

 

 

Коментари

  • rusnak

    24 Апр 2023 19:25ч.

    Даже дълго се задържа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    24 Апр 2023 19:42ч.

    The Price Of Freedom...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ се обезличават окончателно

    24 Апр 2023 19:43ч.

    Всяка разумна мисъл се унищожава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бог да прости Америка

    24 Апр 2023 20:00ч.

    Няма да ни липсва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    24 Апр 2023 19:47ч.

    Жалко. Отива си един смел и талантлив журналист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    24 Апр 2023 20:11ч.

    До "аха" - добре, че не осъзнаваш колко си жалък. Ако смяташ, че ще изглеждаш по-важен, като хвърляш кал по един достоен човек, сбъркал си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно

    24 Апр 2023 20:11ч.

    Нещо яко ти хлопа дъската, пий си редовно хапчетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за аха-то

    24 Апр 2023 20:12ч.

    Кажи го на привържениците на Тръмп, да ти видя седемцветните гащички как ще се у .. цапат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народен съд

    24 Апр 2023 20:35ч.

    “Осъден за педофилия” ? Стои ти като шаблон под всеки коментар предполагам. “Демократи” сър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делото, при което Fox бяха принудени да платят 787,5 млн. долара заради клевета срещу Dominion Voting Systems, нарочени от Доналд Тръмп през 2020 г. за манипулатори на резултата от президентските избори

    24 Апр 2023 20:10ч.

    Професионалната репутация на Карлсън, а и на няколко други журналисти от Fox, беше поставена под огромно съмнение по време на процеса. В хода на събирането на доказателствата бяха разкрити вътрешни мейли и съобщения, които показват, че Тъкър Карлсън е знаел, че разпространява невярна информация за изборите и за ролята на Dominion в тях. Както той, така и Шон Ханити и Лора Инграм - други популярни коментатори по Fox News - са коментирали помежду си, че съветниците на Доналд Тръмп лъжат. "Сидни Пауъл лъже, между другото. Хванах я в лъжа. Това е лудост", пише Карлсън в съобщение до Инграм на 18 ноември 2020 г. "Сидни е чисто луда. Никой не иска да работи с нея. Същото важи и за Руди", отговаря му тя, имайки предвид бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани, адвокат на Тръмп и негов говорител в кампанията за оспорване на изборния резултат. "Нашите зрители са добри хора и им вярват", казва още Карлсън в съобщенията, които бяха разкрити в съда. В друга поредица от sms-и, Тъкър Карлсън цитира туит на репортерка от Fox на име Джаки Хайнрих, която прави проверка на твърдение на Тръмп за манипулация на изборите от Dominion и посочва, че не е намерила никакво потвърждение за думите му. "Моля, уволнете я", пише Карлсън в съобщение до Инграм и Ханити. "Това трябва да спре веднага, още тази вечер. Нанася огромни щети на компанията. Акциите ни вървят надолу. Това не е шега", пише още водещият. В хода на делото беше разкрито и че един от отговорните редактори на шоуто на Тъкър Карлсън - Рон Мичъл - е сравнявал в частни разговори твърденията за манипулиране на изборите с конспиративните теории за Бил Гейтс и чипирането през ваксините. Докато журналистите съзнателно са давали трибуна на тези лъжи - най-радикалните поддръжници на Доналд Тръмп ги възприемаха като чиста истина и продължават да им вярват и до днес. Напрежението доведе до щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г., когато Тръмп подгряваше избиратели от цялата страна на протест във Вашингтон, за да се опитат да спрат официалната процедура по потвърждаване на избора на Джо Байдън като президент. При щурма загинаха петима души, сред които полицай, пребит до смърт от тълпата. Лъжите на този тип журналистика, разпространяваща платени фалшификации, конспирации и пропагандни манипулации обикновено водят до смърт на "полезните идиоти".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И за какво толкова много редове!

    24 Апр 2023 20:14ч.

    В Америка решат ли да те оклеветят, значи и "доказателства'са намерили, и бъдещето са ти определили. Ние у нас въпреки безумията имаме повече свобода, отколкото там, зад океана. А и е пренасочен към друга програма, така, че пак ще е на екран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - Делото, при което Fox бяха принудени да платят 787,5 млн. долара ...

    24 Апр 2023 20:16ч.

    С две думи, в САЩ и да пръднеш свободно, не, не може!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много жалко,

    24 Апр 2023 20:25ч.

    много добър журналист. Не се продаде, не се предаде, остана предан на истината - нещо невероятно за САЩ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беларуската опозиционна телевизия NEXTA разкри, че Тъкър Карлсън използва телеграм канала с фалшиви данни DonbassDevushka относно "Пентагонлийкс"

    24 Апр 2023 20:32ч.

    https://www.actualno.com/america/medijnijat-glashataj-na-trymp-polzva-falshivi-danni-za-vojnata-v-ukrajna-video-news_1950750.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек трябва много да се е сбъркал,

    24 Апр 2023 20:36ч.

    за да се доверява на Nexta.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народен съд

    24 Апр 2023 20:42ч.

    Е как няма един осъден за “руските избори” на Тръмп, където демократите станаха за смях пред цял свят. Какво да се прави „демокрация” от 1984.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега е моментът Волен да му предложи договор в Алфа.

    24 Апр 2023 20:51ч.

    При нас е пълно с американска проблематика за разнищване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    24 Апр 2023 22:26ч.

    закъснял е. соловьов вече го е поканил. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    24 Апр 2023 22:47ч.

    Ако не бяха унищожили РТ най-вероятно щеше да отиде да работи в нея,както направиха други прогонени журналисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такър допринасяше за илюзията, че партийците "републиканци" и пропагандната им агенция Fox са донякъде по-малкото зло от другите партийци (нещо като "дилемата" дбпп или сдсгерб)

    24 Апр 2023 20:55ч.

    Явно не са издържали да се асоциират с него, вероятно понеже напоследък той доста взе да се доближава до неудобни истини и обществени тайни, за които за задкулисните е много важно да не се говори и да се прави знака "шшшшшшт" с пръст пред устата, като едното око е закрито с ръка, и всяка потвърдена или очевидна истина да се нарича "клеветнически налудничави теории за несъществуващи заговори", например, че в Покрайнините имало американски лаборатории за биологични оръжия - за което всички официални държавни служители дружно отричаха, докато, по неизвестни причини, Виктория Нюланд F.EU не си призна, че не били теории, а голата истина, както неведнъж. Понеже този свят е несъвместим с истината и светлината. И затова и му наближава това, което му наближава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Johnny

    25 Апр 2023 0:53ч.

    Добре казано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Андрей К.

    24 Апр 2023 21:49ч.

    Последните избори в САЩ бяха фалшифицирани в полза на демократите. Имаше там и един човек, който се взриви с колата пред офис на тази същата агенция, май, обаче нищо не се разбра по въпроса. Освен това различни малцинства и агресивни цветнокожи групи бяха стимулирани с милиони и милиарди за да разширят подкрепата за демократите. Войнстващият либерализъм и джендъризъм настъпва братя, това е положението...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    24 Апр 2023 21:57ч.

    Тъкър за президент 2024, това е съвестта на Америка, най свестният и честен журналист, в световен план! По добре ще му е без Фокс, но жалко няма да има какво да се гледа, всичко друго е корпоративно ръководени пуйки/мисирки... Иначе на Фокс им спретнаха активно мероприятие точно както и на Алекс Джоунс, пускат агент провокатор да ги подлъже правно и после им спретват дела за милиарди, в случаят на Фокс беше една гнусна лелка Сидни Паул!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аналитичка

    24 Апр 2023 22:32ч.

    ‘MEDIA BLOODBATH’ нарича зашеметяващите напускания на Тъкър Карлсън от Fox News и Дон Лемън от CNN: "Медийна кървава баня".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    25 Апр 2023 4:42ч.

    Тъкър няма да остане гладен, но шамарът, който получи, си е шамар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От тези оттатък Локвата

    25 Апр 2023 6:06ч.

    от "кацането" на космонавтите им на Луната през говорителите на ДъДъ-то им до сегашната им помия срещу Русия някой нещо истинно по медиите им да е изрекъл? Да му мислят тукашните им рупори - Видовден все някога идва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    25 Апр 2023 8:10ч.

    Демокрация по евроатлантически в пълен блясък. Различното мнение е забранено и не трябва даже да се изрича на глас. Драги българи, 33 години вървяхме през пустинята с надежда да стигнем обетованата земя и накрая стигнахме социализма, от който си мислехме, че сме избягали. Тогава също различното мнение беше забранено и се наказваше. Какво ново получихме - ЛГБТ кретенизмите, инфлуенсъри като Емили Тротинетката и бедност, която ще става все по-ужасяваща. Не дай Боже да получим и участие във война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Изток явен комунизъм, на Запад прикрит комунизъм,

    25 Апр 2023 10:17ч.

    все едни такива хубави и добри хора, като предците си и все за народа и за истината ги е грижа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв комунизъм ви гони..

    25 Апр 2023 10:34ч.

    Комунизмът е за идеалисти.. А такива, сред политиците, отдавна няма..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление преследва и идва след всички хора,

    25 Апр 2023 11:15ч.

    и идеолозите му са били и са всичко друго, но не и идеалисти, ако и да умело да използват наивността и често и идеализма на обикновените хора. Ако предкулисният психопат от Швейцария, с армията си обучени и добре платени слуги, проникнали навсякъде във властта по света - както той сам с гордост се хвали - успее дори донякъде да си изпълни безсрамната официално обявена цел за 2030, това ще е само началото. И на изток не е по-различно. Такър е само малка, но все пак знакова, подробност в необратимия процес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бихте ли дефинирали комунизъм, така както го разбирате..

    25 Апр 2023 12:37ч.

    току виж собствената ви дефиниция ви отвори очите за глупостите, които сте написал..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако повече от век и половина дефиниции, практика и тонове пролята човешка кръв, не са достатъчни да Ви отворят очите по този въпрос

    25 Апр 2023 14:13ч.

    (както и официално обявените планове за бъдещето, от определени ключови фигури, а и започнатите съответни действия в същата посока), то очевидно няма голяма надежда относно ползата от допълнително полагани усилия за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо от това което спрягате няма общо с комунизма..

    25 Апр 2023 16:07ч.

    Комунизмът има за цел да създаде общество от съмишленици, в което института на Държавата се явява излишен? Апропо, най-много кръв е пролята покрай споровете за истинското име на Бог и какво точно е казал..?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има всичко общо

    25 Апр 2023 18:13ч.

    Комунизмът няма цели. Цели имат хората, които го кроят, дефинират, предефинират, оправдават и го използват за целите си. Такър поне на пръв поглед даваше вид на човек, който го интересува как реално стоят нещата и как по-добре да информира американците за тяхна полза. Имайки предвид какво все повече се случва в света, и че подобна дейност, като на Такър, лесно води до съответен конфликт, то не е изненадващо какво се е случило с него. За някои изнендващото може да бъде, че станалото с Такър не е в Китай, например.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    25 Апр 2023 10:39ч.

    Отличен журналист! Ще липсва. Но и 'шапката са му скроили'. Колко ти е да те издебнат и да ти пробият мейла? Това не се прави! Това е липса на почтеност - да се ровиш в чужда поща. Прави се масово - закусваме масово. То е е кражба - влизане без разрешение и съгласие, ровене в личното, коварно възползване. Това е ниво на клюкарщина, каквато със съвременни технически средства стана нормална. Такър пострада заради тази съвременна, но и непочтена вълна. Жалко! Ще ми липсва компетентната му и ведра интелигентна аналитичност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    25 Апр 2023 11:36ч.

    Споко бе, хора! Карлсън просто ще продължи да работи другаде... Ще води политическо предаване по някоя друга телевизия или ще премине в интернет пространството... Няма страшно. Все повече гласовете на Разума и на Истината започват да се чуват. Хора, като Карлсън тепърва идват на мода и набират скорост... След Упадъка, идва Възраждането (Ренесансът)! Нарича се закономерна цикличност. ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    25 Апр 2023 15:21ч.

    както вече написах, няма да остане гладен...но има ОГРОМНА разлика, ако премине на самостоятелни предавания: когато го хванат в лъжа и го осъдят, няма друг да плати глобата, той сам ще трябва да плати...и може да му свалят и ризата от гърба. Така, че умната. А заедно със случая, когато един водещ се лигавеше, че било "измислено" масовото убийство в училище(Саенди Хуук?) и му опукаха една тлъста глоба, много дебили ще се замислят дали да не спрат да мародерстват с измислени конспирации за сметка на американските уфси

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    25 Апр 2023 17:01ч.

    И кои са тези измислени конспирации, по точно от кой са измислени, от Сорос? Гледай СНН либерастко зомби и скърби за гея Лемон, и не коментирай където не ти е местото! Вие левичарските изверги целите и всичко ви е лъжа, и самозаблуда!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 21-ви век

    25 Апр 2023 14:18ч.

    Поредния, който си спасява кожата и милиардите някъде в неизвестна посока и поредния, който ще бъде заменен от ИИ, представящ се за него, ако Карлсън пак реши да се появява в ефир или блог.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фокс уволни причината, поради която хората гледаха Фокс

    25 Апр 2023 15:09ч.

    И това стана стана изненадващо бързо, след като О'Крейзи в интервю за Псаки (да, оная Псаки!) по MSNBC каза, че Тъкър бил призовавал към насилие и не му било мястото по телевизора: https://twitter.com/EndWokeness/status/1650184688508583936

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • наистина

    25 Апр 2023 16:10ч.

    почти всички техни осъзнати зрители (онези, които си пускат телевизора за да го гледат, а не само за фон) започват ефективен бойкот... Някои казват - "КапитализЪмът загивал..." Аз мисля: "Ще гледаме да видимЕ!" Струва ми се, че и той (КапитализЪмът) и Господарите на света имат много повече ресурси, от колкото ние, обикновените хора, си представяме че имат... И дано да греша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зеленчорап от нато

    25 Апр 2023 16:45ч.

    Сигурно половината от зрителите на ФОКС нюз го гледаха заради Тъкър.... Ще стане като с бирата Буд-Лайт -бойкот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светльо

    25 Апр 2023 17:35ч.

    Няма нищо случайно, а с това уволнение го и бетонираха: Since he is headline news right now, it's worth revisiting my deep dive into Tucker Carlson's shady, CIA-linked past. This includes: 1) His father being appointed by Reagan to head the CIA-created Voice of America network and masterminding a plan to bombard Nicaragua with regime change propaganda. 2) Unaired clips I found where Tucker admits he went to Nicaragua to "get involved in the war and support the side that was right, which was not the Sandinista side.” 3) News clippings showing Carlson beside CIA-backed candiate Violetta Chamorro just as she won the election. 4) Tucker trying to join the CIA himself. 5) Declassified CIA documents name-checking Carlson's work as invaluable to them in helping them "manage a nightmare" — the nightmare being the revelations that the Agency was involved in flooding Black American communities with crack cocaine in the 1980s. 6) Tucker being one of the chief propagandists for the Iraq invasion. 7) Clips of Carlson describing himself as an "out of the closet elitist" whose job is to distract the "peasants" who watch his show from the real centers of power away to frivolous issues. It's really a thorough rundown and I think it is some of my best writing, so check it out: https://www.mintpressnews.com/tucker-carlson-biography-nicaragua-cia/279782/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи