Тагарев за обезвреждането на дрона: Направили сме нещата напълно професионално

Тагарев за обезвреждането на дрона: Направили сме нещата напълно професионално

Следвайте "Гласове" в Телеграм

От гледна точка на министерството на отбраната са спазени всички протоколи, това заяви преди заседанието на ресорната комисия в НС военният министър Тодор Тагарев. 

Експертът падна във водата. За малко да е върху дрона. Полицаят отгоре пуши цигара...Никой не е с обезопасителни костюми и специална техника. Ние сме народ, който по гащеризон и с цигара в уста обезвреждаме бомби!

Според Тагарев обаче по един случай не може да съдим за тенденция. От гледна точка на МО са спазени всички протоколи, в извън работно време поддържаме готовност за реакция в рамките на 4 ч. Когато това стане през нощта, няма как някой да тръгне веднага, а на развиделяване. В 11 ч. този боеприпас бе унищожен и няма основания за притеснения на когото и да било", подчерта Тагарев. Според него са спазени всички мерки за безопасност и никой не е пострадал. Както трябва сме направили нещата, напълно професионално, повтори министърът.                               

Той уточни, че с изявлението си, че ежеседмично се викат екипите за обезвреждане на боеприпаси не е имал предвид Черно море, или пък само за дронове, а за всякакви боеприпаси. Все още не е ясно откъде е дошъл дронът. "Очевидно е паднал във водата, течението го е извлякло край брега. Може да се е случило преди часове или дни, по-важно бе да бъде унищожен този боеприпас. Може би до 2 седмици да са минали" , добави Тагарев.

"За 7 месеца екипите са викани 34 пъти и са унищожени 127 боеприпаса от различен характер. Излизали са 161 военнослужещи и 68 единици техника", отчете министърът.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • ввв

    18 Sep 2023 21:05ч.

    Този, Добър ден като ти каже гледай към небето два пъти !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тагаревите "специалисти"

    18 Sep 2023 21:44ч.

    Един си чопли носа. друг пуши цигара, трети по потник и един го побутва, дали мърда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Sep 2023 22:19ч.

    Жалко за дрона. Можеха поне него да спасят и да го копират ...........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И биде бит като ТАГАРЕ

    19 Sep 2023 0:10ч.

    По яко магаре не сме държали в МС

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бжежински

    19 Sep 2023 6:03ч.

    ПростоКирчо ПеткОФ по потник в оная стая, оглежда лена без да я пита

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отче Ваш

    19 Sep 2023 12:00ч.

    Не се бойте, петнистата глава Тагаревич го чака съдбата на идола му - Дучето но на орлов мост !!! Кретените в Булгаристан, са наша национална гордост !!! Но нищо, Булгаристан е НАТО и НАТО е Булгаристан. Ура господа ! Малка земя, малък народ, но много кретени !!! Слава Американу, КРАЙ на Булгаристану“ и АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    18 Sep 2023 21:12ч.

    Тагарев, излагаш се ! Разбирам пристрастията ти, но поне се дръж като мъж. Аз който не разбирам щях да бъда по-внимателен (видно от приложения репортаж). И още нещо - това, че намирате такива дронове във водата означава само едно- руската система за РЕБ е ефективна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магарев!

    18 Sep 2023 21:12ч.

    Съвипустника да внимава, защото догодина се връщам в колонията и без значение министър ли е, шмекер ли е, украински фашистки боклук ли е, ще го търся очи в очи. Да го проверя колко е мъж тоя боклук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    18 Sep 2023 21:18ч.

    Украйна ни нападна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голяма паника за....

    18 Sep 2023 21:19ч.

    ...едно хвърчило...То простотии се таговориха, написаха....изкараха го ядрена бойна глава едва ли не.Плашипутарници сте....ни повече ни по малко. Много филми са гледали. Ами ако падне ФАБ 5000 до гадната Варна или насраната София.....какво ще правите бе натовски идиоти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mango

    18 Sep 2023 21:20ч.

    Това е истината и само истината. Критиката е путинска и терористична

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    18 Sep 2023 21:20ч.

    Така е .Всички видяхме на видеото..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пипи

    18 Sep 2023 21:22ч.

    Да облича късметлийския потник и да обезвреди следващия дрон

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    18 Sep 2023 21:25ч.

    Аз съм от сериозните критици на Тагарев, но тук донякъде е прав. В мирно време никой не поддържа групи за мигновенна реакция. Това е човешки и финансов ресурс. Това не е пажарна и 4 часовата готовност е в реда на нещата. Второ, в тъмната част на денонощието е пълна глупост да се извършва оглед и обезвреждане. Това става само в холивудските филми. Коментарите за човека с потника са смешни. Той е облечен в лек неопренов костюм използван от водолази, но по всичко личи че му е истекъл срока на годност. Как си представяте човек да влезе с бронирано облекло на сапьор във водата. Това че фигурата на специалиста и неговите колеги ( обезателно със слънчеви очила по холивудски ) повече приличат на готвачи от кухнята е друг въпрос. Важното е адмирал Ефтимов като морски офицер да лобира за натовски център във Варна отколкото да насочи вниманието си към физическата и специална подговка на личния състав на армията и флота. Те затова и натовци ни приемат само като "експерти по баните" в коалициите на желаещите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както трябва сме направили нещата, напълно професионално

    18 Sep 2023 21:27ч.

    Видяхме, видяхме... Е**м ви професионалистите, е**м ви професионализма...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    18 Sep 2023 21:27ч.

    ХА ХА ХА ХА ХА ХА. Дъртият лумпен тагарев бил голям професионалист. По професионално обезвреждане не бях виждал. То и всички го видяха. Обезвреждане по потник в стил потника Зеленски. Но не бойте се , петнистата глава тагарев го чака съдбата на идола му - Дучето но на орлов мост..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Протоколи

    18 Sep 2023 21:44ч.

    "От гледна точка на министерството на отбраната са спазени всички протоколи". Ако протоколът изисква: 1. Потник (да); 2. Милиционер с цигара (да); 3. Бос крак (да); 4. Без инструменти, демек с голи ръце (да), тогава не мога да не се съглася с другаря Тагарев. Всичко е както трябва значи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро Павето

    18 Sep 2023 22:43ч.

    Добре че не е паднал върху жълтия адаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    18 Sep 2023 22:53ч.

    Тагарев нали е още на служба във ВМ на Украйна! Защо пускат от там украински дронове? Не стига, че като министър у нас не си гледа работата, ами и в украинското е същата работа! Да вземе да се стегне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    18 Sep 2023 23:21ч.

    Ако това, което видяхме на видеото е "професионално", не искам да знам какво е "непрофесионално".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кретените на България,наша гордост

    18 Sep 2023 23:30ч.

    Браво Тагарев ! Ти си герой ! Само ти можеш дружно с украинскте ти другари и натовските юнаци и тримореца български , да вкараш българската младеж във война с братска Русия ! Ще останете в историята на клетата последна българска - уж държава ! А иначе да, дроновете плуват по водата и се обезвреждат по светло. Но нашия бункер е нато и нищо не може да ни срази. Нищо ,че сме в пълномащабна война, ние с терористи не преговаряме. Ех ако имаше, още такива като Киро и Асен, България щеше да се оправи. Но нищо, България е нато и нато е България. Ура господа ! Малка земя, малко народ, а много кретени !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха!

    19 Sep 2023 0:06ч.

    Напълно професионално, а? А дрънкаш по медиите, че такива падали всяка седмица? И професионално мълчите по въпроса? Коя е тая професия,аланкоолу? От твоя десен сте най-гадни - селяндури (не е географско понятие, а манталитет), възпитаници на съветски военни академии като теб и пребоядисали се в първи натовци! И викат жена си да смени изгорялата крушка,щото и за това даже не ги бива! По умния ти поглед си личи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гаси физиономията!

    19 Sep 2023 0:27ч.

    Тоя Господ го белязал, не е виновен, че е толкова грозен, ама настрана от такива белязани, много са зли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Здравейте, г/н Министре, драги ни Тагарев,

    19 Sep 2023 0:56ч.

    Не знам какво е работното време на армията и сапьорнте им подразделения ( ако има такова в армията де), но ще Ви кажа как биха отреагирали в армията по мое време 1995-1997, когато и аз служеха в инженерно сапьорна рота: първо - щяха на първата минута от обаждането да вдигнат цялата рота под тревога, второ - на седмата минута всички щяхме да сме "на машините в пълно бойно", трето - на двадесет ата минута района щеше да е отцепен от нас сапьорите (а преди това от полиция и най близкото поделение на армията) .след около половин час машинката щеше да е разглобена на съставните и части и изпратена в най близкия завод на" Терем" П. С. Въобще не ми се мисли какво щеше да се случи ако това бе станало например през 1985/1987.....особенно с министъра на отбраната и шефа на пво.... Ха сполай Ви г/н министре

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пародията

    19 Sep 2023 1:12ч.

    Не се безпокойте, като стане война, Тагарев ще изчака развиделяване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питащ

    19 Sep 2023 1:15ч.

    Основният въпрос е: Защо военните не са засекли дрона? Ами ако беше торпедо или мина? Всъщност на скоро на Шабленския фар имаше фестивал на хвърчилата. Може от там да е долетял.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Искрен Николов

    19 Sep 2023 1:49ч.

    Ти що нареди на подопечните си да гръмнат планера ве, педераст гнъсен хохленски??? За да не оставиш следи, че Нещото е хохленско ли, нешастник долнопробен??? За да прикриеш пореден скалъпен комплот срещу русите ли ве, говно недосрано? Помни ми Словото: Не след дълго целият благонравен и Православен Народ Болгарский с краката си ше те гази! И нема да има где да се криеш!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • укронацистките бомби по българска територия

    19 Sep 2023 1:50ч.

    гн Тагарев ,защо украински дронове нападат българското крайбрежие. Виж там оправи се с твоите хора, нали си им бил съветник . Утре може някой украински дрон да нападне България с касетъчни боеприпаси. Тримореца,къде се се сгушил по въпроса ? Добре,че имаме само едно море,щото ако бяха три морета и три небета нямаше да ни стигнат екипите за обезвреждане на укронацистките бомби .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Професионални идиоти сте!

    19 Sep 2023 3:03ч.

    Нищо друго!А ти, товаришь Тагарчук,си един от най-големите!Само алангрото те бие,но то такъв малоумник се ражда веднъж на хиляда години,а ти на малко по-малко.Защо не го качиш в правителствения самолет и да го върнеш на клоуна-наркоман,заедно с другите идиоти от правителството,че белким гръмне и се отървем от вас?Обещавам ти,че ще направим национален празник на тази така паметна,дай Боже,дата за всички нас!Тъкмо ще ви се осъществи мечтата за отмяна на трети март и ще оставите ярка диря в съзнанието на хората, нещастници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американската смръдлива подлога Магаре

    19 Sep 2023 3:29ч.

    е пътник до края на месеца. "С потник, без потник...." Тоя укрофашист, назначен от Посолството за министър на ОТБРАНАТА??? не знае даже Устава на БА, невеж предател презрян!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    19 Sep 2023 3:51ч.

    Гледам водевилните репортажи на официалните телевизии за дрона, с "неизвестен произход" и си мисля. "Напълно е възможно на българска територия да падне руски дрон- камикадзе. Въоръжен с мина , произведена от ВМЗ, Арсенал или ЕМКО. И да направи някаква поразия. НедайБоже, с човешки жертви. Кой, би бил виновният в такъв случай? Путин, Байдън, Денков, Тагарев, Гебрев, Стоенчев, Ибушев ... кой, мамамудееба ..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи