Тагарев в САЩ: Не само традиционните български медии, но и социалните мрежи трябва да се проследяват за руска пропаганда

Тагарев в САЩ: Не само традиционните български медии, но и социалните мрежи трябва да се проследяват за руска пропаганда

Автор: СБЖ. Следвайте "Гласове" в Телеграм

Не само традиционните български медии, но и социалните мрежи трябва "да се проследяват", за да се противодейства на промъкващата се в тях руска пропаганда. А преподаването на история в българските училища трябва да се изчисти от факти, способни да породят признателност към ролята на Русия в нашето минало. Това посочи в свое интервю пред дискусионен формат на Атлантическия съвет в САЩ военният министър Тодор Тагарев.

Намиращият се на посещение в САЩ министър на отбраната на България Тодор Тагарев направи изказване и даде интервю пред дискусионен формат на тамошния Атлантически съвет на 10 януари. Целият запис от изявата му е качен на сайта на тази организация и в Ютюб. Министърът говори на английски.

 

В разговора има много интересни за българската аудитория детайли. Тук представяме онази негова част, която засяга медиите и пропагандата.

Водещата Илва Тейр пита българския военен министър какво смята да предприеме България, за да противостои на руската пропаганда. В отговора си той казва, че от руска страна се упражнява голяма пропаганда спрямо българските граждани и посочва, че за да се противостои на това, е необходимо следното:

„Първо, трябва да можем да представим на българския народ историята в нейния реален смисъл. Защото поколение след поколение се говори, че Русия е наш приятел и освободител и ние трябва да сме ѝ вътрешно благодарни за стореното. Макар в историята често да сме били на противоположните страни при различни конфликти. Русия също така често е преследвала собствените си интереси в ущърб на интересите на българския народ. Така че едното нещо е историята и образованието. Другото нещо е да сме в състояние да идентифицираме дезинформационни и пропагандни кампании и да намираме най-добрите възможни начини за противодействие на тези кампании. В този смисъл  трябва да можем да проследяваме пропагандните кампании за дезинформация не само в традиционните медии, но и в социалните мрежи, които въздействат ден след ден върху различни групи от населението. И да намираме най-подходящите интерпретации за противодействие на тази дезинформация“.

На въпрос на водещата дали този подход върши работа спрямо с българския народ, министърът отговаря, че „до известна степен да“: „До известна степен успяваме да се противопоставим на тази дезинформация, но не винаги. Това е такъв тип конфликт, който се развива непрекъснато в информационното пространство“.

 

Източници:sbj-bg.eu, Фейсбук

 

 

Коментари

  • Тагарев,

    13 Яну 2024 17:06ч.

    от тебе и снимката ти по-голяма нагледна агитация и пропаганда за Русия има ли?! Само Киро и Шишито те бият по тая линия. Като ги зърнеш за секунда, и Русия ти става скъпа... както на дядо Славейков и дядо Вазов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стой, където си пане магарев!

    13 Яну 2024 17:23ч.

    Руснаците с всеки изминал ден приближават Дунава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Яну 2024 17:39ч.

    Интересно какво пропаганда си правил през социализма срещу Американския империализъм за да те пратят в военна академия в СССР нагъл урод !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Москва

    13 Яну 2024 18:23ч.

    Фамилията Тагареви имаха един чичо/вуйчо полковник в ЩОВС - ВД. За неосведомените това беше Щабът на обединените въоръжени сили на Варшавския договор в Москва. Та тоя чичо мъкнеше Тагаревчетата като мокри мачЕта да се изучат във военните академии на СССР в Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "по-голяма нагледна агитация и пропаганда за Русия има ли?!"

    13 Яну 2024 21:41ч.

    Няма, знам го от личен опит. Тези влечуги ме направиха русофил и допринесоха да се отвратя от всичко "евроатлантическо". (Поставям кавички, защото евроатланическият свят е много пъстър, не е едно цяло - в него самия има хищници и жертви.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    13 Яну 2024 17:08ч.

    Това нещо е за обработка с изобретението на д-р Гилотен. Ще изпита лека хладина както е обяснил доктора и ще спре да бълва евроатлантически тъпотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    13 Яну 2024 17:25ч.

    твърде милостиво предложение. за това и подобни - 12 часа на ден тежък физически труд. всеки божи ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Индипендънт": Европа купува рекордни количества руски петрол през Индия въпреки санкциите

    13 Яну 2024 18:06ч.

    Внимание! Внимание! "Индипендънт" сее руска пропаганда!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    13 Яну 2024 17:09ч.

    Не стаа бе пич.Геоплитиката е кат ФУТБОЛА! Имаш си отбор и си викаш за него.Запалянковщината се предава по наследство! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    13 Яну 2024 18:20ч.

    Съгласен. Освен това мисля, че хоризонта им се скъсява на тези негодници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    13 Яну 2024 19:09ч.

    Ами той си е точно като български футболен съдия. Свири несъществуваща дузпа или обратното и цял стадион 50000 фена скандират "Съдията педераст, съдията педераст!!!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    13 Яну 2024 17:10ч.

    Ами, то е гнусно само да го гледаш, да не говорим за съдържанието на гладкия му мозък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    13 Яну 2024 17:16ч.

    Иван Вазов: " Русия! Таз земя велика по шир, по брой, по сила! Тя с небето има си прилика и само с руската душа! Там, там молбите ни се чуват и в днешния печален час сърца все братски се вълнуват осемдесет милйона с нас!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм българче!

    13 Яну 2024 18:00ч.

    Бабо Пено! Представи си сега, как евроатлантиците си имат Магаренко - от сутрин до вечер на мегдана реве, та се къса, колко велика и силна е задокеанската локва!:) Те освен СтефчОФЦИ друго не могат да отгледат! А Вазов, Вазов е един, но Велик!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    13 Яну 2024 18:13ч.

    baba Pena, точно същото щях да пиша и аз. :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пишете вий

    14 Яну 2024 5:27ч.

    А не си давате сметка, че стихотворението на Иван Вазов "Аз съм Българче" е пречка в европейското бъдеще на България, защото ПРЕЧИ на децата, довлечени тук безсъзнателно от родителите си от далечни Афганистан, Африка, Сирия и благодарение на активното съдействие на международния кабал, да се интегрират... М? Иван Вазов е главната пречка по пътя на пълното вливане на България в западно-европейската култура!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    13 Яну 2024 17:18ч.

    Тагарев говори направо смешни неща, отминал е границата на налудничавостта, за мен той все повече заприличва на ония средновековни луди, които никой не е смеел да докосне, дори и Инквизицията - оставяли са ги така да си ходят и ръсят лудостта си, покрити със струпеи, брадавици и лишеи - нагледен пример какво се случва с човек, чиято душа е обладана не просто от дявола, а от дявол знае какво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Яга

    13 Яну 2024 17:25ч.

    Хич не е смешно, страшно е. Това, за което говори Тагаренко е чист фашизъм. Не бива да се подценява, последствията може да са ужасяващи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На тоя не му чета глупостите

    13 Яну 2024 17:23ч.

    но, ако съдя по заглавието, още живее в 30-те години на миналия век. Готов е за първи експонат в музея на фашистката диктатура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    13 Яну 2024 17:46ч.

    За музея на фашистката диктатура са тези, които събарят паметници на антифашисти. Руски или американски няма значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    13 Яну 2024 17:27ч.

    Как не се свършиха тези изроди? Вече 35-та година все още и още дъртуфелници шзплуват като л...но в тази българска политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те щото младежите Киролена, Асена,

    13 Яну 2024 20:58ч.

    Дебелян са цвете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    13 Яну 2024 17:31ч.

    "преподаването на история в българските училища трябва да се изчисти от факти, способни да породят признателност към ролята на Русия в нашето минало", демек от факти за Освобождението и Руско-турската война. А после онези, които се разтревожиха за "ремонта" на Паметника на свободата на Шипка били луди...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    13 Яну 2024 17:38ч.

    Забравих да попитам две неща - Първo, как точно Русия реализира "пропагандни кампании за дезинформация", при положение че руските медии са забранени, а най-големите медийни групировки у нас са прозападни? И второ, дали със същия плам министър Тагарев ще противодейства на "пропагандните кампании за дезинформация" на САЩ у нас? Или просто казано, кога ще си самопротиводейства тоз дезинформатор и чуждестранен агент, известен като "Тагаренко"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • (п)Объркан

    14 Яну 2024 11:22ч.

    Не ми е приятно да влизам в ролята на адвокат на Магарев, но си направих труда да изслушам целия разговор и никъде не чух изказването, че "преподаването на история в българските училища трябва да се изчисти от факти, способни да породят признателност към ролята на Русия в нашето минало". Още по-неприятно ми става от факта, че въпросният "цитат" се е появил дословно във всички уж обективни медии, които чета. Този боклук ми е поне толкова неприятен, колкото Кирчо, Кокорчо и останалата пасмина, но такива скалъпени интерпретации от т.нар. алтернативни медии само могат да спомогнат за това, което е политкоректно да се нарича "борба с дезинформацията и руската пропаганда"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    13 Яну 2024 17:32ч.

    Новите еничари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    13 Яну 2024 17:34ч.

    Ех, гербаджийски и депесарски мърши, дължим на вас тоя помияр и няма да се забрави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поколение след поколение се говори, че Русия е наш приятел и освободител и ние трябва да сме ѝ вътрешно благодарни за стореното.

    13 Яну 2024 17:41ч.

    Не се е раждал втори такъв боклук ? Уникална гад, почвам да си мисля дали пък не го прави нарочно за да вдига подкрепата за Путин ? Дали не е руски агент ? Все пак е бил в академия “Жуковски” във времената на СССР …

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно!

    13 Яну 2024 17:42ч.

    Кадровата политика на Кенет Мъртън е низ от баламски автоголове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    13 Яну 2024 19:27ч.

    Хич даже не са автоголове. Всичко това, за което Тагарев говори, ще се случи.Работите им се движат без проблеми. Само с псувни тук няма да стане - те на това разчитат. Езикът, който разбират, е на тоягата. И колкото е по-дебела или неокастрена, толкова по-добре го разбират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ako

    13 Яну 2024 17:44ч.

    в текста "Русия" и "руската" се заменят със "САЩ" и "американската" той вече започва да добива смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    13 Яну 2024 17:49ч.

    Тагарев е решил, че е редно да ни осветли за американската позиция по въпроса. Това е важно. Комично да го играеш прероден есесовец и да се опитваш да преповтаряш чужди мисли. Не това е основното. Очевидно е, че Тагарев не е в състояние да понесе сблъсъка с историческите факти. Но той отдавна трябваше да отговори, защо систематично и целенасочено се нарушава бойната способност на Българската армия. И тук законодателната база е ясна и категорична. Как така се оказа че имаме бракувани бронетранспортьори, зенитни комплекси и самолети на въоръжение, а Тагарев не е взел отношение по този въпрос и пряко е способствал за нарушаване на бойната готовност. Призивите да се яви в Парламента са безсмислени, когато е налице ясно доказана дейност против възможностите на България за защита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    13 Яну 2024 17:50ч.

    Тагарев трябва моментално да вземе мерки срещу Иван Кръстев„ който казал, че балансът на силите в света се променя и САЩ и Европа не са на печелившата страна. Това е чиста руска пропаганда и дезинформация. Ние винаги сме били на правилната и печеливша страна. И това винаги ни е водило до национална катастрофа. Доказателство- и първата и втората световни войни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    13 Яну 2024 18:09ч.

    Само че Иван Кръстев, харесва ли ни, или не, е говорител на Дълбоководните, а този говори от място, което вече е обрасло с тръстика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    13 Яну 2024 17:51ч.

    Всички русофоби у нас са, с тъмно червен произход.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***

    13 Яну 2024 18:13ч.

    Светът днес се управлява с компромати и пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хохол

    13 Яну 2024 17:57ч.

    Бедни ми Тагаренко,защо не отиде да умреш на фронта - толкова щеше да е хубаво за всички ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Яну 2024 17:58ч.

    "преподаването на история в българските училища трябва да се изчисти от факти, способни да породят признателност към ролята на Русия в нашето минало". И кво ще остане от историята на третата бълг. държава? Махаме и "Аз съм българче!" и сме готови за Шенген.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ама ха

    13 Яну 2024 18:27ч.

    Дори и когато сме се подготвили по описания още по-унизителен начин, пак няма да ни приемат, ДЕПМ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    13 Яну 2024 17:58ч.

    За руска пропаганда не е нужно, но за американска трябва да се води отчет какво казва, какво пише предателя Тагарев! Защото след време той ще казва – а пък мен защо, какво съм направил? Този предател си знае, че е работил против България, но така ще казва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитно

    13 Яну 2024 18:16ч.

    Колко ли струва американската любов? За едни предатели питам. За руската мога да кажа - пра-пра дед на войне и то не къде да е, а на Шипка!:) Такава любов цена няма!:) Защо хвърлят на вятър пари тези западняци? Да се чуди и мае човек!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Яну 2024 20:31ч.

    съдбата на зеленски ще покаже

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на психотест

    13 Яну 2024 18:00ч.

    Военнолюбецът се е вживял на Пиночет и по всичко изглежда, че ще го надмине. Ама хунта ли ни мачка щото това нашето не е управление. От години никой не се интересува от мнението на народа, даже референдуми не допускат, камо ли сами да ги инициират. Суверенът е заврян под миндера, въпреки че в Конституцията пише друго

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Onemanband

    13 Яну 2024 18:03ч.

    Tоя персонаж-Tагаренко, e може би най-отвратителният помияр, който съм виждал в последните 30 години!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • О, забравяте

    13 Яну 2024 19:02ч.

    Дебелият Ал. Но на него по- рядко му дават думата за огромно съжаление на умнокрасивитета. Неговото русофобско развихряне ще е още по-впечатляващо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А не е като да няма помияри

    13 Яну 2024 19:10ч.

    Конкуренцията е жестока: Инджев, Агов, Паси, ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • максистър

    13 Яну 2024 18:07ч.

    Начи такъв тъпунгер скоро не сме имали за министър. А сме имали доста тъпунгери за министри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    13 Яну 2024 18:10ч.

    Този няма ли кой да го вкара в затвора

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този

    13 Яну 2024 18:17ч.

    Тури края на Втората българска република. Която почина от срам заради такива като него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    13 Яну 2024 18:18ч.

    Автоматичния преводач на Гугъл преведе името му като "Тото Тагар"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    13 Яну 2024 18:20ч.

    Защо оставяме спокойно такива фашистки отрепките да се подвизават във властта... И само пишем ли, пишем гневно в нета... Докато те разпасано си разиграват играта... България, помни се докато не е станало твърде късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    13 Яну 2024 18:23ч.

    колко ли време остана докато започнат да ни нареждат до стената и ....!!?!?!? Долни животни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    13 Яну 2024 18:24ч.

    значи още цензура защо не закриеш държавата да няма никакво мислене оставка и нови избори това е безобразие което става в медиите промиване на мозъците ни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Епа не гледаш ли УКраина - там вече ЗАБРАНИХА ИЗБОРИТЕ!!!

    14 Яну 2024 8:47ч.

    И ние по този път вървим... Остава само да ни раздадат и пушки (уж за борба с Русия) и тогаво можем да се опитаме САМИ да решим проблема с "властта"... Те от това най-много се страхуват в САЩ - там на 350млн население има 300 млн въоръжени с автомати...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    13 Яну 2024 18:25ч.

    Човечецът не е никакъв демократ. С такова цинично и каруцарско мислене той просто показва, че си е чист фашист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    13 Яну 2024 20:20ч.

    Дъртият лумпен Тагарев е вреден зс България фашист. Но с фашистките си действия отваря очите на все повече Българи против дивият запад и скалпираните кравари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    13 Яну 2024 18:31ч.

    Ето един фрапиращ резултат от отрицателния подбор. По-калпаво човече е трудно да бъде открито.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    13 Яну 2024 18:33ч.

    Непотребен дърт педал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неподкупна

    13 Яну 2024 18:36ч.

    Я го виж ти Тагаренко.Ние си пазим държавата,продажнико !Не можеш да ни обвиниш че не мислим като теб,безроднико нещастен.Искаш да подчиниш народа на американците,ама дано Господ да те смири малко.Мерзавец,военолюбец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    13 Яну 2024 18:37ч.

    Human waste

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    13 Яну 2024 18:37ч.

    Не само традиционните български медии, но и социалните мрежи трябва "да се проследяват", за да се противодейства на промъкващата се в тях западна пропаганда. А преподаването на история в българските училища трябва да се изчисти от факти, способни да породят признателност към ролята на САЩ в нашето минало. Това посочи в свое интервю пред дискусионен формат на КГБ в Москва военният министър Тодор Тагарев (ГРУ). Аз не виждам никаква разлика с миналото, от което всички бягат. Пак се връщаме в тъмните времена на Маккартизма, КГБ, ДС и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • професионалистите от "Google Bulgaria"

    14 Яну 2024 8:19ч.

    в огромния им офис в кв. Лозенец в София се занимават точно с проследяването на всичко в Интернета. Така че надеждата ни - за сега е да не "гугълваме", а да използваме други търсачки за да се информираме. (Swisscows, DuckDuckGo, Yandex)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отчет за предателство

    13 Яну 2024 18:39ч.

    Пред орган, за чийто интереси работи човекът. Избран от небългарските избиратели. Ще бъде възнаграден за три поколения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-виж баба яга пак

    13 Яну 2024 18:40ч.

    Дали е фашизъм няма да споря.Но на 100% съм съгласен,че е крайно опасен.И в никъв случай не трябва да се подценява.Не е преминал от думи към действия защото е ДРЕБНА ,МАЛОДУШНА И ГЛУПАВА ''личност''Но недай боже да усети сила зад гърба си/например американски войски в България/.Народния съд пак е актуален,пак е неминуем и е въпрос на време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    13 Яну 2024 19:15ч.

    Въпрос на време е да почне да действа. Засега е добронамерен: "Тебе думам, дъще, сещай се, снахо." Но и това време ще дойде и то скоро. Тия нямат спиране, защото нямат мисъл в главата - като булдози са. Докато не им разцепиш главата. За съжаление това е единственият извод. Неприятен е, но за бесни животни има само едно лечение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    13 Яну 2024 18:47ч.

    Следете всичко. Целия интернет и всички медии. Не ни пука. Вече сме го преживели. Ще ни инсталирате микрофон вкъщи ли? Ще ни следите мислите ли? Аман от страхливи мижитурки на власт. Пак са от грешната страна на цивилизациите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хю

    13 Яну 2024 20:37ч.

    Приятелю, микрофона си го носиш в джеба... :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    14 Яну 2024 8:52ч.

    Ама мога да го изключа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Токту

    13 Яну 2024 18:47ч.

    Когато срещнете червея Тагарев, плюйте в грозното лице на предателя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе

    13 Яну 2024 18:50ч.

    Тагаренко, ти си карикатура, бе, пич. Сам не можеш да разбереш колко си смешен и жалък със своя слугинаж към новия "Голям брат".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    13 Яну 2024 18:54ч.

    Педя човек без коса за комисионна продава всичко което не е негово. Старец смотан без мозък...!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "трябва да се проследяват за руска пропаганда"

    13 Яну 2024 18:57ч.

    И за хуситска. Хуситите са потенциален враг на Тутраканската селищна система.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Днес

    13 Яну 2024 19:11ч.

    Днес е годишнината от геройското дело на Мара Бунева, която убива сърбина Прелич, мъчителя на македонските българи. Толкова ли няма днес български мъж, който поне да лепне една торта на гнусната мутра на това изчадие? То и да го препикаеш, за него е чест, ама хайде...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    13 Яну 2024 19:21ч.

    Конспект по история на третата бълг. държава: 1. След агресията на Русия срещу Османската империя, Третата бълг. д-ва беше създадена, въпреки обесточената съпротива на Русия, с решение на Берлинския конгрес на Великите сили. Русия беше допусната да участва, въпреки наложените ѝ санкции и издирването на император Александър Втори от международния наказателен съд. 2. Българското население с радост посрещна избора на Фердинанд Кобург Гота, за княз на българите и евроатлантическата ориентация на младата държава. 3. Антибългарската позиция на Русия се прояви при обявяването на Независимостта на България, когато подло изкупи задължението на България към Турция, с цел да подчини България на собствените си имперски амбиции (възстановяването на СССР). 4. Особено отчетливо се прояви антибългарската роля на Русия, когато влезе в Антантата и обяви война на Германия, с която България имаше намерение да сключи съюз и да влезе в ПСВ срещу геополотическия си враг - Русия. (Да се обърне внимание на подвига на ген. Колев, който разби две руски армии в Южна Добруджа. Имаше още три армии, но те се уплашиха и избягаха). 5. ................ 6. На 05.09.44 - СССР вероломно обяви война на неутрална България и Червената армия премина Дунав, където предателски военни части ги посрещнаха с музика. Започна 45 годишната окупация на Родината и най-черните страници в нейната 1300 годишна история. 7. И т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 8. Съвременна българска история,

    13 Яну 2024 19:28ч.

    евроатлантически ценности и без нататък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    13 Яну 2024 19:23ч.

    Нито ден без нова простотия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    13 Яну 2024 19:30ч.

    Този с болния мозък, дали успя да си направи Магнитен резонанс и после да се консултира с психоаналитик?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз разбирам че сте гневни

    13 Яну 2024 19:30ч.

    Но този човек, е реалното последствие от изборния кодекс. На практика той защитава интересите на Турция. Той самият може да е помак, мюсюлманин. Такива са повечето, които Борисов поставяше на държавни постове. Може би смятайки, че ще се хареса на партньорите. Това са последствията от усилията да се харесваме на чужденците. Той е образован с държавни средства, включително в Русия, и сега говори каквото ще се харесва, а не каквато е истината, дори в неговия живот. Лицемерие и наглост. Вие какви политици очаквате, да ви се подберат по закон, който позволява гласуване от турци, живеещи в Турция? Този човек за мен, както и Киро и Асен, са избора на ДПС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ';;';';'

    13 Яну 2024 19:52ч.

    Практически агентът на ЦРУ на ИЗВЕРГА сащ магареф си призна, че заповедта за унищожаването на паметника на Съветската армия е издадена от ИЗВЕРГА сащ! Време е смъртната присъда да се възстанови и лично американският посланик да бъде осъден с такава присъда, за магареф е ясно, че е агент на цру!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лкклкл

    13 Яну 2024 19:53ч.

    "А преподаването на история в българските училища трябва да се изчисти от факти, способни да породят признателност към ролята на Русия в нашето минало" - каза американският шпионин тагаренку! тагаренку, за истирочески факт по-добре пишете в учебниците, че туморът на планетата - ГЕЙсащ е освободил България от някакво робство (защото забранихте по медийте да се споменава, че е ТУРСКО)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Време е!

    13 Яну 2024 19:57ч.

    Ако в България все още има качествени килъри, моля ви, свършете си работата! Ясно е, че докторите не могат да го вкарат в диспансера за лечение от болестта "русофобия", но един или няколко чуждестранни килъра биха свършили добра работа за България, щом политиците умишлено унищожават история и държавата България! Господа килъри, вече вие сте нашата надежда, а не политиците, нито двойните граждани, камо ли американски агенти на сащ като магаренку!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цялата гавра с нас е само и единствено заради пари!

    13 Яну 2024 20:00ч.

    Богохулство към християнството, цинизми срещу лъва и суверена, промяна и заличаване на историята, разрушаване на паметниците, на героите на България, без "Аз съм българче!", без Ботев, ежедневна цензура на свободнто слово и дезинформация анти на антито, сглобки от малцинствени психопати в корупцинни схеми във властта, продажба и даряване на военна техника, енергийни реактори, хора, престъпници с двойно гражданство пишат Конституция, дженгейски общества правят купони с пари за култура и още, и още, и още.. И всичката тази нарочна гавра е само за да се усвояват пари за антисемитизъм, неонацизъм и анархизъм ! Кървави пари! Пари от една сороНатоЦиоидна печатница, заради която целия свят страда, та и ние!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук-тагареф, там е тагареф - а той е агент на сащ

    13 Яну 2024 20:02ч.

    Американският агент на цру на сащ магареф все повече ни шепне "грабвайте оръжия, ножове, чукове, брадви и ни свалете от власт". Сънародници, май е време, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От плоската земя

    13 Яну 2024 20:05ч.

    Редко го мразим тоя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еничаринът надмина обикновените фашисти

    13 Яну 2024 20:09ч.

    Човешкото животно трябва да бъде окосено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    13 Яну 2024 20:10ч.

    За да внеса горчивина в историческия рай на Тагаренко ще изложа един прост факт. След мобилизацията на 17.10.1912, Великите сили се разбират никоя от тях да не отпуска заеми на балканските страни за покупка на оръжие. За да преодолеят това в Русия е изпратена българска дипломатическа мисия ( която престоява около три седмици), да търси оръжие и припаси за армията ни. Руснаците след дълги преговори ни подаряват (!) 80 000 пушки, патрони, шинели и т.н. Същите пристигат на армията ни директно около боевете за Чаталджа. Това са факти, които този Предател може да прочете. И да си зададе един прост въпрос - къде бяха англичани, американци и французи ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се гаси туй, що не гасне!

    13 Яну 2024 20:13ч.

    Казал го е единственият Народен поет на България! Руси и българи сме свързани от векове за векове - безполезните напъни на един изрод с полиран мозък са без значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    13 Яну 2024 20:13ч.

    И кой си ти бе, гнyсар, че да ни казваш какво да мислим, та и учебниците по история да пренаписваш? Хора, докога ще го търпим тоя да ниша въздуха на България ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doktor

    13 Яну 2024 20:14ч.

    Този е мъж без достойнство,срам за България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • $$$

    13 Яну 2024 20:18ч.

    Скочи от някой мост, не се връщай, нещастник!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Яну 2024 20:25ч.

    макартизъм в действие, а когато сме били на различни страни в исторически конфликти на коя страна са били САЩ, например къде са били по време на ВСВ и къде сме били ние, ние срещу Русия, съюзник на хитлер, САЩ на страната на Русия срещу хитлер, а ние дори сме обявили война на САЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    13 Яну 2024 20:27ч.

    Тагарев е следствие на сглобката. Но си е мръсник. Бацетата никога няма да могат да се изчистят от такова м@к@ре. Колкото и да се мъчат след време. Да си го знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    13 Яну 2024 20:33ч.

    Изрод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    13 Яну 2024 21:20ч.

    Психиатрията на там, не помня кой километър-пршберете го тоя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    13 Яну 2024 21:44ч.

    Д-г Гълъбова не може да смогне от толкова луди в тая държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    13 Яну 2024 21:25ч.

    Тагарев трябва да е на първата линия, щом толкова иска и говори за военните действия. Нека да се докаже там, а не бръщолеви всякакви глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    13 Яну 2024 21:30ч.

    И като бъдат проследени какво ще се промени? Фактът, че много хора не са солидарни с "демократичната" хунта - тази, която уби Украйна и е на път да убива още? Нее - от проследяване и русофобски внушения не можете да очаквате много - светът не е какъвто беше вчера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФРОЙД Д-Р

    13 Яну 2024 22:16ч.

    Тагарев "...и социалните мрежи трябва да се проследяват!" А защо не и разговорите и даже мислите на българите? И специално внимание да се обърне децата да не използват червени боички, да се забрани "Ну погоди", слушането на Висоцки, Окуджава,Чайковски, Рахманинов, Шостакович, Мусоргски, Стравински, Прокофиев, а писанията на Толстой, Пушкин, Чехов, Лермонтов, Булгагов и пр. автори генериращи руско влияние да се горят с американски втечнен газ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едмънд Черното Влечуго

    14 Яну 2024 0:04ч.

    Магарев ,как не проумя нищо ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    14 Яну 2024 6:40ч.

    Време е тоя ибрик да бъде осъден на 20г строг тъмничен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдан

    14 Яну 2024 7:20ч.

    Народе, до кога ще ги търпим тези предатели? Нега се вдигнем и да ги изметем! Не може една шепа хора да си играят с нас и държавата ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А костов от свода, през гъстия дим,

    14 Яну 2024 7:43ч.

    гледа на всичко тих, невъзмутим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мина

    14 Яну 2024 9:01ч.

    Медиите ще ги следиш за руска пропаганда , Тагарев , а как ще следиш какво си говорят българите в къщи . Нали знаеш , че голяма част са русофили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минаващ

    14 Яну 2024 10:23ч.

    След публикуване на "дрисъка" на Тагарев в Атлантическия съвет в САЩ първото мнение в сериозните руски тинктанкове е : "Тяжек выбор у Эрдогана, с чего начинать возвращение земель Османской империи - с Эривани или с Болгарии". Интересно, Тагарев вече "обрязал" ли се е? Поне не се вижда да ходи с чалма... А идеята за деносиране на Санстефанския договор от 1878а срещу обещание Ердоган да възстанови ПСА, Альоша и други руски паметници на Балкански полуостров започна заплашително да се повтаря от най-различни властови и съветнически групи в рускоезичния интернет... И да не забравяме "евакуацията" от Авганистан - за англосаксите има известната максима : Англия/САЩ НЯМАТ ПРИЯТЕЛИ, имат само ИНТЕРЕСИ! а Тагарев не може да се впише ПОСТОЯННО като интерес на евроатлантизма, много скоро ще го хвърлят на вълците - така както хвърхила Нго Дин Дием на вълците преди 60 години...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кои точно сте "вие"

    14 Яну 2024 10:38ч.

    и дали ще ви стигне времето за такива действия? Някак си дори и германците се усетиха и приказват нещо за фройндшип с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Не само традиционните български медии, но и социалните мрежи трябва "да се проследяват"

    14 Яну 2024 12:17ч.

    Да те "проследи" Господ дано, измекярино!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • HOMO SAPIENS

    14 Яну 2024 14:00ч.

    Кога ще се направи въстановка на ДОБРУДЖАНСКАТА ЕПОПЕЯ, описана от Страшимиров?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • незабрава

    14 Яну 2024 15:54ч.

    Магаренко да не смята че представлява целия български народ.Този продажник ,заедно с останалите безродници ,които ни управляват са подкрепени само от 8% от българите.Така,че много да не рита,дано него да го изритат час по-скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи