Тагарев ще представи екипа и приоритетите си

Тагарев ще представи екипа и приоритетите си

Тодор Тагарев има двама заместник-министри - Атанас Запрянов и Станимир Георгиев, съобщава БТА.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще представи своя екип и приоритетите си днес. Още на официалната церемония, по време на която встъпи в длъжност, министърът заяви, че България трябва да окаже помощ на Украйна, за да може да продължи контраофанзивата си и да освободи окупираните си територии. Тагарев посочи, че това ще бъде направено в рамките на съюзните решения и стриктно изпълнение на решенията на Народното събрание.

България подготвя нов транш военна помощ за Украйна, съобщи Тагарев миналата седмица и добави, че съвсем скоро страната ни ще се присъедини към споразумението за предоставяне на един милион снаряда на Украйна.

Очаква се програмата за модернизация на армията да бъде внесена в парламента след срещата на върха на НАТО. Инвестиционната програма за модернизация на Българската армия е оттеглена, защото средата е много динамична, изискванията се променят постоянно, каза министърът на отбраната преди дни.

Тодор Тагарев има двама заместник-министри - Атанас Запрянов и Станимир Георгиев.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • malart

  27 Юни 2023 12:39ч.

  Нашето министерство на войната има приоритет не България, а Окрайна. Как да не и спомни човек с ностлгия за Народния съд и "Белене".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи